Şimdi Ara

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel bir filmdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayıldım filme. eleştirilecek en ufak sahne bile yoktu. tüyler diken diken izledim. emeği geçenlere helal olsun. ama naim'in hem çocukluğu hem de gençliğini canlandıran oyuncular müthişti.
  • Çok güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha izlemek kısmet olmadı. şu salak türk işi dondurma filminden sonra bu yapımcıya bir gıcık oldum gitmedim Naim'e ama bu yorumlardan sonra gideceğim en kısa zamanda.
  • filmi bugün izleme fırsatı buldum.

    gerçekten çok beğendim. tek eleştirim biraz uzun olması.biraz daha kısa olsa daha iyi olabilirmiş.

    2 saat 20 dakika falan film 2 saat olsa tadından yenmezdi.
  • Bu yapımcı kadar primci bir daha yapımcı görmedim birazda fatih Aksoy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film çok güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapım uzun süredir aklımdaydı ancak bugün izleme fırsatı buldum. Gerçekten harikaydı. 2.5 saate yakın süresine, az-çok drama içermesine rağmen hiç sıkmadı. Gerek konusu itibariyle gerek zamanının atmosferiyle gerekse oyunculuklarıyla film kalitesini konuşturmuş. Oyuncu seçimleri de harika olmuş. Naim Süleymanoğlu için seçilmiş Hayat Van Eck adlı arkadaşı da tebrik ederim. Hem çok iyi oynamış hem fizik olarak hem de benzerliği itibariyle canlandırdığı oyuncunun kalıbına cuk diye oturmuş. Nereden bulmuşlarsa bu arkadaş helal olsun.


    Filmde ufak tefek siyasi göndermeler de vardı -ki zaten filmde ele alınan olaylar siyaset içinden geldiğinden olmasa saçma olurdu- ama bu göndermeler öyle çok hafif. Yani filmi öyle iç siyasetle boğmamışlar ancak tabi ki Bulgaristan hükümetinin o zamanki Türkler'e davranışlarını bol bol ele almışlar. Bu da beklenen bir şey zaten. Tabi filmde milliyetilik vs de var, biraz daha törpüleseler o kısımları -milliyetçi insanlar illa ki var ama bazı diyaloglar ve oyunculukları yapaylaştırmış- daha gerçekçi ve doğal olabilirmiş ama bu haliyle de güzeldi tabi.


    Karakter(ler)in motivasyonunu da beğendim bu bağlamda da doğaldı. Müzikler de fena değil. Birkaç sahnede Türkiye'den manzaralar paylaşılmış ve yine 88 Seul Olimpiyatları'nda yine gerçek görseller kullanılmış. Orasını biraz negatif buldum. Sonuçta bu bir film, belgesel değil. Eğer o atmosfer gösterilecekse filmde bu canlandırılmalıydı. Çünkü net görüntüsü olan bir film izliyorsunuz ancak 30-35 sene önceki bulanık, farklı renklerdeki görüntüyü verince biraz eğreti durabiliyor. (Film sonundaki sahnelerden bahsetmiyorum, film ortasında giren sahnelerden bahsediyorum.) Keşke o sahneleri canlandırabilecek teknik altyapı-para olsaymış dedirtti. Yine de çok ciddi bir şey değil tabi. Kritik yaparken burayı da geçmek istemedim.


    Bu arada 2017'de çok erken yaşta kaybetmişiz Herkül'ü. Ruhu şâd olsun.





  • çok güzel bir film tavsiye edilir. ayrıca naim in kaçmasına yardımcı olanlar başta ozan arif olmak üzere, ali durnaoğlu, musaya sayan ve vatan millet bayrak aşkıyla yanan gerçek ÜLKÜCÜ lerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 21 Ocak 2022; 10:54:30 >
  • bu filmi ilk çıktığı sene izlemiştim macerası tutkusu gayet tadındaydı Türklerin yaptığı her tür tutmuyor orada hemfikiriz ama yaşanmış olayları konu alan filmler bence ciddi anlamda bir efsane niteliği taşıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.