Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğrafları yüklüyebilmek için yalnız küçülttüm. Manuel modda çektim
    Başka hiç bir bilgisayar müdahalesi yok. Makinadan AWB (Otomatik beyaz ayarını) dış mekan çekimlerinde "güneşli" moduna alıyorum. Renkler daha doygun oluyor.

Ayrıca makina çekim modundayken tekerleğin ortasındaki "FUNC SET" düğmesine basın. Soldaki yukardan aşağı seçeneklerden ISO nu altındaki 4. seçenek "RenklerimKapalı" "OFF" seçeneğinden sağa yürütüp "Canlı" "V" yaparsanız renkler daha doygun oluyor. Hatırlatması benden, tercih sizden.

( Fotoğrafları küçülttüğüm için exif bilgileri üzerinde görülmüyor. Orjinallerinden aldım aşağıya yazıyorum)

Exif Bilgileri:
    Odak uzaklığı: 17mm
    F değeri : F/4
    Enstantane: 1/100
    ISO: 100
     @@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

Not: Manuel çekim için makinada Diyafram , Enstantane ve ISO ayar tuşlarını kavradıktan sonra, bol bol kurcalayıp değerlerini değiştirin. Makinanın ekranı girdiğiniz değerler üzerinden fotoğrafın bu ayarlarla nasıl çıkacağını gösteriyor.
    Bu pratik yapmak için çok güzel bir özellik.

-- Gölgede,karanlık ,loş ,bulutlu ortamlarda "F" (Diyafram değerini) 2,8 5,6 gibi ayarlara getirip,sonrada Enstantane değerini değiştirerek, çekime hazır olan fotoğrafınızın "LCD" ekrandan kontras ve renklerini anında görerek değiştirebilir ve istediğiniz parlaklık ve kontrasta çekebilirsiniz.
    -- Güneşli ve çok ışıklı ortamlarda ise "f" enstantane değerini "7.1" "8" ( İyice kısarak- ki makinadaki son kısık ayar ne yazık ki bu) , sonrada enstantane değeriyle oynıyarak ,ekrandan fotoğrafın nasıl çıkacağını çekmeden görün.

Diyafram,Enstantan ve ISO ilişkisini anlıyabilmek için alttaki linkleri incelemenizi tavsiye ederim.
    http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=23463
    http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=28471&rep_id=303203

Ters ışık denemesi...
    Exif Bilgileri:
    Odak uzaklığı: 6mm
    F değeri : F/8
    ISO: 100
     @@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@[/b
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• beyler arkadaşın tripotunu birkaç günlüğüne aldımda birçak sorunum var ,,gece çekimi yaparken tripodla dahi titreme oluyo :S halbüki makinada hiç titreme olmuyo (sadece deklanşöre basarken titretiyorum makinayı) acaba pozlama süresindemi bişey var 8-10 saniye felan yapıyorum...isoyumu biraz arttırmalıyım acaba...

bakın örnekler :

+bu hafta sonu pil ve tripodu alıcam bakınız:

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd98980 bir tane bundan hem şarj aleti hem yedek pil için.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70109 bir tane bundan her zaman kullanıcağım pil olarak alıyorum .
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd48002 tripodda bu sizce nasıl ...

• merhaba arkadaşlar bende artık bir a720 sahibiyim ereyondan aldım.benide eklermisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

beyler arkadaşın tripotunu birkaç günlüğüne aldımda birçak sorunum var ,,gece çekimi yaparken tripodla dahi titreme oluyo :S halbüki makinada hiç titreme olmuyo (sadece deklanşöre basarken titretiyorum makinayı) acaba pozlama süresindemi bişey var 8-10 saniye felan yapıyorum...isoyumu biraz arttırmalıyım acaba...

Slm.
    Tripotlu çekimlerde makinanın titrememsi gerekir. Herhalde deklanşöre sert basıyorsunuz ve makinada fotoğrafa yansıyan titreme oluşuyor.
    Ayrıca mümkünse tripotlu çekimlerde,makinanın içindeki ayarlardan tireşim önleme özelliğinin yani "IS" ın kapatılması tavsiye edilir.

Gece 400 ISO dan yukarı çıkmayın. Çünki 400 ISO üstü çok grenli fotolar alırsınız.(Kompak makinalarda genelde böyle)
    Mümkünse 100 - 200 ISO arası en uzun pozlamada (10-15sn gibi) ve muhakkak tripotla çekin.
    Deklanşöre yavaşça basın veya makinanın içinden "Selftimer" ayarını 2 yada 10 sn ayarlayın ki makina siz deklanşöre bastıktan 2sn sonra çeksin. Yani elden kaynaklanan makinayı titretme varsa böylelikle sorununuz ortadan kalkmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 3 Temmuz 2008; 22:04:03 >

• Bence zaman ayarlı kullan. 2 yada 10 saniye sonra çeksin makina sen deklanşöre bastıktan sonra yani. Bu titreşimi minimuma indirecek yada yok olmasını sağlayacaktır. Tripod da olsa bunu dene bende yok ama hep bunu kullanırım. Sabit bir zemine koy 2 yada 10 saniyelik çekime ayarla bas bırak,o çeksin...
  • @erdenbay yapmıs olduyunuz acıklamalardan dolayı cok teşekkür ederiz.
    sizi hep aramızda görürüz inşallah..
  • quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

@erdenbay yapmıs olduyunuz acıklamalardan dolayı cok teşekkür ederiz.
    sizi hep aramızda görürüz inşallah..

Rica ederim.Ben teşekkür ederim.Çünki A720 IS ı almamda sizlerin incelemeleriniz etkili oldu.
    Ve kullandıkça yanılmadığımı anladım.

İzninizle forumun müdavimiyim artık. Zaman zaman fotoğraflarımla,zaman zaman da bildiğim bazı çekim teknikleri bilgilerini paylaşmak isterim.

Bütün fotoğraf seven dostlara bol fotoğraflı günler diler,saygılarımı sunarım.

• @enderbay abi çok teşekkür ederim yorumun için...
  • Ya arkadaşlar, makinedeki DC girişi ne oluyo?

Ona uygun kablo da gelmemiş, alet pilli ayrıca. Kendi içinde şarj edebilme özelliği mi var diycem ama saçma geliyo o da biraz...

Nedir DC'nin manası?
  • Arkadaşlar selamlar herkese.
    Makinaya sizin hükmedebileceğiniz ayarlar olan "M" (Manuel )-- "Av" (Diyafram öncelikli)-- "Tv" (Enstantane öncelikli) ayarlarda kullanmaya özen gösterin.
    Çünki bu ayarlarda arzu ettiğiniz gerçek kontras ve hareket duygulu ve mükemmel renk tonu olan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Şimdi bu ayarları bilmeyen arkadaşlar için kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

Av -- Diyafram öncelikli (Diyafram değerini siz giriyorsunuz,makina enstantaneyi otomatik belirliyor)
    Genelde manzara çekimleri ve durağan objeleri çekmekte kullanılır.
    Tv-- Enstantane öncelikli (Enstantane değerini siz giriyorsunuz,makina diyaframı otomatik belirliyor.)
    Genelde hareket eden objeleri çekmekte (hareketi dondurmak"hızlı enstantane ile"), yada biraz fazla pozlamayla hareket eden objeleri flu yapıp (gündüz bir şelalenin akışını biraz uzun enstantane ve tripot yardımı ile tül görüntüsünde çekebilirsiniz),arkadakileri net yaparak,fotoğrafa hareket duygusu kazandırmak için kullanılır.

M -- Manuel mod: Diyafram,Enstanatane ve ISO ilişkisini kavradıktan sonra ,makinaya tam hükmedebilip ve istediğiniz aydınlık,kontras ve renklerle fotoğraflara ruh ta katabileceğiniz bir çekim modudur.

Gündüz çekimlerinde genele 100 ISO kullanıyorum. Çok karanlık gölge yada gece 200 - 400 yada kurtarırsa 800 den yukarı çıkmıyorum. (Kompak makinalar, sensörlerinin küçük oluşundan , yüksek ISO larda , ne yazık ki, çok grenli (kumlamalı) fotolar çekiyorlar)

Manuel çekim çok güzel sonuç veriyor.
    Belki biliyorsunuz ama hatırlatmak istedim.

Manuel çekim için:
    "M" manuel moda alın. Ekranın altında sağda görünen rakkamlar, biliyorsunuz "f" (diyafram) yani ışığın gireceği deliği büyültüp küçültme ayar yeriniz.

Gündüz güneşli ve çok ışıklı ortamda bu değeri , ışığın en az girip fotoğrafın parlamaması için en kısık delik olan F8 (Gözümüzle çok aydınlık ve güneşe doğru baktığımızda ,gözümüzü iyi görmek için kısmamız gibi düşünün) veya duruma göre F 7,1 gibi yapın.

Az ışıklı yada gölgeli yerlerde "f" (diyafram değerini ışık durumuna göre)ışığın çok girmesi için en açık delik olan f 2,8 ile 5 yada 6,5 aralarında deneyin. (Karanlık ortamlarda ,daha iyi görmek için gözümüzü açmamız ve göz bebeğimizin iyi görmek için büyümesi gibi düşünün)
    Zaten kurcalıyarak ve LCD ekrandan ne oldugunu izliyerek mantığı kavrıyacaksınız.

Sonra "M" modunda ekranın alt solundaki enstantaneyi ayarlıyacağınız numaratöre gelin. Enstantaneyi de ekrandan çekeceğiniz fotoğrafın kadrajını izliyerek, arttırıp veya çoğaltıp ne olduğunu görerek çekin.

Makina hakikaten çok başarılı. İnanın şehir iç çekimlerimde Canon Eos 40D yi hiç kullanmıyorum. Küçük oluşu ve 6X zoom hem dikkat çekmiyor hem istediğim kadrajı nefis yaklaştırıyor.

Önemli not: Sabah gün doğuşundan saat 10 a kadar ve akşam gün batımına yaklaşık ve güneşin batmak üzere olduğu ve hemen sonrası saatler fotoğraf çekmek için, ışık olarak profesyonel fotoğrafçıların en çok tercih ettikleri zamandır. (Bilhassa manzara fotoğrafları için)

Öğle güneşi tam tepedeyken ve ışık çok sertken genelde fotoğraflar çok iyi olmaz.

Fotoğraf çekmek ışıkla boyamak diye bir tabir vardır. Gerçekten de öyle, ışık olmazsa fotoğraf olmaz çünki. Işığın zamanını , çekeceğiniz objeye geldiği yönü (genelde objeye 90 derece yandan ve yatay gelen ışık tercih edilir) iyi ayarlıyan fotoğrafçı mükemmel fotoğraflar çeker.

Diyafram,Enstantane ve ISO ilişkisini anlıyabilmek için ,alttaki linkten bi foruma yazmış olduğum notlarımı okumanızı tavsiye ederim.
    http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=28471&rep_id=303203

Alttaki linkten de genel bilgiler ve faydalı linkler diye açtığım topikteki linkleri muhakkak inceleyin. Çok faydalı olacaktır.
    http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=23463

Tüm fotoğraf dostlarına bol fotoğraflı günler dilerim.
    Bildiğim konuları yine seve seve cevaplamaya hazırım.
    Bu arada bol bol fotoğraf çekip, buraya ekliyelim.Hangi şartlarda ve modda çekim yaptığımızı ve Exif bilgilerini de yazarsak, fotolar üzerinde daha sağlıklı yorum yapar ve birbirimize daha çok yardımcı olmuş oluruz. Kolay gelsin.

• @enderbay çoooooookk saol bilgiler için

+ bunlar nasıldr pil ve tirpod

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd98980 bir tane bundan hem şarj aleti hem yedek pil için.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70109 bir tane bundan her zaman kullanıcağım pil olarak alıyorum .
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd48002 tripodda bu sizce nasıl ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXIST -- 4 Temmuz 2008; 16:33:15 >

• Arkadaşlar hayatımda ilk defa dijital makineyle fotoğraf çekiyorum. Aşağıdakiler ilk fotoğraflarım...yorum yaparsanız sevinirim...sonuncusu dışında hepsi manuel ayarlardadır bu arada...

**Bu ilk çektiğim makro, elbette bikaç defa denemeden sonra ışığı ayarlayabildim..pencereden giren ışıkla, flashsız çektim...Manuel makroyla..
    Resim 1

**Flashsız manuel makro. Kulaklığın kulağa giren kısmını makrodan çıkarmaya da çalıştım açıyı değiştirerek, sanırım başardım da biraz..
    Resim 2

**Bu da düşük ışıkta, tamamen makinenin kendi otomatik ayarlarıyla ve flashla çektiği bir resim..Auto'suna çok güvenmiyordum ama hoparlördeki o kirleri ben göremiyorum normalde Beni otomatik ayar olarak mest etti...
    Resim 3

**Bu fotoyu, tamamen karanlıkta, A4 kağıtların üzerinde çektim...Normalde soluk renklere sahip obje, renklere canlılık vermek istedim..
    Resim 4

bi de şuna cevap yazarsanız sevinirim...-->http://forum.donanimhaber.com/m_21067312/mpage_10/key_/tm.htm#24502730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcSaf -- 4 Temmuz 2008; 16:40:41 >

• Fotoğraflara hiç bir müdahale yapılmadı. Makinadan çıktığı gibi. "İmageShack" sitesine upload edildiginden biraz kalite kaybı olabilir.
    Manuel modda çekildiler.

Bursa Atatürk Heykeli (Şehir merkezi) Zoom kullanıldı.
    Exif bilgileri:
    Odak uzaklığı: 13mm
    F Değeri : f/8
    IS0 :100

Fotoğrafın büyük boyutu için açılan fotonun üstüne TIKLA

Bursa Altıparmak semti,Arapşükrü sokağı girişi. Zoom kullanıldı.
    Exif bilgileri:
    Odak uzaklığı: 10mm
    F Değeri : f/7.1
    ISO: 200
    Fotoğrafın büyük boyutu için açılan fotonun üstüneTIKLA

• quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

@enderbay çoooooookk saol bilgiler için

+ bunlar nasıldr pil ve tirpod

Slm.

"GP" veya "Varta" nın şarj aletiyle beraber ( 2700mAh Ni-MH ŞARJLI AA KALEM PİL ) almanızı öneririm.Yedek olması yönünden pil 4 adet alın.

Verdiğiniz linkteki tripotu gözüm tutmadı. Pek güvenli değil gibi. 20 - 30 cm lik yanda kolay taşınan alttaki linkteki tripotları öneririm. Fiyatı da makul.

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2222

http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2223 Bunu tercih ederim. Üç yönlü hareket özelliği var çünki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 4 Temmuz 2008; 18:10:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: PcSaf

Ya arkadaşlar, makinedeki DC girişi ne oluyo?

Ona uygun kablo da gelmemiş, alet pilli ayrıca. Kendi içinde şarj edebilme özelliği mi var diycem ama saçma geliyo o da biraz...

Nedir DC'nin manası?

DC girişi , ayrıca alınan özel adaptörü ile ceryana takılıp evde PC başındayken ,pillerden yemesin diye makinayı ceryanla kullanmak için olan adaptör girişidir sanıyorum. (Bakın kullanma kitabı 174. sayfa)
    Bunun için özel adaptörü ayrıca satılıyor. Bence gereksiz.

Standart gelen kabloları 1- TV ye bağlayıp seyretmek için kablosu 2-PC ye baglamak için USB kablosu (Ben piyasada 20 YTL ye satılan her çeşit hafıza kartını okuyabilen bir kart okuyucu almanızı öneririm. Makinaya devamlı USB kalosunu takıp çıkarıp makinayı aç kapa yapacağınıza, makinadan kartı çıkarıp kart okuyucuyu PC ye bağlamak bana daha pratik geliyor ve makina yıpranmamış oluyor. Tercih tabii ki sizin.

Ayrıca üstteki fotolar ilk fotoğrafların olarak gayet başarılı. Manuel çekmeye devam. Ya da "Av" "Tv" modunda.
    Yalnız 1. ve 3. fotoğrafında gece ev ortamı olduğu için haklı olarak 800 ISO kullanmışsın ama fotoları büyütünce baya kumlanma belli oluyor. Sonradan büyüteceğin fotolar için 400 ISO dan yukarı çıkmamanı öneririm. Enstantane kurtarmıyorsa , uzun pozlama + en fazla 400 ISO yapıp tripot kullan. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 4 Temmuz 2008; 18:51:51 >

• @erdenbay
    bursa da fotolarınız çok güzeller ellerinize sağlık.
    Ben de bursalıyım bursa'nın en güzel yerlerini fotoğraflıyorsunuz bence böyle devam edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

@erdenbay
    bursa da fotolarınız çok güzeller ellerinize sağlık.
    Ben de bursalıyım bursa'nın en güzel yerlerini fotoğraflıyorsunuz bence böyle devam edin.

Teşekkür ederim. Kimbilir belki bir gün çekim yaparken karşılaşırız.
    Bol fotoğraflı günler dilerim.
    Ayrıca BU LİNKTEN Bursada ve Gölyazıda(Apolyont ta) çektiğim kareleri de izliyebilirsin.

Selamlar hemşerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 4 Temmuz 2008; 18:55:52 >

• erdenbay gercekden güzel resımler.

birtanede benden ters ışık denemesi

• quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

erdenbay gercekden güzel resımler.

@opentelcll teşekkür ederim.

Fotoğrafındaki renkleri ve netliği çok beğendim. Manuelde çektin galiba ve yararını görmüşsün sanıyorum.

Evet makinalar coşmaya başladı.

Diğer arkadaşlardan da çevrelerini tanıtıcı dış ve iç mekan fotolarını bekliyoruz.

• @ erdenbay
    öncelikle burada sizin gibi birinin olması bizim için şans sizin için şanssızlık.
    sormak istediğim, eklediğiniz örnek resimlerin ortak özelliklerinden biri de fotoğrafların çok kalabalık olması.çok nesne ve farklı renkler. bunun özel bir nedeni mi var yoksa tesadüf mü? mesela tüm fotoğrafta tek bir ağaç ta olsa aynı güzellikte görünür mü?

ek: fotokritikte sizin sade resimlerinizide görmüştüm.onlarda çok güzel. ama onlar daha çok sanatsal geldi bana.buraya ekledikleriniz daha doğal. böyle doğal resimlerde ekranın kalabalık olmasının özel bir avantajı var mı?

umarım açıklayıcı olmuştur.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.