Şimdi Ara

Casper VİA T9W (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
8
Favori
36.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DeCanter kullanıcısına yanıt
    Hafıza kartıyla olabilir aslında. Rufus hafıza kartına yazdırabiliyor. Cihaz görür mü onu bilmiyorum. En iyi seçenek usb'ye yazdırmak. Usb varsa hafıza kartıyla uğraşma.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tom.waits T kullanıcısına yanıt
    otg kablomda sadece iki usb girişi var biri klavye biri mause olarak takacağım o yüzden hafıza kartından kurmak daha mantıklı gelmişti. yoksa usb ye de atarım sorun değil yukarıda
    N-u-S-r-e-T arkadaş x64 kurduğunu belirtmiş. ama daha yukarıdakı yazılarda bios yüzünden x64 desteklenmediğini okumuştum. yani x 64 desteği var mi yok mu bilemedim. 32 daha iyi olur değil mi? hem belki sitesindeki sürücüler de x64 e göre sorun çıkarabilir. mi?
  • DeCanter kullanıcısına yanıt
    64 bit gereksiz bu cihaz için. Uğraşmaya değmez.

    İlk hafıza kartıyla dene boot seçeneklerinde gözükürse sorun çıkmaz.
  • DeCanter kullanıcısına yanıt
    64 bit i flash bellege atsanız bile kurmuyor direk sistem açılıyor. 32 bit kurabilirsiniz.

    Windows 8.1 temiz kurulumda hakikaten wifi problemi düzeldi sanırım çekim gücü yüksek ve sistemde hiç kasılma yok. Ama wifi driverı haricinde diğer driverların hiç birini bulamadım ve lisans istiyor sanırım windows 10 lisansıyla aktifleşmiyor.. Bence tabletin tasarımında hata yok sanırım windows 10 32 bit wifi driverı problemli yada bluetooth ile beraber çalıştığında sorun çıkartıyor.

    @tom.waits siz 8.1 in driverlarını nereden buldunuz. Bende 8.1 kullanacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red86 -- 20 Ağustos 2016; 13:00:12 >
  • Lisans Kms Autoyla hallediliyor. 8.1 lisansı cihazın ana karta gömülü ama hangi sürüm (sl, home vs.) için onu bilmiyorum. Uğraşmamak için kms autoyla hallettim.

    İlk intel soc driver olarak arat oradaki 2 mblik driverı yükle. Ardından yine ekran kartı sürücüsünü Z3700 driver olarak yazan yerden intelin sitesinden indirip yükleyebilirsiniz.(not;, ben sıkıntı çıkmasın diye korkudan en güncel sürümü değil eski bir sürücüyü yükledim.)

    Bluetouh,Camera ve sensörler driverlarınıda Casper"ın sitesinden indir. Aygıt yöneticisinden bilinmeyen sürücülerden sensörleri tek tek dene. Onlar sorunsuz yüklenir.

    Ardından camera dosyasının içinde birden fazla model var. Bilinmeyen aygıtlardan önce bunlardan birini dene. Yüklenecektir. Yüklendikten sonra bak Kamera çalışıyorsa sıkıntı yok, çalışmıyorsa o sürücü üzerinden diğerlerini test et.

    Bluetouth dosyasında Windows 8 klasörü var onu oradan yüklersin.

    Birde bir-iki driver daha vardı, voyo a1 mini driverlarından yükledim. Onun driverları ortaktı. Tam olarak ne olduğunu hatırlamadım.


    Ek;;; Herşeyi yükledikten sora windows güncellemelerinden indirilecek dosyayı kendim seçeyim olarak ayarlayıp güncellemeleri denetle.

    Oradan sadece güvenlik güncelleştirmelerini yükle, diğerleri önemsiz ve sisteme hiçbir etkisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom.waits -- 20 Ağustos 2016; 14:31:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8.1'de de güncel ekran kartı sürücülerinde bug var. Uyku modundan sonra ekran parlaklığı yükseliyor....

    2015 temmuz sonrası bütün sürücülerde bu sıkıntı var galiba. Sorunu yaşayanlar ekran kartını bilsinler ve İntel Soc Driver'ı tekrar yüklesinler. O driverın otomatik yüklediği ekran kartı sürücüsünde sabit kalsınlar. Çözülmezse eski bir İntel Soc Driver yüklesinler. Sorun çözülüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda demiştim 8.1' de ekran kartı sürücüsünün uykudan sonra parlaklık bugunu çözmek için eski bir soc driveri yüklemek gerek.

    Voyo mini'nin orijinal driverları kesin çözüm.

    8.1 drivers here denilen yerden indirin;

    http://chinagadgetsreviews.blogspot.com/2015/05/how-to-easily-install-windows-10-pro.html

    Kurduktan sonra bir tek kamera bozuluyor. Kamera sürücüsünü kaldırınca sorun düzeliyor.

    Bu paketle driver'ların %80'i yüklenmiş oluyor. Ve tablete en uygun sürücüler bunlar, güncel sürücülerde çeşitli buglar var.

    Eksik sürücüleride tamamlayıp bırakın tableti. Ondan sonra sorunsuz kullanırsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle belirteyim Sıfır windows 10 kurmuştum 2 gün sonra yine mavi ekran hatası verip kapanmaya başladı. Önemli işlerde kullanacaksanız ve önemli belgelerinizi bu tablette saklamayı düşünüyorsanız güvenmeyin.( Ürün bence ayıplı mal hem donanımsal hem de yazılımsal problemleri var )

    Bu problemleri yüzünden Win 10 dan vazgeçtim, Windows 8.1 Pro sürümünü kurdum. Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra driverları kurmak kalıyor.

    @tom.waits 'in bahsettiği driverı indirip kuruyoruz. Windows 8.1, 32-bit* link =https://downloadcenter.intel.com/download/25311/System-on-a-Chip-SOC-Driver-Package-for-Intel-Compute-Stick

    Daha sonra casperın sitesinde bulunanhttp://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama bütün windows10 32 bit driverlarını indiriyoruz ve zipten çıkartıp flash belleğe atıyoruz. (Windows 8.1 ile uyumlu )Daha sonra tabletimizden sağ tık özelikler aygıt yöneticisinden sarı olanlara sağ tıklayıp sürücüyü yükle diyoruz ve usb mizi gösteriyoruz buradan kendi otomatik bulup yüklüyor.

    En son ekran kartını kuralım Aygıt yöneticisinden "Görüntü Bağdaştırıcı" larını genişletin orana Microsoft ile başlayanın üzerine sağ tık güncelle flash bellek den değil "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara" yı seçiyoruz. ve internetten kendi buluyor.


    Sıra geldi ekranı büyültmeye.


    Masa üstünde sağ tıklayın Ekran Çözünürlüğü > Metni ve diğer öğelleri daha büyük daha küçük yapına tıklayın >Küçük de olan çubuğu büyüğe getirin. İşlem tamam. Dahada büyütmek isterseniz Tüm görüntülerim için yazan yazının yanını klikleyin % oranında seçim yapabilirsiniz.

    Metro menüyü iconlarını büyültmek

    Metro menüye girin uygulamalardan Bilgisayar Ayarları>Bilgisayar ve Cihazlar>Ekran>Diğer Seçenklerde bulunan Formu Büyük yapın.


    Wifi, Windows 8.1 de Windows 10 da çekmeyen yerlerden az da olsa çekmeye başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red86 -- 21 Ağustos 2016; 19:03:13 >




  • Bende daha yukarıda verilen microsoft sitesinden iso olarak win 10 pro kurdum ve casper sitesindeki driverları tek tek aygıt yöneticisinden tanıttım. windows update açarak tüm güncellemeleri indirip kurdum. önce arada mavi ekran verdi fakat sonra toparladı şimdi sistem gayet iyi çalışmakta bi hatam kaldı windowsu etkinleştirme olayı home da sorun oluyo denildiği için pro kurdum ama mecut lisansımı pro da aktivasyon yapmadı haliyle. şimdi tek sorunum tableti aktif etmek km auto falan birkaç yöntem denedim ama versyondan dolayı mıdır çalışmadı henüz aktifleştirebilmiş değilim . aktifleştirme için hangi yolu izlemeliyim önerileriniz nelerdir.
  • Aygıt yöneticisinde 3 adet aygıt kurulu olmasına rağmen ünleme benzer işaretle görünüyorlar bunlar
    Bosh Sensor Collection device
    JSA1212
    Semtech SX9500

    bunların neler olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. düzgün şekilde nasıl kurulacağını da çözemedim.

    ayrıca sistemde ekran klavyesinin otomatik açılmadığını fark ettim bunun dışında eski oyun kurdum çalıştırdım autocad 2010 kurdum çalıştırdım iyi çalışıyor
  • beyler buna nasıl format veya recovery atabilirm ?
  • Buraya da yazmıştım tablet açılmıyordu sürekli çöküyordu en son karıştırırken biostan ekran ayarlarını değiştirince artık hiç açılmaz olmuştu. Casper bayinden garantiye yolladım 'tablet açılmıyor sürekli çöküyor' diye arıza bildirdim. 1 hafta sonra geldi ücretsiz olarak tableti yenisiyle değiştirmişler şuanda hiçbir sıkıntı yok umarım bir daha da çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adem0730

    Buraya da yazmıştım tablet açılmıyordu sürekli çöküyordu en son karıştırırken biostan ekran ayarlarını değiştirince artık hiç açılmaz olmuştu. Casper bayinden garantiye yolladım 'tablet açılmıyor sürekli çöküyor' diye arıza bildirdim. 1 hafta sonra geldi ücretsiz olarak tableti yenisiyle değiştirmişler şuanda hiçbir sıkıntı yok umarım bir daha da çıkmaz.

    Merhaba oyun performans nasıl birde dokunmatikte oynanırmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlarla pek alakam olmadığı için yorum yapamayacağım. Mail okumak, word ,exel ,sosyal medya kullanımı ve internette gezinmek için çok kullanışlı. Zaten aldığımdan beri kullanma imkanı bulamamıştım sürekli çökmesinden dolayı. Şimdilik sıkıntı yok şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce okul+iş için aldım bu tabletten. Taşınabilirlik, ufak ve kaliteli ekran, Windows işletim sistemi önemliydi benim için. Programlama ve ofis işleri için aldım, oyun 3D çizim vs için değil.

    Şimdilik memnunum. Ağır işler için zaten masaüstü bilgisayarım var.

    Artıları:
    +Boyutları bana göre ideal. Ne 7" tabletler kadar ufak ne de 10+" tabletler kadar elde taşıması zor. Çantada ağırlık yapmıyor.
    +Pil ömrü yeterli. Çok denemedim ama 5 saat rahat dayanır gibi gözüküyor. Fazlasına da ihtiyacım yok, gerekirse powerbank'le geziyorum zaten.
    +Ekran güzel. Hem full hd hem de ips panel var. Her açıdan rahat görünüyor ekran.
    +Windows 10, bildiğimiz Windows 10. Eksiği gediği yok.
    +Klavye ve kılıf ekstrası. İdare ederler. Kılıf-stand arama derdi yok.
    +Performansı idare eder. Günlük işler için yeterli.
    +Malzeme kalitesi güzel, dandik plastik değil. Sağlam olduğu hissediliyor.

    Eksileri:
    -Wifi sorunlu yorumlarını okumuştum ama wifi gerçekten rezalet. Masaüstümde Asus Usb-n14 adaptör tam çekiyor, 25Mbit hıza ulaşıyor. Note 4 telefonum orta çekiyor, 5-10Mbit görüyor. Ama bu tablet tam çekiyor göstermesine rağmen gerçekte çekmiyor. 1Mbit'e anca ulaşıyor. Kulaklık takınca da 2-3Mbit'e çıkıyor. İnternet çekmediği için de uygulamalar takılıyor sürekli.
    -32GB hafıza yetersiz. Zaten Windows çoğunu yiyor, kullanıcıya en fazla 20GB kalıyor. Visual Studio kurayım dedim, 25GB zaten program. Ya harici SSD'ye kuracağım ya da microSD karta bir ton para vereceğim.
    -Klavye oyuncak gibi. Tuşlar ufacık, Windows ile Alt tuşlarının yeri ters. Programlama için kesinlikle çöp. Logitech K810 klavyem olduğu için çok sorun etmiyorum.
    -USB slotu yok. OTG üzerinden hub bağlamakla uğraşıyoruz. En azından 1-2 tane koymaları gerekirdi.
    -Dokunmatikte kalibrasyon sorunu mu var, yoksa 9" ekran+full hd windows yüzünden mi sorun yaşıyorum bilmiyorum. Ekranın üstünde de film var gibi, dokunmatik akıcı değil.
    -İnternette gezinirken bile ısınıyor. Uzun vadede sorun çıkaracak mı bilmiyorum.
    -450-500TL eder mi emin değilim, en fazla 400TL etmesi gerekirmiş gibime geliyor. Ama bu fiyata alternatifi yok zaten, mecbur aldım.




  • Şimdi hocalarim ben bu pc yi alicam da hangi su oyunlar nasil sorun cikarirmi (rahat 40-60 fps arasi oynarmiyim)



    Minecraft Windows 10 Edition (internette iyi gordum)

    Counter-Strike Source ve 1.6 (her pc kaldirir biliyorum?)

    Agar.io (60 fps kaldirirmi?)

    Wolfteam (En az ayarlarda oynarim heralde?)



    1-2 saat oynamak ve odev-arastirma icin alicam (maksimum param 400 tl) oyuzden alicam?



    Soruma cevap verenlere tesekkurler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Gidin A101 de satılan Hometech wi 101 lerden alın daha iyi. Aynı işlemci ram hafıza ve onu direk klavyeye bağlayabiliyorsunuz ve klavyesi üzerinde touch pad bile var caspera göre en büyük + sı USB girişi var ;) + Fiyatları aynı

    Casper t9w de İş yapmaktan ziyade wifiye bağlanmak, tableti açmak için uğraşıp verem oluyorsunuz, paranızı biz gibi çöpe atmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red86 -- 23 Eylül 2016; 0:55:19 >
  • Kardes benim intel atom n445 vardi su asus eee pc o acaip kotuydu mavi ekran bitti anakartttan ses gelmeye basladi ben hallederim o driver falani (15 yillik nvidia geforce ???? surucusu nvidia sitesinde yoktu ozel bi program varmis adini unuttum onunla yukledim simdi pc sunucu ) ben zaten sabit kurulu win 8.1 de kalcam. Fakat bilgisayarla beraberindeki windows 8.1 iyimi wifi harici sikintisi varmi? Bide sadece agar.io falan 60 fps oynarmiyim? Ben caspere guveniyorum.(15 yillik pc casper da ondan )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Aln ve kullanin. Kullandiktan sonra inceleme yazarmisiniz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D allah izin verirse 2 ay sonra falan alcam malum lise ogrencisiyim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.