Şimdi Ara

Cd RW'ı Bilgisayarım tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG marka CD RW'ım servısten yenı geldı ama bılgısayarım CD RW yi tanımıyor.Bılgısayarımda E ıkonu gorunmuyor.makıne ılk acıldıgında da bıos ayarlarından CD RW yı ılk sıraya getırıyorum ama olmuyor yardımlarınızı beklıyorum...

• işletim sistemın ne bılmıyorum ama benım basıma 6 yıl once gelmıstı neyse bılgısayarını cdden baslat wındıwos kur yenıden kesınlıkle gorecektır
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem650

işletim sistemın ne bılmıyorum ama benım basıma 6 yıl once gelmıstı neyse bılgısayarını cdden baslat wındıwos kur yenıden kesınlıkle gorecektır

CD rw nin kanlosuna başka bir cihaz bağlı mı? Hardisk ya da cdrom.

Eğer bağlıysa, bunu sökerek tekrar dene. Eğer görürse Primary/slave ayarlarını ellemen gerekecek. Bu ayarları da biosten değil, Cd rw ve sözkonusu diğer ide aletin jumperını değiştireceksin.

Biri master, diğeri slave olacak.
  • jumper lara baktın mı?
  • eğer ilk defa takıyorsan jumperlara bak

ama sonradan olduysa

bilgisayarım / denetim masası / yönetimsel araçlar / bilgisayar yönetimi / disk yönetimi

burada cdromunu bulabilirsin ve onun üstüne sağ tuşla tıklayarak sürücü harfini ve yolunu değiştiri seçerek artık cdromunu bir sürücü olarak görebilirsin.
  • cıhaz bozuk olsa bıle gorur demekkı jumper ayarlarından ayarlamamıssın muhtemelem hdd kabolusan bagladın muhtemelende ıukısıde masterda o yuzden gormuo slave yap olsun bıtsın
  • büyük bi ihitimallle jumperlardan kaynaklanıyordur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 PC CD'yi okumuyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorunu çözmen için senin cd rw'nin kullandığın işletim sistemindeki yazılımını yüklemen gerekiyor.yazılımı yükledikten sonra bilgisayara önce güvenli modda çalıştır sonra bilgisayarı yeniden başlat büyük ihtimalle sorun çözülür...kolay gelsin.
  • Cd-rw tak çalıştır değil mi? Yazılım ya da sürücüye ihtiyacı yoktur bildiğim kadarıyla,jumper'ları kontrol ediniz...
  • tek sorunun jumper ayarlarındandır başka türlü bi sorun olamaz
  • arkadaşlar bu jumper ayarı falan değil internette araştırırsanız görürsünüz
    benimde başıma geldi senin cdrw gitti kardeşim çöpe at allah belsını versin lg nin
    bi daha bi malını alısam
    kartı yanmıştır onun neler yaptıysam olmadı ne jumper ayarı kaldı bakmadığım nede sürücüler
    hiç biri para etmedi
    giittim kendime nec ten bi dvd rw aldım
    2 ay önce de arkadaşımın başına geldi oda çöpe atmak zorunda kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.