Şimdi Ara

CELERON 420 1.60GHz 512K vs. P4 630 3.0 2MB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CELERON 420 çok iyi oc oluyor 3ghz seviyelerine kadar.Ve bu hızda superpi 1m testini de 24-25 sn de alıyor(Zaten OC li kullanacağım). P4 630 3.0 2MB ise 4Ghz ye getirmeme rağmen 32 sn en fazla alabildi.

Cahce miktarı arasında 4 kat fark var,nede olsa biri Celeron ama oyun konusunda P4 630'dan Celeron 420'ye geçmek mantıklı olur mu?2.el P4 630 fiyatı ile Celeron 420 sıfır fiyatı aynı.
    İkiside tek çekirdek.

Aslında E2180 almayı düşünüyordum da fazla para harcamak istemediğimden acaba Celeron 420 işimi görür mü acaba...

• Hiç yok mu Celeron 420 kullanan?
  • Ben kullanmadım ama O/C bölümünde killuminati diye bir kullanıcı var o kullanmıştı, hatta deneyimlerini bile paylaşmıştı. Aratarak bulabilirsin onun konusunu. Onu neredenmi hatırlıyorum aramızda küçük bir tartışma geçmiştide oradan ama sonradan tatlıya bağlandı bana göre.

Soruna cevap olarak ise benchmark testleri dediğin gibi ise bir Celeron 420 alıp 3 GHz O/C yapıp kullanmak daha mantıklı olur bence. Üstelik her ikiside aynı fiyata geliyor.
  • Evet superpi sonuçları P4'e nazaran çok daha iyi.Yani stok halde bile Cel.420 34sn. de alıyor.P4 630 ise 40 kusür.

Cel.420 3Ghz'de 25-26 sn. ye iniyor.P4 630 maksimum 32sn alabildi 4Ghz de. Tabi güç tüketimi P4 630 daha fazla.

Sanırım aslında Cel.430 almak daha da iyi olur,çarpanı daha yüksek nede olsa.

Ama halen 2mb cache ile 512k cache'in oyunlarda nasıl bir etki yapcağıını kestiremedim.
  • Cache olayı çok etkiliyor oyunlarda ama performanstaki artışla onu kapatırsın gibime geliyor fakat bunu test etmek lazım. Öyle bir testte hiç görmedim şimdiye kadar.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_17056235/mpage_2/tm.htm

Burada Celeron 440 ile yapılmış bazı testler mevcut. Üstteki tabloda E4300 1.8 ghz.

Alttakinde ise Celeron'un hızı 2.0 ghz.

Fikir verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Eylül 2007; 17:20:58 >
  • celeron bi kere seni güç tüketimi ısınma gibi şeylerde üzmez üstelik yeni mimari kesinlikle celeron diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende celeron d 3,06/512/533 cpu war. celeron 430 ile bendekinin arasında performans farkı ne kadardır??cok farkedermı?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: robertobaggio6208

bende celeron d 3,06/512/533 cpu war. celeron 430 ile bendekinin arasında performans farkı ne kadardır??cok farkedermı?????

Özellikle bir miktar hız aşırtmayla bayağı fark edeceğini düşünüyorum. Tabii, sizin "çok fark etme" anlayışınız nedir bilemiyorum.

quote:

celeron bi kere seni güç tüketimi ısınma gibi şeylerde üzmez üstelik yeni mimari kesinlikle celeron diyorum

Öyle de, 512 KB L2'nin Core mimarîsine rağmen (yoksa, Core'nin ihtiyacı var diye mi? :) çok kötü etkilediği görülüyor. Ayırca, tek çekirdek de pek mantıklı gelmiyor bana.

Bence para bayılıp E2160 alınmalı. En azından, Cel 430'dan 30 TL pahalı olan E2140'ın altına düşülmemeli. Çift çekirdek ve 1 MB L2 önemli bir sınır durumunda.
    C2D'de 1 ve 2 MB arasında bile kayda değer fark oluyor, oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Eylül 2007; 18:56:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: robertobaggio6208

bende celeron d 3,06/512/533 cpu war. celeron 430 ile bendekinin arasında performans farkı ne kadardır??cok farkedermı?????

Özellikle bir miktar hız aşırtmayla bayağı fark edeceğini düşünüyorum. Tabii, sizin "çok fark etme" anlayışınız nedir bilemiyorum.

quote:

celeron bi kere seni güç tüketimi ısınma gibi şeylerde üzmez üstelik yeni mimari kesinlikle celeron diyorum

Öyle de, 512 KB L2'nin Core mimarîsine rağmen (yoksa, Core'nin ihtiyacı var diye mi? :) çok kötü etkilediği görülüyor. Ayırca, tek çekirdek de pek mantıklı gelmiyor bana.

Bence para bayılıp E2160 alınmalı. En azından, Cel 430'dan 30 TL pahalı olan E2140'ın altına düşülmemeli. Çift çekirdek ve 1 MB L2 önemli bir sınır durumunda.
    C2D'de 1 ve 2 MB arasında bile kayda değer fark oluyor, oyunlarda.

cok fark etme anlayısımız:mesela ıslemcıyı degıstırmeye degecek kadar fark edermı.

• Evet araştırdım biraz,gerçekten E2140 altına düşmemek lazım.Çarpanı dah yüksek olan E2160 almak da en iyisi.Sanırım biraz daha fiyatların düşmesini bekleyceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

CELERON 420 çok iyi oc oluyor 3ghz seviyelerine kadar.Ve bu hızda superpi 1m testini de 24-25 sn de alıyor(Zaten OC li kullanacağım). P4 630 3.0 2MB ise 4Ghz ye getirmeme rağmen 32 sn en fazla alabildi.

Cahce miktarı arasında 4 kat fark var,nede olsa biri Celeron ama oyun konusunda P4 630'dan Celeron 420'ye geçmek mantıklı olur mu?2.el P4 630 fiyatı ile Celeron 420 sıfır fiyatı aynı.
    İkiside tek çekirdek.

Aslında E2180 almayı düşünüyordum da fazla para harcamak istemediğimden acaba Celeron 420 işimi görür mü acaba...

istersen 5ghz ye çıksın ne kadar performans verebilir ki? altı üstü celeron..

• Bence overclock oranı çok güzel gibi görünüyor...
    Ama cache isteyen uygulamalarda sıkıntı yaratabilir...
    Her halikarda P4leri ezer
  • quote:

Orjinalden alıntı: PriMe

Bence overclock oranı çok güzel gibi görünüyor...
    Ama cache isteyen uygulamalarda sıkıntı yaratabilir...
    Her halikarda P4leri ezer

512kblik cache ile P4 630 2mb cache'i ezebilir mi acaba,emin değilim.E2140 vs.Stok halde bile gömer P4'ü değilki Ocli iken,ama Cel.420 sadece 512k yav,çok az,oyunlarda yalan olmayasın.Sadece sentetik testlere de güven olmaz ki oyun testi lazım karşılaştırmalı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.