merhaba. bilgisayarıma format çekeceğim ama cd/dvd driver ı görmüyor. bios tan giriyorum gene görünmüyor. kablolarda bir sorun yok cd/dvd driver da da bir sorun yok. bilgisayar bazen görüyor bazen görmüyor. bunun nedeni nedir arkadaşlar lüften bir yardım.
Jumper ayarlarını kontrol ediniz..Cdden yükleme yapacağınız sürücüyü Master konumuna getirip deneyiniz..Ha bir de bios dan boot device priority menüsüne ulaşıp cdyi takacağınız aygıtı ilk sıraya getirmeyi unutmayınız..
cd yi gördü sonra format alanına girdi c yi sildim tekrar yükleyecektim ki kapanıp açıldı pc ve yine cd yi görmemeye başladı. şimdi diyorki NTLDR eksik yeniden başlatın ama cd yi görünce demiyor böyle bişey, bu NTLDR ne olaki??? ayrıca gördüğü zaman yüklemeye başlıyor sonra ya hata ekranı geliyor yada bazı dosyalar kopyalanamadı deyip çıkıyor formattan. harddisk te bir sorun olabilir mi? cd okuyucuyu başka neden görmüyor olabilir? yardım eden arkadaşlara tşk ederim şimdiden.
kablom sağlam diosun dvd de sağlam diosun ama bence bi baska kablo ve cdromla dene
harddisk in kablosu ile cd room kablosu aynı galiba. ikisinın yerini değiştirdim hdd çalışıyor ama cd yok ortalıkta cd room a gelince yeni bir cd/dvd rw var onu da görmüyor.