Şimdi Ara

CEP NUMARALARININ TASINMASI (NUMARA DEGISTIRMEDEN HAT DEGISTIRME)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda ozellikle Vodafone'un Telsim'i almasindan sonra cokca gundeme gelen mevzu.
    hemen gerekli bilgileri verelim:

numara tasima baska bir gsm operatorune gecilmesine ragmen eski numaranin korunmasini ifade ediyor. yani bir turkcell abonesi avea hatti alip yine de eski turkcell numarasindan ona ulasilabilmesini saglayabilir. yani hat degistirip numarasini koruyabilir. tabi ayni sey turkcell-vodafone turkiye icin de gecerli.

buraya kadar hersey cok guzel ancak sistemin henuz tam olarak cozume kavusturulamamis bazi handikaplari var. bu kisim ozellikle turkcell numarasini degistirmeden vodafone'a gecmek isteyenler icin onemli. sizi arayan kisi 0532'li numaraniza bakarak turkcell aradigini sanip ona gore ucretlendirildigini dusunurken aslinda o sirada baska bir operatoru aradigindan ummadigi bir ucretlendirmeyle karsilasacak.

ornek vermek gerekirse, (su an vodafone henuz kullanima acilmamis oldugundan turkcell-avea ornegi veriyorum) diyelim ki siz turkcell den bayip avea'ya gectiniz ve bu numara tasima uygulamasindan yararlanip eski turkcell numaranizi hala kullaniyorsunuz. cok guzel kullanin. ancak sizi turkcell hatlariyla arayanlar sebeke ici gorusme yaptiklarini sanip konustuklarinda tahmin ettikleri gibi dakikasi 270.000'e degil 600.000'e konusacaklar. bu durumda da biraz evlere senlik olaylar gelisebilir.

bu handikapi onlemek icin TK bazi calismalar yapiyor (sms yoluyla bir numaranin aslinda hangi gsm operatorunden hizmet aldigini ogrenmek gibi) ancak durum hala bu noktada tikanik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetvel__ -- 15 Aralık 2005, 2:04:36 >

• bunu avea genel müdürü çoktan beri uygulamaya çalışıyordu haberlerde dergilerde hep konu hakkında yazılar çıkıyordu ama hep askıda kalmıştı.
  • bu numara değiştirme olayına sadece turkcell sıcak bakmaz çünkü onun aboneleri elden gidiyor... kimsede numara için turkcelle fazla para vermek istemez yani...
  • Şu şebeke seçimi bir an önce olsada turkcell dışında diğer şebekeleride denesek belkide bir daha turkcelle geçmem bile.
  • Bence numara taşınabilir olsun.
    Konuyu açan arkadaş benimle aynı kullanıcı adını kullanıyorsun
  • Kullanici adini alirken forumda baska ayni kullanici adi olan insan oldugunu bilmiyordum, sistem kabul edince de acikcasi var mi baska ayni isimden diye arastirmayi dusunmedim.
    Bu kullanici adini bu sekilde uzun zamandan beri kullaniyorum farkli forumlarda da o yuzden sistem kaynakli bir uyari gelmedigi surece de baska kullanici adi almak gibi bir dusuncem yok.

quote:

Orjinalden alıntı: cetvel

Bence numara taşınabilir olsun.
    Konuyu açan arkadaş benimle aynı kullanıcı adını kullanıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.