Canon EF 70-200mm f/4L IS USM Vs. EF 70-200mm f/4L USM
Arkadaşlar.
Canon 7d alacağım. belki 5dmark2 yada mark3 ama seneye yada sonra mark3 alacağım. şimdi 7d yanında da 2-3 lens almayı planlıyorum yurtdışı'ndan uygun bulursam.
bir tanesi banko 50mm 1.8 :D
diğerlerine de karar veriyorum. 4-5 lens adayı var. neyse konu sadece bu iki lens ile ilgili. 24-105 istiyorum şimdi alamasamda ileride birgün mutlaka istiyorum. 18-200 düşünüyorum. çekim amaçlarım farklı. 28-300 kullandım zamanında kendime ait karizmatik lensim olsun istiyorum olmazsa da problem değil diyorum :)
şimdi iki model arasındaki en büyük fark image stabilizer yok. ben genelde yüksek enstantene düşük diyafram 400-500 iso çekmeyi düşünüyorum gündüzde. bu şekilde titreşimi önleyebileceğimi düşünüyoum.
ama sizlerinde fikrini almak istiyorum. bu lens ile IS olmadan resim çekmek çok problem olur mu ?
600 dolar fark verip diğerini almayacağım ama yinede aralarındaki artı ları eksileri öğrenmek istiyorum. ve bu lens benim işime nasıl yarar yada yaramaz ?
70-200 f4 IS USM kullanıcısıyım 1 yıldır. Bu lense o kadar alıştımki tak gez lensi olarak kullanıyorum. Düz versiyonu alıcaktım önce ancak kullanıcılarından çoğu 100mm sonrası elde çekimde sıkıntı olabileceğini söyledi(ellerimde titreme mevcuttur.) Gece yapılacak olan çekimlerdede sıkıntı olabileceğini söylediler. Is li versiyonun bir miktar daha keskin ve IS sayesinde 2-3 stop kazancımız olduğu söyleniyor. Şahsen bu lense verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor. En açık diyaframında bile çok çok keskin bir lens. Dersenizki ben zaten tripotla çekim yaparım IS otomatik kapandıgından IS li olmasada işinizi çok rahat görür.
dostum sende zoom nasıl oluyor ?
çeviriyor musun yada itip çekiyor musun ?
bende 28-300 kullandım bi ara o yüzden benzerini almak istiyorum.
bu lensi alma şansım düşük ama yinede bakıcam. 18-200 de IS vs var ama kalite düşük orta.
bu 70-200 deki kalite gerçekten iyi. peki ikisinide sadece triopod ta kullancak olsam karşılaştırma amacı ile kalite farkında bi fark olur mu ?
ayrıca görüntüleri mekanizmaları aynı mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: ugur@
dostum sende zoom nasıl oluyor ?
çeviriyor musun yada itip çekiyor musun ?
bende 28-300 kullandım bi ara o yüzden benzerini almak istiyorum.
bu lensi alma şansım düşük ama yinede bakıcam. 18-200 de IS vs var ama kalite düşük orta.
bu 70-200 deki kalite gerçekten iyi. peki ikisinide sadece triopod ta kullancak olsam karşılaştırma amacı ile kalite farkında bi fark olur mu ?
ayrıca görüntüleri mekanizmaları aynı mı ?
Vakum tipi değil 70-200 ler sabit lensdir.Netleme içinde gidip geldiğinden uzama yapmaz. Bi kere 18-200 de fotoğrafları aynı şartlarda bakılırsa baya fark gözükebilir. Orta kısımlarda çok olucagını sanmam ancak kenarlara gittikçe çok belirgin farklar gözükür :)
denk gelirse alacağım en ucuzunda 70-200 lens. çok güzel bi lens ama IS olmayan versiyonu problem çıkartır mı diye düşünmüştüm. 500-600 dolar fark vermemek için ilk etapta birşekilde efor sarfedeceğim galiba.