Şimdi Ara

CAS için UEFA ile anlaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarı lacivertliler, Devler Ligi’ne alınmamaları nedeniyle doğan zarar için CAS’a açtığı davadan feragat edecek. Yönetim bu hamlesiyle daha fazla ceza alınmasının önüne geçecek. Fenerbahçe, önümüzdeki yıl da Avrupa’ya gidemeyecek. Ancak bunun dışında başka bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Yöneticilere verilecek cezayla kurtulmuş olacak.

FENERBAHÇE ile TFF ve UEFA’yı karşı karşıya getiren gerginlik sona eriyor. 24 Ağustos 2011 tarihinde sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesi ve ardından Devler Ligi’ne Trabzonspor’un alınması ile başlayan süreç krizi de beraberinde getirmiş, sarı lacivertliler ayağa kalkmıştı. Fenerbahçe, bunun üzerine 1 Eylül’de UEFA hakkında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemisi’ne (CAS) 45 milyon Euro’luk dava açmıştı.

Görüşmelerden uzlaşma kararı çıktı
    UEFA ile görüşmelerini sıklaştıran Fenerbahçe’nin en geç önümüzdeki hafta CAS’taki davayı çekeceği belirtiliyor. Sarı lacivertli kulüp, UEFA ile yaptığı görüşmeler sonucunda en doğru yolun uzlaşmak olduğu sonucuna ulaştı. UEFA ile masaya oturarak uzlaşma kararı alan F.Bahçe, CAS’a açtığı davadan vazgeçme kararı aldığı belirtildi. UEFA adına Asbaşkan Şenes Erzik’in yer aldığı görüşmelerde Türkiye ayağını ise Futbol Federasyonu yürütüyor.

TFF ve UEFA eş zamanlı duyuracak
    Yapılan görüşmelerde sona gelindiği belirtilirken, açıklamanın önümüzdeki hafta başında yapılması bekleniyor. Hem TFF, hem UEFA, hem de Fenerbahçe eş zamanlı açıklama yapacarak konuyu tatlıya bağlayacak.

Şimdi ne olacak?
    1- F.Bahçe’nin CAS’taki davasını çekmesi, 45 milyon Euro’luk tazminat isteğinden de feragat ettiği anlamına geliyor.
    2- Fenerbahçe yönetimi bu hamlesiyle kulübün daha fazla cezas almasının önüne geçecek.
    3- UEFA, Fenerbahçe’ye 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılmama dışında başka bir ceza vermeyecek. Bu konuda hem TFF’ye, hem de Fenerbahçe’ye yazılı bildirim yapılacak.
    4- Kulüp daha fazla ceza almaktan kurtulacak. Buna karşılık kişilere ceza verilecek.
    5- Geçen sezon yok sayılacak ve şampiyonluk kupası hiçbir takıma verilmeyecek.
    6- O dönem kulüplerin başarıları sonucu yapılan ödemeler taksitlendirilecek, bir kısmı geri alınacak.
    7- Yapılan görüşmeler sonrası vergi affı gibi TFF affı da gündeme getirilecek.

Kaynak

• niye böyle birşey yapıyoruz ki madem eminiz şike yapmadığımızdan ? yoksa yaptık mı beyler ?
  • OmerTemelli
    Cas davasiyla ilgili yazilanlara inanmayin davanin geri cekildigi haberi dogru degildir
  • bu saçmalıkların temelinde nihat özdemirin her zaman ki saçma sapan açıklamarından birtanesi olan açıklama var...
    bu dava ve olaylar bitsin temize çıktığımız anda nihat özdemirin istifası istenmeli...
  • Aziz başkan el koyar kabul etmez..
  • CAS'tan davayı geri çekmek, aylardır dik duruşundan taviz vermeyen,
    yaz sıcağında sokaklarda Km lerce yüruyen,
    Dgm kapısında sabahlayan, karda kışta çocuğunu sarıp sarmalayıp Mabede gelen taraftara İHANETtir...
  • Playoff a girdik Fenerli futbolculari sindirme çabaları bunlar ....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eksik yazmışlar üstüne bide cebimizden para verelim tam olsun.
  • Haber inandırıcı gelmiyor ama dava geri çekilse bile Aziz Yıldırımın onayıyla olmayacak mı bu? Iceridende olsa kulübü yönetiyor. Anlamadığım nokta neden ihale nihat özdemire ali koça kalıyor?
  • biri bana cas davasının ne olduğunu açıklayabilirmi ben biliyorum ama bazı çelişkili laflar yüzünden garantiye almak istiyorum burda birisi bana cas davasının uefaya karşı neden açıldığını yazabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

biri bana cas davasının ne olduğunu açıklayabilirmi ben biliyorum ama bazı çelişkili laflar yüzünden garantiye almak istiyorum burda birisi bana cas davasının uefaya karşı neden açıldığını yazabilirmi ?

burda ts yi ilgilendiren birşey göremiyorum.)

cas'tan davayı çekmezler.Hem ne demek 1 yıl daha gitmeyecek bu ceza verdikleri manasına gelmiyor mu?
    Biz zaten avrupaya gitmedik ki öyle 3 5 sene ceza versinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realove19

quote:

biri bana cas davasının ne olduğunu açıklayabilirmi ben biliyorum ama bazı çelişkili laflar yüzünden garantiye almak istiyorum burda birisi bana cas davasının uefaya karşı neden açıldığını yazabilirmi ?

cas'tan davayı çekmezler.Hem ne demek 1 yıl daha gitmeyecek bu ceza verdikleri manasına gelmiyor mu?

bi allahın kulu şu cas davasının uefaya karşı neden çıldığını söylese yahu çokmu zor bişe istiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

bi allahın kulu şu cas davasının uefaya karşı neden çıldığını söylese yahu çokmu zor bişe istiyorum.

ortada hiçbir şey yokken bizi avrupaya göndermedikleri için açıldı
    ancak anladıgım kadarıyla bizi tff yollamamış dolayısıyla davadan hiçbir şey cıkmıycak

• bu ne ya ne kaldı ki , şampiyonluğumuzu alacaklarmış da avrupaya gitmeyecekmişiz
  • He oldu.bide uzanalim çiplak...
  • umarım doğru değildir, haber doğruysa şike yaptığımızın kanıtıdır.
  • fiziktir gidin lan
  • Ben bu Medya nın yazdığı hiçbir şeye inanmam. geçiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

quote:

quote:

quote:

ancak anladıgım kadarıyla bizi tff yollamamış dolayısıyla davadan hiçbir şey cıkmıycak

hele şükür şimdi şunu söylemekte bir sorun olacağını zannetmiyorum

bundan 1 hafta kadar önce ali koç tv 8 de bizi tff şampiyonlar ligine göndermedi dedi bu laflan sizin uefaya karşı açtığınız dava direk düştü ve bunu siz kabullendiniz.

BİZİ UEFA MEN ETMEDİ, TFF MEN ETTİ"

UEFA'nın F.Bahçe'yi 'siz çekmezseniz, ben çekerim' demediğini dile getiren Ali Koç; "Eğer biz gitmeyi kabul etseydik, tüm haklarımızdan feragat etmiş olacaktık. Akşam 5'e kadar süre istedik ve TFF ile görüştük. Sıfır tölerans diyoruz ya, Yunan ekibi UEFA Avrupa Ligi maçı oynarken, şike kanıtlanınca turnuvanın men edildi. Biz ise tam tersi bir muamele ile karşı karşıya kaldık. UEFA'ya kuraya katılacak takımlara bizi de eklemişti. Bir saat sonra TFF'nin kararı sonrası Fenerbahçe'yi turnuvalardan alma kararı verdi. 'TFF iradesi ve sorumluluğu ile alınmış bir karardır', dedi UEFA. Bizi buradaki arkadaşlar men etmiş. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alındığını Aykut Hoca'dan öğrendim" dedi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KNu23

quote:

quote:

quote:

hele şükür şimdi şunu söylemekte bir sorun olacağını zannetmiyorum

bundan 1 hafta kadar önce ali koç tv 8 de bizi tff şampiyonlar ligine göndermedi dedi bu laflan sizin uefaya karşı açtığınız dava direk düştü ve bunu siz kabullendiniz.

BİZİ UEFA MEN ETMEDİ, TFF MEN ETTİ"

UEFA'nın F.Bahçe'yi 'siz çekmezseniz, ben çekerim' demediğini dile getiren Ali Koç; "Eğer biz gitmeyi kabul etseydik, tüm haklarımızdan feragat etmiş olacaktık. Akşam 5'e kadar süre istedik ve TFF ile görüştük. Sıfır tölerans diyoruz ya, Yunan ekibi UEFA Avrupa Ligi maçı oynarken, şike kanıtlanınca turnuvanın men edildi. Biz ise tam tersi bir muamele ile karşı karşıya kaldık. UEFA'ya kuraya katılacak takımlara bizi de eklemişti. Bir saat sonra TFF'nin kararı sonrası Fenerbahçe'yi turnuvalardan alma kararı verdi. 'TFF iradesi ve sorumluluğu ile alınmış bir karardır', dedi UEFA. Bizi buradaki arkadaşlar men etmiş. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alındığını Aykut Hoca'dan öğrendim" dedi

Biraz beyninizi çalıştırın. Bu dava sonucunda Fenerbahçeyi şampiyonlar ligine göndermeyen kurum uefa ise uefa'dan tazminat alınır. Hayır, uefa göndermediyse federasyona dava açılır federasyondan bu tazminat alınır. Sonuçta Fenerbahçe "ben şampiyonlar ligine gitmeyeceğim" deyip te böyle bir hamlede bulunmadı. Bunu iki kurum yapabilir. Ya tff ya da uefa. Dava da bunun cevabını verecek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.