Şimdi Ara

canavar sistem K.Kartına taksitli ve takaslı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Bursa
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bursada, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda memurum... yaklaşık 1,5 ay önce özellikle adobe serisi için özenle topladığım masaüstü bilgisayarımı kurumda değişen mesai saatlerim sebebiyle yeteri kadar kullanamadığım için satıyorum. (kurum yatılı olduğu için mesailer süreklilik arz etmiyor malesef)
    Parçaların, kasanın ve monitörün kutuları, belgeleri ve straforları dahi mevcuttur. Emin olun uzun süre araştırarak toplamıştım ancak 24 saatlik mesaiye geçince kuruma laptop götürmem artık daha mantıklı olacak. kredi kartı kullanmak isteyenler için; bilgisayarı görüp beğendikten sonra gider kredi kartıyla laptop yada pda alırız...aldığımız ürünün fiyatını anlaştığımız fiyattan düşeriz...hatta ekleme de yapabilirim farketmez...
    İsteyen olursa bilgisayar parçaları satan sitelerden bahsedeceğim parçaları toplayabilirler.Peşin fiyatıyla 2100-2200 civarı tutmaktadır (ben peşin almıştım) burada anakart, işlemci ve monitör etkilidir.

Anakart: ASUS P8H67 INTEL H67(B3) SOKET 1155 DDR3 1333MHZ SATA 3.0 E-SATA USB 3.0 ANAKART
    Anakartta özellikle Fiyat/performans seçtim...incelemelerine bakabilirsiniz..youtube'da reviewlerine de... ama asusun resmi sitesinden özelliklerine mutlaka bakın..yaklaşık 320 TL'lik bir fiyatı var..
    E-Sata, USB 3.0 özelliklerini internetten araştırırsanız geleceğe dönük bu 2 teknolojiyi de barındırdığını görebilirsiniz.

*TurboV
    Kolay ve Gerçek Zamanlı Overclock Ayarı!
    Anlık overclock özgürlüğünü TurboV ile yaşayın! Sistemi tekrardan başlatma zorunda kalmadan, işletim sistemi üzerinden istediğiniz tüm overclock ayarlarına erişin! En ideal ayarlarınızı profillere kayıtlayın ve istediğiniz zaman yükleyin.

Buradaki 1333MHz'lik durum sizi rahatsız etmesin OC yapmadan (otomatik OC haricinde) daha hızlı bir saat hızı zaten elde edemezsiniz. (anakartı 2200MHz de alsanız ve ramleri de 2200MHz seçseniz onlar OCsiz kullanımda yine 1333MHz çalışır) ve Dörtlü GPU CrossFireX� Desteği vardır...bilmeyenler bunu da araştırabilir...

İşlemci: INTEL CORE I5 2500 SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM İŞLEMCİ

İşlemcinin 3.3GHz olmasına dikkat edin. Gerektiğinde kendisi devreye girerek (Turbo ile kasıt budur) 3.7ye hiç zorlanmadan çıkar. bu ürünün de testlerine bakarsanız standart bir i7den hızlı olduğunu göreceksinizdir. işlemcinin saniye başına işlem sayısı 7.9 üzerinden 7.5'tir. bu işlemcinin fiyatı aşağı yukarı 550 TL'dir.

*İhtiyaç Duyduğunuzda Ekstra Performans
    Intel® Turbo Boost 2.0 Teknolojisi sayesinde bilgisayarınız ekstra performansa ihtiyaç duyduğunda işlemcinizi otomatik olarak hızlandırın.

...ve bahsedeceğim entegre grafik yongası...ekran kartı olmadan oyun deneyimi...

*Mükemmel Entegre Oyun Deneyimi
    Intel® HD Graphics ile en popüler oyunlar için olağanüstü performans elde edin�üstelik ek donanıma ihtiyaç duymadan.

HardDisk: 2 ADET SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 32MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    Bilgisayardaki olay burada artık. burada kullandığım 2 harddisk raid yapılmıştır. Bu bağlama şeklini araştırabilirsiniz. saniye başına bellek işlem sayısına 7.9 üzerinden 7.6 verdiren bu raid olayıdır. 2 harddisk ayrı bağlanmış ve toplam bilgisayar belleği 2TB'dir. harddisk konusunda 2 işlemcili gibi düşünün. aradaki fark samimi söylüyorum aşırı derecede. youtube'dan raidli bilgisayarların kopyalama/yazma hız testlerine bakabilirsiniz.

Monitör: Philips LCD monitör 231E1SB 23" E-line 1920x1080 Full HD

Monitöre youtube'dan bakabilrsiniz. bende HDMI kablosu da vardır.
    23"e alıştıktan sonra eşimin laptopu tablet gibi geliyor. (kendisi grafiker olduğu için full benim bilgisayarda:) monitör fiyatı 550 TL civarıdır.

RAM: Burada CL ve Voltaj değerleri de göz önüne alınarak Kingston gibi ileri derece 2GB'lik bellekten 4 adet seçilmiştir. Toplam bellek 8GB'dir.

KASA: 450 W'lık güç kaynağı ile ASUS Vento TA-B72 modelidir. Fiyat 175 TL civarıdır.

DVD WRITER'a hiç ihtiyacım olmuyor zaten. cd dükkanınız falan yoksa sizin de pek olmaz herhalde:) usb bellek üzerinden de windows kurmayı araştırırsanız hiç işiniz olmaz DVD WRITER ile.
    Gelelim ekran kartına;
    1.si samimi olmak gerekirse ayırdığım bütçeyi aşmıştım ancak sonradan takılabilir sonuçta
    2.si yeni nesil işlemcilerde (anakart haricinde) tümleşik grafik yongası var zaten, emin olun Fifa11, PES11 rahat rahat oynanıyor
    3.sü 1696 MB dahili ekran bellek var ve ram 8gb olduğu için sıkıntı sıfır

Herşey sıfır ayarındadır, çiziği arızayı geçtim monitör bile daha toz tutmadı düşünün artık:) (bu arada antenli usb wi-fi alıcısı, klavye, mouse vs.de vardır)

laptop ve/veya ileri derece pda ile takas olabilir. tekliflerinizi bekliyorum.. şimdiden hayırlı olsun
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordofgod3 -- 12 Kasım 2011; 16:46:23 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• hayırlı işler

sistem özellikleri güzel. benim merak ettigim sadece takas olarakmı düşünüyorsunuz.

yok eger satabilirimde diyorsanız ürüne toptan bir fiyat yazarsanız satışınıza yardımcı olacagını düşünüyorum

kolay gelsin
  • tabi ki peşin olur hatta daha iyi olur..bilgisayarcı değilim..aldığım fiyattan da satamam..2.el piyasasını bilmediğim için de fiyat vermem doğru olmaz diye yazmadım..ama ciddi tekliflerin de çok ölücü olmayacağını tahmin ediyorum..

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• İlanını verdiğiniz ürünlerin güncel fiyatlarını kontrol edip bilgi sahibi olursanız gelecek teklifleri de ona göre daha sağlıklı değerlendirirsiniz, ben basitçe anakartınız için bir kısa arama yaptım ona binaen konuşayım ki 240 lira fiyatı var, siz 320 liradan almış olabilirsiniz pek tabi ki fakat sıfırı bugün 240 lira olan ürünün 2. eli için 200 liranın biraz altında teklif gelir, bunu da ölücü olarak karşılamamanız için önce kendi araştırmanızı yapın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    900-950 TL'lik sistem toplama
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.