Şimdi Ara

canon 6d mark2 vs canon 5d mark 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet bu ikisi arasında hangisi daha iyi.







  • jiddi kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler. hareketli ekranı sebebiyle canon 6d den yana kullandım oyumu.
  • Demek ki makine seçimlerinde her şey dinamik aralıktan ibaret değilmiş... Ekranın dönmesi arkadaş için daha büyük bir avantaj sağlayacağı için seçimini o yönden kulllanmış.

    Bu yüzden makine önerileri verileceği zaman bak siteler bu fotoğraf makinesinin dinamik aralığına zilyon puan veriyor o yüzden bunu al demek yerine, o kişinin öncelikle ihtiyaçlarının belirlenmesi daha mantıklı. Bu örnekte olduğu gibi...

    Her arazi aracı alan hep arazi de kullanmıyor aracını. Şehir içinde kullanan da var araziye çıkan da var. Fotoğraf makinesini sürekli olarak dinamik aralığı zorlayacak şekilde kullanan da var kullanmayan da. O yüzden ihtiyaçlara göre öneri vermek çok önemli...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Biz almayanı hapse atmıyoruz ya !
    -
    2. Bilgi paylaşıyoruz. Elbette ki kullanıcı bütçesine ve diğer gerekçelerine göre tercihini kendi yapıyor her zaman. Ne yani bu bilgiyi paylaşmayalım, saklayalım mı ? Hayırdır ? Ne diyorsunuz ! ? Bir başka arkadaşım da başka yönde bilgisini paylaşır, herkesin herşeyi bilip tek başına herşeye yetişmek gibi bir görevi mi var "forum" denen ortamda ? Burası bilgi birikimi, bilgi eklenerek arttırımı, bilgi paylaşımı ortamıdır. Ben de bildiğimi vaktim olduğu kadarı ile paylaştım. Sizin gibilerin pusuya yatıp laf sokucam diye beklemeleri de bu bilgiyi paylaşmama engel olamaz.
    -

    3. Ayrıca tercih yapan kişinin "Evet işte doğru tercihi yaptı" diyebilmemiz hangi kanıtlara dayanıyor şu anda acaba ? İleride pişam olup olmayacağının geri dönüşünü alıyor muyuz da kişinin daha karar aşamasındaki durumunu "Doğrusunu yapmış" diye kabul ediyorsunuz ?!

    Dinamik aralığı zorlayacak şekilde kullanmak kişisel tercihe bakmaz çoğu durumda. Ancak ışık kaynakları kontrolünüz altında ise bu durum geçerli olabilir. Diğer tüm koşullarda dinamik aralık %100 zorlanır. Çünki hiçbir sensör insan gözünün dinamik aralığında değil henüz. Ayrıca insan gözünün bile dinamik aralığı konuşulabilir. Dolayısı ile kullanıcının bunun ne olup olmadığını, nasıl kullanıp kullanmayacağını bilmemesi paylaştığım bilginin apaçık gerçekliğini değiştiremez. Hani nerede ise doğru bilgi vermiş olmama rağmen suçlamışsınız ! Bravo !!! O testin yapılmasının maksadı nedir sizce ? Bu testleri yapanlar herhalde "Uyanık Türk kullanıcısı bunu yemez ama biz yine de kandırabildiklerimizi kandırmak için yapalım" diye yapıyor zannetmiyorsunuzdur !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Kasım 2019; 11:28:27 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın arkadaş haklı bence de. Sizinki bilgiyi paylaşmak değil, transfer etmek. Paylaşmak için önce sahip olmak gerekir. Sahip olmadığımız bir şeyi paylaşamayız. Kendi tecrübelerinizi aktarsaydınız bilginizi paylaşmış olurdunuz. Böyle bir durumda link bırakıp kaçmak suale cevap olmayabiliyor maalesef 😃 kusura bakmayın fazla yüklenmek gibi olmamıştır umarım. İyi niyetinizden zerre şüphem yok sadece içinden geldi yazdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kusuruna bakarım ! Yanlış söylüyorsun çünki... Şöyle anlatmaya çalışayım...

    Kendi tecrübelerin sana özel duygusal ve zevkine bağımlı taraflı veri kaynağıdır. Herkesin seninle aynı tecrübeleri yaşayacağını zannetmeniz sizin empati yapamadığınızı gösterir ! Kendinize gelin bence ! Çünki azıcık empati yapacak olursanız her insanın sizinle aynı saatlerde, aynı ortamlarda aynı bakış açısı ve aynı ihtiyaçlar, aynı bilgi, aynı tecrübe ile bu aracı kullanamayacağını öngörürsünüz. Dolayısı ile de tecrübe paylaşırken buna bilgi diyemezsiniz, "Bana göre, bence" gibi ifadeler ile özellikle belirterek bunu da verebilirsiniz tab. Benim paylaştığım gibi şeylerdir BİLGİ, çünki bilgi mümkün olduğunca herkesin kendi algılama kanalları ile algıladığında herkes ile aynı sonucu idrak ettiği bir veridir ve bu tür bilgiler benim yaptığım şekilde paylaşılmak zorundadır. Kaynak ve kanıt benim şahsi keyfime dayanan yorumlarından çok daha sağlam verilerdir. Çünki kimse oturup da benim geçmişimi, kaç foto çektiğimi, ne tür fotolar çektiğimi araştıramaz ve buna göre de "Ya bu kişinin çektiklerine de bakarak, tecrübeleri güvenilir olabilir" gibi de algılamaz, şüpheli olur. Ne dediğinizin farkında değilsiniz, ne yaptığımın idrakında değilsiniz. Size göre öneri yapanın, dediğiniz gibi tecrübeye dayalı bilgi paylaşanın şahsi yorumunun güvenilir olup olmaması gibi bir şüphesi yok mu yani !..

    O ise benim paylaştığım "Bilgi" sorulan 2 modelin, eşit koşullarda kişisel yorum olmaksızın karşılaştırılmaları sonucunu gösteren şüphesiz, net, eçık, kesin bilgilerdir !!!


    Peki buyrun yukarıdaki mesajlarınıza bakınız ikiniz de ne kattınız bu başlığa ? Ne bilgi verdiniz arkadaşa ? Bakar mısınız ? Deyin ki bana "Sen bu arkadaşa şu kaynağı verip şu bilgiye ulaşmasını sağladın. Bunu gördü, sorduğu 2 model hakkındaki şu farkı kendi gözleri ile görerek öğrendi. Senin kelimelere dökerek anlatmandan çok daha şüphesiz, kesin bir kanıt". Buna bilgi demiyorsanız demeyebilirsiniz bana göre bilgidir. Sizin yapmadığınızı yaptım, 'Bilgi paylaşımı yapana laf etme eylemi' yaptığınız şey, adını siz koyun, bu yaptığınız ne ise onu da yapmadım ben.

    Ayrıca lütfen arkadaşın sorusuna bakar mısınız ne kadar ucu açık ? Sanırsın ki soran da çok net bir şey sormuş da... Bu 2 model arasında birbirine olan iyi/kötü yönler hakkında yazılacak epey detay bulunabilir. Sizin sorununuz nedir anlamadım ? Ne yani, vaktim o an o kadardı, bildiğim bir bilgiyi paylaştım. Siz eğer bir şey biliyorsanız neden paylaşmıyorsunuz, yok bilmiyorsanız neden bilgi paylaşana saldırmak gibi bir derdiniz oluşmuştur ? Arkadaşım bu verdiğim bilgiden sonra konusunu almak istediği bilgiyi belki detaylandırır ve devamında ben yada o an vakti olan başka arkadaşlarımız da bildiklerini ekler, katkıda bulunurlar. Aşırı derecede değişik oldu sizin ve bir üstteki arkadaşın bu davranışı. Ne yaptığınıza en iyi niyetle bakmaya çaba gösteriyorum. En iyi niyetimle kusurunuza bakıyorum diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Kasım 2019; 0:36:44 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    O zaman özür. 😉 benim canonda hiç tecrübem yok. 2 yıl minolta, 10 yıl nikon d slr, 3 hafta fuji x100f tecrübem var sadece 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NevNiyaz

    O zaman özür. 😉 benim canonda hiç tecrübem yok. 2 yıl minolta, 10 yıl nikon d slr, 3 hafta fuji x100f tecrübem var sadece 😊
    Marka ile alakalı bir konudan söz etmedim ben. Bilgi nedir ne değildir falan filan ama ne ise... Tecrübeleri okursanız ne kadar çok değişken olduklarını görmüşsünüzdür. Fakat paylaştığım BİLGİ kişiye göre değişebilen bir veri değildir. BİLGİ budur, tecrübe bir "BİLGİ" değildir, tecrübe kişisel yorumdur. Kaygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Kasım 2019; 0:35:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.