Şimdi Ara

Canon 650D - 600D ve Lens Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenn10

    Bence gövde olarak 650d yi tercih etmelisin bu makinede digic5 işlemci var. 600d de digic4 var ve aralarında hatiri sayilir özellikler var. Lens olarak ta 18-135mm her turlu isini görür ve tatmin eder. Bende yakin zamanda bu gövdeden ve lens ten alacağım. Çok arastirdim fiyat performans olarak en üst seviyede gövde ve lens olarak bunlara karar verdim.

    Bildiğim kadarıyla 650D de 600D den farklı sadece HDR çekim ve dokunmatik lcd ekran var. İşlemci ne kadar fark edebilir ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerturanli

    Diyafram değerlerine takılmayın,

    SIGMA'nın yeni çıkardığı tüm objektifler çok başarılı,
    Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS Macro - C tip Macro'su olsun objektifin performansı olsun
    mükemmel,

    Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro - C tip kendi kategorisinde rakipsiz.

    Teşekkürler,

    Tamam tavsiye için teşekkürler fakat sizin söyledikleriniz bütçemden biraz fazla. Hem başlangıç için yeterli lenslerin olması kafi benim için. İlerleyen zamanlarda tak-çıkar yapmamak için Sigma 18-200mm düşünebilirim.
  • enesgulactii E kullanıcısına yanıt
    Eğer ki şimdi 17-70 alırsan ilerde 18-200 alırım diyorsun ya, sonra alınca diyeceksinki bundan niye 17-70 gibi performans alamıyorum diye burada konu açacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır şimdi 17-70 değil. Şimdi Canonun kendi lensleri ile başlangıç yapmayı düşünüyorum. (18-55 IS II, 55-250 IS II) Hem bütçe yönünden hem de başlangıça uygunluk açısından. Daha sonra takgez için Sigma 18-200 kullanabilirim.
  • enesgulactii E kullanıcısına yanıt
    Tak çıkar çok sorunsa sizin için uzun fokql işe yarar. Ama kaliteden ödün vereceksin bunu unutma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır benim için sorun olmaz ama bazı yerlerde takgez lenslerin kalite bakımından daha güçlü ve kolay kullanılabilir olduğu yazılmış. Siz kalite bakımından ödün vereceğimi söylüyorsunuz. Herkes başka söylüyor Ben sadece başlangıç için şu anlık dediğim lensleri düşünüyorum. Sizden de bu konu hakkında net bir tavsiye istiyorum. Sizce tak-gez lensler kalite yönünden daha mı iyi? Ve başlangıç için seçtiğim lensler uygun mu?
  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız Teşekkürler.
  • enesgulactii E kullanıcısına yanıt
    Neresiymiş o bağzı yerler

    Tak-gez lenslerin kalite bakımından daha güçlü olması teknik anlamda imkansız. Tak-gez lens kavramı geniş değişken odak aralığı demektir. O değişken odak aralığını sağlayabilmek için lensin içinde normalden fazla optik eleman konulur. Ayrıca lensin değişken odak aralığı boyunca çarpılma vs. göstermeden aynı performansı verebilmesi veya CA, flare, ghosting göstermemesi için de düzeltici optik elemanlar da bulunur. Optik elemanların ışık geçirgenlikleri %100 değildir, dolayısıyla her eleman ışığın geçişini bir miktar engelleyerek azaltır. Bu yüzden eleman sayısı arttıkça ışık geçişi azalır diyebiliriz, ki bu da kontrastı, canlılığı etkiler her şeyden önce. Ayrıca bu optik elemanların kırılma indeksleri de farklı farklı olabilir, ki bu da keskinliği etkiler. Bu yüzden de değişken odaklı lenslerin prime lenslere göre daha kaliteli görüntü vermesi ya da çok geniş aralıklı lenslerin daha dar aralıklı lenslere göre daha kaliteli görüntü vermesi teknik olarak imkansızdır; bunun üretim, malzeme, marka kalitesiyle alakası yoktur, fizik (optik) kanunlarıyla alakalı.

    Ha, kolay kullanılabilir oldukları kesinlikle doğru, hele ki odak aralığı arttıkça bu kolaylık daha da artıyor. Tek bir lenste hem belli bir seviye geniş açı, hem de belli bir seviye tele elde ediyorsun. Tek yapman gereken odak halkasını çevirmek, büyük kolaylık süphesiz ki. Ama dediğim gibi kalite konusunda ciddi anlamda ödün vermek zorunda kalıyorsun. Öyle olmasa fotoğrafçılar prime lens alacam diye bi dünya para bayılmazdı.

    freestylegend sanırım, başlangıç için 17-70'i alacağını düşünerek "şimdi alırsan ilerde 18-200'e geçmezsin, geçersen de pişman olursun, gelip foruma konu açarsın niye olmuyo diye" demeye çalıştı. Haklı. 18-200'ün 17-70 karşısında kalite anlamında hiç şansı yok.




  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    Detayli ve kesin bir cevap olmus. Hersey icin teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesgulactii -- 17 Nisan 2014; 18:47:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan the Wise kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS Macro - C tip objektif çıkardı.

    Sigma'nın yeni SERİ objektifleri çok başarılı
  • Sigma biraz daha ileri zaman için. Şu anlık başlangıç için seçtiğim objektifler yeterli diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesgulactii -- 18 Nisan 2014; 18:02:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.