Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.393
Cevap
497
Favori
2.834.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Orijinalden alıntı: buckel

ben makinemi mayis da almistim aldiktan sonrada almadan öncede detayli olarak yazmistim. bunca zaman oldu ve makineyi yaklasik haftada 2 kere kullaniyorum, bir beyazlilar için birde renkliler için halen çok memnunum. yukarda arkadaslarin belirttigi gibi kücülme problemi de hic yasamadim. biraz kilolu oldugumdan herhangi bir kücülme olsaydi kesinlikle anlardim :))). burusmada olmuyor bende, aksine ütülenmis gibi cikiyor makineden. kizimin okul etegini önceden ütülemeden giydiremezdim, ona bile ütü vurmama gerek kalmiyor, kalip gibi cikiyor masallah. ben bide camasirlari hic ayirmiyorum yok bu nazik tir narindir bunun kumasi farklidir felan diye. haftada 2 kere camasir yikiyorum bi makine beyazlilari bi makine renklileri. onlarida aynen yikadigim miktarda camasir makinesinden kurutmaya aktariyorum ve kurutuyorum. ilk denemelerimde burusmalar olmustu cünkü extra kuruluk ve dolap kurulugu + secmistim. simdi kurutmada sadece beyazlilar renkliler konumunda dolap kurulugu seciyorum ve baslatiyorum o kadar. hemde makinem tam doluyor öle az bucuk bir camasir degil. ama kesinlikle kücülme ve burusma olmuyor. ama su varki ben camasirlari camasir makinesinden cikarirkene tek tek aliyorum iyice çirpiyorum ve kiristirmadan kalip gibi koyuyorum kurutmaya. tıkistirmiyorum yani. 5 aydir halen daha cok memnunum iyiki almisim. ütü mü? 5 aydir dolaptan hic cikmadi bile..

makinanız hangi marka model?, undefined

siemens WT46W562TR
    bu forumda arastirdim okudum satin aldim, almadan önce aldiktan sonra ilk tecrübelerimi burda paylastim (sanirim sayfa 17 felan olucak)

• evet arkadaşlar bende dün ARÇELİK 2772-KT KURUTMA MAKİNESİ ni 650 tl ye aldım ve az önce ılk denememızı yapıyoruz.. deneyimlerimi paylaşacağım
  • günaydın arkadaşlar çamaşır makinesi araştırırken lg nin bir ürünü gördüm ve şaşırdım tam 11 kg çamaşır yıkıyor fiyatı da baya ucuz inanamadım gerçekten bu kadar ucuz olabiliyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusunlukaya

günaydın arkadaşlar çamaşır makinesi araştırırken lg nin bir ürünü gördüm ve şaşırdım tam 11 kg çamaşır yıkıyor fiyatı da baya ucuz inanamadım gerçekten bu kadar ucuz olabiliyormu ?

çok iyi bir makine ideal fiyatını da bulmuş fakat kaçırdığınız bir nokta var.
    bu makine ve buna benzer 10-12 kg makineler standart aile kullanımına uygun değildir.
    5 kişilik bir ailenin otomobil işini görecekken kırk yılda bir lazım olur düşüncesiyle minibüs alması gibi birşey.
    hatta daha kötü. çünkü hacim aynı; 85-60-60 cm. ebat.
    biz 8 kg makine aldık, hatta çok az bir farkla 9 kg lığını da alabilecekken gereksiz yere çok elektrik su tüketmemesi adına
    tasarruf için 8 kg lık tercih ettik, iyikide 8 kg tercih etmişiz.
    bizim makinedede 9-10 kg hatta daha fazla çamaşır yıkanabileceği fakat çok elektrik su sarfiyatı olacağı belirtiyor.
    aynı şekilde 10-12 kg lık makineleri hep bu seviyede kullanılırsa 11 kg a göre A+++ enerji sınıfıdır,
    %99 çoğunlukla 5-7 kg çamaşır yıkayıp, kırk yılda bir 10-11 kg kullanmak hiç bir şekilde tasarruflu değildir.
    standart aile kullanımı için tasarruflu ideal çamaşır makinesi 7-8 kg dır.

• Arkadaşlar uzun zamandır Siemens'in 561TR ve 562TR modellerine bakıyordum (ve muadili Bosch modelleri), önceki sayfalarda da tecrübesi olan arkadaşlar ile yazıştık sağolsunlar.

Ancak Cuma günü güzel bir olayla karşılaştım ve dün ben de kurutma makinesi için ödemeyi yaptım, yarın getirecekler makineyi...

İşin detayı ise şöyle. Makine Siemens WT48Y740 modeli (kodun sonunda TR de olabilir). Bu model henüz Siemens fiyat listelerine girmiş durumda değil. Ancak benim öğrendiğim kadarıyla 2.900 TL civarı bir fiyattan satışa sunulacak. Bosch/Siemens ailesinin en gelişmiş kurutma makinesi budur. SpeedPerfect ve Ecoperfect programları eklenmiş, sepetli, 8kg kapasiteli ve A sınıfı 1.27/1.54Kwh elektrik tüketimli bir makine.

Ben Ankara Kentpark'ta asansörden aşağı inerken Siemens bayisindeki Bonusa özel 12 taksit ve 4 ay erteleme afişini görünce asansörü bir alt katta durdurup tekrar yukarı çıktım. Gittim konuştum, adam en son bu makineden bahsetti. Stokta 3 tane var, giriş fiyatından satılıyor dedi. Ve 2.380 TL/12 fiyat verdi.

Ben de ertesi gün eşimi götürüp makineyi aldım. Ben alırken stokta 2 kalmıştı, yani hala varsa 1 tane vardır.

İlgilenenlere duyurulur.

Not: 561TR ve 562TR modellerinin şu anda depo stoklarında olmadığını 562'nin Kasım-Aralık gibi giriş yapacağını söylediler.

Makinenin resim ve bilgileri (maalesef İspanyolca bulabildim) :
    http://www.mccelectro.com.pt/index.php?page=shop.product_details&product_id=8076&category_id=75&option=com_virtuemart

Benzer modelin İngiltere versiyonu şu sanırım :

• @bekirdur dediğiniz makinenin resmi aşağıda bosch olanı çok güzel makine hayırlı olsun güle güle kullanın şuan ki fiyatı 2888 tl

• Teşekkürler...

Bir iki not ekleyeyim henüz makine gelmedi ama, beni etkileyen noktalardan birkaçı şunlar oldu. Daha da düşük elektrik tüketimi (8Kg. olmasına rağmen), daha iyi malzeme kalitesi (özellikle kapak kısmındaki kulpsuz tasarım), gelişmiş programlar...

Siemens'in resmini de ben ekleyeyim bari :) Hangisi daha güzel sizce? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirdur -- 7 Ekim 2012; 20:48:40 >
  • Merhaba,

Bosch electrolux ve aeg arasında kalmıştım ve sonunda electrolux EDH97981w kurutma makinasını aldım.AEG Lavatherm T96699IH ile arasonda 500 TL fark vardı ve o farkın okadar etmediğine karar verip EDH97981 i 1900 TL/12 taksitle aldım.
    Bosch/siemens grubunda ayıran temel 2 özelliği enerji ve tamburun çift yöne dönmesidir.Bunu göz önüne alıp ikibin kjüsürler civarında paranızı boşa harcamayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Orijinalden alıntı: hukihuki

merhabalar,
    kurutma makinesi bakıyoruz, bebek gelecek ve malum çok çamaşır çıkıyor. kışın da kurutmak eziyet; günler alıyor kalorifer üstünde sırayla kurutmaya çalışınca :)
    dün şöyle bir baktım çamaşır makinesi bosch olduğu için bosch'a baktım en son model olarak
    http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/çamaşır-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/WTY86860TR.html?source=browse bu model var ısı pompalı. fiyat yüksek mi bilemiyorum hiç fiyat araştırmadım doğrusu. bu makine hakkında bilgisi olan var mı?
    bir de çamaşır makinesini alırken de tereddütte kalmıştım, o zaman 7 ya da 8 kilo çamaşır yıkama ve 4 kilo kurutma kapasiteli bir model vardı ve her seferinde o kadar kiloyu ayırt mı edeceğim diye vazgeçtim. şimdi eşim öyle bir şey baksak mı diyor ama ben çok verimli olmayacağını düşündüğümden sıcak bakmıyorum. sizce ikisi bir arada olunca iyi olur mu?
    ayrıca buradan okuduğum kadarıyla ısı problemi oluyormuş. ısı pompalı olanlardan da böyle bir olay var mı? banyoda yer olmadığından ya ebeveyn banyosuna ya da balkona koymayı düşünüyorum ısı problemi varsa ebeveyn banyosu da sıkıntı olur belki.
    bir de aynı marka olsun diye bosch baktım.electrolux de bu baktığıma denk bir şey göremedim. başka tavsiye edeceğiniz model var mı?

sağlam kullandığınız çamaşır makineniz varsa;
    ISI POMPALI kurutma makinesi almanız ve ayrı ayrı kullanmanız daha iyidir.
    zaten combi kurutmalı çamaşır makinelerinin birçoğu B sınıfı kurutma sağlıyor.
    .................
    kurutma makinesini aparat yardımıyla çamaşır makinenizin üzerine monte ettirebilirsiniz.
    iki makinenin birbirine yakın olması kullanım kolaylığı sağlayacaktır.
    kurutma makinesi kiler gibi kapalı bir yerde duracaksa ,
    makineyi çalıştırdığınızda hava alacak kadar kapıyı veya pencereyi aralıklı bırakmak gerekir.
    ...................
    Bosch WTY86860 , 2300-2400 tl gibi temin edilebilir,
    ancak 1700-1900 tl ye Bosch WTW86561 modeli hayli hayli işinizi görür. biz kullanıyoruz, memnunuz.
    http://www.alalimbakalim.com/urun/bosch-wtw86561tr-ecologixx-7-hava-yogunlastirmali-kurutma-makinesi-bacasiz.aspx
    2000 tl nin üzerine çıkabiliyorsanız AEG-ELEKTROLUX alabilirsiniz;
    özellikle 2300-2400 tl ye AEG Electrolux Lavatherm T96699IH 9 Kg Kg Çamaşır Kurutma Makinesi tavsiye ederim.
    2000 tl nin üzerine çıkmak istemiyorsanız ; Electrolux-EDH-97981-W modeli de tercih edilebilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_63837926/tm.htm

www.netteenucuz.com
    netteenucuz.com | En Ucuz, En Güvenilir, En Hızlı alışverişin adresi.
    http://www.netteenucuz.com/?urun-49225-AEG-Electrolux-Lavatherm-T96699IH-9-Kg-Kg-Camasir-Kurutma-Makinesi.html

www.netteenucuz.com
    netteenucuz.com | En Ucuz, En Güvenilir, En Hızlı alışverişin adresi.
    http://www.netteenucuz.com/?urun-33329-Electrolux-EDH-97981-W-HEAT-PUMP-Camasir-Kurutma-Makinesi.html

................
    outletbeyazeşya;
    y firmasının 3.52 kw tüketen makinesi B sınıfı 7 kg lık ve yoğuşmalı ise;
    x firmasının 3.52 kw tüketen A sınıfı makinesi 9-10 kg lık yoğuşmalı veya 12-15 kg lık ısı pompalı olması gerekir.
    .................
    8 kg yoğuşmalı makine B SINIFI VE YAKLAŞIK 4 - 6 KW TÜKETİR.
    8 kg ısı pompalı makine A SINIFINDAN %40-50 DAHA TASARRUFLUDUR VE 1.30 - 1.90 KW TÜKETİR.

bu mesajınızı okuduktan sonra tekrar yazma fırsatım hiç olmadı. sizin bahsettiklerinize bakarken de vakit geçti bir ara kurutma makinesi alma fikrinden caydık.
    öncelikle teşekkür ederim
    sizin kullandığınız modelin bir yeni modeli çıkmış sanırım 61 olarak yoktu internetten bakarken ki burada da bahsedilmiş. aeg olanı gidip görebileceğim bir yer var mı emin değilim. ancak eşim daha önceleri kullandığı aeg makine yüzünden pek sıcak bakmadı. şimdi son sayfa da bir bosch-siemens bahsedilmiş. resimleri koyularak. onlar da kafamı karıştırdı.
    bizim planımız balkonu kapayıp oraya yerleştirmek. hemen bu ay olmasa bile 1-2 aya alınacak gibi tabi tekrar eşim vazgeçmezse. şimdiden bakmalı mıyım? yoksa almaya yakın tekrar buralara göz mü gezdirmeli miyim bilemiyorum bile. kışa yaklaştıkça fiyatlar artacaktır diye düşünüyorum yanılıyor muyum?

• merhaba arkadaşlar.

size sorum şudur: belki daha önce sorulmuştur ama onlarca sayfa gezmek gerçekten zor :)

bosch wtw 86861 ile 86862 arasında fark nedir?

çünkü bir sitede 861---- 1750tl iken, 862---- 2200 tl ye satılıyor.

861 kullanan arkadaş varsa kısaca yorumlarını da alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ametal82 -- 8 Ekim 2012; 13:49:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ametal82

merhaba arkadaşlar.

size sorum şudur: belki daha önce sorulmuştur ama onlarca sayfa gezmek gerçekten zor :)

bosch wtw 86861 ile 86862 arasında fark nedir?

çünkü bir sitede 861---- 1750tl iken, 862---- 2200 tl ye satılıyor.

861 kullanan arkadaş varsa kısaca yorumlarını da alabilir miyim?

http://www.webvitrini.com/BOSCH-WTW86562TR-Kurutma-Makinesi,PR-18744.html

86861 kullanan size daha iyi bilgi verecektir. ama anladığım ve bir kaç sayfa önceden görüdüğüm kadarı ile 86862 61'in yeni hali. 61 piyasada biraz zor bulunuyor sanırım. bir arkadaş bayide yok demiş mesela. bir de 62'de bir gürültü probleminden bahsedilmiş. ben de ona bakacağım hatta ama çok mu yüksek gürültüsü var ondan emin değilim. 3-5 sayfa öncesinden bu konularda daha iyi bilgi alabilirsiniz.

• hukihuki,
    bu işin piri AEG T96699IH dır. 2000 tl nin üzerine çıkabiliyorsanız, başka hiç bir makineye bakmaya gerek yok.

her markanın iyi veya kötü ürünleri olabiliyor, marka olarak değil de model olarak değerlendirmek lazım.
    ......................
    ametal82,
    562, 561 in makyajlı kasasıdır, (yan duvarlarına bakabilirsiniz). elle tutulur bir fark yok.
    1750 tl ye 86561 gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. biz kullanıyoruz memnunuz.
    ......................
    bu arada 82 plaka: elbistan mı , tarsus mu , inegöl mü , kızıltepe mi

• bosch un yeni modeli (2880 tl) çok fazla. aeg T96699IH daha iyi.
    kurutma makinelerinin sesi çamaşır makinesi gibi bütün apartmanı sarsmıyor fakat
    bulunduğu oda da sesli denilebilir,
    ne kadar sesli; aşağı yukarı saç kurutma makinesi kadar
  • quote:

bosch un yeni modeli (2880 tl) çok fazla. aeg T96699IH daha iyi.
    kurutma makinelerinin sesi çamaşır makinesi gibi bütün apartmanı sarsmıyor fakat
    bulunduğu oda da sesli denilebilir,
    ne kadar sesli; aşağı yukarı saç kurutma makinesi kadar

bilgiler için teşekkür ederim. esasen illa 2000 üzerine çıkabiliriz diye bir düşüncemiz pek tabii yok. çamaşır makinemiz çok güzel sessiz vs. diye ilk aklıma bosch geldi kurutma makinesi olarak onun da son modeline bakıverdik internetten. beni cezbeden bir noktası tüy birikme olayını kendi temizliyormuş. bilmiyorum bu aeg de var mı öyle bir şey ya da olmaması insanı ne kadar meşgul eder kullanmadığımdan emin değilim.
    kurutma makinesini planladığımız gibi balkonu kapatıp balkona koyarsak zaten ses olayı sanırım çok büyük bir dert olmaz gibime geliyor. nihayetinde evin içinde sayılmayacak. sizin kullandığınız modelin yenisini de araştıracağım siz çok methediyorsunuz çünkü. dediğim gibi biz kararsızız şu an. galiba durumlar biraz da bebek gelip de çamaşır çıkarttıkça ortaya çıkacak, kışın kurutmaya yetişemezsek vs. :) ben bu arada forumu takip etsem iyi olacak gibi fırsat buldukça. böylelikle kullananlardan yorumları okur daha iyi fikir sahibi olabilirim gibime geliyor.

• quote:

hukihuki,
    bu işin piri AEG T96699IH dır. 2000 tl nin üzerine çıkabiliyorsanız, başka hiç bir makineye bakmaya gerek yok.

her markanın iyi veya kötü ürünleri olabiliyor, marka olarak değil de model olarak değerlendirmek lazım.
    ......................
    ametal82,
    562, 561 in makyajlı kasasıdır, (yan duvarlarına bakabilirsiniz). elle tutulur bir fark yok.
    ......................

Lordford AEG'nin makinesi de hem estetik hem de teknik olarak güzel görünüyor gerçekten. Ama ben gidip makineyi görebileceğim, dokunabileceğim bir mağaza ya da teknik sorular sorabileceğim bir yetkili bilmiyorum maalesef Ankara'da. Çamaşır makinemiz Bosch ve çok memnunuz. Birisi Bosch olunca üst üste montaj durumundan aynı grubun kurutma makinesi öne çıkıyor haliyle. Ayrıca makine kurulumu sırasında ödenen 100 TL ile +4 yıl garanti satın alabiliyoruz Bosch/Siemens'ler için. AEG bu hizmeti veriyor mu?

Özetle aşağıdaki sorular için cevapları merak ediyorum.
    AEG'de :
    - Ekstra garanti var mı?
    - Üst üste montaj kitleri hangi markalarla uyumlu?
    - Yün/ipek/ayakkabı/oyuncak kurutma için ayrı bir sepet sistemi var mı? (Biz Siemens'in bu özelliğini çok beğendik, bebeğin yıkanacak o kadar çok oyuncağı, önlüğü ayakkabısı vs. var ki...)
    - AEG'nin makine temizliği işlemi, Siemens'teki gibi sadece tiftik toplayıcının temizliği ve yoğunlaşan suyun boşaltılması kadar mı? Başka hangi kapak ve gözler temizleniyor?

Çok teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: bekirdur

quote:

hukihuki,
    http://www.beyazesyam.com/AEG-LAVATHERM-T96699IH-HEAT-PUMP-KURUTMA-MAKINESi_17619.html
    ......................
    ametal82,
    ......................

Lordford AEG'nin makinesi de hem estetik hem de teknik olarak güzel görünüyor gerçekten. Ama ben gidip makineyi görebileceğim, dokunabileceğim bir mağaza ya da teknik sorular sorabileceğim bir yetkili bilmiyorum maalesef Ankara'da. Çamaşır makinemiz Bosch ve çok memnunuz. Birisi Bosch olunca üst üste montaj durumundan aynı grubun kurutma makinesi öne çıkıyor haliyle. Ayrıca makine kurulumu sırasında ödenen 100 TL ile +4 yıl garanti satın alabiliyoruz Bosch/Siemens'ler için. AEG bu hizmeti veriyor mu?

Özetle aşağıdaki sorular için cevapları merak ediyorum.
    AEG'de :
    - Ekstra garanti var mı?
    - Üst üste montaj kitleri hangi markalarla uyumlu?
    - Yün/ipek/ayakkabı/oyuncak kurutma için ayrı bir sepet sistemi var mı? (Biz Siemens'in bu özelliğini çok beğendik, bebeğin yıkanacak o kadar çok oyuncağı, önlüğü ayakkabısı vs. var ki...)
    - AEG'nin makine temizliği işlemi, Siemens'teki gibi sadece tiftik toplayıcının temizliği ve yoğunlaşan suyun boşaltılması kadar mı? Başka hangi kapak ve gözler temizleniyor?

Çok teşekkürler...

Alıntıları Göster
    @hukihuki, Siemens kurutma makinesi kitapçığında ortam sıcaklığının minimum +5 derece olması gerektiği yazıyor. Aksi halde makine çalışmaya başlamayabilirmiş.

balkonunuzun kışın bu sıcaklığın altına düşmemesi gerekecek sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirdur -- 9 Ekim 2012; 15:03:58 >

• arkadaşlar bende Samsung WD8704DJF ve
    LG 1480ADP arasında kaldım bütçem bunlara yetiyor hangisini önerirsiniz
  • bekirdur,
    burada 3-4 tane aeg bayisi ve 2 tane servisi varken, ankara da nasıl olmaz.
    benim 8 kg çamaşır makinesini aldığım yerde 9 kg çamaşır makinesi vardı.
    ankara da muhakkak vardır.
    - 4 yıl ek garanti 120 tl ye yaptırdım.
    - çamaşır makineniz ile aynı markadaki kurutma makinesi birbirine özel bir aparat yardımı ile servis tarafından montajlanırken,
    farklı markanın makineleri için pek uyumlu olmayıp, daha sonra yetkisiz servisler veya siz bu aparatı uyarlayabiliyorsunuz.
    - sepet hakkında bilgim yok.
    - AEG de direk su tahliye hortumunun olması çok büyük avantaj.
    - tamburunun her iki yöne de dönüyor olması çamaşırın çok daha az karışmasını sağlıyor.
  • quote:

bekirdur,
    burada 3-4 tane aeg bayisi ve 2 tane servisi varken, ankara da nasıl olmaz.
    benim 8 kg çamaşır makinesini aldığım yerde 9 kg çamaşır makinesi vardı.
    ankara da muhakkak vardır.
    - 4 yıl ek garanti 120 tl ye yaptırdım.
    - çamaşır makineniz ile aynı markadaki kurutma makinesi birbirine özel bir aparat yardımı ile servis tarafından montajlanırken,
    farklı markanın makineleri için pek uyumlu olmayıp, daha sonra yetkisiz servisler veya siz bu aparatı uyarlayabiliyorsunuz.
    - sepet hakkında bilgim yok.
    - AEG de direk su tahliye hortumunun olması çok büyük avantaj.
    - tamburunun her iki yöne de dönüyor olması çamaşırın çok daha az karışmasını sağlıyor.

Vardır tabi :) Ben bilmiyorum sadece. Markaya yabancıyım demek istedim, yanlış anlaşılmasın...

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Merak ediyordum bu detayları. Bosch'larda da direk tahliye var ama biz bağlatmadık. Tambur tek yöne dönüyor bizde, Siemens bunu yeni modeline de eklememiş. Yalnız amerikada 2 sene kaldım envai çeşit kurutma makinesi kullandım (GE'den Miele'ye) iki tarafa dönen tambur görmedim. İyi akıl etmiş AEG onu...

Kurutma sepeti ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlar aşağıdaki pdf'i inceleyebilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpkan

arkadaşlar bende Samsung WD8704DJF ve
    LG 1480ADP arasında kaldım bütçem bunlara yetiyor hangisini önerirsiniz

Arkadaşlar önerisi olan yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.