Şimdi Ara

Canon 1Dx Mark III duyuruldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu mesajı güncel tutmaya çalışacağım. Yabancı forumlarda yazılan çizilene biraz göz attım, kabaca özetleyelim. Yanlış yazdığım ya da değerlendirdiğim kısımlar da olabilir, onları da eklemelerle düzeltebilir, bizi bilgilendirebilirsiniz arkadaşlar. Genel tartışma konusu gibi olsun.

    Muhtemelen son amiral gemisi DSLR olacak. Kendimce OVF'da eski mekanik sistem, liveview'da yeni aynasız kameraların özelliklerini yansıtan hibrit bir model olmuş diye düşünüyordum ki birçok inceleme yazısında da aynısından bahsedilmiş, yani tespitim doğru.




    Makineyle ilgili genel döküman:

    http://downloads.canon.com/nw/camera/products/eos/1d-x-mark-iii/resources/Canon_EOS_1DX_Mark_III_Still_White_Paper.pdf

    Videoyla ilgili döküman:

    https://www.canonrumors.com/files/Canon_EOS_1DX_Mark_III_Video_White_Paper.pdf


    Diğer markalara laf atma gibi bir niyetim yok ama ister istemez hem selefiyle(1Dx Mark II), hem direk rakibi Nikon'la(D5-D6) karşılaştırmaları olacak zaman zaman. Bu profesyonel bir kamera, Sony ve diğer markalar şu anda bu yarışın içerisinde değil.

    20 MP çözünürlük var. Şimdi kimse bu çözünürlüğün yetmediğini iddia edemez ama 1Dx mark 2’de de aynı çözünürlük vardı, gelişme yok. Megapiksel konusu savunulurken bu aletin hedef kitlesi spor fotoğrafçıları deniyor savunma olarak ama bu makineyle video çekimi yapacak kaç spor fotoğrafçısı var ki? Ya da Live view’daki 20 fps spor fotoğrafçılarının işine yaramaz. Mark II 14 fps çekim yapıyordu, mekanik 16 fps oldu, 2 FPS artış var yani. Şu anda dünyanın en hızlısı, ki zaten bu makinenin tek derdi hızlı olmak. Spor müsabakasında çekim yapan bir fotoğrafçısınız diyelim. Futbolcu koşarken shutter'a bastınız. Elinizde basit bir makine var 6-7 tane çekim yaptı saniyede. Gazeteye koymak için bacaklarının açısının iyi olduğu bir poz alamadınız, boşa gitti o kareler. Bu makine işte o aradaki açıları da alabileceğiniz mükemmelliği arayanların makinesi. Yani şurada bir ağaç var, çok güzel görünüyor çekmem lazım diyen kişiler için değil. Nikon D6 henüz tanıtılmadı ama çıkan haberlerde görünen 24 MP ile geleceği(gelemedi).

    ISO olarak 1 stop artmış görünüyor karanlık çekim kalitesi ama onda da soru işaretleri var. Mark II ile aşağı yukarı aynı sensörü kullanıp daha temiz fotoğraflar çekebiliyor muyuz piyasaya çıkınca göreceğiz. Şimdilik 51200 ISO’da temiz bir resim çekme fikri harika görünüyor. Şu ana kadar yayınlanan örnek fotoğraflar incelendiğinde yüksek ISO'larda Mark II ile benzer bir performans sunuyor gibi, yani 1 stop iyileşme yok görünen. Yine de 12800'de çekilen temiz bir fotoğraf çoğu kişinin işini görecektir. Nikon bu konuda D5 ile bile bir tık önde. (İncelemelere bakılırsa yine 12800 ISO maksimum gibi, sonrası işe yarar ama zorlama) ve ISO konularında fikir veren bir Adorama incelemesi:



    Video için Netflix’in belirlediği standartlar varmış ki sağlamıyor. Zamanında ünlü House Md. dizisinin bir bölümü 5D Mark 3 ile çekilip gövde gösterisi yapmıştı Canon. Bu kamerayla bir dizi bölümü çekip bugünün standartı haline gelmiş Netflix’e koyma imkanı yok. Panasonic bile orta düzey bir makineyle bu standartları sağlamışken Canon Mark III ile sağlayamıyorsa bu makinede videoya bu kadar ağırlık vermenin anlamı ne? Bunu alıp kim video çekecek? Yine de bu konuları fazla karıştırmayım çünkü hiç alakam olan bir alan değil. Tek bildiğim 4k 10-bit 4:2:2 video kaydetme ve 12bit 5.5k raw gibi bana uzak kavramların bu işlerden anlayan arkadaşları heyecanlandırdığı. Zaten Canon biraz daha zorlayıp video işini bu makinede abartsa belki de EOS-C serisine darbe vurup kendi bacağına sıkardı

    Öğrenme algoritması var ve yüz tanıma çok gelişmiş olacak. Telefonlarda ve diğer birtakım kameralarda bu özelliğin dandik bir kopyası senelerdir kullanıldığı için çok da ilgi çekici değil ama hızlı hareket edilen bir spor müsabakasında izleme sağlıklı çalışırsa bu profesyonellerin işine yarayan bir özellik olabilir. Mantık basitçe işlemcinin içerisine yüklenen binlerce örnek fotoğrafla o şekle benzeyen bir şey yakalarsa otofokus'un takip etmesine dayanıyor. Güzel olan kask vs. takılıyken de bu izlemenin kusursuza yakın çalışması. Yine izleme sırasında araya başka bir insan-nesne bile girse ya da kişi ani yön değiştirse bile takip devam ediyor. Gerçekten etkileyici. "Şimdilik" hayvan, araba vs. izleme yok ama bir firmware update ile neden olmasın? Örnek B&H incelemesi:



    Kamera piyasaya çıktıktan sonra yapılmış bir inceleme, otofokus performansı ve buffer hakkında fikir veriyor:



    2 CF Express hafıza kartı yuvası olacak. Neredeyse sonsuz bir buffer sağlayacak, elimizi düğmeden çekmeden yüzlerce fotoğraf karesi çekebileceğiz ama bu kartların ücreti de Mark III’ün fiyatı kadar can yakıcı, binlerce lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Şu anda 64 Gb Sandisk kart ve kart okuyucuyla paket yapmışlar satıyorlar sadece kameranın fiyatına, önsipariş değerlendirilebilir. 64 GB kartlar özellikle fotoğraf amaçlı alacaklar, videoyla pek işi olmayanlar için mantıklı duruyor. D5 200 fotoğraf kadar veriyordu zaten shutter'dan parmağı çekmeden tek basışta, bu kamerada 1000'den fazla Raw+JPEG mümkün. Yani buffer diye bir kavram kalmamış basitçe açıklamak gerekirse. Kullanan olur mu bilmiyorum

    Fokus noktalarının sayısı ve kaplama alanı oldukça artmış. Selefini zaten katlamış ama D5'i de geçmiş. Yeni D6'nın da aynı fokus noktası sayısıyla geleceği konuşuluyor(gelemedi, daha da azaldı), yani Canon geride kaldığı bir noktada Nikon'u yakalamış olacak(geçti). İlginç ve güzel özelliklerden biri daha önceden Lenovo laptoplardaki klavyenin ortasındaki mouse gibi bir joystick ile fokus noktaları seçilebiliyorken şimdi hem o joystick duruyor hem de ekstra bir dokunmatik buton eklenmiş. Pratikte nasıldır bilmiyorum ama alışınca harika kullanışlı olur gibi duruyor.

    Yeni Digic X işlemci Mark 2’ye oranla 380 kat kadar hızlı hesaplama yapabiliyormuş. Kulağa müthiş geliyor. Yine içerisinde bir de Digic 8 işlemci olacak ve diğer hesaplamalar için yardımcı olacak. Güç tüketiminde iyileşme var görünen, 1Dx Mark II'deki tek batarya ile 1200 olan çekim sayısı 2800'lere çıkmış. D6 nasıl olacak bilmiyorum ama bu konuda da Canon 3200 gibi akıl almaz bir rakam sunan D5'i yakalamış gibi.

    Nikon D6'nın resmileşmemiş beklenen bir diğer özelliği de IBIS(In body image stabilization), Canon'da yok. Onun dışında zaten D6 ve Mark III çok yakın görünüyor. Sadece saydığım birkaç özellikte Nikon 1 tık öne çıkabilir ki F tipi bağlantıda 60. yıllarını kutladıkları bu sene o kadar fark olsun (IBIS Nikon’da da yok, D6 Mark III’ün yanında bayağı sönük kaldı).

    Artık arkadaki dokunmatik ekran full fonksiyonel. Çektiğiniz fotoğrafı büyütüp ayrıntılara bakabilirsiniz tabletlerdeki gibi. Gecikmiş bir teknoloji. Paylaştığım dökümanlarında her teknolojiyi 1D serisine lap diye ekleyemiyoruz, tam sağlıklı çalıştığından diğer modellerde deneyip emin olmamız gerekiyor diye yazmışlar sebep olarak Yine benim gözüme çok küçük bir fark gibi görünen arka butonlarda ışıklandırma var ki forumlarda sırf bunun için bile alınır bu makine diye yazanlar gördüm Para var saadet var herhalde, neyse... Wifi eklenmiş, yine -bana göre- çok gecikmiş bir teknoloji, ethernet bağlantı noktası da var. Yine de çok hızlı transfer için Canon'un ürettiği kablosuz aparatını almak gerekecek. Çoktan piyasada olan bir başka teknoloji de sessiz çekim, bazı ortamlarda kesinlikle işe yarar. Doğal olarak weather proof, her koşulda çalışmak için tasarlanmış tank gibi makineler bunlar. Canon gururla kameranın 500 bin sadece shutter değil, 500 bin tüm kamera parçaları için test edildiğini söylüyor. Bu tip profesyonel kameralarda 1 milyon bile mümkün gerekli bakımlar tamirler yapıldıktan sonra.

    Şimdilik aklıma gelenleri yazdım zamanla güncelleyeceğim bu mesajı. Benim gibi bu tip canavar makineleri sadece fotoğrafçılarda kurcalamış kişileri her türlü tatmin edecektir. Yine elime tüm parçalarını tutuşturup al bu da 6500 dolar deseler birleştirip böyle bir makine ortaya koyamam. Böyle düşününce fiyatını hak ettiği bir gerçek. Sonuçta aynı doktorların maaş muhabbeti gibi Canon da bu ürünü belki 3-5 senede üretti ama adamlar 50 yıllık birikim +3 yılda ürettiler aslına bakarsanız. Fiyatı da o kalibrede belirliyorlar. Türkiye pazarında muhtemelen görmeyeceğiz bu ürünü. Adorama, B&H gibi ağır toplar ön siparişten web sitelerine koydular çoktan.

    Bende hayal kırıklığı yaratan biz kullanıcılar ya teknolojide olduğundan daha ileride bir noktada olduğumuzu hayal ediyoruz, ya da üreticiler pazarı sürekli canlı tutmak için olması gerekenden çok yavaş piyasaya sürüyorlar ellerindeki teknolojileri. Daha iyisini bekliyordum dürüst olmak gerekirse.

    Fiyatını da 5500 dolar gibi bekliyordum. Bence bir tık pahalı geldi. Önce lens setimi dizdim, ki değerleri binlerce dolar. Yani hayatımda hiç fotoğrafla haşır neşir olmayıp bir anda Canon’un 1D serisi diye bir şey varmış süpermiş diye almaya karar vermedim. 5-6 senedir aklımdaydı, yediğim bazı darbeler oldu, yeni toparlanabildim bu sefer alacağım son anda bir aksilik çıkmazsa. Birinin elinde görürseniz muhtemelen o benimdir yani Türkiye pazarında profesyonel kullanım hariç girmesi mümkün görünmüyor

    Bugün elimde hiç kamera ekipmanı olmasa belki Nikon'u düşünebilirdim çünkü piyadaki en iyi lens seçeneklerini sunsa da Canon makine konusunda her zaman cimri davranıyor. Piyasada öne çıkan bir özellik varsa direk en yükseğini koyup uzun süre güncellemiyor kenara çekilip izliyor sadece(Bkz:5DSr). Ama elimde binlerce dolarlık lens seti, tüm ışık setimin bağlantıları Canon'a uygun, şimdiye kadarki tüm bilgi birikimim, alışkanlıklarım Canon üzerine. Yani bu vakitten sonra piyasaya sürdükleri makinelerden kendime en uygun olan hangisiyse onu alıp devam edeceğim. RF lens işine hiç bulaşmadığım için son çıkan DSLR'lardan 1Dx Mark III ve diğer her şey için 5D Mark IV ya da V alacağım sanırım. Bugün Canon set dizmeye başlıyor olsam muhtemelen EOS R5 ve 7D'nin muadili çıkacak R serisi kamera düşünürdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 18 Şubat 2020; 13:59:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Son dslr derken artik aynalar kalkacakmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son amiral gemisi DSLR. Yani Canon’un en üst sınıfı 1D serisinde çoğu kişi yeni bir DSLR beklemiyor, aynasız olacak gibi bundan sonra. Diğer serilerde bir süre daha üretim sürecek gibi. 5D mark V bekleniyor mesela gelecek sene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alet hobi makinası değil, iş makinadı. Bildiğin kepçe, dozer falan gibi bir şey işte. REzil bir alet, çöp üretmiş Tutan Camon'un gizli hazinesi ! Buna 18-55 çöp lens çok yakışır. Bana bedava verseler kullanırım bir süre ondan sonra da herkeşler ellesin diye elden ele dolaştırın derim 1 ay 1 arkadaşta kalacak şekilde... Yurdum insanı faydalansın.

    Çöp ithalatında çok iyiyiz : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904231038849873-greenpeace-plastik-atiklarin-yeni-adresi-turkiye-kontrolsuz-bir-sekilde-cop-ithal-ediyor/
    .




  • Canon, özellikle profesyonel serilerinde video konusunda ayrımını açıkça yapmış durumda; pro video isteyenlere hiç bu fotoğraf makineleri ile uğraşma, sen direkt EOS C serisine bak diye yaklaşıyorlar. Öte yandan kameranın teknik özellikleri bu tür amiral gemisi kameraların ana satış sebebi değil. Dünya kupası olsun, olimpiyatlar olsun veya birleşmiş milletler özel oturumu vb her türlü dünya çapında bir olayda baktığınız zaman orada büyük bir çoğunlukla Canon ekipman görüyorsunuz. Bunun başlıca sebebi ekipmanların çok iyi olması değil, teknik desteğin çok iyi olması. Canon'un yıllardır kesintisiz sürdürdüğü Canon Professional Services hizmeti ile önemli her olayda Canon fotoğrafçılar için ya özel bir oda, bu tür bir imkan yoksa oraya çok yakın bir yere park edilmiş özel destek tırı ile her türlü ekipmana birebir ücretsiz hızlı bakım, onarım ve geçici ekipman temini gibi hizmetler sunuyor. Örnek vermek gerekirse aşağıdaki resimler 2016'da Brezilya'de düzenlenen olimpiyatlar için hazırlanmış olan bir Canon CPS destek odası:

    Canon 1Dx Mark III duyuruldu

    Canon 1Dx Mark III duyuruldu




  • @Father Torque video özellikleri neden yetersiz demiyorum, aksine neden bu kadar iyi diyorum. Fotoğraf özelliklerini daha geliştirip video kısmını arka plana atabilirlerdi. Çünkü bu haliyle profesyonel video çeken adama onca gelişmeye rağmen -halen- fayda sağlamıyor. Fotoğraf çeken adam için de kendinden 4 sene önce çıkan 1Dx Mark 2’ye pek üstünlük kuramıyor. Yani teknik destek halihazırda 1Dx Mark 2 kullanan adama da verilecek, profesyoneller neden mark 3’ü tercih etsin onu anlamaya çalışıyorum.

    Fotoğrafçılık camiasında pek saygı görmeyen biri olsa da Ken Rockwell ön izlenimleri paylaşmış. Sanırım sorumun cevabını bulmak için bu incelemelerden bayağı okumam gerekecek.
    https://www.kenrockwell.com/canon/1dx-mk-iii.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Ocak 2020; 10:1:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    quote:

    profesyoneller neden mark 3’ü tercih etsin onu anlamaya çalışıyorum


    Mark 2'si olanlar zaten çoğunlukla tercih etmiyordur. Yeni gövdeler ya en az 2-3 nesil eski modelleri kullananlar ya da ilk kez bu seviyeye çıkacaklar tarafından alınıyordur daha çok.
  • Ufak ajanslar ve kendine çalışanlar her yeni nesilde yenilemiyor zaten. 1 veya 2 nesil atlamak normal. Politikacıların konuşmalarında bazen 1D III kullanan bile görüyorum.
    Olimpiyatlar gibi ciddi spor karşılaşmalarından iş değişiyor. Rakibinin yakaladığı pozu sen yakalayamazsan işin var :)
    Şimdi bu yeni Mark III'te fotoğrafla ilgili de güzel gelişmeler var gibi. Odak noktaları ciddi artmış, AF-On tuşundaki odak seçici çok başarılı diyorlar (eldivenle bile çalışıyormuş), sonsuz (pratikte sonsuz) tampon bellek var, odak sistemi nesneleri tanıyor (öğrenen bir sistem yok ama odaklandığı şeyin ne olduğunu anlayan bir sistem bu), bazı tuşlarda aydınlatma var, HEIF dosya formatı geleceğe uyum anlamında önemli, WiFi aparatı takarsan dosya aktarımı yaparken makineyi dahili WiFi ile yönetme fırsatın var (galiba piyasada bu bir ilk), yeni ve değişik AA filtre, neredeyse %85 artmış pil ömrü vs... Ufak tefek aklıma gelmeyen birçok yenilik ve geliştirme de var.
    Para önemli kıstas tabii ki ve ardard gelen nesiller arasında büyük sıçrama beklememek lazım (özellikle böyle zaten olgunlaşmış ürünlerde).
    İlk nesil 1DX makinem olsa bunu düşünürdüm ama 1DX2'si olanlar için (tek başına çalışanlar ya da ufak ajanslar için) değer mi bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Ufak ajanslar ve kendine çalışanlar her yeni nesilde yenilemiyor zaten. 1 veya 2 nesil atlamak normal. Politikacıların konuşmalarında bazen 1D III kullanan bile görüyorum.
    Olimpiyatlar gibi ciddi spor karşılaşmalarından iş değişiyor. Rakibinin yakaladığı pozu sen yakalayamazsan işin var :)
    Şimdi bu yeni Mark III'te fotoğrafla ilgili de güzel gelişmeler var gibi. Odak noktaları ciddi artmış, AF-On tuşundaki odak seçici çok başarılı diyorlar (eldivenle bile çalışıyormuş), sonsuz (pratikte sonsuz) tampon bellek var, odak sistemi nesneleri tanıyor (öğrenen bir sistem yok ama odaklandığı şeyin ne olduğunu anlayan bir sistem bu), bazı tuşlarda aydınlatma var, HEIF dosya formatı geleceğe uyum anlamında önemli, WiFi aparatı takarsan dosya aktarımı yaparken makineyi dahili WiFi ile yönetme fırsatın var (galiba piyasada bu bir ilk), yeni ve değişik AA filtre, neredeyse %85 artmış pil ömrü vs... Ufak tefek aklıma gelmeyen birçok yenilik ve geliştirme de var.
    Para önemli kıstas tabii ki ve ardard gelen nesiller arasında büyük sıçrama beklememek lazım (özellikle böyle zaten olgunlaşmış ürünlerde).
    İlk nesil 1DX makinem olsa bunu düşünürdüm ama 1DX2'si olanlar için (tek başına çalışanlar ya da ufak ajanslar için) değer mi bilmiyorum.
    Bundan alsak bir de 50 mm f1.8 ile arkaplan ölür mü ? Bize anlayacağımız dilden şöyle bilgiler verseniz biraz. Para sorun değil, akıyor...




  • Jiddi
    Ne gerek var bos tantanaya nikon baba sirketimi veya bi başkası? Hepsi bi sekilde ihtiyac gören güzel aletler. gereksiz fanlık gereksiz.. güzel kardeşim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan66_

    Jiddi
    Ne gerek var bos tantanaya nikon baba sirketimi veya bi başkası? Hepsi bi sekilde ihtiyac gören güzel aletler. gereksiz fanlık gereksiz.. güzel kardeşim :)
    Ha... işte ben de öyle yapılmasın diye böyle yapıyorum ya zaten... Fakat nedense herkes bir Canon savunucusu :) Buranın aynaları nasıl ise bir beni gösteriyor, kimse kendi yaptığının bir yanısmasını göremiyor... Ne iş ? son günlerde birkaç başlıkta yapılanları kısacık sıralayayım...

    1. Sensör boyutu herşeydir diyenler APS-C'de Canon'un sensörünün diğer tüm APS-C sensörlü gövde üreticilerden ufak olması konusuna gelince gizliyor yada zor ile söyletebildik mi "minicik fark" diyebiliyorlar !
    2. Yok sadece ebat değil pixel pitch, pixel yoğunluğu vs. önemli diyenler daha ufak sensör yüzeyine karşın 32mp. çıktı veren aleti üreteni övüyorlar. Bunu söyleyince beni dövüyorlar !..
    3. Nedense yıllardır inceleme sitelerine satılmış vs. demeyi kendilerine doğal olarak hak görenlerin de x marka kullanıcıları olması çok ilginç bir durumdur !..
    4. Temelde en az ekipman ve taşınacak yük ile fotoğrafçıya en çok fotoğraf çektirecek sistemin fiyat/performans olarak genel kullanımda profesyonel olmayan kullanıcılara çok daha yararlı olacağını söyledim. Yeri gelindi sensör boyutu, FF, alan derinliği, crop faktör diyenler "E şu makinayı Ara Güler'e versek onla da şahane fotolar çeker" dediler !..

    Bunları yıllardır yapanlar canboy, bir ben fanboy. En iyimser bakış açısı ile bu bile ne olduğunu durumun kendisi açıkca gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Ocak 2020; 15:21:24 >




  • Gereksiz mesajlar Canon-Nikon kavgası mıydı demek. Yabancı Canon forumlarında takılıyorum(photography-on-the.net). İnsanlar diğer kamera markaları konusunda o kadar saygılı ki. Hatta zaman zaman marka değiştiriyorlar. En son Fuji'ye geçenleri gördüm, bizde olsa ezik diye kimse yüzüne bakmaz. Bizdeki bu körü körüne markaya bağlanma/düşman olma nereden geliyor bilemiyorum

    Sanırım sorun biraz da bende. Üçüncü dünya ülkesinde yeni çıkan kameranın beklentiyi karşılayıp karşılamadığı gibi birinci dünya sorunlarını tartışmaya açıyorum.

    Neyse... Yeni kamerayla ilgili Canon'un yayınladığı döküman, detaylı bir şekilde anlatmışlar nelerin değiştiğini, özellikleri.
    http://downloads.canon.com/nw/camera/products/eos/1d-x-mark-iii/resources/Canon_EOS_1DX_Mark_III_Still_White_Paper.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Gereksiz mesajlar Canon-Nikon kavgası mıydı demek. Yabancı Canon forumlarında takılıyorum(photography-on-the.net). İnsanlar diğer kamera markaları konusunda o kadar saygılı ki. Hatta zaman zaman marka değiştiriyorlar. En son Fuji'ye geçenleri gördüm, bizde olsa ezik diye kimse yüzüne bakmaz. Bizdeki bu körü körüne markaya bağlanma/düşman olma nereden geliyor bilemiyorum

    Sanırım sorun biraz da bende. Üçüncü dünya ülkesinde yeni çıkan kameranın beklentiyi karşılayıp karşılamadığı gibi birinci dünya sorunlarını tartışmaya açıyorum.

    Neyse... Yeni kamerayla ilgili Canon'un yayınladığı döküman, detaylı bir şekilde anlatmışlar nelerin değiştiğini, özellikleri.
    http://downloads.canon.com/nw/camera/products/eos/1d-x-mark-iii/resources/Canon_EOS_1DX_Mark_III_Still_White_Paper.pdf
    Biraz da Sony forumlarına git. Oralarda Sony'den çok diğer markaların nasıl berbat olduğu, kullanıcıların sadece cehaletten diğer markaları kullandığı, Sony ne yaparsa en iyisi olduğu falan konuşuluyor :)




  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Yerli ve milli huyumuz.. kimse yoğurdum ekşi demiyor 🙃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Biraz da Sony forumlarına git. Oralarda Sony'den çok diğer markaların nasıl berbat olduğu, kullanıcıların sadece cehaletten diğer markaları kullandığı, Sony ne yaparsa en iyisi olduğu falan konuşuluyor :)

    Alıntıları Göster
    Şu günlerde pazara Sony yön veriyor, tadını çıkarsınlar bakalım

    Aslında okudukça sevdim ben mark 3’ü. DSLR-Aynasız karışımı hibrit bir şeyler olmuş gibi.

    Tahmin ediyorum mark 4 çok daha oturmuş bir kamera olacak bu geçiş döneminde ama bir 4 sene daha bekleyemeceğim. Alırım ben bunu

    Zaten elimdeki EF lens seti de buna uygun. Yanına bir de 5D mark 4 ya da güzel gelirse 5 ekleyip ışık sistemimi geliştirmeye devam ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 13 Ocak 2020; 12:58:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan66_

    Yerli ve milli huyumuz.. kimse yoğurdum ekşi demiyor 🙃
    Yok bu evrensel bir salaklık, sadece bize özgü değil :)
  • Ufak ufak bilgileri ekleme yapacaktım ama ilk mesajı güncellemek daha mantıklı olacak gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon D6 da tanıtıldı.



    Birçok yönden Canon 1Dx Mark III ile aynı kamera geldi, spekülasyonların hiç biri tutmadı. Sadece autofocus noktaları ve videoda daha zayıf kalıyor Nikon görebildiğim kadarıyla. Fiyatı da aynı. Ben Canon Mark II kullanıcıları için değişim gerektirecek ne var diyordum ama görünüşe göre Nikon tümden sıvadı, D5'i olan adam için D6 fuzuli gibi direk.




  • Nikon D6 resmî olarak ertelendi. Canon da 5 fabrikasını kapatıyor korona yüzünden bir süreliğine.

    İşte arkadaşlar dünya ekonomisi üzerinde böyle bir etkim var Tam gözü kararttım alıyorum canavarı dedim dünyanın geldiği hale bakın. Zaten borsada çok ciddi bir para kaybettim, toparlanma olmazsa alımı bir süre ertelemem gerekecek. Ama acaba bu ısrarımdan vazgeçsem daha mi iyi olur diye düşünmeden edemiyorum. Yoksa salgın ve çekirgelerle başlayan bu süreç kızıl akan nehirler ve 6 yıl süren kıtlıkla son bulacak gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam buradaki cinsleri takma sen.

    Belli ki tutkun olmuş bu konu, parayı da kendin kazanıp alıyorsun

    Takipteyiz konuyu merak etme hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.