Aracınızdaki birçok beyin birbirleri ile iletişim halindedirler, bizler nasıl konuşarak, iletişim sağlıyor anlaşıyor isek onlarda kendi içlerinde iletişim sağlamaktadır, herhangi bir sistem öbür sistemden bilgi alamadığında, biz buna veri alışverişi diyoruz, bu veri yani iletişim kaybına neden olur, bu neden ile hangi sistem ile veri alışverişi yapamadı ise sistem uyarı lambalarını yaktırır, biz bu iletişime Can-H ve Can-L ismini veririz. Aynı zamanda Can-H ve Can-L dayalı bir sistem değildir, aracınızdaki ufak bir ABS sensörü kopukluğu, oksitliği bile ABS lambanızın yanmasına neden olur, bir sistem hataya düşer ise bütün sistem hataya düşer, bu durum ABS sistemi için bu şekilde geçerlidir. CAPTİVA araçlar için En çok kronik rahatsızlık olan herkesin Frenci gezdiği ve bir türlü çözüm bulamadığı bir arıza ise fren pedalının dipte kavraması, fren pedalının dibe kadar inmesi, yumuşama, hava yapma vb, hemen hemen aynı tabir hepsi, bu problem CAPTİVA araçlar için çok kronik bir problem olarak herkes tarafından bilinmektedir, bazı ustalarımız bu problemi bilmiyor veya başına gelmemiş olabilir, eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız CAPTİVA ABS Beyninden kaynaklı bir arıza olmasıdır, Şimdi ABS beyni arızamız olsa, ABS lambamız yanmaz mı gibi sorular ile de sıkça karşılaşmaktayız, yukarıdaki problemi göz önünde bulundurmak gerekirse bu problem mekanik bir problemdir ve sizin ABS sisteminiz bu problemi göremez aralarında bir iletişim yoktur, yani ilk paragrafta bahsetmiş olduğumuz gibi veri alışverişi mekanik ünite ile elektronik ünite arasında sağlanmaz, tabi ki bu sistemler bir bütündür ama ABS lambanızın yanmasına bu problem neden olmaz. Bu problemi iki şekilde kontrol edebilirsiniz, ilk olarak Ana merkez dediğimiz fren merkezinin iki girişi bulunmaktadır, bu ana girişler ABS sistemine bağlanır ve tekerleklere ABS ünitesi aracılığı ile yağ dağıtımı yapmaktadır. İlk olarak bu girişleri ABS ünitesinden ayırarak boru girişlerini tıkayarak, fren pedalını kontrol etmeniz gerekir. 1 – Kontrol esnasında fren pedalı şişiyor ise problem ABS beyninden kaynaklanmaktadır. 2- Kontrol esnasında fren pedalı hiç bir şekilde şiş bir hale gelmiyorsa bu durum Ana merkez kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir. Yukarıda belirttiğimiz üzere CAPTİVA araçlar için bu problem çok yüksek bir oran ile Captiva Abs Beyni kaynaklanmaktadır. Ayrıca Captiva Abs Beyni Fren Sorunu hakkında YouTube videosunu izleyebilirsiniz. ![]() ABS arızası hakkında önemli detaylar bulunmaktadır. ABS fren sistemi ani frenlemede yol koşulları hava koşulları ve araçlar ile ilgili diğer koşullar nedeniyle oluşabilecek tekerleklerin kitlenmesi durumunu önlemek üzere geliştirilmiş muhteşem bir sistemdir. Abs beyni ise bu fren mekanizmasını kontrol ederek belirli tepkimeler veren uyarı merkezidir. Sürüş güvenliği teknolojilerinden biri olan ABS son yıllarda neredeyse tüm araçlarda kullanılan bir özelliktir.
Güvenli sürüşün başlıca sebeplerinden biridir. Tüm ABS fren beyni tamiratı hakkında bilgi almak absbeyni.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. ABS fren sistemi sayesinde ise söz konusu olan yolda kayma olmaz ve frenleme mesafesi de minimum seviyede kısalır. Böylece seyir halinde iken kaymayı ve aracın kontrolden çıkma olasılığı da ortadan kalkmış olur. Hemen hemen birçok araçta artık ABS fren sistemi destekli olarak üretildiği biliniyor.
En yaygın fren arızalarından biri olan fren pedalında yumuşama sorunu neden kaynaklanmaktadır?
Bu konu ile ilgili olan şikayetler ise şöyledir;
Fren pedalının yumuşaması, frende boşa kaçma, aracın sağa veya sola doğru çekmesi, frene basınca pedalın takılı kalması, frende boşluk, frenin boşa çıkması, frenin boşa düşmesi, fren pedalında ki boşluk, fren pedalı basılı kalıyor, frenin yumuşaması, fren pedalı sonuna kadar gidiyor, fren pedalı aşağıda tutuyor, fren pedalında boşluk ve benzeri…
Peki bu fren sorunu neden ortaya çıkar yukarıdaki şikayetleri göz önünde bulunduracak olursak bu arızanın genelde 2 nedeni bulunmaktadır.
ABS kütüğünden kaynaklı
Fren ana merkezinden kaynaklı
Genelde bu problem abs kütüğünden kaynaklanır, fren ana merkezinde arıza çok az olarak görünmektedir.
Tarafımızca abs kütüğü tamiri yapılmaktadır, abs kütüğü tamir işlemi gerçekleştikten sonra test ekipmanlarımız ile tüm kontrolleri sağlanmaktadır. Fren pedalında yumuşama ve benzeri problemleriniz hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
ABSBEYNİ.COM | ABS Beyni - ABS - Tamir & Bakım - ABS Tamiri https://www.youtube.com/watch?v=AXBVlD_HKfU&feature=youtu.be |
Bildirim