Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.908
Cevap
93
Favori
402.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: serseri sirin

sen onaylamazsan yüklenen fotoğraflar görülmüyor mu?
    görülüyor demek istediğim alacak olan oradan da alır.
    bende kötü niyet yok onu biliyorsun zaten.
    yalnız şu saatte izin isteyemem konunun üstünden zaman geçti sıcağı sıcağına olsa belki sohbet esnasında söylerdim.
    neyse uzatmayalım. :)

önümüzdeki eylem planı.

1-2 aya 24-105L f4 ondan sonra eylülde 580exii alcam.
    daha sonra sigma 150mm ve sigma 10-20mm. (yengeniz öldürecek beni). 18-55mm okutmam herhalde ters aparatım var auto stacking öğrenirsem satmam
    soft boz ve diğer aydınlatmaları evde yaparım artık. manuel flaşım var oda benim ışık oyunları için önemli 10TL'ye denk geldi :)

ışık çok önemli fotoğrafı direk değiştiriyor.

siz neler düşünüyorsunuz? gelecekte. forumda arkadaşın biri 650d sini satmak istiyor. yerine 5dmarkii almak istiyor herhalde. 2. el ilanlarda gördüm. bence iyice ustalaşılmalı o arkadaş neden satmak istiyor çok merak ettim ilanı kirlenmesin diye yazmadım. bence gerek yok.

ben onaylamadan kimse gruptaki resimleri göremez.. ipsiz sapsız profili olanları kabul etmiyorum zaten ;) herifin kapak fotoğrafından ne mal olduğu anlaşıyor zaten :D öylelerine geçit vermem.. nezih, sakin, insan gibi insan olma vasfını taşıyan, yeni slr kullanıcıların eğitim ve paylaşım aşkıyla bir arada bulunduğu grup olarak kalacak ;)

edit: 5d mar 2 ye geçecekti neden o zaman 650D almış ki :) bence bir arızası vardır.. zaten ürün çıkalı 3-4 ay oldu (yeni seri).. 3-4 ayda öyle löp ff e atlanmaz ki (adam akıllı hakkıyla bu işi hobi edinenler)

kelebekli fotoğraf çok güzel çıkmıştı.. kesin 580 ni al derim ;) hatta ilk sırada olabilir :) 24-105 in ise diyaframı düşük geldi.. f:4 değerini 18-55 te veriyor ama çoğu zaman düşük ışık koşullarında yeterli gelmiyor.. tabiki yine de zevk meselesi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 18 Mart 2013; 14:06:43 >

• f4 bunda da var değil aga içindeki merçekler optik elemanlar hep farklı aynı görüntü değil. daha doygun daha keskin.
    benim kafamdaki sıra bu yönde. bakalım o da belli değil.

Orijinalden alıntı: GoldenFox

Bugün daybuyday'den 1499 'a sipariş ettim bakalım

üstadım makine geldi mi? garanti durumları kutu içeriği falan nasıl biraz bilgilendirebilir misiniz acaba?

Orijinalden alıntı: rfnkrmn

türkçe kullanım kılavuzu için;

http://bim.gumruk.gov.tr/temp/TRKKlavuzAra.aspx

ürün marka ve modelini yazarak ulaşabiliyorsunuz, 8 ayrı pdf şeklinde indirip, birleştirebilirsiniz, kolay gelsin.

Çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır aradığım kullanma kılavuzu idi.

Orijinalden alıntı: keyhusrev

quote:

üstadım makine geldi mi? garanti durumları kutu içeriği falan nasıl biraz bilgilendirebilir misiniz acaba?

Gelmedi hocam daha kargodaymış.Gelince iyi şeyler yazarım umarım bilmiyorum sıkıntı olur mu.Bir de bu Canon Eos 650 'D nin sorunlu olduğu alerjik yapan bir model numarası varmış gelen ürünün o sıkıntılı alerjik yapan ürün olup olmadığını anlamak için neresine bakmak gerekir makinenin ?

• Bir de bu ürünü kullanan arkadaşlara sorum hangi Hafıza Kartını kullanıyorlar ve kaçlık kullanıyorlar ? Alırken dikkat etmemiz gereken bir hafıza kartı var mı acaba ?

quote:

quote:

Gelmedi hocam daha kargodaymış.Gelince iyi şeyler yazarım umarım bilmiyorum sıkıntı olur mu.Bir de bu Canon Eos 650 'D nin sorunlu olduğu alerjik yapan bir model numarası varmış gelen ürünün o sıkıntılı alerjik yapan ürün olup olmadığını anlamak için neresine bakmak gerekir makinenin ?

Üstadım bildiğim kadarıyla seri numarasına bakıyorsun. seri numarasında 6. rakam 1 olmayacak, eğer 1 ise sorunlu seri imiş. inşallah sizinki öyle gelmez.

http://www.bascek.com/13107/canon-eos-650dde-hatali-uretim/

burada ayrıntısı var.

• Merhabalar,
    Yaklaşık 2 aydır DSLR araştırmaktayım. Canon 650D de karar kıldım. DSLR ler ile ilgili bir bilgim yok.
    Canon Eurasia garantili olarak almak istiyorum. Elektronik ürünlerde pek şansım yoktur :(

Canon 650D 18-55 -> 2.000tl
    Canon 650D 18-135 -> 2.900tl
    Canon 650D 18-55 & 55-250 -> 2.600tl

2.900 beni şimdilik aşıyor. Sizlere sormak istediğim;
    18-55 li Kit makinayı öğreninceye kadar işimi görür mü?
    Sonradan ihtiyacıma göre Lens almak benim için daha mantıklı olabilir mi?
    18-55 & 55-250 lik kit neden daha ucuz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: nobodytr

Merhabalar,
    Yaklaşık 2 aydır DSLR araştırmaktayım. Canon 650D de karar kıldım. DSLR ler ile ilgili bir bilgim yok.
    Canon Eurasia garantili olarak almak istiyorum. Elektronik ürünlerde pek şansım yoktur :(

Canon 650D 18-55 -> 2.000tl
    Canon 650D 18-135 -> 2.900tl
    Canon 650D 18-55 & 55-250 -> 2.600tl

2.900 beni şimdilik aşıyor. Sizlere sormak istediğim;
    18-55 li Kit makinayı öğreninceye kadar işimi görür mü?
    Sonradan ihtiyacıma göre Lens almak benim için daha mantıklı olabilir mi?
    18-55 & 55-250 lik kit neden daha ucuz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

18-135 1000TL
    18-55 300TL
    55-250 400TL

o konuda zarar yok fiyat aşıyor ise. sadece body al. sahibinden yada forumdan ikinci el 18-135 al. ama 18-135 ile al.

• yorumlarınızı bekliyorum

Orijinalden alıntı: nisanbaklası

quote:

Orijinalden alıntı: rfnkrmn

türkçe kullanım kılavuzu için;

http://bim.gumruk.gov.tr/temp/TRKKlavuzAra.aspx

ürün marka ve modelini yazarak ulaşabiliyorsunuz, 8 ayrı pdf şeklinde indirip, birleştirebilirsiniz, kolay gelsin.

Çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır aradığım kullanma kılavuzu idi.

Valla teşekkür ederim iyi oldu bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstadım bildiğim kadarıyla seri numarasına bakıyorsun. seri numarasında 6. rakam 1 olmayacak, eğer 1 ise sorunlu seri imiş. inşallah sizinki öyle gelmez.

http://www.bascek.com/13107/canon-eos-650dde-hatali-uretim/

burada ayrıntısı var.

Of kargo yolda şu an ama içime kurt düştü şimdi ya 6.haneli kısmı 1 numara olursa.Acaba o yüzden mi 1499 'a satıyordu daybuyday.com

• O ürünlerin çoğu toplatıldı zaten kalan varsa bile sitede ilk kez indirim görmüyor çoktan satılmıştır. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Şimdiden güle güle kullan.

Orijinalden alıntı: DareJedi

O ürünlerin çoğu toplatıldı zaten kalan varsa bile sitede ilk kez indirim görmüyor çoktan satılmıştır. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Şimdiden güle güle kullan.

Teşekkür ederim hocam şimdi elime geldi ürün paketinden falan açtım ambalajlarını falan.Şarja taktım pili.Fakat gövdeyi biraz sallayınca içinde ufak bir parça varmış da sağa sola gidiyormuş gibi sanki.Hani ürün ikinci el olsa tamam diyeceğim de ürünü elimle ambalajında açtım kutu üstüne kutu yapmışlar daybuyday falan yani muhafaza da etmişler.Bu elimle gövdeyi salladığımda ufak çıkır çıkır ses çıkması neden olabilir ki

Bu arada makineyi çevirdim altındaki numaralara baktım ilk olarak 6.numarası 1 değildi.

• http://web.canon.jp/imaging/eosd/serial/eosdigital1/x6i-650d-t4i.html

Buradan seri numaranı sorgulatabilirsin. Pil kilini elinle sabitleyip bir daha dene ses var mı diye. Makinem yanımda yok o yüzden ses geliyor mu hiç hatırlamıyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DareJedi

O ürünlerin çoğu toplatıldı zaten kalan varsa bile sitede ilk kez indirim görmüyor çoktan satılmıştır. Sorun yaşayacağını sanmıyorum. Şimdiden güle güle kullan.

Teşekkür ederim hocam şimdi elime geldi ürün paketinden falan açtım ambalajlarını falan.Şarja taktım pili.Fakat gövdeyi biraz sallayınca içinde ufak bir parça varmış da sağa sola gidiyormuş gibi sanki.Hani ürün ikinci el olsa tamam diyeceğim de ürünü elimle ambalajında açtım kutu üstüne kutu yapmışlar daybuyday falan yani muhafaza da etmişler.Bu elimle gövdeyi salladığımda ufak çıkır çıkır ses çıkması neden olabilir ki

Bu arada makineyi çevirdim altındaki numaralara baktım ilk olarak 6.numarası 1 değildi.

Üstadım güle güle kullan hayırlı olsun. Umarım sıkıntı çıkarmadan uzun süre sana hizmet eder makinen.
    Ben de halen karar aşamasındayım daha nereden alacağıma karar veremedim valla.

• Şu an en ucuz nerede satılıyor paralel olabilir?

Almanya'dan birine aldırsam cok fiyat avantajım olur mu? Almanya fiyatını soyleyebilecek var mı?
  • İstanbul Bilişim'den canon Türkiye garantili 1599 tl'ye sipariş verdiğim 650 D beş gün olmasına rağmen hala elime ulaşmadı. Almadan önce müşteri hizmetlerini arayıp ürünü alırsam ne zaman bana ulaşır soruma pazartesi kargoya verilir cevabını verenler şimdi "gümrükte sorun var, malı çekemiyoruz, isterseniz iptal edin paranızı iade edelim" demeye başladı. İşin ilginç tarafı ellerinde olmayan bir ürünü stoktan hemen al şeklinde satmaya devam ediyorlar. Sizce ne yapmayalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erd1980 -- 20 Mart 2013; 18:11:46 >

bir de arkadaş uzun süredir takip ediyorum bu sayfayı.
    son bir kaç sayfadır iyice ayyuka çıktı. başlığın adını değiştirelim. 650D'ye uzanan çileli yol yapalım.
  • Bugün hafıza kartım olmadığından görüntü ayarınıda 8 saniyelik yaptım öyle deneme çekimleri yaptım nasıl gözüküyor diye.Flaş kısmı açılıyor kendiliğinden ve şık şık ses verince açıkcası içim gitti hani lan makine yanıyor mu yoksa diye Yanlız 18-55 MM ile portre çekimleri pek tatmin etmedi gibi arka fon flu oluyor biraz da tam flu olmuyor ama
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.