Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.469
Cevap
493
Favori
2.846.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tyanik

Ben bu işi biraz kurcaladım. Bizdeki kondenser filtreleri bir dönem problem çıkarmış. 3 yıkamada yırtıldığı şikayet edilmiş. Filtre o zaman daha ince siyah sünger ama daha farklıymış. Foto ekleyeceğim. Şikayet çok diye sonradan kazan filtresini 2 ye çıkarıp kaldırdılar herhalde. Fotoloları ekliyorum.
    Çözüm bulduları da çözüm gibi durmuyor malesef. Filtre yırtılıyorsa daha dayanıklı yapmak yerine farklı sisteme geçmeleri, bu sistemin daha çok sorun çıkarması tam bir facia.

Acaba kondernser önüne 1-2 cm sünger kestirsem sorun yaşar mıyım? Hava dolaşımını çok etkiler mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kondensere ulaşan plastik bölmeyi sünger ile kapatınca etrafından sizdirmamasi lazım. İnternette parça 100 TL. Serviste kacadir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bir süredir kurutma makinası bakınıyoruz ve son olarak Bosch -WTR85V00TR modeline karar vermiştik ama burda Tambur galvaniz Olduğu için tavsiye edilmemiş. Galvaniz olmasının ne gibi bir etkisi var ?
    Bir diğer modeller ise Arçelik 3891 ve siemens WT45W410TR
    Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

• MssSan M kullanıcısına yanıt
    Galvaniz bir çeşit kaplama ve paslanmayı önlüyor. Paslanmaz çelik kazan da kullanılıyor. Galvanizde bir süre sonra pas oluşur ve giysilere pas lekesi çıkar diye düşünüyorum ben. Kazan değişimi Bosch grubunda dünyanın parasıdır.

• tyanik T kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında sorumu çok sığ sormuşum bir kaç mesaj önce uzun yazmıştım gördüyseniz o nedenle biraz üşenmiştim.

Aslında merakım self cleaning sistemi ne kadar etkili filteliye göre kullanıcı deneyimi olan birisi görürse diye yazmıştım. Miele gibi bir markayı incelediğimde filtre kullandığını gördüm, çelik kazan olacak şekilde arçelik ve bosch arasında filtre açısından ve bu nedenle bakım-servis ekseninde net bir fikirsel ayrıma varamadım. Bosch alman malı ürünlere sempatim var eski arçelik çamaşır makinalar motorları bosch siemens üretimi olduğundan çok sağlam oluyorlardı bundan aklımda kaldı.

• Electrolux EW8H3966IB kurutma makinesini 6 aydır kullanıyorum. Kondensöre geçen toz miktarını göstermek için bugüne kadar özellikle hiç temizlemedim. Gördüğünüz gibi yalnızca alt bölümde tozlanma başlamış, ki bu seviyede tozlanma Arçelik-Beko ve Vestel’de 1-2 hafta içerisinde olan tozlanmadan bile az. Yani 6 ayda bir süpürmek fazlasıyla yetiyormuş.

Her kurutmada ecoflow filtreyi temizliyorum. Yalnızca 1 filtre temizleyerek bakımı yapmış olmak büyük rahatlık. Yok 2 filtre temizle, kondensörün önündeki süngeri yıka, aşağıyı süpür vb sorunlarım yok.

Aynı zamanda şeffaf kapak çizilir mi diye soranlar için kapağı da çektim.

Bu 6 aylık süreçte makinemden çok memnunum. Şu an teknoloji, hız, verimlilik, bakım kolaylığı ve kumaş koruma açısından piyasanın en iyi kurutma makinesi olduğunu düşünüyorum.

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Nisan 2020; 9:50:55 >

• Abdulhak Hamit A kullanıcısına yanıt
    Benim Ankara'da yaşadığım evde çamaşır makinesi hariç tüm beyaz eşya Miele. Müteahhit tüm siteye takmış. Aldığımızda vardı. Hepsinden memnunuz. 2015 yılında bir yazlık evimiz oldu. Miele alalım diye fiyatları kontrol edince ulaşılabilir olmadığına kara verdik ve hepsini Siemens aldık. Gardrop tipi buzdolabı rafları plastik çerçevesinden çatladı, garantiden değişti. Alt bulaşık çekmecesi rayından çıkan ve tablet deterjanı üst çekmece el çekme yerine atıp eritemeyen bir ankastre Siemens bulaşık makinemiz var. Sık sık filtre uyarısı da veriyor. Geçen yaz 18 yıllık Bosch çamaşır makinesi bozulunca yanımda hanım olmadan Arçelik çamaşır makinesi alıverdim. Çok memnunuz. Bu sene şubatta da kurutmayı Arçelik 3886 aldık. Aynı özellikte Miele 7000 TL idi, ben yarı fiyatına aldim. Ben üst, orta ve yerli cihazları kullanan biri olarak kullanım, bütçe ve kullanıcı referanslarını değerlendirin diyorum.

• Arkadaşlar merhaba

Biraz konuda yazılanları okudum ve Grundig almaya karar verdim. Kurutma makinesi konusunda cahilim kusura bakmayın.

4 modeli var Grundig markasının

GDH 80 Y
    GDH 80
    GDH 82
    GDH 92

Enerji sınıf ve kilo kapasitesi dışında bir farkları varmıdır bunların, hangisini almalıyım ? Teşekkürler.
  • Mekan07Vatan21 M kullanıcısına yanıt
    80 ve 89Y A+, ikisi de 8 kg, 82 ve 92 A++. Sırasıyla 8 ve 9 kilo. 82 ve 92 arasında 100 TL fark var. O zaman 92 daha mantıklı.

• Merhaba arkadaşlar, Electrolux EDH3685 modelini hayli övmüşler ama baktım piyasada yok eski model olduğu için sanırım. Muadili bir model var mıdır ya da onu bulur muyuz yardım rica ederim.. teşekkürler.

• @tyanik Abi teşekkürler bilgilerin için, bu dediklerinin dışında bir fark varmı onu sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekan07Vatan21 -- 10 Nisan 2020; 20:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekan07Vatan21

Arkadaşlar merhaba

Biraz konuda yazılanları okudum ve Grundig almaya karar verdim. Kurutma makinesi konusunda cahilim kusura bakmayın.

4 modeli var Grundig markasının

GDH 80 Y
    GDH 80
    GDH 82
    GDH 92

Enerji sınıf ve kilo kapasitesi dışında bir farkları varmıdır bunların, hangisini almalıyım ? Teşekkürler.
    Grundig gdh 92 almıştım. Servis kurulum videosunu çektik.izleyebilirsiniz

Hadi Bi Bakalım!!!youtube
    Grundig GDH 92 Servis Kurulum Tanıtım
    https://www.youtube.com/watch?v=lgXd3nct6bY&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: HRNclk777

Grundig gdh 92 almıştım. Servis kurulum videosunu çektik.izleyebilirsiniz

Hadi Bi Bakalım!!!youtube
    Grundig GDH 92 Servis Kurulum Tanıtım
    https://www.youtube.com/watch?v=lgXd3nct6bY&feature=youtu.be

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• Grundig gdh92 vs Vestel km9711 ne dersiniz bu karşılaştırma için arkadaşlar? Kondanser önü filtre farkı var mı bu ikisinde?

• megalomenyak kullanıcısına yanıt
    Vestel çelik kazanlı, kondenser filtresi yok, fiyatı uygun. Grundig galvaniz kazan, kondenser filtresi var. Aynı modelin Beko ve Arçelik olanı var. Daha yaygın. Biz Arçelik 3886 kullanıyoruz. Fonksiyonları ve malzeme kalitesi çok iyi. Bunlara göre karar verin lütfen.

Teşekkürler cevabınız için.. galvaniz Kazan bir eksi olur mu sizce bu süreçte? Ya da Vestel için kondenser filtresi olması büyük eksiklik mi sizce? Pek anlamıyorum kusura bakmayın bu aletlerden siz olsanız hangisini seçerdiniz? Ayrıca Vestel şu an 2539 TL Grundig 2799 civarı Arçelik Beko muadilleri 3500 lere gidiyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megalomenyak -- 11 Nisan 2020; 11:27:4 >
  • Ben çelik kazan ve kondenser filtresi için 3886 aldım. Çelik kazan daha önemli. Galvaniz paslanmaya başlarsa kazan değişimi gerekir. Bütçe dar ise Vestel. Rahat ise Arçelik 3886 veya Beko d86 diyorum. Son yazdıklarım A+++.

Çok teşekkürler cevaplarınız için aydınlatıcı oldu seçimim için..

• Sonunda gittim hem çelik kazanlı, hemde kondenser filitresi olan beko d 80 aldım. D 86 ya göre 2 model eski ama ondaki çelik kazan ve filtre olduğundan dolayı tercih ettim. 8 kg A++ ve 2400 tl :)

• Mekan07Vatan21 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Fiyat çok uygun. Galvaniz kazan ve filtresiz Arçelik 3883 bile daha pahalı. Beko bayisinden mı aldınız? İnternet üzerinden mi?

• 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.