Şimdi Ara

Casper Nirvana CPM-T940 mı? SAMSUNG R560-AS02 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: S3RC@N

bende bu t940 modelını almayı dusunuyorum. gercekten aklıma yattı ve ucuzda. samsung bıraz daha tuzlu gıbı casper 1750 derken samsun 2250 dıyo. 500 lıra fark vermek pek akıl karı degıl benım ıcın. ıkısıde gelecege donuk bılgısayarlar. samsungun ddr3u gercekten cok cezbedıcı. ama 4-5 yıl benı bu gotursun. ddr3ler bı tam anlamıyla otursun sonra onuda alırız hayırlısıyla. t940 kullanan varmı ? ızlenımlerı neler arkadasların ?

Hocam ben de araştırmadayım bu ürünü ve bir topic açtım CPM-T940 diye. Ürünü oradan takip edelim diyorum. Alanlar ve alacak olanlar için...

http://forum.donanimhaber.com/m_26730148/mpage_1/key_//tm.htm#26753051

• quote:

Orjinalden alıntı: yucel0635

Arkadaşlar artık delireceğim. O kadar markanın içinden araştırmalar sonucu Samsung 'a karar verdim. Kesinlikle alacaktım. Ancak Casper 'ın yeni notebook 'larını gördüm ve inanın çok kararsız kaldım. Lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.

Casper Nirvana CPM-T940 mı? SAMSUNG R560-AS02 mi?

Casper Nirvana CPM-T940-4K15 Özellikler :

- Intel Centrino 2 İşlemci Teknolojisi, Intel Core 2 Duo T9400, İşlemci Hızı 2.53 GHz, 6 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB
    - Intel PM45 Chipset, Intel® PRO/Wireless 5100 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    - 4 GB DDR2, 800 MHz FSB ram
    - nVidia GeForce 9600M GS, 512MB, GDDR2
    - 15.4" WXGA 1280x800, TFT Parlak Renkli ekran
    - 320GB (5400 rpm) hard disk
    - DVD±RW DUAL
    - 2,0 MP Web Kamerası
    - 2xUSB 2.0, HDMI, e-SATA, firewire girişleri
    - Bluetooth 2.0
    - Multi Card Reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    - Windows Vista Home Premium

Casper Nirvana CPM-T940 mı? SAMSUNG R560-AS02 mi?

SAMSUNG R560 - AS02TR Özellikleri :

- Intel Centrino 2 İşlemci Teknolojisi, Intel Core 2 Duo P8600, İşlemci Hızı 2.40 GHz, 3 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB
    - Intel PM45 + ICH9M chipset ve Intel WiFi Link 5100
    - 3 GB DDR3, 1066 MHz FSB ram
    - nVidia GeForce 9600M GT, 512MB, GDDR3
    - 15.4" WXGA 1280x800, TFT Parlak Renkli ekran
    - DVD+/–RW SuperMulti LightScribe
    - 320GB (5400 rpm) hard disk
    - 1,3 MP Web Kamerası
    - 3xUSB 2.0, HDMI, VGA, RJ-11, RJ-45 girişleri
    - Bluetooth 2.0 + EDR
    - 7-in-1 (MS, MS Pro,SD, SDHC, MMC, MMC plus, xD)kart okuyucu
    - Windows Vista Home Premium

Samsungu bizzat gördüm tasarımı çok hoş. Caspera bakanlar da tasarımın süper olduğunu söylüyor.
    SAMSUNG artıları : DDR3 bellek, 9600M GT GDDR3 ekran kartı ve 3 adet USB 2.0
    Casper artıları : T9400 2.53Ghz işlemci

nası casper da işlemci daha iyi! P en son çıkan işlemci.işlemci kalitesi sayıya göre olmuyor 9400>8600 mantığıyla mı işlemci kıyaslıyorsunuz.samsungla kıyaslanmaması gerekiyor.her yönden samsung fiyatta casper sadece.

• T serisi daha iyi arkadaşım hem çekirdek hızı hem de cache seviyesi daha iyi (6mb)
    ram ve ekran kartı olarak ise samsung daha iyi tabiki.

Orjinalden alıntı: stjimmy

T serisi daha iyi arkadaşım hem çekirdek hızı hem de cache seviyesi daha iyi (6mb)
    ram ve ekran kartı olarak ise samsung daha iyi tabiki.

T serisi 35w harcarken P serisi 25 w enerji harcar. Ve tabiki biraz daha fazla ısınacaktır.
  • t serisi daha iyi değil arkadaşım.bu kanıya nereden vardığını bilemiyorum.son çıkan işlemci p8600
  • ne yönden?
    without the mask,where will you hide?
  • Yeni nesil Centrino 2 teknolojisine sahip ikiside. Yani 1066Mhz bus hızına sahipler. Bu bir ortak özellik.
    P serisi 25W enerji tüketiyor, bu üstün özelliği ancak T serisi 35W enerji tüketmesine rağmen daha performanslı.

Name Clock Rate L2-Cache TDP Price
    X9100 3.06 GHz 6MB 44 Watt $ 851.-
    T9600 2.80 GHz 6MB 35 Watt $ 530.-
    T9400 2.53 GHz 6MB 35 Watt $ 316.-
    P9500 2.53 GHz 6MB 25 Watt $ 348.-
    P8600 2.40 GHz 3MB 25 Watt $ 241.-
    P8400 2.26 GHz 3MB 25 Watt $ 209.-

Burada daha net bilgi edinebilirsin :
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Intel-Centrino-2-CPUs.11100.0.html
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Gayet açık gibi

• Aynı fiyata bulabildiysen ki hayret ediyorum Samsung alınır. Ama yaptığım araştırmada Samsung'un yaklaşık 300 lira daha pahalı ki aradaki farklılıklar fiyat farkının oluşmasını gerektirmeyecek düzeyde. 300 lira fazladan para verip bu Samsung'u almayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwarang -- 27 Eylül 2008; 15:57:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LuKewarm

o zaman samsungu tercih etmemiz yanlış madem performanssız.

Performanssız değilki Abartılacak bir fark yok. Yeni nesil işlemci P8600de. Hem bu işlemciyi kullananların pil ömrü daha uzun gider. Gayet başarılı samsung. Tavsiye ederim.
    Bencede işlemcisi biraz daha iyi diye; GDDR3'lü 9600 GT ekran kartı ve DDR3 ramlerden vazgeçilmez mesela tercih meselesi. Samsung işlemcisi hariç herşeyiyle daha üstün görünüyor.
  • ya beni bu mediamarkkta çalışan arkadaş yanılttı.hangi işlemciyi tercih edecez o zaman?kafam iyice karıştı şimdi.ben laptoptaki işlemcileri pek tanımam ama amd işlemcili laptoplar varsa onları tercih ederim.laptopun ısınması çok önemli bir problem mi peki.samsung p serisi işlemciler sayesinde ısınmıyor bu büyük bir artı ama bunun yanı sıra t serisinden daha performanssız bu konuda hangisi tercih edilmeli.üstte verdiğin siteler gerçekten çok faydalı ama anlayabilene.orayı anlayabilsem laptop almada hiç sıkıntı çekmezdim herhalde:D

SAMSUNG artıları : DDR3 bellek, 9600M GT GDDR3 ekran kartı
    Casper artıları : T9400 2.53Ghz işlemci

Dediğim gibi makine performanssız değil. Bugün msn açık, müzik açık ve internette gezinirken, hard diskimden büyük dosyalar atıım bilgisayara banamısın demedi.
    Samsungun DDR3 bellekleri ileriye dönük bir teknoloji malum. (İkiside DDR3 olduğu için uyumluda bir makine.) Ancak casperda ramlerde, ekran kartıda DDR2 kullanıyor.
    9600GT ile GS arasındada fark olduğu da bir gerçek tabiki. Oyun oynayacaksan bunuda düşün.
    Isınma ise çok büyük sorunlar yaratabilir tabiki ama casperdada ısınma sorunu yokmuş. Bu durumda P serisi uzun pil ömrü için fayda sağlıyor.

Bilmiyorum yardımcı olmaya çalışıyorum ama karar senin tabiki Bence samsung almaya değer. Ancak işlemcideki fark yüzünden casper'a da dönebilirsin tabi. Senin bileceğin iş. Ancak soru işareti kalmasın diye söylüyorum performans iyi

• sen yeni almıştın değil mi bu notebooku?
  • casperı zaten düşünmüyorum:D adamların başlığınıda kirlettim ama :( ben hp,asus,dell,toshiba,SAMSUNG dan birini düşünüyorum.ilgilenen arkadaşlar ben biliyorum, ben bu işin kurduyum diyenler 1500-2000ytl arası asus dell samsung hp başlığını dilediği gibi kullanabilirler.
    without the mask,where will you hide?
  • Arkadaşım sana hiç tereddütsüz samsung almanı tavsiye ederim bende samsung aldım r560- as02tr performansı çok güzel üstelik bu özelliklerdeki bi laptopu başka firmada bu fiyata bulman imkansız samsung pazara yeni girdiği için fiyat kırıyo ama 5 ,6 ay sonra şu özellikteki laptop için 3000 ylt den az para istemiceklerdir hem şekil olarakta cok şık bi tasarımı var samsung un şuan bildiğim kadarıyla ram i ve ekrankartı ddr3 olan başka laptop yok ekran kartıda çok güsel 9600m gt tam bi oyun canavarı ...ben samsung derdim ,ki 3 gün önce dedim saten :D bimeksten 2100 ytl ye 12 ay vade ile aldım peşinde 1900 ytl civarı...
    Birgün herkes ölümü tadacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.