Şimdi Ara

Çanakkale savasinda ki mucezevi-ilahi olaylsr

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kurtuluş savaşı ile ilgili bir kitap okuyordum aklıma takıldı sizin bu konuda ki görüşlerinizi almak istedim.

Küçüklüğünden beri babam çanakkale savaşında bazi mucizevi olayların gerçekleştiğini söyler.

Ornegin bir pilot düşman mevzilerini bombalayacakken benzini azaldığı için geri dönerken yaninda birisi belirir ve geri dönme git oraları bombaları der gider bombalar tam geri donup piste indiğinde benzini biter.

Veya bir düşman birliği bir tepede bulutun içinden çıkamaz hic bir iz bırakmadan kaybolur.

Sizce boyle şeyler gerçekten olmuş olabilir mi?Bu konularda ki görüşleriniz nelerdir?Birde şöyle bir söylenti var kurtulus savaşında çanakkalede ki şehitler bile savaştı deniliyor.

Ben şöyle yorumluyorum.Türk milleti köylerine top atışı yapılırken bile toplar yüzünden sallanan sıvası dökülen camide namaz kılmış bir millet ve Türkler hic bir baskı vb. olmadan İslamiyetin kabul etmiş ve İslamiyetin yayılmasında büyük bir rol oynamıştır.Allah'in gerçekten gözle gorulur bir yardımı olduğunu düşünüyorum.

Kurtuluş savaşında bir asker mermi yağmurunun ortasında oynamaya başlamış ve sorulduğunda bu gavurun mermisi öldürmuyor cevabını vermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bulut olayını bende duydum olmuş olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki de dusunmuyorum. Sacma hikayeler.

• Ekonomik ve psikolojik olarak bitmiş bir ülke. Doğru dürüst silah ve mühimmatları, hatta üniformaları, ayaklarına giyecek doğru dürüst çarığı hatta ve hatta doğru dürüst erzağı olmayan asker, dünyanın süper güçlerini geçirmiyor.

Çanakkale nin ilahi bir güç olmaksızın kazanıldığını düşünen kafalar güzelmiş.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kitabın ismini ve yazarını bir yazar mısın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım olabilir ama zaferi kesin olarak bunlara bağlamak saçmadır.Savaşın en büyük kaderini strateji , askerin morali , yiyecek su sıkıntısı gibi olaylar belirler.Her zaman müminler savaşı kazansaydı uhud savaşında müminler kaybetmezdi ( tepedeki okçular orayı terk ettikleri için ).Dünyada her insanın Allah'ın sonuçta bir kulu olduğunu unutmayalım herkes eşittir.
    "Rahman”: İyilere de, kötülere de rahmet eden. Yani yarattıklarının hepsine merhamet eden manasınadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

Öncelikle kitabın ismini ve yazarını bir yazar mısın?

Kitap:Şu Çılgın Türkler
    Yazar: Turgut Özakman

Okuduğum kitap bu fakat verdiğim örnekler kitabın içinde var mı bilmiyorum varsa da ben daha oraya gelmedim.Sadece şu kısım kitapyan ''Kurtuluş savaşında bir asker mermi yağmurunun ortasında oynamaya başlamış ve sorulduğunda bu gavurun mermisi öldürmuyor cevabını vermiş.''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlara mı inanıyorsunuz ya

Spiderman çizgi romanı okuyunca spiderman in de gerçek olduğunu düşünüyorsunuzdur siz şimdi.
  • Türkler İslamiyeti baskısız kabul etmemiştir bu bir öğretici tarih ürünüdür,Hazar Türkleri Hıristiyandı ve Müslümanlarla savasarak İslamiyet'in yayılmasını da yavaşlatmışlardır kendi bölgelerinde. Diğer yandan bulut olayının asıl sebebi bilenemediği için doğaüstü güçlere bağlanıp efsaneleştirildiği muhtemel ama kurşun yağmurunda yürümek hiç akla yatkın değil. Ayrıca bunları namaza bağlayamayız çünkü Cengizhan zamanında da camiye sığınılmıştı ve bu bir sonuç vermemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: keepthechange

Türkler İslamiyeti baskısız kabul etmemiştir bu bir öğretici tarih ürünüdür,Hazar Türkleri Hıristiyandı ve Müslümanlarla savasarak İslamiyet'in yayılmasını da yavaşlatmışlardır kendi bölgelerinde. Diğer yandan bulut olayının asıl sebebi bilenemediği için doğaüstü güçlere bağlanıp efsaneleştirildiği muhtemel ama kurşun yağmurunda yürümek hiç akla yatkın değil. Ayrıca bunları namaza bağlayamayız çünkü Cengizhan zamanında da camiye sığınılmıştı ve bu bir sonuç vermemişti.

Hocam türklerin İslamiyetin baskisiz olarak kabul ettiği YGS tarih kitabımda yaziyordu oranın yalancisiyim ama dediğini doğru olabilir çünkü tarih kitapları tarafsız olarak yazıldığını düşünmüyorum araya illa bir yalan gizlenen bir gerçek oluyor.

Ben iki arada bi derede kaldım bu konuda.Simdi geçmişe bakarsak en son doğa ustu olaylar cahiliye devrinde İslamiyetin ilk çıktı zamanlar bazi azmiş kavimleri inandırmak için gerçekleşmiş.Asanın yılana dönüşmesi gibi veya denizin ortadan ikiye ayrılması gibi.

Gunumuzde çoğu olaylar bilimsel olarak açıklanabiliyor.Fakat bu bilimsel olarak açıklanamayan olaylarin ilk önce gerçek olup olmadığını bilmek gerekiyor.

Ben bu olayları biraz araştırdım ama sağlam kaynak bulamadım.Yani bu olaylar gerçekten olmuş ve sağlam bir kaynağı var mi?

Dizinde dediginiz gibi Allah her camiye siginani neden korusun ki veya neden bir ülkeye bir ırka yardımcı olmak istesin.Oradaki gavurlar da onun bir kulu onları da o yarattı ayrımcılık diye bir şey söz konusu olacağını sanmiyorum.Peygamber efendimize bir savaştaydı galiba emret iki dağı birlestireyim hepsini oldureyim gibisinden bir teklif sunulduğunda hayır onların arasında da ileride müslüman olacaklar vardır diye reddetmis.Bunun gibi belki çanakkale savaşında da ileride müslüman olacak kişiler vardı veya şuan müslüman oldular.Bu sebeble bir tarafim bu olaylara inanmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.