Şimdi Ara

Canon vs Yongnuo 50 mm f/1.8 karşılştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canon 50 mm f/1.8 STM vs Yongnuo 50 mm f/1.8 inceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=okkYBLAoX_s&feature=youtu.be

Ayrıntılar youtube linkinde arkadaşlar.yarı fiyatına değer mi siz nedersiniz?

Canon vs Yongnuo 50 mm f/1.8 karşılştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner1981 -- 17 Ekim 2020; 19:47:55 >

• Link açılmıyor ama otomatik odaklama konusunda kimse Canon'la kolay kolay yarışamaz. 25 sene önceki ultrasoniklari hala aşılmış değil. Diğer objektifleri de odaklamada çok başarılı.

Bu lensi portre için düşünüyorsanız hareketli portlerde Canon büyük fark yaratır. Pratikte çok daha yüksek ve tekrarlanabilir başarı verecektir.

Başka videolarda Yongnuo daha keskin görünüyor. Bir objektif daha keskin görüntü veriyorsa bence ikinci olarak hemen renk aktarımına bakılmalı. Youngnuo renkleri biraz daha soluk veriyor. Buna da testlerde pek bakmıyorlar çünkü ölçmek zor.

Eğer bu 50 mm'yi döküman çoğaltmak, mimari fotograf için düşünüyorsanız Yongnuo bence daha iyi. Manzara ve portrede biraz renk zaafı olacaktır bence.

Ucuz Çin objektiflerinde hoşuma gitmeyen bir şey genelde diyafram bıçaklarının düzgün/simetrik olamaması. Bu bulduğunuz lens fena görünmüyor.

* * *

Eğer 50mm'yi keyfe keder, enteresanlık olsun ve ilham versin diye istiyorsanız Canon (EF) ve Nikon bayonet Zeiss Planar 1.4 bu aralar Amazon'da neredeyse yarı fiyatına. Manuel odaklama ama bence optik olarak Canon ve Nikon'un ucuz objektifleriyle mukayese bile edilmez. Fuji için koca adaptör gerekmese ve zaten 58mm 44-3 Helios'um olmasa bir tane alırdım, ama aklmın rasyonel tarafını bir türlü kandıramadım.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de geçenlerde bu yongnuodan aldım. Bu lens zaten STM lensin rakibi değil, her konuda gerisinde. Bu lens ikinci versiyonun kopyası ve malzeme kalitesi vs vasat bayağı. Optik kalite olarak da bir tık gerisinde , bunda 7 diyafram bıçağı var ekstra olarak(ikinci versiyonda 5 tane var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 7 Ağustos 2020; 11:14:42 >
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    90'larda Canon'um vardı, 28-105. Işığa doğru zorlayınca beşgen flare verirdi, düzgün olduktan sonra hiç rahatsız etmiyor beni.

İyi oldu yazdığınız, bir fikrimiz daha oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Link açılmıyor ama otomatik odaklama konusunda kimse Canon'la kolay kolay yarışamaz. 25 sene önceki ultrasoniklari hala aşılmış değil. Diğer objektifleri de odaklamada çok başarılı.

Bu lensi portre için düşünüyorsanız hareketli portlerde Canon büyük fark yaratır. Pratikte çok daha yüksek ve tekrarlanabilir başarı verecektir.

Başka videolarda Yongnuo daha keskin görünüyor. Bir objektif daha keskin görüntü veriyorsa bence ikinci olarak hemen renk aktarımına bakılmalı. Youngnuo renkleri biraz daha soluk veriyor. Buna da testlerde pek bakmıyorlar çünkü ölçmek zor.

Eğer bu 50 mm'yi döküman çoğaltmak, mimari fotograf için düşünüyorsanız Yongnuo bence daha iyi. Manzara ve portrede biraz renk zaafı olacaktır bence.

Ucuz Çin objektiflerinde hoşuma gitmeyen bir şey genelde diyafram bıçaklarının düzgün/simetrik olamaması. Bu bulduğunuz lens fena görünmüyor.

* * *

Eğer 50mm'yi keyfe keder, enteresanlık olsun ve ilham versin diye istiyorsanız Canon (EF) ve Nikon bayonet Zeiss Planar 1.4 bu aralar Amazon'da neredeyse yarı fiyatına. Manuel odaklama ama bence optik olarak Canon ve Nikon'un ucuz objektifleriyle mukayese bile edilmez. Fuji için koca adaptör gerekmese ve zaten 58mm 44-3 Helios'um olmasa bir tane alırdım, ama aklmın rasyonel tarafını bir türlü kandıramadım.

link hatalıymış hocam güncelledim linki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.