Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzel komposizyon
  • teşekkür ederim :)
  • meraba arkadşlar dün çankaya izmirden 550d aldım 18 55 IS II ile beraber öneri ve tavsiyelere açığım fotoğrafçılıkta çok yeniyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

meraba arkadşlar dün çankaya izmirden 550d aldım 18 55 IS II ile beraber öneri ve tavsiyelere açığım fotoğrafçılıkta çok yeniyim :)

hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan.benim tavsiyem dışarı çıkın bol bol fotoğraf çekerek makineye alışmaya çalışın
  • quote:

meraba arkadşlar dün çankaya izmirden 550d aldım 18 55 IS II ile beraber öneri ve tavsiyelere açığım fotoğrafçılıkta çok yeniyim :)

hayırlı olsun kardeşim, iyi günlerde kullan inşallah. Bence yeni olsan dahi otomatik mod dışındaki her modda bolca çekim yap. P modu işine yarayabilir, M fazla uğraştırır. Böyle dememin sebebi, otomatiğe alıştırma kendini, teknik üç beş bir şey biliyorsan kısa süre işini görür, makinaya alış ve dediğim gibi bence mutlaka ilk onbeş yirmi fotoğraftan sonra otomatik modda çekim yapma :)
  • Merhaba arkadaşlar. Bir fotograf makinesi alma girişimindeyim. 3saattir aralıksız araştırıyorum ve hiç bir bilgim yok, ne prof.luktan anlarım, ne lensten, ne de teknik detaylardan İstanbul'da büyük bir muhabbet kuşu ve diğer kanatlı hayvanlar üretimhanesine sahibim. yaklaşık 1500 - 1700 civarında hayvan :) Bunların net ve mükemmele yakın fotograflarını almak amacım. Ancak dediğim gibi, bilgi sıfır. Bilgi ve teknik kısmı araştırıp öğreneceğim.

Şimdi sorulara geçsem iyi olacaktır İlk olarak araştırmalarım sonucunda 550d'ye karar kıldım. Max. 2000TL ödeyebilirm, lensler ıvır zıvır dahil. Arkadaşımda bulunan 400d ile net resimler alıyorduk ama artık benim de bir makine almam gerekiyor. Sizde benim ihtiyaçlarımı karşılacak ideal makine bu mudur, yoksa öneriniz var mı?

İkinci olarak ise; eğer üstteki soruya cevabınız evet ise, en uygun fiyata nereden edinebilirim? İstanbul / Kartal'da ikamet etmekteyim, YTU'de okuduğumdan karşıya geçiyorum sürekli. Magaza yada internet üzerinden alım yapabilirim. Ama ilk hedef mağazadaki garanti. ( Baba işte, internete hala güvenemiyor )

• fotografium yada hayyamdan alışveriş yapabilirsiniz
  • Peki bulunabilecek en uygun fiyat hakkında bilgisi olan var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandemir77

Merhaba arkadaşlar. Bir fotograf makinesi alma girişimindeyim. 3saattir aralıksız araştırıyorum ve hiç bir bilgim yok, ne prof.luktan anlarım, ne lensten, ne de teknik detaylardan İstanbul'da büyük bir muhabbet kuşu ve diğer kanatlı hayvanlar üretimhanesine sahibim. yaklaşık 1500 - 1700 civarında hayvan :) Bunların net ve mükemmele yakın fotograflarını almak amacım. Ancak dediğim gibi, bilgi sıfır. Bilgi ve teknik kısmı araştırıp öğreneceğim.

Şimdi sorulara geçsem iyi olacaktır İlk olarak araştırmalarım sonucunda 550d'ye karar kıldım. Max. 2000TL ödeyebilirm, lensler ıvır zıvır dahil. Arkadaşımda bulunan 400d ile net resimler alıyorduk ama artık benim de bir makine almam gerekiyor. Sizde benim ihtiyaçlarımı karşılacak ideal makine bu mudur, yoksa öneriniz var mı?

İkinci olarak ise; eğer üstteki soruya cevabınız evet ise, en uygun fiyata nereden edinebilirim? İstanbul / Kartal'da ikamet etmekteyim, YTU'de okuduğumdan karşıya geçiyorum sürekli. Magaza yada internet üzerinden alım yapabilirim. Ama ilk hedef mağazadaki garanti. ( Baba işte, internete hala güvenemiyor )

550D body tamron 17-50 fazlasıyla işinizi görür. Güzel, keskin, net fotograflar olabilirsiniz.

•  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

Bu resmi bir arkadaşımın canon 400d'si ile çekmiştim. Şimdi de 550d işimi görür düşüncesindeyim. LENS için 18-55 yeterli olur mu diye düşünmekteyim
  • 18-55 yeterli olur
  • Teşekkür ederim. Peki fiyat konusunda bilgisi olan var mıydı acaba? En uygun ne kadara bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

quote:

hayırlı olsun kardeşim, iyi günlerde kullan inşallah. Bence yeni olsan dahi otomatik mod dışındaki her modda bolca çekim yap. P modu işine yarayabilir, M fazla uğraştırır. Böyle dememin sebebi, otomatiğe alıştırma kendini, teknik üç beş bir şey biliyorsan kısa süre işini görür, makinaya alış ve dediğim gibi bence mutlaka ilk onbeş yirmi fotoğraftan sonra otomatik modda çekim yapma :)

teşekkürler elimden geldigince auto da cekmemeye calısıyorum, zaten auto insanın kendisini geliştirmesini engeller
    bugun bi kaç deneme yaptımhttp://www.flickr.com/photos/67281749@N07/ yorumlarsanız sevinirim ilk gün için :) fıskiyeyi tv modunda çektim

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler elimden geldigince auto da cekmemeye calısıyorum, zaten auto insanın kendisini geliştirmesini engeller
    bugun bi kaç deneme yaptımhttp://www.flickr.com/photos/67281749@N07/ yorumlarsanız sevinirim ilk gün için :) fıskiyeyi tv modunda çektim

Üstadlar ne der bilemem ama bence iyi olmuş, benim ilk günkü çektiklerimden daha iyi durdukları kesin Ah öss ah.. makina yatıyor kenarda :) Bu arada akvaryumda iki kaplumbağam ve balığım vardı, balık artık yok kapluşlar sağolsun onun haricinde iki haftalık iki tane civcivim var. Ancak cidden fazla hareketli hayvanlar, acemiliğim haricinde otomatik netleme geç kalıyor çoğu zaman çekmek istediğim pozu kaçırıyorum, bunu düzeltebilmem için verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

• quote:

quote:

quote:

İlk gün için oldukça iyi fotoğraflar

• bugün farklı yerleri dolaşayım dedim :) Eskişehir'de meşhur Musaözü Barajına gittim acayip kalabalıktı :)

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
     Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

• Yazılımcı bunları hangi lensle çektiniz?
  • bugün av modunda biraz çekim yaptım, tamam arkadaş buymuş çok leziz sonuçlar elde ettim...bu modu denemeyen varsa mutlaka denesin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

Yazılımcı bunları hangi lensle çektiniz?

Standart kit lens hocam 18-55 IS II :)
    +
    Polarize filtre ve photoshopta ufak dokunuşlar.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.