Şimdi Ara

Canon 550-600D///Nikon 5100d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aranıza yeni katıldım forumunuzda uzun zamandır DSLR makineleri inceliyorum ikilemde kaldığım bi yer var değerli hocalarımdan cevap bekliyorum.

İlk olarak Canon'mu Nikon'mu Diye sormcam acemiler gibi çokta prof değilim ama neyse

Bir DSLR Makine almak üzereyim Tercihlerim Canon 550D - 600D den yana bu işe yenı basladım ılk makınem olcak ama fotoğraf çekmişliğim var D90 kullandım cokta memnun kaldım.Sorarsanız neden canon diye video benım ıcın cok onemlı deıl ama nede olsa teknolojiye ayak uydurmak lazım birde lens konusu var canonun lensleri biraz daha uygun hatam varsa düzeltirsenız sevınırm

Cevap bekledıgım yer Canon'nun iso'su ve odak'lamada problemlerımı var kit lens almcam onuda belirtiyim bu.

Sürekli body değiştiremicegim için durumum el vermıyor 3-4 sene hatta 5 seneye kadar idare etmesi lazım bu 2 canon dısında bana nikon onerırımısınız Fiyat'ı en fazla 2000 TL Civarı 150 200 TL ufak tefek fiyat aşımları problem değil yorumlarınızı beklıyorum..
    Saygılar..

• Bu saatten sonra bütçeniz varken 550D alınmaz.600D yada D5100 arasında seçim yapmanız lazım.Ben D5100 derim.Çünkü içerisinde D7000 sensörü barındırıyor.Bu nedenle fotoğraf kalitesi 600D'den biraz üstün.Nikon D5100 + Tamron 17-50 tercihi harika olacaktır

aslında ilerde makine yükseltmek için hani canon'a donmek ıstersem bıde bu makıne benı 4-5 sene tatmin edicekmi birde kafanızı şişirdik ama kusura bakmayın nikondan canon'a dönmesi zor olucak çünki 55-200 18-55 lenste alıcam heme nveya daha sonra ondan sonra tele en son macro istiyorum 4-5 sene sonra nikonda yükselmemmı kolay olur canondamı şimdi bi makIII markII ler geldıkce aklıma kafam darma dagın olmakta
  • İçinizden canon geçiyorsa Nikon düşünmeyin bile.Önemli olan içinize sinmesi makinenin.Canon 600D harika bir makinedir.İleride marka değiştirmek ise 2 marka içinde benzer aslında.2 markada sık sık makine çıkarıyor.İleride FF düşünürseniz D800'den dolayı Nikon derim ancak karar siszn genede

İki makineyide elime aldım D90da kullandım D90 kadar rahatı yok ama 600D de iyi bir makine tek kuşkum ilerde body değişikliği
  • Hocam kötü gövde yok piyasada.D90'da 600D'de çok çok iyi gövdeler.D90 ilk video çekebilen DSLR olduğu için videosu çok iyi değil.Onun harici foto kalitesi yada gövdesi harika.Foto kalitesi bakımından D5100 daha iyi yanlız D90'dan
  • Süpersin üstad acayip aydınlattın allah razı olsun senden Büyük İhtimal D5100 yada 600D alıcam 55-200 55-250 ilk bu lens'den alıcam sonra 18-55 sonrada işte gene danışıcam sizee varsa bana önerebilceginiz lens dinlerim
    CANON EOS 350D
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nikon alırsanız 18-55 kit lens ile 55-200 VR tavsiye ederim
  • Kit lensten uzak durun diyen hocaya gülerim sadece.Fotoğrafı ekipman değil siz çekceksiniz

Macro lens ise bütçeniz hangisi uygunsa onu satın alın derim.Çünki piyasada kötü macro lens yok.Hepside harika sonuçlar veriyor.Doğada rahat kullanım için 100mm altına inmeyin yeter
  • 4-5 sene sonra Nikon mu Canon mu önde olur kimse bilemez. Bunu bugünden düşünmeyin. 5100 Nikon'un en yeni makinelerinden, FulHD video çekiyor, 16.2MP, hareketli lcd ekranı var. D90 yaklaşık 3.5 yıldır piyasada. Halefleri çoktan piyasaya çıktı (D7000 & D300s). Yani yavaş yavaş üretim bandından kaldırılacak bir ürün. Ancak 5100 gibi giriş seviyesi olmadığı için kimi özellikleri hala giriş seviyesi makinelerden iyi. Sözgelimi Nikon hiçbir giriş seviyesi modeline Pentaprism vizör koymaz. Yani aslında iki makineyi kıyaslamak oldukça zor. Biri profesyonel sayılabilecek bir makineyken diğeri amatörlere hitap ediyor. Ama aralarında jenerasyon farkı var.

Sen ne diyorsun sonuc olarak dusuncen nedır
  • ikisi de güzel makineler, ama benim tercihim şu an için Nikon. 18-55 kit lensli bir Nikon D5100 sizi mutlu edecektir. Fotoğrafçı arkadaşınız çok da haksız değil, kit lensler (çoğu zoom lens) yüksek f değerleri dolayısıyla gerek alan derinliği yaratmada gerekse düşük ışık durumlarında sıkıntılıdırlar. Ben zoom lensten ziyade sabit odak mesafeli bir AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G objektif almanızı öneririm. Objektifle çekilen fotoğrafları Flickr grup sayfası'ndan inceleyebilirsiniz. Diğer objektifler konusunda Sharks Power yeterince yardımcı olmuş.

• çok teşekkürler. Kafamda bişeyler belirginleşti oluşum aşamasında. Başka kimse yokmu önerisini söylicek ?

Aynı ayrımda ev arkadaşıma alırken kalmıştık (5 ay önce), 550D almak için yola çıktık sonra D5100 ile 600D arasında epey gidip geldikten sonra 600D daha mantıklı geldi. Fiyatıda aynıydı. En büyük etken AF motoru olmamasıydı D5100 ün. Bu sebepten ilerideki alacağımız lenslerin toplam maliyeti daha fazla olacağından ve bir kaç ufak detay bizi 600D ye itti. Konuyu bulursam linkini veririm ufak detayları yazmıştım orada. Yinede hangi makineyi alırsanız alın üzülmezsiniz.
  • anladım dostum bende 2 makine arasındayım benı nikona iten yön gece fotoğraflarında gercekten cok performanslı ve benım Vidyo ile cok işim yok nikonun lenslerı pahalı ama cok kalıtelı lensler canonda süper bir makınede bilmiyorum hocalarıma danısıyorum aceleye getırmıyorum alınca yazıcam saygılar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.