Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.347
Cevap
495
Favori
2.832.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, km7410ctr marka profilo kurutma makinesi aldım. Bunu alırken forumda çok bakındım ama herhangi bir yorum göremedim.
    Bunun hakkında birkaç şey yazayım dedim.
    Yer sıkıntım olduğundan ve garanti problemi yaşamamak için profilo marka aldım. 700 tl ye 10 taksit kadıköyde buldum.
    Bayinin elinde bir tane kalmış. Liste fiyatı 830 gibi birşey. Aparatı çamaşır makinesi üzerine montaj sırasında matkap ile ufak bir iki delik deliyorlar.
    Kapağı camlı değil, sesi kabul edilebilir düzeyde. İlk denememizi yünlüler ile yaptık. Çıkarttığımızda yünlüler iyiydi ama aradaki bir iki pamuklu çok hafif nemliydi.
    Bu gün de eşim renkliler i denemiş. Sonuçtan memnun. Yaklaşık 2,5 saat sürmüş. Kuran elemanlar nem sensöründen dolayı sürenin değişken olabileceğini söylemişler.
    Sanırım çamaşırın nemine göre sürdürüyor çalışmayı.
    Önünnde bir filtre var. Her kurutmadan sonra orası doluyor. Altta da ikinci bir filtre var. Orayı arada bir kontrol etmek gerekiyor.
    Arada yeni denemeler yaptıkça yazarım. İlk iki deneme için memnunuz.

Özet olarak A veya B sınıfı farketmeksizin çamaşır asma problemi olan ufak evler için bence gerekli. Sonuçta bütçem yetse 2000 tl verip ısı pompalı alırdım.
    Ama bu bile sarstı beni. Bakalım fatura nasıl gelecek....

Bir iki foto upload ettim.

• Arçelik 2772 kurutma makinesi almaya karar verdim 599 tl kampanyası var acaba kullanan arkadaş yorumları nasıl özellikle ses olayı hakkında yorumlarınız nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35scenic

Arçelik 2772 kurutma makinesi almaya karar verdim 599 tl kampanyası var acaba kullanan arkadaş yorumları nasıl özellikle ses olayı hakkında yorumlarınız nedir.

Çok yüksek kalite bir cihaz değil, alınmaz da diyemiyorum ama imkanınız varsa profilo markasına bakınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FT2008

quote:

Orijinalden alıntı: Mars51

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

7 Kg full çamaşırı kurutmak için yaklaşık 3.6 kWh harcıyor kWh birim fiyatı 27krş oluduğuna göre hesaplayın

Çoğunlukla yarı kapasitede çalışıyor 3-4 kg çamaşır konuyor, her çalıştırma ortalama 50-60 krş civarında bir gider olacaktır, bizde faturada fazla fark olmadı.

Hesapta bir yanlışlık var sanırım. kWh değeri saatlik kullanım diye biliyorum ?
    Yani bu makina 7 kg çamaşırı 2,5 saatte kurutuyorsa ;

2,5 saat x 3,6 kW x 0,27 TL = 2,43 TL gibi bir sonuç çıkar.(kurutma başına)

Haftada 3 defa kullanılırsa ,ayda 12 kurutma yapılır.

12 x 2,43 TL = 29 TL gibi faturaya sebep olur...

Arkadaşlar,
    3,6kWh bir saatte harcadığı değil, bir kurutmada harcadığı enerjidir.
    Yanlış hesap yapıp kafaları bulandırmayın.
    Tam dolu değilse makine o kadar da harcamıyor. B sınıfı enerji tüketim değerine sahip ELECTROLUX EDC 67550W kullanıyorum, öyle korkulacak bir tüketim yok, hatta fark edemezsiniz bile. 29 TL fatura çıkmaz yani... Gönlünüz rahat olsun.

Emredersiniz bir daha olmaz

Bu arada yaptığım hesap yanlışmış,dediğiniz gibi verilen değerler saatlik değil,kurutma başına toplam harcama imiş...

Avrupa enerji verimliliği etiketi standartına göre çamaşır makınalarında kullanılacak kodlama ve kg başına bir çevrimde harcanan enerji aşağıdaki şekildeymiş ..(Google translate ile çevrilmiş hali)

Çamaşır makineleri , çamaşır kurutma makinesi ve kombine cihazlar
    Çamaşır makineleri için enerji verimliliği ölçekli 60 yaşında bir pamuk döngüsü kullanılarak hesaplanmıştır 60° C (140 ° F) maksimum yük ilan etti. Bu yük, genellikle 6 kg. Enerji verimliliği indeksi, kilogram başına yıkama kW · h.
    A B C D E F G
    <0.19 <0.23 <0.27 <0.31 <0.35 <0.39 > 0.39
    Enerji etiketi, aynı zamanda hakkında bilgiler içerir:
    çevrim başına toplam tüketim
    yıkama performansı - A dan G sınıfı ile
    - G sınıfı ile kurutma performansı spin
    Maksimum sıkma devri
    kg cinsinden toplam pamuk kapasitesi
    Döngü başına su tüketimi (litre)
    yıkama ve iplik döngüleri gürültü dB (A)
    Çamaşır kurutma için enerji verimliliği maksimum beyan edilen yük ölçekli pamuk kurutma çevrimi kullanılarak hesaplanmıştır. Enerji verimliliği indeksi kW · h kilogram yük. Farklı ölçeklerde kondenser ve Bacalı kurutucu için geçerlidir.

Kondenser kurutucular
    A B C D E F G
    <0.55 <0.64 <0.73 <0.82 <0.91 <1.00 > 1,00

Bacalı kurutucu
    A B C D E F G
    <0.51 <0.59 <0.67 <0.75 <0.83 <0.91 > 0.91
    Etiketi de içerir:
    çevrim başına enerji tüketimi
    toplam pamuk kapasitesi
    birim Bacalı veya yoğuşmasız olup olmadığını
    dB (A) gürültü

Kombine yıkama kurutma makineleri için enerji verimliliği maksimum beyan edilen yük ölçekli pamuk kurutma çevrimi kullanılarak hesaplanmıştır. Enerji verimliliği indeksi kW · h kilogram yük. Farklı ölçeklerde kondenser ve Bacalı kurutucu için geçerlidir.
    A B C D E F G
    <0.68 <0.81 <0.93 <1.05 <1.17 <1.29 > 1.29
    Etiketi de içerir:
    çevrim başına enerji tüketimi (yıkama ve kurutma)
    siklus başına enerji tüketimi, sadece yıkama
    maksimum sıkma devri
    toplam pamuk kapasitesi (yıkama ve kurutma ayrı)
    yıkanır ve kurutulur tam yük için su tüketimi - kondenser kurutucular, kurutma döngüsü üzerinde önemli miktarda su kullanabilirsiniz not
    dB (A) gürültü (ayrı ayrı yıkama, eğirme ve kurutma)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FT2008

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

7 Kg full çamaşırı kurutmak için yaklaşık 3.6 kWh harcıyor kWh birim fiyatı 27krş oluduğuna göre hesaplayın

Çoğunlukla yarı kapasitede çalışıyor 3-4 kg çamaşır konuyor, her çalıştırma ortalama 50-60 krş civarında bir gider olacaktır, bizde faturada fazla fark olmadı.

Hesapta bir yanlışlık var sanırım. kWh değeri saatlik kullanım diye biliyorum ?
    Yani bu makina 7 kg çamaşırı 2,5 saatte kurutuyorsa ;

2,5 saat x 3,6 kW x 0,27 TL = 2,43 TL gibi bir sonuç çıkar.(kurutma başına)

Haftada 3 defa kullanılırsa ,ayda 12 kurutma yapılır.

12 x 2,43 TL = 29 TL gibi faturaya sebep olur...

Arkadaşlar,
    3,6kWh bir saatte harcadığı değil, bir kurutmada harcadığı enerjidir.
    Yanlış hesap yapıp kafaları bulandırmayın.
    Tam dolu değilse makine o kadar da harcamıyor. B sınıfı enerji tüketim değerine sahip ELECTROLUX EDC 67550W kullanıyorum, öyle korkulacak bir tüketim yok, hatta fark edemezsiniz bile. 29 TL fatura çıkmaz yani... Gönlünüz rahat olsun.

Emredersiniz bir daha olmaz

Bu arada yaptığım hesap yanlışmış,dediğiniz gibi verilen değerler saatlik değil,kurutma başına toplam harcama imiş...

Avrupa enerji verimliliği etiketi standartına göre çamaşır makınalarında kullanılacak kodlama ve kg başına bir çevrimde harcanan enerji aşağıdaki şekildeymiş ..(Google translate ile çevrilmiş hali)

Çamaşır makineleri , çamaşır kurutma makinesi ve kombine cihazlar
    Çamaşır makineleri için enerji verimliliği ölçekli 60 yaşında bir pamuk döngüsü kullanılarak hesaplanmıştır 60° C (140 ° F) maksimum yük ilan etti. Bu yük, genellikle 6 kg. Enerji verimliliği indeksi, kilogram başına yıkama kW · h.
    A B C D E F G
    <0.19 <0.23 <0.27 <0.31 <0.35 <0.39 > 0.39
    Enerji etiketi, aynı zamanda hakkında bilgiler içerir:
    çevrim başına toplam tüketim
    - G sınıfı ile kurutma performansı spin
    Maksimum sıkma devri
    kg cinsinden toplam pamuk kapasitesi
    Döngü başına su tüketimi (litre)
    yıkama ve iplik döngüleri gürültü dB (A)
    Çamaşır kurutma için enerji verimliliği maksimum beyan edilen yük ölçekli pamuk kurutma çevrimi kullanılarak hesaplanmıştır. Enerji verimliliği indeksi kW · h kilogram yük. Farklı ölçeklerde kondenser ve Bacalı kurutucu için geçerlidir.

Kondenser kurutucular
    A B C D E F G
    <0.55 <0.64 <0.73 <0.82 <0.91 <1.00 > 1,00

Bacalı kurutucu
    A B C D E F G
    <0.51 <0.59 <0.67 <0.75 <0.83 <0.91 > 0.91
    Etiketi de içerir:
    çevrim başına enerji tüketimi
    toplam pamuk kapasitesi
    birim Bacalı veya yoğuşmasız olup olmadığını
    dB (A) gürültü

Kombine yıkama kurutma makineleri için enerji verimliliği maksimum beyan edilen yük ölçekli pamuk kurutma çevrimi kullanılarak hesaplanmıştır. Enerji verimliliği indeksi kW · h kilogram yük. Farklı ölçeklerde kondenser ve Bacalı kurutucu için geçerlidir.
    A B C D E F G
    <0.68 <0.81 <0.93 <1.05 <1.17 <1.29 > 1.29
    Etiketi de içerir:
    çevrim başına enerji tüketimi (yıkama ve kurutma)
    siklus başına enerji tüketimi, sadece yıkama
    maksimum sıkma devri
    toplam pamuk kapasitesi (yıkama ve kurutma ayrı)
    yıkanır ve kurutulur tam yük için su tüketimi - kondenser kurutucular, kurutma döngüsü üzerinde önemli miktarda su kullanabilirsiniz not
    dB (A) gürültü (ayrı ayrı yıkama, eğirme ve kurutma)

Madem yanlış yazmışsınız, bunu belirttim diye dalga geçer gibi "Emredersiniz bir daha olmaz" denmez ki.

Kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz.

Özrü kabahatinden büyük diye bir deyim vardır, onu hatırlattınız sn Mars51, teşekkürler...

• Profilo ve Bosch aynı gibi acaba profiloda orj . ithalmi acaba
  • Dün akşam arçelikten vaz geçip Sıemens WT46E 302 modelini aldım makine hakkında kullana arkadaşların yorumu nedir acaba. Bir de 303 modeli var nette ama satışta yok dediler benim aldığım makine 8 kg..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Arçelik-BEKO modellerine bakabilirsiniz.599TL ye çok güzel bir modeli var 2772KT

Yakında çamaşır kurutma makinesi almayı düşünüyorum, Arçelik 4100 marka çamaşır makinesinin üzerine sorunsuz kurulabilecek bir kurutma makinesi önerir misiniz? Marka model fark etmez. Arçelik marka olmasın da. Çamaşır makinesinin üst tablasının fotografını da eklerim yakında. Teşekkürler.
  • Electrolux EDC67550W B sınıfı, çift tarafa dönebilen çelik tambur vs, ben kullanıyorum ve memnunum.

Fiyat konusu biraz daha araştırılarak, gönül rahatlığı ile alınabilecek makinedir.

DARTY kampanya yapmış...

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Kurutma-makinesi/ELECTROLUX/EDC67550W-p-45970-c-000000.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Teknik -- 19 Kasım 2011; 0:06:34 >
  • arkadaşlar 6ay önce bacanağımın tavsiyesi ve memnuniyeti üzerine bosch 86561 aldık .bayiden 1500 tl ye anlaşmıştık fakat 20-30 gün sıra olduğu için netten 1430 tl ye 10 taksit aldım. çok memnunuz.
    ısı pompası teknolojisi mutlaka olsun. (siemens 46w561)
    enerji tasarrufu , çamaşır makinenizle direk bağlantılı. 600-800 devirde sıkılmış çamaşırı kurutmak ile 1200-1600 devirde sıkılmış çamaşırı kurutmak arasında iki kat enerji farkı vardır...
    sadece dokunmatik tuşlara alışmak biraz zaman alıyor.

bosch wtw86561tr:
    Enerji tüketimi: A-%50: A enerji sınıfının en düşük değerinden %50 daha tasarrufludur.
    Isı pompası teknolojisi
    Kapasite: 7 kg
    7 kg dolap kuruluğunda pamuklu çamaşır için: 1400 dev/dakikada 1.35 kWh - 112 dakika, 1000 dev/dakikada 1.6 kWh - 131 dakika
    ActiveAir Teknolojisi
    DuoTronic
    Hassas kurutma sistemi: Çamaşırları koruyan büyük Çelik tambur ,soft tasarım pedallar
    Özel programlar: Yünlülerde son uygulama, Mix Dolaba kaldırma kuruluğunda, Spor giysileri, Gömlek/Bluz
    Nem kontrollü, süreli ve özel pogramlar için tam elektronik kullanıım
    TouchControl tuşları (dokunmatik tuşlar): Başlat/Beklet, Hassas, Kolay ütüleme, Opsiyonlar, Değiştirme
    LC program akış göstergesi: Bitiş zamanını erteleme (24 h) ve kalan süre göstergesi, ilave programlar ve cihaz bakım önerileri
    Tambur içi aydınlatma sistemi
    Kırışıklık önleme sistemi: Program sona erdikten sonra 120 dakika çamaşırları kırıştırmadan muhafaza etme
    Çocuk kilidi
    Program bitiminde akustik sinyal
    Büyük yuvarlak cam kapak, sağdan açılır
    kapı menteşesi: sağda
    Metal kapı menteşesi
    Boyutlar(Y x Gx D): 84.2 x 59.8 x 62.5 cm
    Tezgah altına gömülebilir. OTOMATİK olarak kendi kendini temizleyen KONDENSER KORUMA FİLTRESİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

B sınıfı olması elektrik faturasında önemli artışa neden olur mu?
    Mesela aylık 70TL gelen fatura haftada 3 defa açılacak bu makine ile yaklaşık ne kadar olur?

Bütçeniz bu seviyedeyken kesinlikle ısı pompalı modellerden birini seçmenizi öneririm.

Isı pompalı modeller şu an Arçelik, Bosch, Siemens ve Electrolux'te mevcut. Ariston'u esgeçiyorum.

Bence bütçesi 1200TL civarının üzerinde olanlar ve yaklaşık günaşırı kurutma makinesine ihtiyaç duyacaklar kesinlikle bu modellerden birini seçmeli.

www.bosch-home.com
    Hata Sayfası | Bosch Ev Aletleri
    http://www.bosch-home.com/tr/WTY86860TR.html?source=search

http://www.siemens-home.com/tr/ürünler/çamaşır-kurutma-makineleri/kurutma-makinesi/WT46Y860TR.html?source=browse
    www.bosch-home.com
    Yedek Parça Bulucu | Bosch Ev Aletleri
    http://www.bosch-home.com/tr/WTW86561TR.html?source=search

http://www.siemens-home.com/tr/ürünler/çamaşır-kurutma-makineleri/kurutma-makinesi/WT46W561TR.html?source=browse
    www.bosch-home.com
    http://www.bosch-home.com/tr/WTW86562TR.html?source=search

www.arcelik.com.tr
    404 Resource at '/content/arcelik/TR/tr/kurutma-makineleri-yogunlastirmali-3885-KT-Kurutucular.html' not found: No resource found
    http://www.arcelik.com.tr/kurutma-makineleri-yogunlastirmali-3885-KT-Kurutucular.html

http://www.siemens-home.com/tr/ürünler/çamaşır-kurutma-makineleri/kurutma-makinesi/WT44W360BY.html?source=browse
    www.bosch-home.com
    http://www.bosch-home.com/tr/WTW84360BY.html?source=search

Maliyeti sorarsanız;

A -%50 enerjili bir modeli aldığınızı varsayalım. Kullandığınız makine 1200 devirliydi hatırladığım kadarıyla.

Bu durumda 7kg dolaba kaldırma kuruluğu için makine 1,48kw kadar enerji harcayacaktır. Haftada 3 defa dersek ayda 12 kez açılacak.

1,5kw X 12 kullanım X 0,28 TL birim fiyat ile 5TL tüketim masrafınız olur ve faturanız 75TL'ye yükselir.

B sınıfı bir cihaz alırsanız da aynı kullanımla;

3,62kw X 12 X 0,28 = 12TL elektrik maliyeti olacaktır.

Ayda 7, yılda 84, 10 yılda 840TL karda olacaksınız. Doğaya olan katkısı da cabası elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 19 Kasım 2011; 1:24:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Arçelik-BEKO modellerine bakabilirsiniz.599TL ye çok güzel bir modeli var 2772KT

Yakında çamaşır kurutma makinesi almayı düşünüyorum, Arçelik 4100 marka çamaşır makinesinin üzerine sorunsuz kurulabilecek bir kurutma makinesi önerir misiniz? Marka model fark etmez. Arçelik marka olmasın da. Çamaşır makinesinin üst tablasının fotografını da eklerim yakında. Teşekkürler.

Makinelerin kule şeklindeki kurulumlarında marka pek önem arz etmiyor. Sadece makinenin üst tablasına vida atılıyor sonuçta.

Sadece servisin bunu başka marka olmasını bahane ederek reddetmesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda da en kötü ihtimalle parçayı alıp kendiniz takarsınız.

4100 her ne kadar kağıt gibi sıksa da 800 devirli çamaşır makinesi ile kurutma makinesi kullanmak masraflı olacaktır. Zaten rulman sesinden de bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bildiğim kadarıyla da yalnız yaşıyorsunuz. Bu durumda kurutmalı çamaşır makinesinin kapasite sınırı problem olmaz gibi duruyor.

Ben olsam 4100'ü elden çıkarıp kaliteli bir kurutmalı çamaşır makinesi alırdım sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasmir99

Merhaba, km7410ctr marka profilo kurutma makinesi aldım. Bunu alırken forumda çok bakındım ama herhangi bir yorum göremedim.
    Bunun hakkında birkaç şey yazayım dedim.
    Yer sıkıntım olduğundan ve garanti problemi yaşamamak için profilo marka aldım. 700 tl ye 10 taksit kadıköyde buldum.
    Bayinin elinde bir tane kalmış. Liste fiyatı 830 gibi birşey. Aparatı çamaşır makinesi üzerine montaj sırasında matkap ile ufak bir iki delik deliyorlar.
    Kapağı camlı değil, sesi kabul edilebilir düzeyde. İlk denememizi yünlüler ile yaptık. Çıkarttığımızda yünlüler iyiydi ama aradaki bir iki pamuklu çok hafif nemliydi.
    Bu gün de eşim renkliler i denemiş. Sonuçtan memnun. Yaklaşık 2,5 saat sürmüş. Kuran elemanlar nem sensöründen dolayı sürenin değişken olabileceğini söylemişler.
    Sanırım çamaşırın nemine göre sürdürüyor çalışmayı.
    Önünnde bir filtre var. Her kurutmadan sonra orası doluyor. Altta da ikinci bir filtre var. Orayı arada bir kontrol etmek gerekiyor.
    Arada yeni denemeler yaptıkça yazarım. İlk iki deneme için memnunuz.

Özet olarak A veya B sınıfı farketmeksizin çamaşır asma problemi olan ufak evler için bence gerekli. Sonuçta bütçem yetse 2000 tl verip ısı pompalı alırdım.
    Ama bu bile sarstı beni. Bakalım fatura nasıl gelecek....

Bir iki foto upload ettim.

Makineniz hayırlı olsun.
    Bu model daha evvel C sınıfıydı, bu da manasızdı. Yeni olarak B sınıfını çıkardılar.
    Sadece program alternatifleri yönünden zengin bir cihaz değil, onun dışında kalite açısından benzeri Bosch'lardan bir farkı yok.
    B sınıfı almışken fazla para vermemeniz iyi olmuş.
    Bu model de Avrupa'dan ithal. CM1000CTR ile iyi durmuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Yakında çamaşır kurutma makinesi almayı düşünüyorum, Arçelik 4100 marka çamaşır makinesinin üzerine sorunuz kurulabilecek bir kurutma makinesi önerir misiniz? Marka model fark etmez. Arçelik marka olmasın da. Çamaşır makinesinin üst tablasının fotografını da eklerim yakında. Teşekkürler.

Makinelerin kule şeklindeki kurulumlarında marka pek önem arz etmiyor. Sadece makinenin üst tablasına vida atılıyor sonuçta.

Sadece servisin bunu başka marka olmasını bahane ederek reddetmesiyle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda da en kötü ihtimalle parçayı alıp kendiniz takarsınız.

4100 her ne kadar kağıt gibi sıksa da 800 devirli çamaşır makinesi ile kurutma makinesi kullanmak masraflı olacaktır. Zaten rulman sesinden de bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Bildiğim kadarıyla da yalnız yaşıyorsunuz. Bu durumda kurutmalı çamaşır makinesinin kapasite sınırı problem olmaz gibi duruyor.

Ben olsam 4100'ü elden çıkarıp kaliteli bir kurutmalı çamaşır makinesi alırdım sanırım.

Candoğan bey, kurutmalı çamaşır makinelerine nasıl bakıyorsunuz? Yer sıkıntısından biz de kurutmalı makine düşünüyoruz ama pek olumlu yorumlar okumuyorum bunlarla ilgili. Sizin görüşünüzü alabilir miyim? Neden bunu istiyorum diy sorarsanız, bizde makine portmantonun içinde. Onun üzerine kurutma koyarsam zaten dar ve kapalı bir ortam, pek olmayacak sanırım. Bu durumda tek seçenek kurutmalı makineler kalıyor. Sizce kurutma makinesi portmantonun içinde olur mu? Olmazsa kurutmalı çamaşır makinesi orada olabilir mi? Kurutmalı çamaşır makinesine iyi derseniz, hangi markayı almamızı önerirsiniz?
    Saygılar.

• Kurutma makinelerinin iyi havalandırılan bir yere yerleştirilmesi gerekir. Makine çalıştığı sürece portmanto kapısını açma şansınız varsa bu şekilde de kullanabilirsiniz. Ancak bu şansınız yoksa makinenizden verim alamazsınız.

Kurutmalı çamaşır makinesini önermememin başlıca sebepleri tam kapasitesiyle kurutma yapamaması, kurutma işlemi sırasında su kullanması ve bazı istisnalar haricinde genellikle daha fazla enerji harcamasıdır.

Kurutmalı çamaşır makinesi almayı düşünüyorsanız Daewoo, LG, Samsung, Bosch, Siemens ve Electrolux alternatifleriniz var.

Bosch ve Siemens su kullanmaksızın kurutma makinesi ile benzer mantıkla çalıştığından havalandırmaya ihtiyaç duyar. Bu yüzden onlar da size uymaz.

Electrolux'ün yüksek devirlerde vuruntu sesi sıkıntısı var, ses sorununuz olabilir.

En mantıklısı LG'yi seçmek.
  • quote:

Kurutma makinelerinin iyi havalandırılan bir yere yerleştirilmesi gerekir. Makine çalıştığı sürece portmanto kapısını açma şansınız varsa bu şekilde de kullanabilirsiniz. Ancak bu şansınız yoksa makinenizden verim alamazsınız.

Kurutmalı çamaşır makinesini önermememin başlıca sebepleri tam kapasitesiyle kurutma yapamaması, kurutma işlemi sırasında su kullanması ve bazı istisnalar haricinde genellikle daha fazla enerji harcamasıdır.

Kurutmalı çamaşır makinesi almayı düşünüyorsanız Daewoo, LG, Samsung, Bosch, Siemens ve Electrolux alternatifleriniz var.

Bosch ve Siemens su kullanmaksızın kurutma makinesi ile benzer mantıkla çalıştığından havalandırmaya ihtiyaç duyar. Bu yüzden onlar da size uymaz.

Electrolux'ün yüksek devirlerde vuruntu sesi sıkıntısı var, ses sorununuz olabilir.

Peki portmantonun kapısını açık tutsak, bosh veya siemens olabilir mi? Bunlar tam kurutma yapabiliyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 19 Kasım 2011; 7:52:56 >

• kurutmalı çamaşır makineleri genelde B sınıfı 5-7kw elektrik tüketiyor. A sınıfı için ise seçenek çok az.ve pahalı.
    2000-3000 tl verip pişman olmakta cabası. acizane tavsiyem.
    A+++ AEG PROTEX 75270 çamaşır makinesi (0.91kw) (990-1200tl) ve üzerine,
    A+++++ BOSCH 86561 Kurutma makinesi (1.35KW) (1700-1900tl) veya
    A++++ BOSCH 84360 Kurutma makinesi (1.62kw) (1500-1700tl)
    toplamda ortalama 2.5 kw ancak tüketir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

quote:

Kurutma makinelerinin iyi havalandırılan bir yere yerleştirilmesi gerekir. Makine çalıştığı sürece portmanto kapısını açma şansınız varsa bu şekilde de kullanabilirsiniz. Ancak bu şansınız yoksa makinenizden verim alamazsınız.

Peki portmantonun kapısını açık tutsak, bosh veya siemens olabilir mi? Bunlar tam kurutma yapabiliyorlar mı?

Kurutma yapabiliyorlar, sadece daha evvel dediğim gibi yıkama+kurutma için 4kg sınırınız var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

quote:

Kurutma yapabiliyorlar, sadece daha evvel dediğim gibi yıkama+kurutma için 4kg sınırınız var.

peki kuruturken çamaşırı ikiye bölerek kuruttuk diyelim. O zaman ikisi bir arada makine alabiliriz sanırım. Peki bu şekilde olanlardan (kurutma işini tam yapan, ıslak bırakmayan, kurutma makinesi mantığıyla kurutan) bir model önerebilir misiniz? Dİrek o modele yöneleyim ...
    çok uğraştırdım sizi, teşekkür ederim herşey için.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

kurutmalı çamaşır makineleri genelde B sınıfı 5-7kw elektrik tüketiyor. A sınıfı için ise seçenek çok az.ve pahalı.
    2000-3000 tl verip pişman olmakta cabası. acizane tavsiyem.
    A+++ AEG PROTEX 75270 çamaşır makinesi (0.91kw) (990-1200tl) ve üzerine,
    A+++++ BOSCH 86561 Kurutma makinesi (1.35KW) (1700-1900tl) veya
    A++++ BOSCH 84360 Kurutma makinesi (1.62kw) (1500-1700tl)
    toplamda ortalama 2.5 kw ancak tüketir.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Eğer ikisi bir arada bir makine almazsam, tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.