Şimdi Ara

ceedlerde panik frende abs devreye girince dikkatli olun (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
21.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Killer Loop

Dostum bu testin bir noktada bana ilginç geldi. Zira zaten abs devredeyken frene daha fazla bastığında frrenler şişiyor.. geriye doğru tepiyor..
    sende nasıl daha da fazla kuvvet uygulayıp dibe gitti inan anlamış değilim?

bu arada her zaman dediğim gibi, benim araçta michelin p3 var ve hepsinde nitrojen basılı.. yani lastikler görevini tam manası şile yerine getiriyor.
    zira michelin in yeni çıkan p3 modelinin özelliği %5 daha az fren mesafesi.. en azından pazarlama taktiği böle..

daha önce çok test ettim, ama bende yine test edicem..

Kardesim valla durmuyor diye sinirlenip asilinca pedala yumusayip asaya doru gitti pedal ole oluncada durdu hemn servislede konusmutum ilk senden duyuyoruz dediler arastiracaklarini söylediler yalniz bu servis ceed ile i 30 da ayni motor oldugunu bilmeyen bir kia servisi
    Kardes sende p3 lastiklerinle duz ve guzel asfalt yolda denermisin benim gibi isiga gelirken yapki mesafeden fikir edinebilesin guzel haberlerini bekliorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• demek ki şu tespiti yapalım, otomatik ceedler hem çok yakıyor (şehir içi nereyse 11-12lt) hemde frenlerinde ciddi sıkıntılar var, bu durumda yerden yere vurulan DSG Golf'ün gözünü seveyim, parasını hakkediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metesserdar -- 24 Temmuz 2013; 14:31:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

demek ki şu tespiti yapalım, otomatik ceedler hem çok yakıyor (şehir içi nereyse 11-12lt) hemde frenlerinde ciddi sıkıntılar var, bu durumda yerden yere vurulan DSG Golf'ün gözünü seveyim, parasını hakkediyor.

Tamam sen golfun gozunu sevde bizmkilerde 11 yakmiyor el insaf dizel otomatik 128 ps arac sehir ici 7 enfazla 8 gordum rodaj donemindeyken simdi ilk bakimi gecti 7 ltyi cok agresif kullanirsam goruyorum dsg olacağına bunu tercih ederim...
    Frenler bilincli ve dikkatli kullanan biri icin tehlike teskil etmiyor ayrica golfu inceledim 1.4 tsi haric parasini haketmiyor tabi benzinli ve az bincen ve dsg almican ve higline olcak ve 3 ay beklicen puff icimi sktı golf

• burda anladığım araç durması gerekirken durmamış.. muhtemelen önde trafikte ilerlemeye devam ediyordu.. bu araçlarda darbe emici özellik olduu için tamponlarda sorun olmamış bellki çarpınca..

benzeri bende de oldu 1-2 kere.. sıyırdım resmen..

sonuç, gerçek panik fren ile panik fren testi yapmak çok ayrı bişi.. yaşayınca abs nin gereksiz süre devrede olduğunu anlıyorsunuz
  • quote:

burda anladığım araç durması gerekirken durmamış.. muhtemelen önde trafikte ilerlemeye devam ediyordu.. bu araçlarda darbe emici özellik olduu için tamponlarda sorun olmamış bellki çarpınca..

sonuç, gerçek panik fren ile panik fren testi yapmak çok ayrı bişi.. yaşayınca abs nin gereksiz süre devrede olduğunu anlıyorsunuz

Peki otomatik oldugu icin olabilrmi ben suzuki swift otomatik kullanmstim 4 sene oda cok hassasti abs hemn devreye giriyordu ama duruyordu yani erken devreye girmesinde sorun yok bence...
    Denilenlere gore mesafenin uzaması problem ki cok dusuk hiz olmasina karsin...

• frenlerin şişmesi derken yanlış anlaşılmasın sertlik derecesi iyi ama bugün çok abanınca birden boşaldı.
    normalde durması gereken mesafedeydi ama durmadı öndeki araca hafif çarptım. arabadan inip baktık fazla birsey yoktu zaten e-5 en sol şeritteydik ikimizde yolumuza devam ettik sonra
    Yani daha öncede birçok araç kullandım astra laguna mercedes... bence biraz sert fren yapınca abs olması gerekenden daha önce devreye giriyor böylece durulacak mesafede durmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: reign_

frenlerin şişmesi derken yanlış anlaşılmasın sertlik derecesi iyi ama bugün çok abanınca birden boşaldı.
    normalde durması gereken mesafedeydi ama durmadı öndeki araca hafif çarptım. arabadan inip baktık fazla birsey yoktu zaten e-5 en sol şeritteydik ikimizde yolumuza devam ettik sonra
    Yani daha öncede birçok araç kullandım astra laguna mercedes... bence biraz sert fren yapınca abs olması gerekenden daha önce devreye giriyor böylece durulacak mesafede durmuyor

Hasar olmaması sevindirici ama servisi mutlaka haberdar etmelisiniz sonra bize böyle bi sikayet gelmedi moduna giriyorlar daha büyük skintlar yaşamamak icin celik motoru konuyla ilgilenmeye davet etmeliyiz

• sorun yaşayan ceed kullanıcıları çeşitli çözümler buldular kendilerine göre abs sigortasını çıkarmak bir çözüm örneğin böylece abs devreye girmiyor fren mesafesi kısalıyor fakat bu düzlükte yarar sağlıyor virajda frenlediğinizde tehlike daha büyük boyutlara ulaşıyor zaten kia nın bu yazılımı yani abs nin erken devreye girmesini sağlayan yazılımı yapmasının 1. sebebi virajlarda savrulmayı kaymaları engelleme düzlükte sorun kaçınılmaz ya agresif sürmeyecek dikkatli olacaksınız panik fren yapmak zorunda kalmayacaksınız
    sorun bazı ceed lerde demiş bir arkadaş buda doğru değil daha evvel belirtmiştim ceed lerin hepsi aynı frenlere ve yazılımlara sahip hatta biz bu frenleri racing fren sistemleri ebc disc ve balatalarla güçlendirdik abs de yine sonuç değişmedi.
    servislere sorun bildirilebilir i 30 için yeni yazılım geldiğini bildirdim yukarıda
    çelik motorlada zaten sürekli görüşüyoruz
    tekrar söylüyorum frenlerimiz genelde başarılı memnun olmayanlar aynı fiyatlara ebc green stuff balatalarla % 10-15 daha güçlendirebilirler hatta aynı fiyatlara disclerde mevcut fakat discler fren mesafesini kısaltmıyor ısınmayı daha geciktiriyor sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: gktgsyn

quote:

burda anladığım araç durması gerekirken durmamış.. muhtemelen önde trafikte ilerlemeye devam ediyordu.. bu araçlarda darbe emici özellik olduu için tamponlarda sorun olmamış bellki çarpınca..

Peki otomatik oldugu icin olabilrmi ben suzuki swift otomatik kullanmstim 4 sene oda cok hassasti abs hemn devreye giriyordu ama duruyordu yani erken devreye girmesinde sorun yok bence...
    Denilenlere gore mesafenin uzaması problem ki cok dusuk hiz olmasina karsin...

alakası yok.. 2010 model i30 umda otomatikti onda bu sorun yoktu.çç

• Tüm sıkıntılar da seni buluyor valla arkadaşım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Tüm sıkıntılar da seni buluyor valla arkadaşım. :)

oo dostum selamlar
    Görüşmeyeli iyisin işalla?

nasıl buldun buraları? Valla kokumumu aldın geldin ceed cilerin arasına

açıkçası doğru diyorsun.. alırken acaip tereddüt etmiştim.. ilk bant araç, illaki bir sornu olabilir vs.. vs. ama gözümü karartıp aldım ..
    bide ilginç olanı bu topic ben arabayı almadan öncede varmış ama görememişim

ama yinede olsun, ben memnunum aracımdan.. bu sorunun düzeleceğini düşünüyorum

• quote:

quote:

Dostum bu testin bir noktada bana ilginç geldi. Zira zaten abs devredeyken frene daha fazla bastığında frrenler şişiyor.. geriye doğru tepiyor..
    sende nasıl daha da fazla kuvvet uygulayıp dibe gitti inan anlamış değilim?

bu arada her zaman dediğim gibi, benim araçta michelin p3 var ve hepsinde nitrojen basılı.. yani lastikler görevini tam manası şile yerine getiriyor.
    zira michelin in yeni çıkan p3 modelinin özelliği %5 daha az fren mesafesi.. en azından pazarlama taktiği böle..

daha önce çok test ettim, ama bende yine test edicem..

Kardesim valla durmuyor diye sinirlenip asilinca pedala yumusayip asaya doru gitti pedal ole oluncada durdu hemn servislede konusmutum ilk senden duyuyoruz dediler arastiracaklarini söylediler yalniz bu servis ceed ile i 30 da ayni motor oldugunu bilmeyen bir kia servisi
    Kardes sende p3 lastiklerinle duz ve guzel asfalt yolda denermisin benim gibi isiga gelirken yapki mesafeden fikir edinebilesin guzel haberlerini bekliorum...

dostum ben çok denedim inan ki

ve dediğin gibi, benim serviste bilmio.. aa öle mi.. bak bak mümkündür i30 a benzemesi dediler :)
    birde fren konsunu ilk kez senden duyduk da dediler

bence arkadaşlar eğitimli.. kasıtlı böle diyorlar.. yemeyiz bizde

• quote:

demek ki şu tespiti yapalım, otomatik ceedler hem çok yakıyor (şehir içi nereyse 11-12lt) hemde frenlerinde ciddi sıkıntılar var, bu durumda yerden yere vurulan DSG Golf'ün gözünü seveyim, parasını hakkediyor.

dostum kusura bakma ama bu lafından sonra artık frenlerle ilgili yaptığın yorumlara gerçekten şüphe ile bakarım ben..
    malum dsg nin gözü sevilecekse, ceed otomatiğinin baş üstünde tutulması lazım.. kullann bilir malum.. .
  • quote:

quote:

oo dostum selamlar

açıkçası doğru diyorsun.. alırken acaip tereddüt etmiştim.. ilk bant araç, illaki bir sornu olabilir vs.. vs. ama gözümü karartıp aldım ..

Ceed ile ilk test sürüşlerinden birisini ben yapmıştım forumda.

Fırsat bulduğumda konuları takip etmeye çalışıyorum da sana denkgeldim işte.

Ceed gayet de güzel ve beğendiğim birbir araç.

Böyle bir problem yaşanması üzücü tabii.

Selamlar.

• quote:

quote:

dostum kusura bakma ama bu lafından sonra artık frenlerle ilgili yaptığın yorumlara gerçekten şüphe ile bakarım ben..
    malum dsg nin gözü sevilecekse, ceed otomatiğinin baş üstünde tutulması lazım.. kullann bilir malum.. .

Alırsın volkswagen olursun mortingen

• quote:

quote:

quote:

oo dostum selamlar

Ceed ile ilk test sürüşlerinden birisini ben yapmıştım forumda.

Fırsat bulduğumda konuları takip etmeye çalışıyorum da sana denkgeldim işte.

Ceed gayet de güzel ve beğendiğim birbir araç.

Böyle bir problem yaşanması üzücü tabii.

Selamlar.

Valla açıkçası benim yeni kasayı almak gibi bi düşüncem yoktu.. hatta ceed yeni kasa hiç düşünmedim..
    ceed in eski kasasını çok düşündüm.. gittim geldim kaç kere almak için.. ama kısmet olmadı..
    sonra i30 cw almaya karar verdim. Fakat testlerde ceed daha iyi geldi bana.. çok olmasa bile bariz farklar vardı.. bu belki baylerin daha kötü test aracı koymasından olaiblir? ama test ettiğim ceed gayet başarıldı.. onca sene kullandığım arabalar yalanmış meer

• quote:

quote:

quote:

90 milyara golf te alınmaz abicim yaa..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl iştir anlamadım. '' frene basınca durmuyor, ara sokaklarda dikkatli olmak lazım, frenleyince durmadı öndeki aracı sıyırdım vb. gibi yorumları yaparken iyi düşünmek lazım. Bir insan 55.000TL gibi bir rakamı veripte arabasında böyle ciidi bir problemi gerçekten yaşıyorsa şunları yapar
    1- Arabasını servise bırakır problemi çözüp aracımı öyle teslim edin der.
    2- Hukuki yollara başvurur. (Gerçekten böyle bir sorun varsa durum tespit edilip gereği yapılır. Kimsenin şüphesi olasın.)
    3-Arabasını satar.
    Ya da kişinin böyle bir arabası yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: çorçona

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl iştir anlamadım. '' frene basınca durmuyor, ara sokaklarda dikkatli olmak lazım, frenleyince durmadı öndeki aracı sıyırdım vb. gibi yorumları yaparken iyi düşünmek lazım. Bir insan 55.000TL gibi bir rakamı veripte arabasında böyle ciidi bir problemi gerçekten yaşıyorsa şunları yapar
    2- Hukuki yollara başvurur. (Gerçekten böyle bir sorun varsa durum tespit edilip gereği yapılır. Kimsenin şüphesi olasın.)
    3-Arabasını satar.

dostum frene basınca durmuyor diye ben demedim

ara sokaklarda yine de dikkatli olmak lazım.. şok fren yaparsan abs devreye gidiyor, duruş mesafesi uzuyor.. yoksa yavaş yavaş basarsa nzate nçivi gibi çakılıyor araç.. aksini kimse iddia etmiyor..
    tekrar ediyorum, şok fren, yeni yaradana sığınıp fren pedalına 1 sn altında tüm gücünle bastığında olan biişi bu..

ikinci şıkkında bana olmasın.. ben toyota yı dava edip ümüğünü sıkmış adamım

dava olayı biraz bekler.. acil değil.. kia dan yanıt gelsin bakalım.

üçüncü maddeyi ben hiç okumamış olim dostum.. katiyen kimsenin vebalini almam.. öle olsa önceki aracımda dava açmaz satardım..

ben sorunu çözücem.. bekleyin görün.. umudum var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çorçona

quote:

quote:

quote:

quote:

3-Arabasını satar.

dostum frene basınca durmuyor diye ben demedim

ara sokaklarda yine de dikkatli olmak lazım.. şok fren yaparsan abs devreye gidiyor, duruş mesafesi uzuyor.. yoksa yavaş yavaş basarsa nzate nçivi gibi çakılıyor araç.. aksini kimse iddia etmiyor..
    tekrar ediyorum, şok fren, yeni yaradana sığınıp fren pedalına 1 sn altında tüm gücünle bastığında olan biişi bu..

ikinci şıkkında bana olmasın.. ben toyota yı dava edip ümüğünü sıkmış adamım

dava olayı biraz bekler.. acil değil.. kia dan yanıt gelsin bakalım.

üçüncü maddeyi ben hiç okumamış olim dostum.. katiyen kimsenin vebalini almam.. öle olsa önceki aracımda dava açmaz satardım..

ben sorunu çözücem.. bekleyin görün.. umudum var

Toyotayı dava ettiğinizi ve kazandığınızı yazmışsınız. Konuyu anlatabilir misiniz? Dava bilgilerini de paylaşırsanız böyle sizin gibi dava açmak isteyenlere ya da avukatlara, kararı emsal göstermeleri açısından bir faydası olur

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.