Şimdi Ara

Casper Via V8 8 çekirdekli tasarım harikası ( Micromax A350 Canvas Knight) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: delihamza_a5

quote:

Orijinalden alıntı: AnıllGüder

Akıllı telefonlarda çift çekirdekli cihazların standart sayıldığı dönem henüz çok geçmiş değil. Ancak yerli üreticilerden Casper, gerçek 8 çekirdekli MTK6592T işlemciye sahip yeni akıllı telefonu VIA V8 ile çıtayı bir hayli yükseltiyor. Casper VIA V8, amiral gemisi standartlarındaki yüksek performansı uygun fiyatla bir araya getiriyor.
    Android 4.4.2 KitKat platformundaki VIA V8, 2 GHz hızlı işlemcisinin sekiz çekirdeğiyle çift çekirdekli akıllı telefonlara oranla yüksek performansı 5 inçlik bir Full HD ekranla sunuyor. 32 GB dahili depolama alanı bulunan cihaz 2 GB RAM ile donanım konusunda beklentileri karşılıyor.

Casper Via V8 8 çekirdekli tasarım harikası ( Micromax A350 Canvas Knight)

Daha kaliteli oyun deneyimi

Gorilla Glass 2 teknolojisine sahip 441 ppi çözünürlükte ekranı ve entegre grafik modülüyle, özellikle 3D oyunlarda keskin detayları mümkün kılan VIA V8, ayrıca saniyede 24-30 kare videoları otomatik olarak 60 fps'ye dönüştüren ClearMotion teknolojisine sahip. Cihazın kalınlığı ise 7,3 mm ile sınırlı kalıyor. Ayıca batarsayasıda 2350 Mah
    İnce tasarımına 6 adet lens sığdıran VIA V8, 16 MP kamerasıyla 4160 x 3120 piksel fotoğraflar çekebilirken, 8 MP ön kamera ise daha net görüntülü konuşmalar ve selfie çekimleri sağlıyor. Casper'ın yeni akıllı telefonu, KDV dahil 1199 TL fiyatla raflarda yerini almış bulunuyor.

Cihazın orjinali için

Casper Via V8 8 çekirdekli tasarım harikası ( Micromax A350 Canvas Knight)

http://www.micromaxinfo.com/canvasknight/index.aspx

Konuyu açarken ne güzel telefon anlatılıyor fakat altına yazmışın hemen ' cihazın orjinali için..... ' komik yani belli etmemek gerek bu kadar ama neyse :D
    Bir heyecan oldu mu cihazı başka yerde buldum yazarken yani dediğim gibi micromaxda ortak çalışan.......

Yok yani orjinalini biliyofum zaten takip ettigim. Guze bi urun micromax kalitelidir yani ozellikle yaxilim. Ve malzeme kalitesinde piranha xende onun urunu. Ama yaxilim olarak casper kendi yaxilimini kullaniyo malzeme kalitesi zaten hem cam hem aliminyum tam aufon kalitesi veriyo cihaz. Orjinalinide simdi casper diye rom yok herkes orjinalinden alip portluca yada disardan aksesuar getirtecek falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Casper çalışanları iş başında. s5,g2,g3 bu ürünün muadiliymiş s4 ün bile muadlili değil.Birde millete cahil diyor.İçindeki işlemci 8 çekirdek diye önemli bir şey sanmayın.Snapdragon 400 den iyi, snapdragon 600 den kötü.Snapdragon 800 ile arasında uçurum var.Millete cahil demeden önce bi araştır cahil kardeş.Sana link atmışlar 700 tl fiyatı var.Gm ile karıştırmayın diyorsunuz casper da aynı şekilde telefon getiriyor.Gm en azından casper kadar pahalıya satmıyor hem de daha iyi olan bir cihazını.Bu telefonu elite ile kıyaslamayın.Yarısı gücünde anca.Nerde casper haberi orada delihamza. Yanlış yerde reklam yapıyorsunuz.Buradakiler öyle torununa oyun bilgisayarı diye 2000 tl den hd6320 ekran kartlı bilgisayar sattığınız gariban dedelerimize benzemez.Sizin müşteriler orada.Gidin tv de yapın reklamınızı 8 çekirdek diye 1200 tl den geçirin bilmeyene.

Bir insan bu kadar cahil olamaz. İnanamıyorum. Casper başlıklarında böyle tipleri görüyoruz hep.

GM ne ise Casper da o. Farkı fiyatında. Casper daha kazık. 1000TL'ye MTK6589T'li telefon satıyor

• delihamza_a5 D kullanıcısına yanıt
    Kendileri bir şeyler üreten bir Türk markası olduğunda ufak tefek hatalarını görmezden geliriz zaten. GM ve Casper'ın telefonları başkaları tarafından yapılıp üzerine etiket vurulan ürünler. Ne başarılmışsa başaran zaten Micromax.

Neyin kavgasını veriyorsunuz? Telefonun orjinali belli. Piyasada hangi fiyata ne ürünler alınabileceği de belli.

Bu konuyu açan kişiye sor beni, GM ile ilgili konularda da benzer şeyleri yazdım. Elite denen telefonun Gionee E7 olduğunu ilk yazanlardanım ve ona da Türk malı denilmesine her zaman karşı çıktım. Fiyat konusunda da çok eleştirdim. Burda da GM ile Casper'ı aynı kategoride değerlendirdim zaten.

Daha çok gençsin, kanın deli akıyor olabilir, ama saygısızlığın için bir bahane olamaz bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Kendileri bir şeyler üreten bir Türk markası olduğunda ufak tefek hatalarını görmezden geliriz zaten. GM ve Casper'ın telefonları başkaları tarafından yapılıp üzerine etiket vurulan ürünler. Ne başarılmışsa başaran zaten Micromax.

Neyin kavgasını veriyorsunuz? Telefonun orjinali belli. Piyasada hangi fiyata ne ürünler alınabileceği de belli.

Bu konuyu açan kişiye sor beni, GM ile ilgili konularda da benzer şeyleri yazdım. Elite denen telefonun Gionee E7 olduğunu ilk yazanlardanım ve ona da Türk malı denilmesine her zaman karşı çıktım. Fiyat konusunda da çok eleştirdim. Burda da GM ile Casper'ı aynı kategoride değerlendirdim zaten.

Daha çok gençsin, kanın deli akıyor olabilir, ama saygısızlığın için bir bahane olamaz bu.

Aynen hocam gm konusundanda bile pahali bulmustu bu cinde gmden daha ucuz olmasina ragmen daha pahali

• quote:

O telefonu buldun bu telefonu buldun noldu yani bulunca onu anlayamadım niye bunu bulunca heyecanla yazıyosunuz ilk ben buldum diyerek çoçuk kavgasına dönüştürüyorsunuz madem büyüksün? Kanım deli akıyordur da ben bazı şeylerin farkındayım bu yaşta bu gibi söylemlere girmiyorum. Hangi telefonmuş aaa bu ülkedeymiş olayını geçelim bulmak çok kolay. Yine diyorum Micromax'ı araştır.........

Neyin farkındaymışsın da biz farkında değilmişiz? Ne hakkında konuştuğun belli değil. Ne düşünüyorsan açık açık yaz. Bilmediğimiz bir şey biliyorsan kabul ederiz. Ne biliyorsan dök ortaya, karnından konuşma.
  • delihamza_a5 D kullanıcısına yanıt
    "Bir bilgim yok" olarak kabul ediyorum bu cevabını.
  • quote:

Bu telefonu Samsung Apple HTC çıkarsa aa fiyatı eh biraz pahalı ama koşun hemen alalım derdiniz yanlış mı?

Hocam zamanin atrix kullaniciaiyim ekside gmd simdi elite kullaniyorum. Ayni xamanda xopobun 2 gb ram 8 cekirdekli modelinide inceledim teknik olarak casperla ayni elitenin yanindan gecemez s800 olsa bu cihaz 1.199 olsa emin olun bende incelerdim kafama yatarsa alirdim cunku tasarim. Olarak cok hos

• @Guaire

Kendinizi izah etmenize ve sinirlenmenize gerek yok. Buralarda gezinen birisi olarak verdiğiniz bilgileri faydalı bulduğumu ve paylaşımlarınızı ilgiyle takip ettiğimi belirtmek isterim. Böyle devam edin lütfen

• Bu firmalar Türkiyeyi ne sanıyor anlamış değilim. Teknolojiden yoksun biri değilseniz S800 lü bir cihazla MTK lı bu cihazı kıyaslamazsınız bile. GMD 2 Konusuna bakınız görselleri ve özellikleri geldi. Özellikler Bu Cihazla Hemen Hemen Aynı ve düşünülen fiyat 850 TL imiş ki bence o bile fazla ama buradaki vergiler sağolsun. Bu arada gmd çalışanı demeyin Elite i fiyat konusunda en çok eleştirenlerdendim. Bu Cihaz Tasarım Olarak Çok Şık Duruyor. Hadi Sende Malzemem Daha İyi De 900 TL yap fiyatını ama 1200 Nedir. Milleti Salak mı Sanıyolar O Fiyata Hatta Daha Ucuza LG G2 ve Elite Varken..
  • forcsf F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Teşekkürler.

Hocam cin piyasasiyla ilgilisiniz bence konuda kalin yardimci olursunuz arkadaslara :D

• Sony nin z tasarimlari gibi olmus.

• Ya bu millet iyice saçmalamış adamın açıklamasına bakın "8" çekirdekli diye bir şey sanmayın bilmem kimin altı bilmem neyin üstü. Neye göre altı neye göre üstü? Walla baya bi teknik konuşmuşsun hocam :)) "Türkiye nerede? New York'un aşağısında" mantığıyla gelmiş yorum yazıyor. Karşılaştırmak istediğin telefonun özelliklerini açarsın tek tek kıyaslarsın, teknolojiyi bilirsin boş konuşmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: KhalkedonTR

Ya bu millet iyice saçmalamış adamın açıklamasına bakın "8" çekirdekli diye bir şey sanmayın bilmem kimin altı bilmem neyin üstü. Neye göre altı neye göre üstü? Walla baya bi teknik konuşmuşsun hocam :)) "Türkiye nerede? New York'un aşağısında" mantığıyla gelmiş yorum yazıyor. Karşılaştırmak istediğin telefonun özelliklerini açarsın tek tek kıyaslarsın, teknolojiyi bilirsin boş konuşmazsın.

Mali 450 ile adreno 330 u mu kıyaslayalım?Onun kıyaslamasını yapmıştım.Daha doğrusu kıyas kabul edilemez.
    Cortex a7 ile krait 300 ü yada 400 ü mü kıyaslayalım? Teknolojiyi biraz bilen bunları az buçuk bilir.Tek tek kıyaslıyorum ve kıyas kabul edilemez.Bir sürü kaynak var.Ha bu kaynak anututu olmasın mümkünse. Hem cpu hemde gpu bazında snapdragon 600 den geride.Boş konuştuğumu da düşünmüyorum.Çok merak ediyorsanız ayrıntıları, google var.
    - Mt6592 fiyatına göre iyi bir platform.Benzer fiyatlı snapdragon 400 den iyidir.Casper gibi çakallar 1200 tl den satarsa çöp derim.Yap 800 tl o fiyata iyi bir alternatif olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 19 Temmuz 2014; 21:30:01 >

• Hocam adamlar dünyanın en iyi 4 işlemcisini kıyaslamışlar MT6592 ile Snapdragon 800 karşılaştiriyorlar ve hemen hepsinde MT6592 rakibini geçmiş. Sen de gelmişsin snapdragon 400'ün üstü 600'ün altı diye sallıyorsun.

Al bak aşağıdaki linkte bar grafikleri ile tüm test sonuçlari herşeyi gösteriyor.

http://www.chinasmartphonereview.com/mt6592-vs-snapdragon-800-duel/

Ek olarak söyliym V8'de kullanılan işlemci MT6592 değil MT6592T (Turbo) yazıyor adamlar. Yani linkteki karşılaştırılan chipsetin daha da geliştirilmiş bir modeli. Ayrica forumda bazılarının yaa bu telefon 1,7Ghz mi 2.0Ghz mi heralde yanlış yazmışlar diye bir türlü göremediği farkta buradan kaynaklanıyor. Cihaz da True Octa-Core MT6592T (Turbo) işlemci var. Sen şimdi gerçek 8 çekirdek ne demek onu da bilmezsin. Biraz araştırmalısın.

8 çekirdek görevleri 8 farkli birime dağıtır, yani birçok farklı uygulama aynı anda çalışsa bile telefonun performansının hep yüksek kalır, cihaz kasmaz. Ayrıca 8 çekirdekte CPU kullanımı, CPU'ya binen yük 2 veya 4 çekirdeklilere göre daha azdır bu sebeple batarya performansı çok daha uzun olur. Yani 3000mAh bataryaya sahip düşük işlemcili bir telefonun şarji 1950mAh batarya ya sahip güçlü işlemcili bir telefondan daha az dayanabilir gün içinde. Burada dikkat edilmesi gereken batarya kapasitesi değil telefonun batarya performansıdır. Buna etki edenler işlemci, ekran vb gibi unsurlardır.

Ayrica, 2.3Ghz 2 çekirdekli bir telefon 2.0Ghz 8 çekirdekli bir telefona göre daha hizli bir performans sunmaz, hızlı başlar fakat aynı hızı sürdüremez. 8 çekirdek performansını korur ve ilerler ama 2 çekirdekte performans başladıkten sonra düşüşe geçer, aşağı yönde bir grafik çizer. Yani 2.3Ghz görüpte aa bu daha hızlıymış diye atlayıp daha düşük hızda bir cihaz alabilir insanlar. Bunları insanların 8 çekirdeğin ne olduğunu daha iyi anlamaları için anlatıyorum.

Adamlar dünyanın ileri teknoloji ürünü işlemcilerinden birini tasarım olarakta gayet güzel bir cihazın içerisinde Türkiye'ye getirmiş. Bizlerde bu teknolojiden faydalanmak yerine kalkıp bilip bilmeden saşmasapan eleştirerek insanları yanıltmaktan kendi önümüzü kesmekten başka bir şey yapmamış oluruz. Aşalım artik bunları, her türlü teknoloji ülkemize girsin isteyen alır istemeyen almaz, bilmeden konuşup daha ürünü görmeden çamur atma adetinden vazgeçin artık. Sonra da Türkiye'ye herşey neden 20 sene geç geliyor gibi laflar etmeyelim.

• Kaynak antutu olmasın mümkünse demiştim yine antutu örneği vermişsin.O 8 çekirdeği bi antutu da yüksek skorda hissedersin.
    Mimariyi değil ghz leri,çekirdekleri karşılaştırıyorsunuz. 8 çekirdek amd işlemciler intelin bırak i7 sini, i3 ünü anca yakalıyor tekil çekirdek performansında.Bu da aynı hesap.
    Apple ın a7 işlemcisi(Meditekin cortex a7 si değil karıştırmayınız) 1.3 ghz ve 2 çekirdeği ile şu an en iyi işlemci.
    Dünyanın en dandik test yazılımı olan antutudan örnekler veriyorsunuz.
    http://tieba.baidu.com/p/2826254112
    linkte aşağılara da test sonuçları var bellek genişliğini , video işleme gibi işlemci gücü gerektiren testler.Oyun fpsleri var.
    İşlemci gücü bakımından snapdragon 800 de en iyisi değil zaten android platformunda.Samsungun exynos u ve nvidia tegra 4 ,cortex a15 mimarisi ile daha iyi işler çıkarıyor işlemci gücü yönünden.

http://forum.donanimhaber.com/m_84654747/tm.htm
    Bunu da sonuna kadar okuyunuz.Yorumlar dahil.Çok güzel bilgiler var kullanıcılardan.

Mt6592 yi çok beklemiş birisiydim şubat aylarında.Huawei honor 3x gelsin diye gözledik baya kişi.Bunun tek sebebi ucuz olması idi.Hem de 720p di.1080p mt6592 için fazla günümüz standardında.Bunu Çin sitesindeki oyun fps lerinden görebilirsin.S800 ün yarısı kadar fps vermediği oyunlar mevcut.

"Ayrica, 2.3Ghz 2 çekirdekli bir telefon 2.0Ghz 8 çekirdekli bir telefona göre daha hizli bir performans sunmaz" bunu demişsiniz.Çok düz bakan sizsiniz.S800 4 çekirdekli bir işlemcidir.2 çekirdek bile olsa mt6592 den daha iyi olurdu.
    Apple a7 bırak 2.3 ghz yi, 1.3 ghz ile en iyi işlemcidir.

Htc mt6592 telefon satıyor 240 dolara.
    http://forum.donanimhaber.com/m_94329933/tm.htm

Mt6592 ucuz bir çipset.Bana casperın mt6592 yi 1200 tl den satmasını savunmayınız lütfen.Sonra da antutu dan örnek verip snapdragon 800 ile kıyaslamayın. Cortex a7 neymiş,krait neymiş,cortex a15 neymiş biraz araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 20 Temmuz 2014; 13:51:23 >

• KhalkedonTR kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 400'ün üstü 600'ün altı diye sallamamış, doğruyu söylemiş. Bilmediğiniz konularda bu kadar saldırgan tavırlar takınmanız yanlış.

MTK6592'nin 2 modelinde de Cortex-A7 çekirdekleri var. Cortex-A7 çekirdeği nedir? ARM'ın düşük performanslı, düşük enerji tüketimli, az yer kaplayan ve bu nedenle ucuz çözümler üretilebilen bir çekirdeğidir. ARM'ın yüksek performanslı çekirdekleri ise Cortex-A15 ve yeni çıkacak MT6595'te görülecek olan Cortex-A17'dir. Tabi bunlar 32-bit olanları. 64-bit olanları burada hiç karıştırmıyorum.

Cortex-A7, Cortex-A15'in 5'te 1'i kadar yer kaplayıp, 5'te 1'i kadar enerji harcayıp 3'te 1'i kadar performans verir. Yani teoride Cortex-A15'ten daha verimlidir. Aynı hızda çalışan 3 tane Cortex-A7, 1 tane Cortex-A15'in performansına eşit olur. CPU'su 4 tane Cortex-A15'ten teşkil edilmiş örneğin Tegra 4 gibi bir işlemci yerine 20 Cortex-A7 çekirdekten oluşan CPU'lu bir çipset yapılsa, teoride aynı maliyette yapılmış ve aynı enerjiyi harcayan bir ürün ile %67 daha fazla performans elde edersin. 20 çekirdeği birden kullanmak üzere optimize edilmiş bir benchmark testine sokarsan ve bu test özellikle çok çekirdeğe yüksek puan veriyorsa tozu dumana katarsın.

Örneğin Qualcomm 20 çekirdekli Cortex-A7 çekirdekli ve Adreno 305 GPU'su ile bir çipset yapsa; Antutu da 20 çekirdek optimizasyonu yapsa herhalde EN AZ bir 50-55 bin Antutu puanını görür. Oysa gerçek hayatta bu çipsetten alınacak performans bildiğimiz 4 çekirdek Cortex-A7 ve Adreno 305'ten oluşan Snapdragon 400'den farksız olur. Antutu ve Chrome hariç milyon tane uygulama en fazla 4 çekirdeği kullanabilecek şekilde optimize edilmiş. Hepsi de değil. Birçoğu 1, 2 ve 3 çekirdek kullanıyor olacak.

Bu yüzden tek çekirdek performansı önemlidir.

Snapdragon 600 ve 800'de kullanılan Qualcomm'un Krait çekirdekleri, ARM'ın Cortex-A15'ine yakın performans verir. Yani performansları Cortex-A7'lerden çok daha üstündür.

Bir de bu işin GPU kısmı var. MT6592'de 4 çekirdekli Mali-450 varken, Snapdragon 600'de Adreno 320, Snapdragon 800'de Adreno 330 vardır. Performans bakımından Snapdragon 600'den düşük, Snapdragon 800 ÇOK daha düşüktür. Bunu Antutu'nun 2D ve 3D grafik puanlamalarına da bakarsanız ordan görebilirsiniz.

MTK6592'nin bir de 4 çekirdekli kardeşi vardır MTK6588. Onda 4 çekirdekli 1.7Ghz Cortex-A7 CPU ile yine 4 çekirdekli Mali-450 GPU vardır. MTK6592'nin GPU'su 700Mhz iken, MTK6588'in GPU'su 600Mhz'dir. Bunun dışında aynıdırlar. Gerçek performansları da birbirine çok benzeyecektir. Yalnız MTK6588 öyle yaldızlı Antutu skorları elde edemez. 8 çekirdeğin pazarlama başarısını da kazanamaz. Zaten o yüzden hemen hemen hiçbir üretici MTK6588'i seçmedi. Oysa ki CPU'su 2Ghz, GPU'su 700Mhz'lik bir MTK6588, 4 çekirdek eksiğine rağmen gerçekte MTK6592'den daha performanslı olacaktır.

MTK6592'yi 4 çekirdekli olarak düşündüğümüzde aynı Cortex-A7 çekirdeklerine sahip Snapdragon 400 ile karşılaştırılması ise çok doğal. MTK6592 1.7Ghz ve 2Ghz, Snapdragon 400 ise 1.2Ghz ve 1.6Ghz hızlarında olduğuna göre MTK6592'nin 4 çekirdekli olarak düşünüldüğünde bile daha hızlı olduğunu söylemek kolay. GPU'su ise Snapdragon 400'de bulunan Adreno 305'ten daha kuvvetli.

Sonuç olarak Snapdragon 400'den kuvvetli, Snapdragon 600'den zayıf. Bu kadar basit.

• Yaa hocam boş konuşmayı bırakıp sadede gelelim yok snapdragondan iyi yok zayıf. Qualcomm promotörümüsün nesin? Qualcomm yerine Mediatek tercih edilmiş diye zoruna gidiyor sanırım. Sonuçta bunlar dünyanın en güçlü işlemcileri olarak kabul ediliyor mu evet ediliyor, e daha neyin derdindesin yahu. Uluslararası standart kabul edilen antutu test sonuçlarına göre birinci olmuş yok antutuyu saymam ben diyorsun. Yazdıklarından kimsenin birşey anladığı yok zaten insanlar telefon alacak fiyat ve özellik karşılaştırıp karar verecek.

Dünyanın en iyi işlemcilerinden biri olan 8 çekirdekli Mediatek MT6592T + 16MP arka 8MP ön kamera + 32GB cihazin kendi hafızası + Yamaha ses sistemi + FHD Gorilla glass2 ekran + 7.9mm incelik 151gr hafiflik, Şik tasarım = 1199TL ye bence gaaayet iyi bir fiyata rakiplerinde olmayan özellikleri verdiği için bu telefonu direk alırım.
    Boş yere 2000TL ye diğer markalara vericem 8 ay sonra yeni modeli çıkınca satış fiyati 1000TL'ye inecek elimdeki telefonun ikinci elide para etmeyecek, verilen 2000TL poff yok olup uçup gidecek. Yıllardır 2000TL ve üzeri telefon çıkaran Samsung, Lg ve diğer telefon markalarinin uyguladığı taktik 2000TL ve üstüne önce bi satıp cepleri dolduralım sonra normal fiyatına indiririz ürünü. Bence bu özelliklere bu telefon bedava olmuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: KhalkedonTR

Sonuçta bunlar dünyanın en güçlü işlemcileri olarak kabul ediliyor mu

Edilmiyor. Nokta.
  • Arkadaşlar Casper bu sefer fazla fiyat söylemiş.Tamam islemi-ram-camera iş görür.Ama casper kendini ispatlamasi gerekir.Laptoplarindaki durumu belli sonuçta.Birde telefonu bana cazip yapmali.Fiyati 900 tlyi gecmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.