Şimdi Ara

CAPA TIP MI ANKARA TIP MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Git ankaraya o zaman hocam ikisi de aynı düzeyde okul. İstanbul aşırı pahalı sadece dediğim gibi türkiyenin en işlek 3 caddesinden birisinin üzerinde çapa tıp. oradaki yurtlar olsun evler olsun fiyatlar tavan
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: gönüldağı

yereştirme 2.2 hocam obpsiz cerrahpaşa belki tutardı

hocam ben de aynı sizin gibi yerleştirme 2.2 ve aynı şekilde çapa mı ankara mı modundayım ne dersiniz rahat girer miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çapa ucundan olur gibi hocam
  • hangisi daha yakınsa
  • EGE TIP

• Tabii ki istanbul

• businessdevelopment B kullanıcısına yanıt
    neden hocam
  • aile durumunu bilmiyorum ama eger durumunuz varsa istanbul a gidin her turlu konferans panel fuar sizin isteyebilecegeniz tum kurslar istanbulda vardir.

bende istsnbula karar verdim capa ve marmara arasindayim marmaranin imkanlari super+ingilizce capa nin da ismi var ve egitimi daha iyi sizin de onerileriniz varsa bekliyorum.

• gönüldağı G kullanıcısına yanıt
    istanbul her bakımdan öğrenciyi geliştirir. maddi durumunuz çok sıkıntılı değilse istanbul çok iyi bir tercih olur. okurken yabancı dilinizi de bir yandan pekiştirmenizi öneririm. ingilizce tıp oluyorsa çok daha iyi olur.

ayrıca istanbul tıp ve hukuk ekol okullardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi businessdevelopment -- 17 Temmuz 2017; 17:2:10 >
  • gaffola69 kullanıcısına yanıt
    capanın eğitimi hakkında bazı sorun işaretleri var kafamda tam gün yasasıyla ayrılan cok hoca olnmuş bi de okulun sistemi 4 5 yıla bir değişsmi 2000 yılından beri ondan dolayın bir düzensizlik var ginbi
  • up
  • Caanım okulum nerelere düşmüşÖncelikle çapa ile ankara ya da marmara karşılaştırılmaz olsa olsa cerrahpaşa ile karşılaştırma olur.O da yeni sistemin zorluğu nedeniyle öğrencilerin sosyal medyada aşırı ağlamasından dolayı bir kaç senedir öyle.Yoksa bakmayın siz.cerrahpaşa mı çapa mı sorusunun da cevabı bellidir de işte puana bakıp okul yazılınca bi kere düştü mü alta öyle gitmiş yazık.
    2012 ya da 2013 tü sanırım yeni sistemi getirdiklerinde gerçekten bir sürü karışıklık oldu.kontenjan da garip şekilde 500 küsür kadardı.o kadar zor bi sistem yapmışlar ki 500 küsür kişilik dönemin 400 ü büte kalmış.Ancak ilk yeni sistem döneminden sonraki dönemlerde gayet sağlam bir sistem uygulanmakta.Kontenjanda çok iyi düzeye inmiş vaziyette.
    3.sınıftan dahiliye asistan pratikleri başlamakta.semiyoloji dilimiyle temel oluşturulmakta.simüle hasta uygulamaları başlamakta ve anamnez,fizik muayene becerisi hardcore verilmeye başlamaktadır.Bunlar sayesinde 4.sınıf stajlarına mükemmel temel oluşmakta.cerrahpaşa da ise düz 4.sınıf stajlarında öğrenirsiniz.Hep bir adım önde olur çapa.Farkını c.paşalı arkadaşlarınıza göre çok rahat görürsünüz.5.sınıf ve internlükte zaten c.paşa ile çapa karşılaştırılamaz bile.Çapada internden kan alma seneleridir pratisyenliği öpe öpe öğretir Cerrahpaşada tus kasma seneleridir tıp fakültesi olduğuna inanamayacağınız şekilde yatıştır c.paşada.Bununla da övünürler zaten.Gerçekten de tus çalışmak için mükemmel bir fakültedir.
    c.paşa da ara tatiller 40 güne yakındır çapa da 7-14 gün kadardır.yaz tatilleri c.paşanın çapadan 1 ay kadar daha uzundur.
    İki fakülte de hasta sayısı ve çeşidi bakımından mükemmeldir.Derslerde gördüğünüz tüm hastalıkları bol bol görebilirsiniz.
    Hoca ayrılmasına gelince tam gün yasasıyla sadece çapadan değil c.paşadan da çok hoca ayrıldı diğer fakültelerden de.
    İki fakülte arası 15 dk kadardır ve ucuza ev bulmak biraz zor erkenden araştırmaya başlamanız lazım mezunların çıkış zamanlarında...
    Çapanın taşınmasıyla ilgili de;her şey belirli şu anda belirsizlik kalmadı.yerinde yapılma ile karman çorman olacağı söylenmekteydi,şimdi belirlenmiş şekilde direk yeni yere taşınma olacak böylece dağınıklık sıkıntıları kalmamış oldu.Eski yerde de fakülteye araştırma merkezi yapılacak ve bazı(bkz."Hulusi Behçet"-bu adı duymayanınız kalmayacak,House izleyen duymuştur belkide )tarihi poliklinikler kalacak.
    Son olarak: cerrahpaşa düşünen arkadaş
    KESİNLİKLE İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guytoncan -- 18 Temmuz 2017; 22:49:17 >

• çapa bu sene kacla kapatir

• mert861 M kullanıcısına yanıt
    Ankara Tıp mezunu olan Babamın söylediklerini yazıyorum bu arada Ben ankara tıp yazdım.

''gazi tıplı günde bir saat çalışır, hacettepeli iki saat, çapalı 1 saat, cerrahpaşalı 1 saat, ANKARA TIPLI EN AZ BEŞ SAAT ÇALIŞIR. fakat, yine de ankara tıplı sınıf geçemeyebilir, kalır. Ders çalışacak olan, tüm tıp fakülteleri içerisinde farklılığını, bilgisini konusturup en iyi doktor olmayı kafasını koyanlar için gidilecek yerdir Ankara Tıp. ''
  • omeria O kullanıcısına yanıt
    Hocam iş babaların söylediğine kalırsa:
    "Saygı görmek istiyorsanız,kendinize saygınız ve güveniniz olmalıdır ve bunu göstermelisiniz.Türk ve Amerikalı arkadaşlarım olmuştur.Ben Harvard'lıyım ben Yale'liyim ben Cambridge'liyim diyorlar,ben de İstanbul Tıp Fakülteliyim diyorum.İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır.Ondan daima iftihar edin ve bunu hiç çekinmeden söyleyin"
    -Aziz Sancar-

Daha niceleri vardır.İTF hissettirir bunları size hep.Cerrahpaşa da bile yoktur böyle.
  • Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Bu tür kıyaslama çok yanlış. Sadece gittiğin fakülteyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Örneğin 2008 yılı sıralamasındaki tıp fakülte sıralamalarına bakabilirsin. Çapa, Ctf den önde. Ankara ikisinin de önünde ki o dönem ki sınav sisteminde komite yoktu ve öğrenciyi ezen not sistemi vardı. (http://www.osym.gov.tr/Eklenti/471,bolum1lisanspdf.pdf?0 ) Demek istediğim bu denli kesin değerlendirme yapmayın. Zamanının tercihine göre sıralamalar değişir.
  • nohouse kullanıcısına yanıt
    Gittiğim fakülteyi değerlendirdim hocam zaten.Ev arkadaşlarım cerrahpaşalı derslerine de girmişliğim vardır,hocaların ders anlatışı konusunda hiç fark yok iyi anlatan iyi kötü anlatan kötü anlatıyor zaten.sistemlerini de biliyorum ev arkadaşıyız sonuçta ve ne olup bittiğini biliyorum ki burda çoğu kişi böyledir aynı evde cpaşalı çapalı olur herkes ne olduğunu bilir.Ankara tıp ı dışarda tutmamın sebebi ise İstabul'un şehir olarak farkıdır.İstanbulun kattıkları tahminimce Ankaradan hayli fazla oldu.Eğitimi konusunda bilgim yok Ankaranın ama muhakkak iyidir,zaten türkiyede toplasan 3-5 baba tıp fakültesi var.
  • Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    hocam ankara ile neden kıyaslanmaz
  • gönüldağı G kullanıcısına yanıt
    Şehir farkı diye belirttim bir üstte.Çapanın eğitimi ve sistemi sağlamdır.Ankarada okumadığım için net bilemem,duyumlarıma göre sağlamdır.Ama odtü ee mezunu var okulumda ve ona göre İstanbulla Ankara bambaşka.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.