Merhaba, CAviar Black serisi bir hardisk almayı düşünüyorum ama benim için diskin sessiz olması performansı kadar önemli.Ses konusunda her yerde değişik yorumlar okuyorum bazıları çok sessiz bazıları ise sesli demiş.Nedir bu işin aslı? :) Şu an seagate 7200.11 ve 7200.10 kullanıyorum ve bana gayet sessiz geliyor.
Bende 2 adet Caviar Black var ve ikisi de sesli, hem de oldukça gültülü ama disk Akustik Yönetim destekli olduğundan ufak bir ücretsiz yazılımla bir miktar performans karşılığında sessiz moda alınabiliyor. Şu anda 2 diskimi de tam sessiz modda kullanıyorum.
işin aslı şu: o sessiz diyen kişilerin bilgisayarları zaten gürültülü, o yüzden gürültüyü farketmiyorlar ve sessiz diyolar. O kişilerin bilgisayarlarına gidip piyasadaki en sesli diski taksanız bile hiç ses yok diyeceklerdir.
Bir depolayıcıdan ses geliyorsa büyük olasılıkla bozulmaya yakındır.
Bence marka fark etmez normal şarlar altında ses gelmemesi gerekiyor
SAMSUNG 500GB 7200RPM 16MB SATAII HD502HJ
Bide bu hdd'yi bir arastır istersen. Caviar Black kadar performanslı ve ses namına duyabileceğin birsey yok. Ama özellikle HD502HJ olması gerekiyor.
oldukça sesli, tavsiye etmiyorum.. diğer diskim 7200.10 çıt çıkarmadı hiç.. seagate ya da samsung iyidir..
quote:
Orijinalden alıntı: Takım_Tamam
Bir depolayıcıdan ses geliyorsa büyük olasılıkla bozulmaya yakındır.
Bence marka fark etmez normal şarlar altında ses gelmemesi gerekiyor
O zaman caviar blackleri toptan çöpe atmak lazım. Depolamadan tabiki ses gelecek, 7200rpm dönen bir motorun titreşimi ve kafa hareket tıkırtısı, bunlar makul ölçülerde normal karşılanır.
Gelen sesin niteliği önemli, bunları artık herkes biliyor, kafa atma sesi gibi sesler tehlike göstergesi.
Depolamadan ses gelmemeli şeklinde bir genelleme mevcut mekanik disk mimarisine bakınca fizik kurallarına aykırı.
Yukarıda ki bazı arkadaşların kullanmadan yorum yaptıklarından şüphe ediyorum.
Şuan 3 tane 500gb wd caviar black kullanıyorum ve ses konusunda tam kapasite kullanımda bile sessiz diyebilirim ama geçen bi arkadaşın 1tblık wd caviar black olan hddsi bad sector varmış bana verdi veri kurtarımı için, bozuk olduğu içinde biraz sesliydi. Hangi modeli alıcağını söylememişsin ama genel olarak konuşmak gerekirse bariz daha sesli oluyor bu 1tblık modelleri.
bende 1tb caviar black kullanıyorum, arada hafif tıkır tıkır ses geliyor doğru fakat 2 yıl önce aldıgım sağlam durumda olan seagete diskten daha çok ses geliyor :)
caviar black'te farklı bir kafa motoru kullandıklarından biraz daha sesli olması normal, fakat bana gayet normal geliyor bu ses hiç rahatsız edicek bir yanı yok, ki lian ki kasa kullanıyorum fanlardan hiç ses çıkmıyor..
ve sistemi ilk kurduğumda çok daha az sesi vardı dolmaya başladıkça biraz sesi yükseldi disk birleştirmesi yapıcam o zaman birazdaha azalacağını düşünüyorum..
fakat dediğim gibi sesi kesinlikle rahatsız etmiyor ve 24 saat dosya kopyalamadıktan sonradan olabildiğince sessiz çalışmaya özen gösteren bir disk..
Bende 5hdd var. 2sı 1terebayt Black serısı. Bılgısayarım gurultusuz calısıyor. Black serısı hdd gayet sessız calısıyor. Bu arada ıkısınınde uzerınde fan var. Bırı dıgerınden hep 4derece daha sıcak. Ne ıs anlamadım
Ben de Caviar Black serisinden 500GB ya da 750GB alacağım . Bu iki ürün hakkında sadece KULLANAN arkadaşlar yorum yapabilir mi . " Leech " arkadaşım çok haklı bu konuda
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme