Şimdi Ara

Canon 5dm2 ile 7D arasında tercihiniz hangisi olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Şu an Canon 7D kullanıyorum.Asıl amacım makineye objektif almaktı ama gezinirken gayet iyi fiyata satılan bir 5d mark 2 buldum. Benim makinenin çekim sayısı 80bin civarı bahsettiğim 5dm2 ise 190bin civarı. 7D'yi satıp üzerine 300-400 tl vererek 5dm2 alabiliyorum. Sizce bu saatten sonra 5dm2 hala alınır mı bir de 7d'den 5dm2'ye geçersem gözle görülür bir kalite artışı yaşar mıyım? Objektifin bu konuda daha önemli olduğu doğru ama makine de önemsiz değil.Aynı objektifleri taktığımızı düşünürsek 5dm2 iyi ışık koşullarında dahi daha iyi sonuç verir mi? Yani 5dm2'ye geçmemi önerir misiniz ve önerirseniz neden? 7d'de kalsam da 5dm2'ye geçsem de bir objektif alacağım. Bu da 10-20 gibi geniş açı 85 mm ya da 17-40 olacak o konuya da tam karar veremedim:) (mark 2 alırsam 10-20 crop olduğundan onun yerine ff bir geniş açı bakarım)

    Yani merak ettiklerim alacağım bu objektiflerle birlikte mark 2 ye geç fark olur mu diyorsunuz yoksa 7d'den çok farkı yok mu diyorsunuz. Bir de 2 yıl civarı kullanıp satmayı düşünüyorum. Mark 2 alırsam 1-2 yıl sonra shutter sayısı 200bini geçtiğinde elimde mi kalır korkusu var çünkü body'si de tertemiz sayılmaz.

    Tek kriterim daha keskin daha kaliteli fotoğraflar çekebilmek (biraz orta seviyede video belki). Onun dışında 7d'nin hızı ve dayanıklığı benim için önemli değil çünkü hız gerektiren fotoğraflar çekmiyorum. Son olarak önereceğiniz makineye göre objektif önerisi de yaparsanız hiç fena olmaz:)







  • Tek kriterim daha keskin daha kaliteli fotoğraflar çekebilmek (biraz orta seviyede video belki)



    5Dm2 size daha uygun görünüyor.



    Ama lens konusuna bağlı biraz da o da size.



    Yani 50mm 1.8 lens f/p olarak şart gibi zaten.

    Onun dışında alacağınız iki lens hangileri olurdu?

    Ve bunların fiyatı size uygun mu?





    Yani şöyle söyleyeyim. 5D niz var gibi lens araştırın. Eğer 2 tane lens gözünüze kestirebiliyorsanız 5dm2 alabilirsiniz.





    Bir de zaten hazır size ayakbağı olan lens setiniz vs yokken başka sistem de düşünmeniz mantıklı olabilir. Fuji Xt20, Sony A7, Eos M5, Omd m2, Sony A6000 gibi makinalara da bir bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5D Mark 2 Full Frame olduğu için ama 6D'yede bir bakın derim
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Şu an 50mm var zaten, onun dışında ağırlıklı olarak portre ya da doğa çekerim o nedenle bir tane de geniş açı almak istiyorum. Aslında canon 10-18 çok övüldüğü için 7d'de kalırsam ondan alıcam ama ef olmadığı için 5dm2'ye geçersem başka bir geniş açı almam gerek. Bu tarz ef geniş açı objektif bulamadım henüz. Belki tokina 11-16 olabilir ama o da full frame uyumlu mu bilmiyorum.

    Fiyat olarak 1000tl altında bir geniş açı objektif alırım yani ilk iş olarak. m2'ye geçersem de birkaç ay sonra 50mm'yi satıp 85mm alırım. Aslında geniş için 17-40'da düşünüyorum ama fiyatları ikinci elde bile 1500tl civarı olduğundan şimdilik almasam daha iyi olacak:) Bir de 5d'ye geçip ona 400tl fazla vermek yerine 7d'ye 10-18mm artı bir orta kalite flaş alsam daha mı iyi olur acaba?
    Bahsettiğim objektifler giriş seviyesinin üzerinde olduğundan herhalde makine objektif ikilisinin kalitesi fena olmaz.

    Sony a6000'in ikinci el fiyatı çok iyi aslında ama küçük makine sevemiyorum ben. 10D, 40D, 7D gibi makineler kullandım hep şimdi de 5dm2 diyorum:) Yani makine biraz büyük olmalı ele oturmalı fotoğraf çektiğimde o perde sesini duymalıyım:)

    Nikon d7100 almayı düşünüyordum bahsettiğim iki makineden daha yeni ve özellik olarak ciddi anlamda daha iyi göründüğü için ama denediğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Youtube'daki videolarla alakası fotoğraf kalitesi olarak benim 7D'den çok az daha iyi ama makine değiştirmeye değecek bir fark yok, video olarak ise daha kötü. Yani seçeneklerim ya 7d ile devam etmek ya da 5dm2 şeklinde:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drjacob

    5D Mark 2 Full Frame olduğu için ama 6D'yede bir bakın derim

    5dm2'yi alırsam 1800tl civarına alacağım ama 6d en düşük 3bin civarı. Yani ciddi bir fark var arada.
  • Siguros S kullanıcısına yanıt
    Ya 7d ya 5d diyorsanız. Şuna göre karar verebilirsiniz.



    "Fiyat olarak 1000tl altında bir geniş açı objektif alırım yani ilk iş olarak. "



    Böyle birşey varsa 5D alın.



    Geniş açı ile ilgilenmediğim için bir bilgim yok ama lenshero.com dan bakabilirsiniz.



    İstediğiniz lensleri bulabilirseniz, büyük makine sıkıntınız da yoksa 5D almanız gayet yerinde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.