Şimdi Ara

CentOS Sunucu(Server) Kurulumu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında şu howto forge deki tutorialları türkçeye çevirsek çok faydalı olacak ama ben o kadar tembelimki başladığım herşeyi yarım bırakıyorum. Bir python kitabı çevireyim diye başladım sadece ilk sayfayı çevirdim kaldı öyle
  • Kurulumda bayağı ilerledim.SSH ile kuruyorum.Mysql kuruyor.Keşke en başta webmin kursaydım.Sanırsam oradan kurabiliyorduk herşeyi.Neyse şu mysql insin de webmini kurayım.

@etusch

+1
  • Webmin Apache kurdum.Fakat ağdaki bilgisayardan ulaşamıyorum.Apache webmin çalışıyor ama sanırsam debian firewall engelliyor.80 nolu portu nasıl açabilirim.

Debianda maalesef localhost yazıp da deneyemiyorum.
  • Sistem kayıtlarına bak apache yi düzgün yapılandırmamış olabilirsin ondan çalışmıyor olabilir, etusch da benzer problemi vardı.
    Ayrıca webmin apache den bağımsız değilmi ? yoksa benim aklımdamı yanlış kalmış.
  • BEnim apache yapılandırması ile ilgili bir problemim olmadı. Sadece olaya olan acemilliğimden dolayı problemlerimi tanımlarken bazı noktalarda yanıldım. sonra değişik kaynakları araştırdıkça ve sizlerinde yardımınızla doğruyu buldum. Son olarakda frenchninja nickini kullanan biri bana en son püf noktayı anlattı. Hepsini birleştirip yeniden mandriva server kurmayı denedim ve başarılıda olmuştum. Şimdi tekrar debian da denesemmi diyorum.

Bütün çabalarıma rağmen iş yerinde open source'u kabull ettiremedim. Tabii openoffice belli ölçüde yer etti ama yeterli değil tabiki. bilgi işleme bakan arkadaş linux bilmediğinden server kurma olayındada msoft taraftarı. Şimdi yapmayı düşündükleri şey içinde msoft server satın aldırmayı başarabileceğini düşünüyor. Aslında daha fazla üstüne düşüp iş yerimin yazılım üstüne olan işlerini alabilirim. Ama orayı uzun süreli düşünmediğimden hiçbirşeye karışmamaya çalışıyorum. Bilgi işlemdeki arkadaş da sevdiğim biri. O kendisinden bazı şeyleri becerebilen tek kişi olma özelliği çıkmasın istiyor. Bende yukarıdada bahsettiğim durumdan dolayı fazla üzerinde durmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 25 Ocak 2008; 19:41:03 >

• ben bir ara debian server denemiştim hiçbir problem yaşamamıştım. webmin ve apache tamamen farklıdır. webminin kendisi ayrı bir serverdır zaten ve default olarak 10000 portunu kullanır. ayrı bir makinadan debian kurulu servera bağlanmaya çalışınca nasıl bir hata veriyor? apache, webmin veya ssh'tan herhangi birine ayrı makinadan bağlanabiliyormusun?

birde bu işlemi evde adsl modeme bağlı network üzerindemi deniyorsun, yoksa işyerindeki network üzerindemi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RicCo -- 25 Ocak 2008; 20:28:15 >
  • Laptobum ve masaüstü bilgisayarım var evdeki ağdayım.Laptopla masaüstüne erişiyorum.Şu an hiç bir problemim kalmadı.Xampp indirdim kurdum.Webmin de kurdum.SSH ile de bağlanıyorum.Birazdan webmini kurcalayacağım.İlk başta bilgisayar ulaşmakta sorun oldu.SSH hep çalışıyordu da web server a ulaşamadım.

hostname komutunu kurcaladım biraz ve ne yaptığımı anlamadım ama şu an ulaşabiliyorum.
  • Webmini SSL şifreli kullanmak istedğimde şu hatayı veriyor.

Net::SSLeay perl modülü sisteminizde kurulu gibi görünmüyor. OpenSSL kütüphanesinşi ve Net::SSLeay modülü kurmak için Webmin'in web sitesindeki bu talimatları takip ediniz.

Alternatif olarak, gerekli Net::SSLeay Perl modülünü indirip kurmak için Webmin'i kullanabilirsin.

Perl'den gelen hata mesajı : Can't locate Net/SSLeay.pm in @INC (@INC contains: /opt/lampp/webmin-1.390 /opt/lampp/lib/perl5/5.8.7/i686-linux /opt/lampp/lib/perl5/5.8.7 /opt/lampp/lib/perl5/site_perl/5.8.7/i686-linux /opt/lampp/lib/perl5/site_perl/5.8.7 /opt/lampp/lib/perl5/site_perl .)

Dediklerini kurdum ama neden olmuyor?
  • Net::SSLeay hatanın belirttiği klasörlerden birinde değilse bulunduğu klasörden o klasörlerden birine link atmayı dene.
  • Çoğu sorunu çözdüm.Her şey tıkırında çalışıyor.Bir tek mail server olayını yapamadım.PHP den mail() fonksiyonunu kullanmak istiyorum.Sendmail kurdum ama mail gönderemiyorum.

Bir de webmail gibi bir şey yapsam çok güzel olur.Neler kurmalıyım ?

Teşekkürler

Not:Mail almam gerekmiyor.Mail atabilsem yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 26 Ocak 2008; 15:08:27 >
  • MX ayarının nasıl yapıldığını bulup, eposta işlemlerini google'a devredebilirsin bence.
    www.google.com/a

Ama ben olsam ilk önce eposta sunucuyu kurar, öğrenirim, ondan sonra böyle bir işe girişirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 26 Ocak 2008; 16:31:50 >
  • E-posta sunucusu olarak Postfix kurdum.Şu an mail atabiliyorum.

Fakat mesela www@localhost diye bir mail adresi olduğundan google direkt spam a atıyor.Hatta bazen attığınız uzantıda domain yok diye mailleri bile almıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 26 Ocak 2008; 23:41:25 >
  • O zaman doğruwww.dyndns.com a :)
  • Şu an elimde boş bir domain var. Bind kurmadım. Üşendim. Fakat ip adresim statik değil. dyndns i inceleyeyim
  • Dyndns ile yönlendirme yaptım fakat adrese girince modem giriş yeri çıkıyor.Fakat proxy ile girince normal görebiliyorum.Domain hangi port ile girmeye çalışıyor?

Tamam oldu fakat dyndns i pek sevmedim doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 27 Ocak 2008; 0:33:41 >
  • Ne biçim modem yav bu :) port sınırlaması yok sanırım çünkü dyndns den yönlendirme yaptıktan sonra ftp ve http sunuculara dışarıdan rahatça erişildi.
    Tabi modemde gerekli ayarları yaptım.
    Belki tarayıcıda gariplik vardır adresi ver birde biz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 27 Ocak 2008; 0:21:48 >
  • evdeki bir pcden gerçek ip adresini yazarsan modeme ulaşırsın, bu çoğu modemde böyle çözümünüde bulamadım. static ip kullanıyorum ve aynı problem bendede var. servera local ip nosu ile girebiliyorum ama dışarıdan girişte herhangi bir problem yok normal ip ile giriliyor.
  • Proxy ile girebildim.IP ile böyle giriyordum demek ki domaini de proxyden denememiz gerekiyormuş.Şimdi bir sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Dyndns ile yönlendirme yaptım fakat adrese girince modem giriş yeri çıkıyor.Fakat proxy ile girince normal görebiliyorum.Domain hangi port ile girmeye çalışıyor?

Tamam oldu fakat dyndns i pek sevmedim doğrusu

Niye sevmedin ? İlk seferde biraz yavaştır hepsi o.Ayarlarda ip adresinin az değiştiği belirtirsen Ip adresini önbellekte tutup erişimi hızlandırıyor.
    Beleş bir hizmete göre oldukça güzel :)
  • Yok ip adresimi nasıl güncelliyor onu çözemedim.Bir program falan da yüklemedim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.