Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acemi dostum gecende konustugumuz bu 2.2 Teleconverter muhabbeti vardıya onun için birde adaptör almak gerekiyor dimi?. ozamanda fiyat ortama 220-230 $ buluyor ama ben bişey demeyi düşünüyorum kendi kesvettigim bir yöntemle makineyi teleskopa baglamayı düşünüyorum böylelikle manyak gibi bir zoom elde etmiş olucam teleskopu ortalama 60-70 YTL gibi bir rakama temin edebiliyorum sence nasıl olur bu yönte?.. Eee tasarımcının kafası baska neye calışırki işimiz olmayacak seylerden olmayacak işler cıkarmak
  • global_playboys tebrikler neden olmasınki geçmiş senelerde bende nette olympus marka bi makinaya birkaç aparatla takılmış devasa zoom olan bişey görmüştüm ama tabi ne kadar kullanışlı olur bilemem ama 60-70 ytl gibi bir rakama maledeceksen bi zararın olmaz tutarsada tadından yenmez
  • he valla ya bugun düşünürken bişiler ciziyordum sonra aklıma geldi böyle bir yöntem ufak caplı bir tasarım yaptım mantıklı geldi kısmetse ayın 23ünde kız arkadasıma parayı gönderiyorum alıcam bende teleskopu buradan temin edecegim umarım yöntem tutar tutarsada Allah derim artık

Edit : tutmazsada zaten teleskop düşünüyordum almayı onuda kullanırım bosa gitmez yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 13 Haziran 2006; 8:11:05 >
  • S3 e 2GB takılabiliniyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: onealone

S3 e 2GB takılabiliniyormu?

Ewt takılabiliyor bi formda nerede oldugunu unutmustum 4GP kadar denendigi yazıyordu S2 için dogal olarakta S3 içinde aynı sey gecerlidir ama dedigim gibi baskasının yalancısıyım fakat 2GP kullanılabiliyor
  •  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

s3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 13 Haziran 2006; 1:10:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Affan

Sevgili @acemi38 arkadaşım ;

Birşey sormak istiyorum,bu gerçekten önemli benim için S3 te de S2 deki gibi sis efekti varmı,yani fotoların yeterince keskin olmaması gibi bir durum söz konusu mu?S2 kullanan birçok kişiden böyle olduğunu duydum ve okudum çünkü,acaba S3 te de aynı durum varmı? Ayrıca şu anki makinam CANON İXUS"i",acaba S3'e geçince "VAYY BEEEE"dermiyim(tabii ki İXUS"i"hakkında bilgi sahibiyseniz),çünkü şu anki makinam da 4 MP ve sensörü de yine çok büyük değil ve ufacık bir makine,1:2.8 boyutunda sensörü,ama çok memnunum çektiği fotoların gerek kalitesinden gerek renklerin canlılığından,ancak S3'deki artı birçok özellik o makineyi almam için sebep

Hoşçakalın,saygılar...

Müsaadenle ben de bu soruya cevap vereyim.
    Ocak ayında Canon A610 almıştım ve gayet memnundum. Birkaç hafta önce yurt dışından S3 aldım. Şimdiye kadar binlerce fotoğraf çekmeme rağmen istediğim sonucu alamıyorum. Renkler canlı değil, senin dediğin gibi, sanki bir sis var mi, ne? Bunun nende kaynaklandığını hala anlamış değilim…

• quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

...Lens hood benim bildiğim kadarıyla güneş siperliğidir yani bunun önüne filtre takılabildiğini duymadım.

Arkadaşım
    Ben yakında televonverter sipariş edeceğim yine yurtdışından, senin dediğin gibi 1.5x orijinal converter. Peki, bu tele converterin önüne farklı güneş siperlikleri (lens hood) takıla biliyor mu? Bildiğim kadar adaptörün yanında veriyorlar siperlik, ben kendim daha uzun olanından almayı düşünüyorum…
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogi

bende eski bir G3 çü olarak S3 ümü 2 -3 hafta önce aldım elinize aldığınızda kalitesini zaten anlıyosunuz fotoğraflar gerçekten çok kaliteli örnek foto koymama gerek yok sanıyorum nette birsürü mevcut zaten sonra oldukça hızlı G3 yanında at arabası gibi kalıyor zoom olayı çok güzel ama benim için en önemli olan yanı Video kalitesi gerçek DVD kalitesinde ve sterio ses te (üzerinde ciddi ciddi 2 tane mikrofon koymuşlar) gerçekten çok hoş bunlar artıları

eksilerine gelince TR de ben 1100 YTL gibi bir fiyattan aldım çok pahalı kapalı ortamlarda noise olayı can sıkıyo özellikle iso 800 olayı tamamiyle göz boyama ben 400 de çektiklerimden bile memnun değilim benim için çok önemli bir kriter olan renk gerçekliğinde ise 10 üzerinden 6 alabildi ben daha iyisini beklerdim ayarını tutturmak için 10 kere pc de renklere bakıp çıkarıp taktım

Arkadaşım,
    Kesinlikle doğru yazmışsın.
    Video çekim kalitesi ile ilgili bir şey demeyeceğim, memnunum, dediğin gibi 2 mikrofon koymuşlar.
    ISO-dan ben de memnun değilim. En kötüsü ise bana göre renklerin canlı olmaması. Ben halen A610-da olduğu karda canlı renkler bulamadım. Ne yapacağız?

• quote:

Orjinalden alıntı: maybach

Arkadaşım
    Ben yakında televonverter sipariş edeceğim yine yurtdışından, senin dediğin gibi 1.5x orijinal converter. Peki, bu tele converterin önüne farklı güneş siperlikleri (lens hood) takıla biliyor mu? Bildiğim kadar adaptörün yanında veriyorlar siperlik, ben kendim daha uzun olanından almayı düşünüyorum…

maybach makinan hayırlı olsun teleconverterin önüne siperlik takılıp takılmayacağını bilmiyorum ama bana takılmaz gibi geliyor çünkü objektifin etrafında bir adaptör yuvası var buraya ya teleconverter veya lens hood takabilirsin telekoverterin önündede netteki fotolardan gördüğüm kadarıyla herhangi bişey takmak için yer yok.
  • Arkadaşlar, günaydın.
    İşlerimin yoğunluğu ve bulunduğum yerde, internet bağlantısında sıkıntı olduğu için forumu sürekli takip edemiyorum.Kendimi hatırlatmak için internet bağlantısı sağlandığı süreç içerisinde yazdığım mesajları toparlarsam;şu an Canon S3 makina,Sandisk Ultra 2 plus 1 GB hafıza kartı, GP şarj cihazı ve 2500 mah pil ile Petrix tripota sahibim.Makinamı çok sık kullanamıyorum ama yine de sonradan pişmanlık duyacağım işler yapmamak için sizlere danışmak istedim.
    Şimdilik, manzara, çiçek, hayvan fotoğrafları çekmeye vaktim yok.Bu nedenle telekonverter (Acemi38 arkadaşa açıklamaları için teşekkürler) vs almayı düşünmüyorum fakat gözlük kullanan birisi olduğum için lensteki parmak izi vs en pratik yöntem!!! olan gözlük bezi yöntemi ile temizliyorum.
    ÖZELLİKLE LENSİN DIŞ TEMİZLİĞİNİ BAŞKA YÖNTEMLERLE Mİ YAPAYIM?TEMİZLİK SETLERİ SATILDIĞINI ve İÇİNDE SOLÜSYON vs OLDUĞUNU GÖRÜYORUM,LENSİN İÇİNİ DE TEMİZLEMEK GEREKİR Mİ?TEMİZLİK SETİ ALMAM GEREKİR Mİ?YOKSA GÖZLÜK BEZİ YÖNTEMİNE DEVAM EDEYİM Mİ?
    YİNE LENSİ KORUMAK İÇİN FİLTRE vs ALMAM GEREKİR Mİ?
    Gibi sorular aklıma geliyor.Aklıma gelmeyen soruları da siz üstadların ekleyip cevaplayacağını düşünüyorum. Tavsiyelere, marka ve temin edilme yöntemi ile fiyat vs de yazan olursa sevinirim.(Görev nedeni ile Bingöl'ün Genç ilçesindeyim, özellikle gittigidiyor olmak üzere sadece internet alışverişi ile temin edebilirim)
    Şimdiden çok teşekkürler ve saygılar...

• mombik makinan hayırlı olsun güle güle kullan lens temizliğini bende gözlük gözlük bezi ile yapıyorum ama her gözlük bezi olmuyor bazıları çok ince yumuşak oluyor ben onlardan kullanıyorum lensin içini SAKIN HAA açıp temizlemeye kalkma bizim lensler sabittir. Lensi korumak için filtre alırsan faydası olur zararı olmaz aldığın filtre ile lensi korumuş olursun mesela uv filtresi mesela polarize filtre gibi.Fiat konusunda hiç bilgim yok sözde istanbulda yaşıyorum ama 1 aydır bi fırsatını bulup sirekeciye geçemedim bende filtre, teleconverter vs.. almayı düşünüyorum.
  • alttaki linkte filte fiyatları mevcut ortalama bir bilgi edinebilirsiniz fazla pahalı degil özellikle uv filtreler bana baya uygun geldi

http://www.yalcinlar.com.tr/prodtype.asp?cookiecheck=yes&PT_ID=216&strPageHistory=cat
  • Acemi38 arkadaşım, açıklamalarınız için yine teşekkür ediyorum.
    Lensin dışını temizleme (içini ise temizlememe) hususunu şimdilik gözlük bezi yöntemi ile yapmaya devam edeceğim.Filtre ve teleconverter hususunu araştırmaya devam edeceğim fakat (hazıra konma olarak düşünmediğiniz takdirde)siz bunları aldığınız veya bu konuda bizlere faydalı olabileceğini düşündüğünüz bilgi edindiğiniz zaman foruma yazarsanız çok sevinirim.Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mombik

Filtre ve teleconverter hususunu araştırmaya devam edeceğim fakat (hazıra konma olarak düşünmediğiniz takdirde)siz bunları aldığınız veya bu konuda bizlere faydalı olabileceğini düşündüğünüz bilgi edindiğiniz zaman foruma yazarsanız çok sevinirim.Saygılar...

Memnuniyetle
  • @Acemi biliyorsun S2 alacaktım ne oldugunu anlamadım ani bir karar degişikligi ile S3 almaya karar verdim bu kararımda senin makineyi bire bir tanıtmanında büyük rolu var onuda en uygun su anda 412 Euroya alıcam kısmetse ayın 24ünde parayı gönderecegim kız arkadasıma sonra alıcaz umarım bi aksilik cıkmaz almısken biraz daha iyisini alayım dedim insallah ozman kadar 595 euroya 350D ye göz dikmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 15 Haziran 2006; 7:33:49 >
  • global_playboys arkadaşım bence iyi yapmışın ufak tefekte olsa S2 ile S3 arasında baya fark var (kullanım açısından) şimdiden hayırlı olsun.
  • Eyvallah dostum sagolasın bende iyi bir karar verdigime inanıyorum
  • bende vay bee demek istiyorum. burayı s3 ü araştırırken keşfettim, şu an bende hp 4mp makine var ama s3 düşünüyorum, bu forum u okuduktan sonra almaya karar verdim.

bu bilgi paylaşımı çok iyi olacak arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

Maybach makinan hayırlı olsun teleconverterin önüne siperlik takılıp takılmayacağını bilmiyorum ama bana takılmaz gibi geliyor çünkü objektifin etrafında bir adaptör yuvası var buraya ya teleconverter veya lens hood takabilirsin telekoverterin önündede netteki fotolardan gördüğüm kadarıyla herhangi bişey takmak için yer yok.

Arkadaşım, sen siperlik takılamayacağından kesin emin misin? Ben siperlikle ek olarak filtreler de almayı düşünüyorum, eğer siperlik için takılacak yer yoksa filtre için de yer yok demektir bu…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybach -- 17 Haziran 2006; 21:27:24 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.