Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: viper05

arkadaşlar canon s5 IS için chdk yaması çıkmış bilgisi olan varmı. ben şu sitede buldum ingilizcesi iyi olanlar bir baksın. anladığım kadarı ile özellikler şöyle oluyormuş.
    diyafram F2.7 // F8.0 aralığından f2.7 // f11 aralığına yükseltiliyor
    Shutter speed: 15 // 1/3200 aralığından 65 seconds // 1/33333 seconds aralığına yükseltiliyor...
    raw ekleniyor
    eğer böyle oluyorsa süper ötesi demektir...

http://chdk.wikia.com/wiki/S5IS
    ayrıca google'a yazınca bir sürü site çıkıyor...

bugun denedim ben beğenmedim açıkcası, neden dersen mesela o 65sn'lik çekimi yapmak için menuye girip bisürü ayar yapıyosun fln, yani direk upgrade deilde sanki ayrı bir program indirilmiş gibi çalışıyor. raw da beceremedim raw özelliğini açıyorum ama jpeg kaydetti nedense... başka bildiğiniz upgrade varmı? buarada benim makine S3, S5 için farklı bir yazılım mevcuttur belki...

• Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır severek kullandığım s5 imi satmış bulunuyorum. Muhtemelen bahara kadar da yeni makina alamayacağım. Henüz aklımda yeni model de yok almayı düşündüğüm. Ama büyük ihtimal giriş seviyesi bir dslr alıcam vakti gelince. Makinam olmasa da foto çekemesem de başlığı takip edeceğim haliyle. Umarım herkes bir gün istediği makinaya kavuşur. Herkese saygılar
  • HDR çekimler için (CHDK) Canon RAW hack Canon kullanıcıları MUTLAKA okuyun

http://www.fotokritik.com/forum/48505?sort=ASC&pgNb=0#pager

bende bu konuya baktım bugün aynı upgrade mi farklımı bilmiyorum ama bende yarın yükleyeceğim bu topiktekini
  • Herkese selamlar 450D'ye geçtikten sonraki ilk 2-3 gün evden çıkaramamıştım kendilerini musait olmadım vs. Evde 200 e yakın foto çekmiştim fakat istediğimi elde edemiyordum açıcaksı.Fakat ne zaman dşarı çktm. Ozaman istediğim kareleri elde etmeye başladım =). Çevirerek zoom yapmanın ve maunel focus'a alıp elle odaklamanın keyfi bambaşka açıkcası. Ayrıca iso performansıda çok tatminkar. Tabi CMOS sensor'un önemi büyük. Renkler tam istediğim gibi çıkıyor gayet dolgun ve olması gibi. Bazen ufak tefek odaklama hatası yapabiliyor kendi kafasına göre.. ama birde alışma süreci var tabiki iyice bir kurcalamak gerekiyor. S3Is de yapılan diafram ve estantane ayarları direk gözüküyordu ve sonuçu görüyordunuz tabi bunda Vizor'den bakarken öyle bir şanşınız yok vizorden çok güzel gözükürken alışkanlık olduğu için pat diye çekiyorsunuz bakıyorsunuz a-a çok kötü çıkmış. tabi alıştıktan sonra -2 -1 0 +1 +2 olaylarına bakarak yine güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.Ama 6-7 kere başıma geldi kendileri. Arzu ederseniz Liveview modunda çekim yaparsınız onda ortaya nasıl bir komposizyon çıkıcak görebiliyorsunuz ama çekim yapıcağınız yerde zorlanmadığım sürece kullanmıyorum Liveview modunu. Ayrıca pilden çok yiyor liveview. Full pille 500 kare çebilirken (flaşsız) liveviewde 200 kareye kadar düşüyormuş. Alet ele güzel oturuyor fakat bir baterry girp alınırsa daha güzel oturur diye düşünüyorum. Birde acilen 70-300 lens lazım kendilerine zoom yetmiyor bazen =) Kit lensi 18-55 IS çok başarılı bir lens kit lensi olmasına rağmen..Özellikle is olması baya fark ediyor. Şuanlık hislerim bunlar .. Sorusu olanı seve seve cevaplarım =)

1-2 örnek fotoğraf koyayım..

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

http://brzmrt.deviantart.com/art/Autumn-Comes-Again-2-99050660

http://brzmrt.deviantart.com/art/Buddies-99039047

http://brzmrt.deviantart.com/art/Autumn-Comes-Again-99035780 // bunda ufak bir PS mudahalesi mevcuttur =)

http://brzmrt.deviantart.com/art/Purple-Secret-99033414

• Mert üşenmeyip,ilk izlenimlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler...
    ilgilenen arkadaşlara faydası olacaktır ,eminim..

ayrıca fotoğraflarda birbirinden güzel....özellikle yaprak
    nerede olursa fotoğraflarını izliyorum,bilesin
    eline Sağlık.....
  • Rica ederim Fikret abi =) Bende en çok yaprağı beğendim sonra birinci sıradakini çok beğendim.
    Teşekkürler abicim bende seninkileri izliyorum.. Ayrıca bu deviantart'a beklerim fotokritik gibi değil. =)
  • Ben size birşey diyeyim =) buradaki dostluk arkadaşlık başka.. SLR forumunda belli başlı kişiler devamlı kendi aralarında konuşuyorlar... Bi Kutay sağolsun mesajıma cevap niteliğinde yazı yazıyor =)
  • Niye yalan söylesemki benimde bu topice kanım cok ısındı. Fotoğraf yuklemesemde yinede bilg. actığımda ilk once bi topice giriyorum. bakıyorum kim ne

yazmıs. ne soylemiş. Sizlerde sağolun butun sorularıma bir cevap geldi herkesten. Bende bu yuzden seviyorum burayı.
  • değişik bir sinerjisi var buranın =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Salleen

değişik bir sinerjisi var buranın =)

ya .... Sınıf atlarSınız ha...bu serzenişleri daha öncede duydum ben....
    bu Sayfanın başka bir tılsımı mı deSem,başka bir havaSı var insanı çeken....
    belkide buraya takılan insanların samimiyeti.
    Acemi38 sayfayı açalı 2,5 yıl olmuş hala liste başı...
    son 1,5 yılını bende sizlerle yaşadım,ilk mesajımda çekinmiştim bile.fotoğrafçılık ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum
    abes bir şey sormuş olmıyayım diye.....bazen çok ters cevaplar yazanlar oluyor,ama burada hiç olmadı.

Mert sözüm sana s3 ü sattıysan sx1 ıs al takılmaya devam et bize......

"bdllh" sayfanın devamlılığı için paylaşım şart
    doğrusu bende pek fotoğraf ekliyemiyorum eskisi gibi.
    SEVGİYLE KALIN...

• ahahah yok fikret abi henüz satmadım oyle fotolarını çektim 2-3 tane bugün koyayım hemen..

• Ayrıca eski bir S1 IS 'ım da vardı =)

• "CANON S3-S5 HAKKINDA HERŞEY" sakinlerinin ve tüm fotoğraf sevdalılarının mübarek ramazan bayramı
    kutlu olsun.
  • Evet arkadaslar. Herkesin bayramını kutluyorum. Hep beraber nice bayramlara inş.
  • chdk firmware update kullanan var mı acaba? varsa hangi update en iyisi? linkini ve nasıl yükleneceğini anlatırsanız iyi olur ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

"CANON S3-S5 HAKKINDA HERŞEY" sakinlerinin ve tüm fotoğraf sevdalılarının mübarek ramazan bayramı
    kutlu olsun.

Beni mağzur görün ,biraz geç oldu ama...
    Tüm sayfa sakinlerinin Bayramını kutlar,Fotoğraf dolu nice bayramlar dilerim.

Eski bir S5 çi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dnn

quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

"CANON S3-S5 HAKKINDA HERŞEY" sakinlerinin ve tüm fotoğraf sevdalılarının mübarek ramazan bayramı
    kutlu olsun.

Beni mağzur görün ,biraz geç oldu ama...
    Tüm sayfa sakinlerinin Bayramını kutlar,Fotoğraf dolu nice bayramlar dilerim.

Eski bir S5 çi...

topiğin neredeyse ölme noktasına geldiği şu günlerde eski bir dostu görmek güzel...

uzun zamandır,birazda senin ve sony alfa topiği sayesinde a200 ü düşünmeye başladım.
    hele enson NetCaptain22" un mesajından sonra baya makul geldi fiyatı...

quote:

Orjinalden alıntı: NetCaptain

Merhaba Arkadaşlar,

Pazartesi günü a200'üme kavuştum : ) Çift lens ile gelen W kiti tercih ettim (Sony α (alpha) DSLR-A200 + 18-70mm Zoom Lens + 75-300mm Zoom Lens)
    Sizlerle de izlenimlerimi paylaşmak istiyorum..

Öncelikle böyle bir kiti 950 YTL'ye ve 6 taksitle almış olduğuma hala inanamıyorum. Çünkü gerçekten bu herşeyi ile mükemmel bir 'Sony'.. Makineyi kutusundan çıkarıp incelediğimde ve lensleri de aynı şekilde inceleyip deneme çekimleri yaptığımda makineyi almadan önceki bazı önyargılarımın ne kadar yersiz olduğunu fark ettim ve eminim a200'ü keşfetmemiş olan pek çoklarınız da bu önyargılara sahiptir.

Birincisi bu makine, alpha serisinin en düşük modeli olması ile ve 'başlangıç' kategorisinde gösterilmesi ile size sıradan bir makine ya da basit bir model gibi gelmemeli..

ama açıkcası lensler konusunda pek bir bilgim yok.ilanda bahsedilen 18-70 ve 75-300 beni ne kadar idare eder,ve bunlar ile neleri yapabilirim,
    almak içn biraz daha zamanım var,ancak a200 fikri oldukça sıcak gelmeye başladı....

• ''DM Precious''
    DSLR ye geçiş için bence bu aralar çok acele etme.
    Tüm markalar FF savaşına girişmişken APSC sensörlü makinaların fiyatlarıda gittikçe düşüyor.
    Eğer acelen yoksa DSLR bir model almak için 2009 un ilk çeyreğini bekle derim ben.
    Bugün A200 ü alacağın fiyata o zaman A300 ü çift lens ile birlikte alabilirsin.

Bu arada ''NetCaptain'' arkadaşımız A200 için SONY nin en düşük modeli demiş ama SONY nin en düşük modeli A100 dür.
    A200,A100 ün biraz daha geliştirilmiş halidir.Nerdeyse yüzde elli oranında daha hızlı AF ve daha başarılı İSO performansına sahip bir model A200.
    Yani hiçte kötü bir model değil.

Gelelim iki kit lense;
    Bu lenslerle bugün S3 veya S5 ile ne yapabiliyorsan daha fazlasını yapabilirsin.
    Sonuçta bir DSLR kameradan bahsediyoruz.
    Peki bu iki lens seni ne kadar tatmin eder?
    İşte bu sorunun yanıtı sadece sana bağlı
    Bu tamamen senin ne çekmek istediğinle alakalı bir durum.
    DSLR nin belkide en kötü yanı budur.
    Size asla yetmez;Hep daha fazlasını istemeye zorlar

Özetle aceleci olma derim.
    Artık her markanın cüzzi fiyatlarda çok kaliteli modelleri var ve bunlar hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor.

• "Dm Precious"
    Dslr trasferini düşünmeye başlamana sevindim =)
    Sony tercihine bişey diyemiyorum, pek bilgim yok sony modelleri ve kaliteleri hakkında, Ama bir şeyi merak ettim sony yi tercih etmendeki sebep fiyatımı? Yosa seni çeken başka unsurlarmı var ?
  • Dnn açıklamaların için teşekkür ederim.uyarını dikkate alacağımdan emin olabilirsin.zaten mecburen biraz daha beklemek zorundayım
    uygun zamanı kollarım....teşekkürler.

mert...
    fiyat tabiki öncelikli sebeplerden ,
    en büyük sebeplerden biri "Dnn" ve sony alfa topiğindeki arkadaşların yazdıkları . canon s3-s5 topiğindeki samimi havanın orada da olduğunu görmem.
  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.