Şimdi Ara

Canon LEGRIA HF M306 FULL HD Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güncel ama cevap verecek kimse yok galiba bu ürün tercih etmiyor sanırım almak istiyorum nasıl iyimi cevap yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Köroğlu_ -- 29 Kasım 2011; 19:45:31 >
  • Az önce hepsiburada.com'dan sipariş verdim, ben beklerim diyorsan yorumları yazarım. Ancak youtube'da bu kamera ile çekilen denemeler gayet başarılı gibi duruyor ama yine de karar senin. Benim için önemli olan çabuk odaklanma, sanırım Canon bu konuda yanlış yapacak bir marka değil. Hem deneme çekimlerini izlersen bunda da son derece başarılı görünüyor.
    Bununla birlikte fiyat araştırması da yaptım ve en ucuz 790 gibi bir fiyat buldum. Bence bu fiyata HD kamera ve üstelik Canon kaçmaz derim.
    Dediğim gibi ayrıntılar haftaya inşallah..
    @finsigorta / fin.com.tr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende aldım... =) canondur dedim Hd dir dedim 3mp sensördür dedim. e kötü olmaz herhalde bu fiyata...
    bu fiyata bu kalitede bir ürün bulmak pek mümkün değil..

ertesi gün geldi yani bugun.. hemen test ettim. gayet tatmin edici sonuçları var... test eden arkadaşlarda varsa tecrübelerini dinlemek isterim...
    fotoğraf konusunda tecrübem var ancak bu video kamera konusunda cahilim =)
    www.segmenoglu.com
  • Yeniden stoklara girdi ve yine bitti. 790'a bulan arkadaş kaynak da verebilir mi acaba ? 1300 TL'den 500'e düşen bir ürün bende pek güven uyandırmadığından bugün bayağı bir fiyat aradım. En düşük gg'de 900 civarına bulabildim. Yurtdışında da yaklaşık bu fiyatlara gidiyor şu sıralar. Okuduğum incelemelerde de bir yamuk göremediğimden ve ürün kendi fiyat sınıfının çok altına satıldığından kesinlikle kaçmaz diye düşündüm. Sonuç olarak akşam saatlerinde stoklar 22'ye düştüğünde sipariş verdim. 1 saat kadar önce baktığımda bitmişti yine. Bu kampanyayı bulmadan önce bugün bayağı arama yaptım ve bu üründeki özelliklere yaklaşan en ucuz düzgün markalı ürünlerin 600-700'den başladıklarını gördüm. Ürün süper hızlı gönderide olduğundan kargoya verilmiş bile. Muhtemelen cumaya elimde olacak. Kullandıktan sonra buraya izlenimlerimi yazarım.

• Ben de dün akşam sipariş verdim. Yapılan incelemeler bu sınıf kamera için oldukça olumlu sonuçlar vermiş. Kullanım tecrübelerini burada paylaşabiliriz.
  • Bir kaç deneme çekimi yaptım ancak zaman darlığından detaylı inceleme fırsatı bulamadım. Kullanım kolaylığı ön planda tutulmuş. Düşük ışık performansı oldukça iyi. Yaptığım deneme çekimlerini sadece pc de izleyebildim. Asıl değerlendirmeyi full hd tv performansında yapmak lazım. İlk fırsatta mini hdmi alıp değerlendirmemi paylaşırım.

Orijinalden alıntı: Hakkı nen

Az önce hepsiburada.com'dan sipariş verdim, ben beklerim diyorsan yorumları yazarım. Ancak youtube'da bu kamera ile çekilen denemeler gayet başarılı gibi duruyor ama yine de karar senin. Benim için önemli olan çabuk odaklanma, sanırım Canon bu konuda yanlış yapacak bir marka değil. Hem deneme çekimlerini izlersen bunda da son derece başarılı görünüyor.
    Bununla birlikte fiyat araştırması da yaptım ve en ucuz 790 gibi bir fiyat buldum. Bence bu fiyata HD kamera ve üstelik Canon kaçmaz derim.
    Dediğim gibi ayrıntılar haftaya inşallah..

Fiyat konusunda bir yanlış anlaşılma oldu herhalde ben ürünü Hepsiburada'dan almadan önce fiyat araştırdım ve başka sitelerde en ucuz 790 olduğunu görünce Hepsiburada'dan 490 TL'ye sipariş verdim ve ürün 22,5 saatte elime geçti.
    Eh dediğim gibi şimdi kamera yorumları : İndirimi kaçıranlar kesinlikle üzülsünler, çünkü Canon Legria HF M306 amatör çekim yapacaklar için gerçekten süper bir kamera. Cihaz geldiğinde elimde 4 GB Class 4 kartım vardı, hemen takıp deneme çekimleri yaptım ve çok hoşuma gitti. Video çekimi çok kaliteli, kesinlikle tavsiye ederim. Kamerayı direk TV'ye bağlayıp çektiğim video ve fotoğrafları izledim ve sonuç tek kelime ile mükemmel. Yalnız PC'ye aktarınca, fotolar güzel fakat video çekimlerini oynatmadı. Ya Codek sorunu var ya da işlemci yetersiz olabilir, bunu daha sonra halledeceğim. Fotoğraf çekmem, ayrı fotoğraf makinem var diyordum ama hiç gerek yok çünkü çok kalite foto çekiyor. Bununla birlikte kameranın entegre flaşı ve ayrı bir video ışığı da mevcut.
    Çekim modlarını değiştirerek daha uzun filmler de çekebilirsiniz. Ben hemen 32GB Class 10 kart siparişi de verdim, tabi ki yine hepsiburada'dan.
    Ben evde, kırda, çocukların doğum günlerinde v.b. amatör çekimler yapacağım diyorsanız eğer kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum, gerçekten süper bir kamera. Hele ki 490 TL'ye kaçmayacak bir kamera idi. Yine indirim olursa kaçırmayın. Bu kamera şu anda yine hepsiburada'da 1.298 TL, şimdi alırmısın diye sorsanız, sanırım almazdım veya alamazdım diyelim. Bu kadar para bağlamanın anlamı yok diye düşünürdüm ama fiyat uygun olunca aldım. Bir de cihaz orjinal Made in JAPAN, bilginiz olsun.

• Evet ben görüpte almayanlardan ve üzülenlerdenim. Sırf aradaki fiyat uçurumu beni tedirgin etti. Çünkü satılmayan bir ürün olabilir veya fabrikasyonel sorunlar olmuş olabilir (Genelde telefonlarda olduğu gibi, sıfır ürünü alırsın sürekli servise gönderir durursun çözemezler) Neyse evet .. şemsiye açılmadı hepsi bu, hepsiburada :P
    Ama ben Sony'nin SONY HDR-PJ10E/B modelini para bayılıp almayı düşünüyorum.

Efektif piksel sayısı görüntüdeki piksel sayısından fazla olmalı. Full HD görüntü 2,1 megapikseldir. M306'nın efektif piksel sayısı 2,9 megapiksel, ki çok iyi bir rakam. Piyasada 1,3 megapiksel efektif ile full hd geçinen kameralar var, hepsi yazılımla görüntüyü büyütüyor. 2,1 Mp altını derhal pas geçmek lazım.

Kayıt formatının MPEG-4, AVCHD olması gerekiyor. M306 kurtarıyor.

Veri hızının en az 24 Mbit/Sn olması gerekiyor. M306 bunu da kurtarıyor.

İşlemcisinin hızlı olması gerekiyor ki hareketli görüntülerde nesnelerin kenar çizgileri 'blur' olmasın. M306 bu konuda 'fena değil' notları almış. Orta seviye.

Düşük ışıkta çekim kalitesi iyi olmalı, bu sensör hassasiyeti ile ilgili. M306 yine orta seviyelerde.

Ve benim için en önemli özelliklerden birisi geniş açı. Panasonic'in SD90'ı 28 mm'den başlıyor, Sony'de 29,8 mm'den başlayan kameralar var. M306 malesef 39,5 mm'den başlıyor. Bence geniş açı ile çekilen görüntülerle dar açı arasındaki fark, BBC belgeseli ile liselilerin sınıfta çektiği cep telefonu görüntüsü farkı gibi. O yüzden bu kamera 300 TL'ye de düşse almazdım.

• Gökhan Demirhan güzel bir inceleme yazısı yazmış. Ben daha kısa yazacağım.

499 TL'ye aldığım bu kemara kesinlikle fiyatının 2 katını hakediyor. Daha önce full hd olmasa da bir kaç tane kameram olmuştu. Ancak düşük ışıkta çekimi en iyi kameranın bu olduğunu söyleyebilirim.
  • Ayrıca zoom yaparak çekilen fotolar en iyi çekim modunda bile çok kötü çıkıyor. Video çekimleri iç mekanda yani normal ışık çekimlerinde tatmin edici olmasa da bence yeterli dercede fakat dış mekan çekimlerinde son derece mükemmel diyebilirim ve fotolarda aynı şekilde.
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.