Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Portre için biliyoruzki 50 mm 1.8 lens güzrl bir lens ama bu makineye adaptörle kullandığımızda aynı verimi alabiliyormuyuz yoksa makinenin çarpanıyla birlikte geniş açımı oluyo ? Genel olarak bir bilgilendirme yapabilirmi bilen arkadaşlar acaba ? Ayrıca bende 22mm lens var onu kaça verebilirim 50 mm alabilirmiyim onun yerine adaptörle birlikte .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 mm lens takarsanız görüntü daralıyor hocam.Canonun Çarpan 1.6 ''50mmx1.6=80 '' Geniş açı için 8-14-20-22 tabi bunlarda fotoğraf makinası full frame değilse 1.6 ile çarpmanız gerekir.(full frame canonlar üst düzey makinalar) Telefotoda işinize yarayabilir bu çarpan 250 mm bir lens için değer 400'e denk gelir. (250x1.6) Orjinal adaptör alırsanız,alacagınız lensin üzerindeki özellikleri kullanabilirsiniz.50mm-85mm Portre için oldukça iyi 50mm f/1.8 ve 250 TL fiyatıda iyi.İmkan varsa 50mm f/1.4 tercih edilebilir fakat fiyatı 4'e katlar.
    Siz elinizdeki 18-55mm ve 22mm lensleride 1.6 ile çarpmalısınız gerçek değeri budur.Buda geniş açı için olumsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 18 Aralık 2014; 22:06:32 >
  • Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim şimdi tam anlıyamadım orjinal adaptörle kullandığım zaman 50mm lens gene aynı özelliklerde olucak mı bu durumda portre için işime yarar hatta günlük de işime yarar şuanda sadece 22 mmlik lens var makinamda . Ayrıca burdan herkese sesleniyorum benim aldığım eos m de flaş yok nasıl bulucam kimse ayrı satmıyo aranızda birilerinin fazladan flaşı varmı :)

• Adaptör ve Canon 50mm f/1.8 alırsanız portre olarak kullanabilirsiniz.Adaptör 350 TL + Canon 50mm f/1.8 de 250 dersek 600 tl eder.Yerinizde olsam biraz beklerim Canon 22mm f/2 lensi satmam.Günlük olarak 22mm kullanır 50mm portrede kullanırım çünkü sattıktan sonra pişman olursanız 700-800 TL ye alabilirsiniz 22m f/2 yi.Manzara çekimi olarak geniş açı olarak kullanırsınız.Geniş açı lazım olduğunda 50mm yi geniş açı kullanamazsınız (50x1.6) diğeri (22x1.6)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 18 Aralık 2014; 23:52:05 >
  • Canon EOS M + EF50mm f/1.4 USM

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    IMG_0312-2 by Steve Heise, on Flickr

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]
    IMG_0730-2-2 by Steve Heise, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga77777

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim şimdi tam anlıyamadım orjinal adaptörle kullandığım zaman 50mm lens gene aynı özelliklerde olucak mı bu durumda portre için işime yarar hatta günlük de işime yarar şuanda sadece 22 mmlik lens var makinamda . Ayrıca burdan herkese sesleniyorum benim aldığım eos m de flaş yok nasıl bulucam kimse ayrı satmıyo aranızda birilerinin fazladan flaşı varmı :)

benim eos m de flaşa çok ihtiyacım olmuyor, aklınızdan geçen bir fiyat varsa satmayı düşünebilirim.
  • Benimde çok zaruri olmasada olsa iyi olur diye düşünüyorum pek bütçe ayıramam ama 100 lira verebilirim . Eğer düzgün bi rakam değilse verdiğim kusuura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga77777

Benimde çok zaruri olmasada olsa iyi olur diye düşünüyorum pek bütçe ayıramam ama 100 lira verebilirim . Eğer düzgün bi rakam değilse verdiğim kusuura bakmayın

estafurullah kusura bakacak bir şey yok. pm attım.
  • Tolga77777 T kullanıcısına yanıt
    Adaptörle 50mm ile ne goruntu alirsaniz, 650d+50mm ile ayni görüntüyü aynı bokehi alırsınız. Bu arada 22mm satacak olanlar satmasın, sonra çoook pişman olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 19 Aralık 2014; 22:28:17 >
  • Peki 22mm fiyatı nedir dışarda Sirkeci de vs. İnternette 800 liralar göryorum

• Arkadaşlar kulladığınız Eos M ne üretimi ? Benim mağazada incelediğim Çin malıydı,youtubeda Türkiyeden alınmış üretimi Japonya olan kırmızı (bordo) Eos M de gördüm.2 ülke üretimi olan bu makinaların kaliteleri aynımıdır sizce?Çünkü Japonya lafını duyunca şaşırdım,ben hepsinin Çin üretimi olduğunu zannediyordum.Vatan Bilgisayar Çin,Bimeks Japonya yazmış.
    http://www.vatanbilgisayar.com/eos-m-black-fra-18-55-kit-22mm-kit-90ex-18-mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf.html#ozellikler
    http://www.bimeks.com.tr/urun/129203/canon-eos-m-18-55mm--90ex-flas-kit-gumus-.aspx

şöyle birşey dikkatimi çekti Eos M+18-55mm+22mm lensi dahil olarak satılan vatan bilgisayar Çin diyor,Eos M + 18-55mm lensli olan Bimeks Japonya diyor.Youtubeda seyrettiğim linktede 22mm yoktu ve oda Japonya diyordu.Şöyle bir sonuç çıkabilirmi 18-55mm+22mm lensi dahil olanlar Çin ,sadece 18-55mm kit lensli olan Japonya.Böylede saçma olur gerçi ya.
    Teknosa da Tayvan diyor.Üretilen yer 3'e çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 20 Aralık 2014; 4:19:32 >

• seasis S kullanıcısına yanıt
    Ben escmarket.com'dan Canon Türkiye garantili olarak ve 18-55mm+22mm lensli aldım, üretim yeri Japonya görünüyor.
    Ben ürünü 6 ay evvel 1tıkla2kazan sitesinden 18-55mm +22mm olarak aldım japon üretimi yazıyor belkide üretim bandını kaydırmışlardır sonradan çine

Ben de escmarket.com'dan almıştım +22mm kit lens setini. Makinam Japon malı, lenslerim ise taiwan malı. Satın alıcağınız yerlere seri numarasını sorup tahmin edebilirsiniz ne malı olduğuna. Benimkinin başlangıç numaralı fotoğraflarda mevcut.

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 20 Aralık 2014; 13:10:32 >

• enfarktus,blue_key ,iSpeedy ışığınız bol olsun iyi günlerde kullanın , alırsam eğer seri no ,üretim yerini sorarım genede en iyisi görerek almak sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 20 Aralık 2014; 14:48:14 >
  • Benimde makinam Japon 22mm lensim Taiwean malıymış baktımda :) arkadaşlar biraz faha aktif olsak paylaşım yapsak mesela ben yeni yeni gotoğraf çekmeye başladım artık otomatik çekmiyorum av veya tv modlarına alıp ayarlama yapmaya çalışıyorum ama o ayarlamalardan biraz habersizim mesela ben iso yu açtığımı sanıyordum aydınlandığı için ama diyaframı genişletiyomuşum sanırım rakamlar küçük olunca anladım ve mesela evde florasan ışık altında isoyu açıyorum kısıyorum bi değişiklik görmüyorum biraz şunları eos m üzerinden birileri öğretsede güzel fotoğraflar çekebilsek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga77777 -- 21 Aralık 2014; 9:01:26 >
  • Bende bimeksten 18-55 lensli olanı aldım Japon malı
  • tabi normal olarak Japon malı olanlar tercih edilmiş,bizede Çin ve Tayvan üretimli olanlar kalmış Özellikle 22mm lens ile taşınmasından dolayı heveslendiriyor (Eos M+18-55+22=1100 TL) .Bu böyle kalmayacak ben buna kesinlikle adaptör + 50mm f1.8 alacam .Adaptör devreye girince 1100 TL nin üzerine +350 daha ekleyince edecek 1450 fiyatı baz alınca birde 650D ye bakıyorum hızından dolayı muhteşem fakat 650D ninde taşınabilirliği yok bu yüzden iyice kararsız kaldım.Diğer sony vs gibi aynasızlara bakmıyorum çünkü benim için alacağım lensde önemli canona yatırım yapacam ilerisi için.Çünkü ileride düşündüğüm makina Canon 6D. Sonuç olarak işin içinden çıkamadım. (Sony Nex seriside adaptör ile Canon lensleri kullanabiliyormuş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 23 Aralık 2014; 0:30:07 >
    Ben Ali Express ten meike marka bir adaptör aldım 32 dolar sizde böyle yaparak bu işi ucuza çözümleyebilirsiniz ayrıca 1100 TL bana fazla gibi geldi ben 6 ay evvel aldığımda bana 100tl Word puan la 950ye gelmişti biraz araştırarak daha ucuza çıkabileceğinizi umuyorum.

• Bilinen mağazalara bakıldığında bu fiyatlar karşımıza çıkıyor (dolar kuru vs.) ,dediğiniz gibi araştırılınca daha uygun fiyata bulunabilir.Orjinal olmayan bir marka sizin aldığınız meike gibi bir adaptör alsak lensin üzerindeki özellikleri kullanabilirmiyiz? (is,stm,usm vs) Araştırmalarımda lensin özelliklerini kullanabilmek için adaptörün orjinal olması gerektiği gibi sonuçla karşılaştım.Siz meike marka adaptör ile lensin üzerindeki özellikleri kullandınız mı? Bunu deneyen birinden öğrenmek faydalı olacaktır.Kulllanılabiliyorsa buda fiyat yönünden çok iyi olur.Önerinizi dikkate alacam sağolun.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.