Şimdi Ara

Canon A510 ve Kırmızı göz!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Yok arkadaşım doğru söylüyor, o ışık focuslama için değil kızmızı göz sorununu gidermek için. Mesajıma bi foto ekledim, A85 ile çekildi ve anlaşılan o kızmızı ışığa bakılsa bile uzaktan çekilen resimlerde kırmızı göz oluşabiliyor. Ve bu foto 1.5X civarı bir zoom ile çekildi.

bak ne yaziyor.. "In low light conditions the focus-assist lamp helps to illuminate the subject for accurate focusing." tikla da bak ikinci resim

• Hmm peki. O zmn S1 'de de bulunan aynı ısıga bakalım. Burda nedense o ısıgı flasın oraya koymuslar. Ve cogunluklada flas kapalıdır S1 lerde. Eger karanlık ortamlarda focus'a yardım ediyorsa neden o ısıgı oraya koymuslar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cou_de_GraCe -- 25 Mart 2005, 20:50:22 >
  • Arkadaşlar nedense bu A510 hakkında cok yorum yapılıyor.Ama yorumların çogunu henüz makine almamış arkadaşlarımız sagdan soldan duydukları kulaktan dolma bılgılere göre yapıyorlar.Tabi makineyi kullanıp yorum yapanlara sözüm yok.Fakat makıneyı hıc kullanmamıs ınsanların yorum yapmasını pek tasvıp etmıyorum.Zira daha once yuksek ISO degerlerınde noıse yapıyor dendı.Bır kac tane fotograf koydum konuyla ılgılı...(o kadar ISO da her makınede bıraz noıse olur bence) Arkadaslar meraklarını gıderdıler...Sımdıde kırmızı goz dıye tutturdular gıdıyor.Allah aşkına söyleyın arkadaşlar verdıgınız paranın karsılıgında bu kadar komplike bir alet alıyorsunuz ama hala ufak tefek kusurların pesındesınız.Ben kullandım daha oncede kodak kullanıyordum hemde zamanında bayagı para vermıstım...Kırmızı goz problemı bence yok denecek kadar az...Eger flas modunu kırmızı göz (red eye) konumuna alırsanız denklanşöre bastıgınızda once ıkı kere kısık flas patlayacak daha sonra da asıl flaş patlayacak ve fotografı cekeceksınız...Asıl flaş patlayana kadar oynatmadan beklemenız gereklı...Bakın görün sonuç hiçte sandıgınız kadar kötü değil...Bence eleştirmekle vakit kaybetmeyin gidin alın görün...Paranızı son kurusuna kadar hakeden bır alet...Ama yınede sız bılırsınız...

• quote:

Orjinalden alıntı: Budamıgoldiil

Arkadaşlar nedense bu A510 hakkında cok yorum yapılıyor.Ama yorumların çogunu henüz makine almamış arkadaşlarımız sagdan soldan duydukları kulaktan dolma bılgılere göre yapıyorlar.Tabi makineyi kullanıp yorum yapanlara sözüm yok.Fakat makıneyı hıc kullanmamıs ınsanların yorum yapmasını pek tasvıp etmıyorum.Zira daha once yuksek ISO degerlerınde noıse yapıyor dendı.Bır kac tane fotograf koydum konuyla ılgılı...(o kadar ISO da her makınede bıraz noıse olur bence) Arkadaslar meraklarını gıderdıler...Sımdıde kırmızı goz dıye tutturdular gıdıyor.Allah aşkına söyleyın arkadaşlar verdıgınız paranın karsılıgında bu kadar komplike bir alet alıyorsunuz ama hala ufak tefek kusurların pesındesınız.Ben kullandım daha oncede kodak kullanıyordum hemde zamanında bayagı para vermıstım...Kırmızı goz problemı bence yok denecek kadar az...Eger flas modunu kırmızı göz (red eye) konumuna alırsanız denklanşöre bastıgınızda once ıkı kere kısık flas patlayacak daha sonra da asıl flaş patlayacak ve fotografı cekeceksınız...Asıl flaş patlayana kadar oynatmadan beklemenız gereklı...Bakın görün sonuç hiçte sandıgınız kadar kötü değil...Bence eleştirmekle vakit kaybetmeyin gidin alın görün...Paranızı son kurusuna kadar hakeden bır alet...Ama yınede sız bılırsınız...

başka söze ne gerek var...

• Kırmızı göz için değil benim bildiğim kadarıyla.Kırmızı ısık adı üstünde AF kılavuz ışık deniyor.Kırmızı gözü engellemek ıcın flaşı kırmızı göz (red eye) moduna alıp cekım yapmak gerekır.Kırmızı gozle o ışıgın hıc bır ılgısı yok...Aslında dolaylı olarak ınsanların gozlerını ısıga alıstırdıgı ıcın bır bakıma etkılı olabılıyor ama sorunu cozmuyor...Bence red eye modunu bır dene...Farkı göreceksin...
    quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Yok arkadaşım doğru söylüyor, o ışık focuslama için değil kızmızı göz sorununu gidermek için. Mesajıma bi foto ekledim, A85 ile çekildi ve anlaşılan o kızmızı ışığa bakılsa bile uzaktan çekilen resimlerde kırmızı göz oluşabiliyor. Ve bu foto 1.5X civarı bir zoom ile çekildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Cou_de_GraCe

Hmm peki. O zmn S1 'de de bulunan aynı ısıga bakalım. Burda nedense o ısıgı flasın oraya koymuslar. Ve cogunluklada flas kapalıdır S1 lerde. Eger karanlık ortamlarda focus'a yardım ediyorsa neden o ısıgı oraya koymuslar acaba?

dostum IN LOW LIGHT CONDITIONS yaziyor dimi orda... LOW LIGHT` da flash acik olur ole dimi.. steve`den iyi mi bilceksin?? bak baska bir sitede ne yaziyor, AF Assist strobe, Always on when flash up ...

• AF:auto focus demekmis... bilsen de konussan tamam diycem.. kim zaten o kirmizi isiga bakiyor fotoraf cekilirken?
  • Tamam arkadaşlar tartışma başka boyutlara gitmesin.Sonuçta herkes neyin ne oldugunu anladı sanırım.Var mı aklınızda baska bir soru?..Siz yine bişeyler bulursunuz ama neyse...
  • haklisin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.