Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben olsam İst da yaşamam kaza, köylere kasabaya göçerim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyükşehirlerde artık gerçekten yaşanmaz. Gidip küçük bi şehirde bolu bilecik v.b gidip huzurlu bi hayatın olacak. Bizde istanbuldan kaçacağız hayırlısıyla şu Coronavirüs bitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    sokak sütü içmeye devam et
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    sen ne sütü içiyorsun anne sütümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokoko_TR

sen ne sütü içiyorsun anne sütümü
    Konu- kullanıcı adı uyumu

Çok şükür ahlak kurallarını öğrendik zamanında, ayrıca düşünmeyi, sorgulamayı öğrendik.Ve en başta imla kurallarını öğrendik. Dilimizi katletmemeyi öğrendik.

• Yerel Zincir Marketlerle / Ulusal Zincir Marketleri kıyaslama yapmak büyük saçmalık

Ürün tedarik
    Hizmet lokasyon'u
    Raf anlaşmaları ve üreticiye olan üretim baskısı
    Çalışan verimliliği / bağlılık yaratma
    Stok / IT yönetimi
    Bilinirlilik bütçeleme
  • estagfurullah bende senin zekana hakaret etmek istemem ama bahsettigin yılarda asgari ücret 1600 tl idi..savunmadan ziyade durum analizi abartarak yada durumu oldugundan farklı göstererek haklılık olmaz neyse o olmalı hayat pahalı evet önceki yılardada pahalıydı hatta 20 sene öncede degişen bişey yok.... üretim ekonomisine geçmeleyiz.. buda zihniyet devriminden geçer popolar sandalyede klavye başından saga sola salya sümük ağlamak yada insanları kışkırtarak karamsarlık pompalayarak olmaz... eleştirye evet ama mertce dürüst ce
    Herkesin köylerden süt getirtebilme şansı var gibi konuştun. Öyle bir şey olsa paket süte kim neden tahammül etsin? Koruyucu adı altında kim bilir neler koyuyorlar içine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toutonic

Nereye döviz girsin. Ekvador dan muz geliyor 15 kilosu 50 riyal. Yani 100 TL. Yani kilosu 6.5 TL. Türkiye'de kilosu 19 TL. Yuh ya. Remen milleti kazıklıyorlar. Elin arabı bizden daha ucuza yiyor.
    Muzda gümrük vergisi %150 diye biliyorum yerli üreticiyi desteklemek için diyorlar birde %18 KDV olması lazım ( veya %8)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Nisan 2020; 1:45:3 >
  • Hayır virüs dolayısıyla muz ithalatı yapılamıyor. Şu anda muz hasatı bitti gibi birşey,ayrıca yerli muz piyasanın 2/3 'ne yetiyor. Haliyle ürün az talep çok olunca da fiyatlar artıyor.

Muz üretimini arttırmak devletin elinde, Alanya-Anamur hattında sahilde dağ bayır her yerde yetişir ama bu ara bölge dağlık olduğu için su sıkıntısı var. Devlet eğer kanallar ile su getirirse şu anda atıl durumda olan dağ,tepe her yere muz ekilebilir. Düz ova arazisi olmasına gerek yok muz yetiştirmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Valla hocam ben Kıbrıs'ta yaşıyorum.Buraya gelen ürünlerin hepsi Türkiye'den geliyor ve hepimizin de tahmin edebileceği gibi ekstra transport ve gümrük ücretleri ödeniyor.Bu gün itibariyle salatalık 1,50 TL,Soğan 3 TL,Patates 3,50TL,Portakal 3,50 TL,Muz 5 TL,Limon 2 TL vs. Gibi fiyatlara satılıyor ve bu fiyatlar market fiyatları.Bir durup düşünmenizi tavsiye ederim :)
    K.Kıbrıs'ın ucuz olması doğaldır yoksa orda yaşayan kalmaz ve ilerde orası Yunanın olur... Ordaki fiyatlar serbest piyasanın yarattığı fiyat değildir Türkiye'nin desteği sonucu oluşan fiyattır

• haline şükret diyen tayfa yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM

geçen seneki pahalılık yok. geçen sene bu zamanlar limon kg 15-20 , domates 10+ , patates 10 , soğan 10 aklımda kalanlar.
    O zaman bu mevsimde ya üretim bitiş noktasına geliyor ( nüfusa uygun üretim Yok)

Yada dolar 5 liradan 7 liraya çıktı %40 artış. Bu durumda üretici veya aracı ihracat yapmak istiyor hükümet izin vermese bile ihraç edeceği fiyattan satış yapıyor

*Geçen sene dolu-sel oldu ürünler çürüdü o nedenle pahalılandı denmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

%50yi %70 yaptı

maşallah!

• quote:

Orijinalden alıntı: fireman82

Carsamba pazara gittim. Arnavutkoy. 3.5 patates. 3 tl soğan domates 5 tl. Cilek 5 tl salatalik 3.5 portakal 3.5 ispanak 4 tl.

Şimdi chp troller çıkar bu fiyatlara olmaz derler :)
    Doğrudur o böyle tarıma yakın bölge ama kanalistanbul ve diğer villalar yapıldığında tarım arazileri azalınca o fiyatlara birşey bulamazsın 3-5 yıl sonra. Gerçi Katarlı prens orda tarım yapacağım dedi ama pek inandırıcı değil

birader,

peynir var, peynir var.

süt var, süt var.

ekmek var, ekmek var.

millet sadece peynirin, sütün, ekmeğin kendisini değil, kalitesini de istiyor.

merdiven altı tabiri ile üretilen ürünlerin tüketilmesinin ileriki yıllarda insan sağlığına olumsuz etkileyecek durumu söz konusu.

size bir soru:

atıyorum bir insan susamış, hangi sudan içebilir

1.) damacana su

2.) musluk suyu.

ikisi de su fakat hangisi daha kalite, sağlıklı, içilebilir su?

ha bir de; her ürünün kalitesini arayan insanları rezidansta, plazada, villada yaşadıklarını zannetmeniz şizofrenliğin bir belirtisidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 25 Nisan 2020; 2:40:41 >
  • O yazdıkları marketler bile artık ateş pahası yani.Bunu yazamıyor ,gelmiş muhalefet olmak için yazıyorsunuz diyor..Bu yüzden pek anlatabileceğini sanmıyorum.Öyle bir yazıyor ki bunlar ulen sanki BİM-Şok-A101 falan hiç zam yapmamış , sonra biz ise böyle afedersiniz salak gibi saf saf gidiyoruz başka marketlere Migros MacroCenter falan dolaşıyoruz ...Bunlar kafalarında böyle kurgu yaratmışlar belli.

Bim x peyniri geçen ay 10 lira ise Migros'un biraz daha iyi peyniri 15 liraydı diyelim.
    Bugün ne oldu ? Bim peyniri 14 lira oldu Migros 19 lira oldu..Biz burada aradaki fark için yırtınıyoruz ! Ama kafaları basmıyor.Sen gidip neden 19 liraya alıyorsun diyor.Ulen senin aldığında 14 lira oldu be adam !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Nisan 2020; 2:55:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

O degil de tefeciden borc alip, uzerine evi filan da satip cola'ya gomseydik koseyi donmustuk. Aksam iftarda icerim diye markets gittim, fiyatlar ucmus, servet olmus. Bu kontrolsuz fiyat artislari ve ayrimcilik uzerine kurulu nefret politikalari ile durdurulamayan israf rte yi fazla yasatmaz. Sonbaharda sosyal patlama olursa kimse sasirmasin, 2001 krizi bunun yaninda ninni gibi kaliyor zira.
    Cola'nın fiyatı artan vergiden dolayı arttı... O gördüğün fiyattan kâr yapmayı düşünürsen kaçak satman gerekir ki kaçak kolayı kimse almaz... Bakkalların-büfelerin o ötv+kdv'yi( fiyatın yarısı) ödememe imkanı var mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Nisan 2020; 3:0:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.