Şimdi Ara

CENG (ODTÜ BİLGİSAYAR) ödevler, sınavlar, quizler (geniş arşiv) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
47
Favori
10.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ultimatomgenius

quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Öncelikle kıyaslama yapacak kişinin her iki bölümde de okumuş ve iki bölümü de biliyor olması gerek. Takdir edersin ki böyle birini bulmak oldukça güç. Ama her iki bölümde okuyan insanlardan kendi bölümlerini dinleyebilirsin -ki en mantıklısı bu bence-. Sosyal hak, yurt barınma vb. gibi kampüs yaşamına dair şeylerde ODTÜ açık ara öndedir, sadece Boğaziçi'ne karşı değil diğer tüm üniversitelerle de kıyasladığında. Çünkü ODTÜ'de ciddi bir kampüs yaşamı söz konusu. Çoğu kimse aylarca kampüsten dışarı çıkmıyor, yurtlar zaten genelde bölümlere yakın oluyor. Yakın olmasa bile aynı kampüste olduğundan yürüyerek, bisikletle, ringle ulaşabilirsin. Kampüs içerisinde sporundan tıraşına, alışverişinden kargo gönderimine kadar aklına gelebilecek her şey mevcut. Küçük bir şehir gibi düşünebilirsin.

Ben kendi adımına eğitiminden gayet memnunum. Evet çok yoğun geçebiliyor dönemler, kafanı kaldırmaya vaktin olmuyo belki haftalarca ama o tempoya ayak uydurduğun vakit epey bir şey öğreniyorsun. Hocalar bu konuda bizlere çok yakın, sürekli kendilerine eleştiri istiyorlar, size daha iyi nasıl dersi aktarabiliriz, ödevler nasıl olmalı, sınav zor muydu, asistanda memnun musunuz tarzında bir feedback mekanizması var. Her hoca böyle değil tabi ki ama genelde bu anlayış hakim bölümde. Yurt dışı imkanları için de her iki üniversite birbirine yakın diyebilirim, yurtdışına gitmek isteyip de ne ODTÜ'nün ne de Boğaziçi'nin bu isteğe yetememesi söz konusu olmamıştır heralde. Bu seçenek tamamen senin elinde, ben gidicem orada staj yapıcam, bir dönem okucam, çalışıcam diyorsan okuldan yana bir sorun olmayacaktır. Hocalardan referans alman gerekecek belki ama bu yine sana bağlı.

Bilmiyorum sorularına tatmin edici cevaplar verebildim mi ama yetersiz kaldığım noktalar olduysa söylemeni isterim. Başka soracakların varsa da buradan yada özelden sorabilirsin. Kolay gelsin.

Hocam tessekkür ederim. Verdiğiniz bu bilgiler doğrultusunda gerek kampüs olarak gerek akademisyen ve yurt dışı olarak ve özgürlük olarak anladigim kadarıyla odtü acik arayla önde. Tercihimi odtuden yana yapacağım. Bazı yerlerde boğaz-içi üniversitesi akademisyen ve okul olarak ve gerekse verilen ödevler tezler tanınan haklar yurtdışına gönderim açısından

Daha iyi diyorlardı. Bende açıkçası bogaziciyle ilgili pek birşey bulamadim. Forumda da sanırım boğaz-içi bilgisayar mühendisliği okuyan yok sanırım. Oyuzden yeterli bilgiye sahip olamadım. Dolayısıyla odtuyu tercih ediyorum. Ayrıca sizin bu yaptığınız fedakarlığı (dosya ödevler vs) takıp ettiğin kadarıyla bu forumda yapan olmadı. Dolayısıyla ayrıca bunun içinde tessekkür ederim.

Sizin gibi paylaşımcı ve bildiklerini öğretmeye çalışan insanların sayısının artması dileklerimle iyi günler

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-sececekler-icin-dev-rehber-guncellendi-dunyaca-unlu-sirketler-eklendi--127378584 hocam akademisyenler ve diğer bir çok alanda karşılaştırma popülere girdi bir ara ama belki görmemişsinizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu da uplayalım

Seneye tercih edeceklere şimdiden fikir oluştursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odak noktası programlama olmaktan ziyade bilgisayar nedir nasıl çalışır ın cevaplarını öğrendiğimiz ceng111 introduction to computer engineering concepts dersinden bir programlama ödevihttp://user.ceng.metu.edu.tr/~ceng111/the2.pdf
  • hocam siz odtüye ilk yerleştiginizde yazılım hakkında bilgi sahibi miydiniz?
  • öncelikle bu güzel hort için tebrik ederim :D ben bile şaşırdım doğrusu, bu konuyu kim açmış dedim bildirim gelince

evet bilgi sahibiydim ama bilgi sahibi olmayan arkadaşlar da hiç üzülmesin çünkü kendim yaşayarak gördüm ki bildiğim sandığım şeyler meğerse öğreneceklerimin yanında çok çok azmış. Kaldı ki, benimle beraber başlayan ve hiçbir şey bilmeyen çoğu arkadaşım benden çok daha iyi ortalama ile bitirdi bölümü :)
  • Anladim hocam hele bu zamanda odtü nun puanlari yuksek oldugu icin insan zaman ayiramiyor bilisime
    Bu arada insanlara yardimci olmanizda gerçekten çok onurlu bir davranis odevler beni korkutmadi cunku zaten ogretecekler aksine hirslandirdi ama canim sikildi keske bi an once gelebilsem
    Tekrardan teşekkurlerimi sunarim odevleri paylastiginiz icin ve aradan gecen uzun zaman sonra yardim ettiginiz için bende de bir huy var bir konu hakkinda soz sahibi donanimli insani gorunce mutlaka fikir aliyorum dayanamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam selam biraz hort gibi olacak ama ilk mesajda paylaştığınız dosyaya erişemiyorum da ne yapabiliriz acaba.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.