Şimdi Ara

Çankaya Üniversitesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu üni. hakkında bilgisi olan var mı? Burs kesiyorlar mı? Kalitesi nasıl? İnsanlardan para alabilmek için bir şeyler yapıyorlar mı bilerek bırakma gibi?

• Hiç bir tanıdığı burada okuyan yok mu?
  • Ben Çankaya Üni. Bilgisayar Mühendisliği yazacağım.Üniversiteyi hem kendim gördüm hem de okuyanlardan bilgi aldım.

1)Israrla sormama rağmen bursun kesilmediğini iddia ettiler.Sınıf tekrarı ile ilgili e-mail atmış olsam da 1 haftadır bekliyorum.Tercih döneminde adaylar için e-mail adresi bırakıp da geri dönmemek cesaret ister.Demekki tok satıcı böyle oluyor.
    2)Sınıfta bırakmak için uğraşacaklarsa inan ki burslular ile değil ücretli gelenlerle uğraşırlar.Üniversiteyi temsil edecek adamlar da lazım.Ama bu tarz bi tutum sergilediklerini duymadım.

İstediğin bölümü de yazarsan kalite açısından bilgi verme şansım olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaragoah

Ben Çankaya Üni. Bilgisayar Mühendisliği yazacağım.Üniversiteyi hem kendim gördüm hem de okuyanlardan bilgi aldım.

1)Israrla sormama rağmen bursun kesilmediğini iddia ettiler.Sınıf tekrarı ile ilgili e-mail atmış olsam da 1 haftadır bekliyorum.Tercih döneminde adaylar için e-mail adresi bırakıp da geri dönmemek cesaret ister.Demekki tok satıcı böyle oluyor.
    2)Sınıfta bırakmak için uğraşacaklarsa inan ki burslular ile değil ücretli gelenlerle uğraşırlar.Üniversiteyi temsil edecek adamlar da lazım.Ama bu tarz bi tutum sergilediklerini duymadım.

İstediğin bölümü de yazarsan kalite açısından bilgi verme şansım olabilir.

Ben mekatronik düşünüyorum. Olur da gerilerse sıralamaları diye diğer bölümleri de yazacağım. Tam burslulardan hiç birine garanti giremiyorum da gelirse pişman olmamak için araştırayım dedim. Burs konusu kafamı karıştırıyor bizimkiler hayrına kim kimi okutur diye düşünüyorlar. Hiç olmadı bırakıp yaz okulundan para alırlar diyorlar. Ama senin düşüncen de çok mantıklı. Gidip gördüysen okulun imkanları vs. nasıldı? Senin sıralaman nasıl?

• Ben 27 bindeyim.Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum.
    Mühendislikler öyle bölümler ki ya ilk 6 binde olman lazım.Ya da bakmışsın 40-60 binden tercih yapıyorsun.O yüzden bu aralıkta en iyisini bulmaya çalıştım.

Şimdi, istediğin bölüm benim birkaç ay önceki hayalimdi.Ama biraz riskli bir bölüm çünkü daha kendini kanıtlayabilmiş değil.Her şey yeni mezunların eline bakıyor.1 kişi sağlam referans olabilirse o bölümün önü açık.Almanya gibi ülkelerde inanılmaz prestijli bir bölüm ama Türkiye için kesin konuşamıyorum.

Yaz okuluna kalmamak senin elinde.Ben Bil. Müh. birinci ve ikinci sınıf derslerinin vize ve finallerini inceledim, öğrenci notlarına göz attım.Ve vakıf üniversitesi için beklenen manzara ile karşılaştım.100 üzerinden 5 alan sorumsuzların okuduğu bir kurum olduğunu da gördüm.
    Ha bunu niye söylüyorum? Çünkü vakıf üniversitelerinde sıyrılmak ve göze girmek çok daha kolaydır.Hocalar devlete göre çok daha öğrenci taraftarı.Çalışırsan burs filan kaybetme derdin olacağını zannetmiyorum.Ayrıca "hayrına kim kimi okutur" diyen anne babana da Abdullah Gül üniversitesinin verdiği bursları incelemesini öneririm.Sonuçta 2300 lirayı kim kime verir değil mi?
    Küçük bir örnek olması açısından, bir öğrencinin üniversite desteği ile (Erasmus değil) Kaliforniya Üniversitesi'nde okuduğunu ve bir diğerinin de not ortalaması yüzünden yemekhaneyi bedava kullandığını hatta sonradan da her ay belli bir ücret aldığını söylemek isterim.3 Idiots filminde de bahsedildiği üzere, sen eğer yaptığın işin en iyisini başarmaya çabalarsan başarı seni kovalar.

Şimdi bu kadar övdüm ama hiç mi kötü yanı yok bu üniversitenin?

Bahar şenliklerine İbrahim Tatlıses'i getirdiklerini, ve hatta bunu öğrenci çoğunluğu ile yaptıklarını söylemem bile yeter aslında.
    Canımı sıkan bir diğer konu ise her vakıf üniversinde olan zengin züppelerinin burada Dikmen bebesi kıvamına kaymış olmaları.Modifiyeli E30 fotoğraflarını okulun Facebook sayfasından paylaşan ve yancıları tarafından da desteklenen insanlar göreceksin.
    (Bunu burslular ile uğraşıyorlar anlamında söylemedim.)

30 kişi Harlem Shake yapmaya çalışıp 200 kişinin trene bakar gibi izlemesini de örnek verebiliriz.Sen şimdi diyeceksin, bana ne ki ben okumaya gitmişim Harlem filan?İşte kazın ayağı öyle olmuyor. Bu üniversitenin kültürel seviyesini gösteriyor. Fiyakam bozulmasın diye arkada artist gibi dolaşan ceket ve gömlekli (evet yanlış okumadın) kazmaları da görebilirsin.

Bir de şakirt sayısının çok olduğunu söylüyorlar.Ben görmedim orası ayrı.

Sonuç olarak daha kampüs ve üniversite seviyesine kültürel olarak ulaşamamış bir üniversite.Yeni taşındığını ve eski yerini göz önüne alırsak yakın gelecekte iyi bir yerlere gelme olasılığı çok yüksek ama yine kesin konuşamıyorum.

Son yargım, eğitimi ön plana aldıysan ve sosyal çevre vs. senin için önemli değilse ve "Ben işimi elime alınca kendi çevremi seçerim nasıl olsa." diyorsan Çankaya doğru seçim.
    Ama dersen ki "Ben üniversite ortamını iple çekiyorum ve benim için çok önemli." o zaman kesinlikle önermem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    5 yıl önce açıldı
    ANKARA ÜNİVERSİTESİ YURTLARI
    4 yıl önce açıldı
    Kırıkkale üniversitesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.