Makinanın özellikleri iyi ama ebatları açısından kullanışlı mı ne dersiniz.Herzaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir makina olabilir mi...
Canon SX130 IS - Canon SX120 IS arasında ne farklar var?
NIKON L120 nasıl peki arkadaşlar?
quote:
Orijinalden alıntı: CaeNs
Reha bey birkaç gündür forumda yazdıklarınızla makine konusundaki tereddütlerinizi, kararsızlığınızı okudum. Maalesef aynı kararsızlık bende de var. Şu anda Fujifilm s2800 ve canon sx130 arasında gidip geliyorum. Sizin bu konudaki deneyimlerinizi paylaşmanız benim karar verme aşamasında çok işime yarayacak. Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla manuel çekim modları konusunda fujifilmi önde görüyorsunuz sanırım. Bunun nedenini biraz daha açabilir misiniz ben bu konuya çok önem vermekteyim.
Ayrıca canon sx130da videoda zoom yaparken motor sesi duyuluyor demişsiniz ben youtube'de izlediğim videolarda böyle bir şey duymamıştım bu çok kısık bir sesmi acaba ?
Açıkçası şu anda Canon sx 130'u almak istiyorum fakat tasarım olarak gözüme çok kaba geliyor. Fujifilmin daha profesyonel bir havası var sanki..Canon'unda adı yetiyor ayrıca fiyat/performans olarak en iyi makinesi diyebiliriz buda beni cezbediyor.
Kısacası sizden detaylı bir açıklama bekliyorum :)
Şimdiden cevap verdiğiniz için teşekküler verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.. :)
son aylarda ben de dahil çoğu kişi de bu sorunun aynısı akıllara takılmıştır. bende bu iki makina arasında kalmıştım bide olympusun hatrlayamadığım bi modeli. 1 hafta boyunca saatlerce araştırdım ilgili tüm konları okudum sx130 is forumunda herkes memnun fotooğraflar net ve canlı. fuji de biraz bulanıklık sezdim ben bi de fuji forumunda makina kullanıcılarından birinin sx130 is şüphesiz daha iyi ama görüntüsü hoşuma gitmedi o yuzden almadım demesi de baya etkili oldu tabi :D ki ben 500 küsür lira veriyorsam makyaj benim için pekte önemli değildir özellik olarak kesinlikle tatmin edici bir makina.. eksileri yokmu illaki var.. mesela panaromik çekim modu yok gerçi bu moda önem veren zaten bunu dikkate alıp iki makinayı karşılaştırmıştır.. ayrıca bazen iso değeri yetersiz olabiliyor tabi fazla isonun da görüntüyü kumlandırdığı bir gerçek o yuzden perde hızının 15 sn olması 1600 lük iso değerini biraz geri planda bırakabiliyor.. dediğim gibi fotoğrafta kalite canlılık ve keskinlik arıyorsanız kullanıcısı olarak kesinlikle Canon SX130 IS 'i öneririm..
Panorama makina yazılımında yok diye çok dert etmeye gerek yok. Benim makinamda panorama var ama ben onu kullanmıyorum. Bilgisayarda kendim program ile panoramamı yapıyorum çok daha sınırsız ve geniş imkanlar sunuyor. Ücretsiz bir program olan "Microsoft Research Image Composite Editor" ü öneririm. 64 bit sürümü de mevcut. http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme