Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.471
Cevap
493
Favori
2.846.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende arçelik yok ama genelde makinalarda 2-3 saat arası sürüyor kurutması.
  • bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? alınır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: naftalin34

bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? alınır mı?

makine güzel alınabilir ama bosch grubunun daha önce dediğim gibi su tankını dışarıya tahliye sistemi yok direkt tanka gönderiyor ve her kurutmada da bunu boşlatmak adamı kanser ediyor bunu göz önünde bulundurursan alabilirsin. Rahatlık olsun diye alınıyor ama bu gözden kaçırılacak bi özellik değil ben başta tanka gönderme olarak kullandım her kurutmada tank full doluyor çıkart musluğa boşalt tekrar tak her kurutmada sıkıntı oluyor bilgilerinize.

• WT46W260TR modeli uygun gibi benim için,
    Ben Samsun'dayım, nasıl alışveriş yapabiliriz, kargo durumu nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetin.s

Kargo tüm türkiyeye 40 tl'dir. Samsun'da şubemiz olmadığından şirket iban bilgilerini size göndeririz ve havale ile yardımcı olabiliriz.

Mağazalarımızın olduğu bir bölgede olsaydınız nakit fiyatı karta taksit yapıyoruz komisyonsuz. Ama maalesef Samsunda mağazamız henüz yok.

Direkt siemens çerkezköy'den evinize gelecek şekilde işlem yapıyoruz.

Belirttiğiniz model türkiye stoklarına 07.01.2014 de girecek ortalama kargonun size ulaşması 7 gün, yani ocak ortası sizde olur.

Şuan bu modeller indirime girdiğinden indirimli fiyattan yararlanabilmek için yeni alım yapmak gerekiyor ve ürünlerin geliş tarihleri de bunlardır.

İSTANBUL Ataşehirdeyim..mağazanızın yeri nerdedir..ismi nedir..

• Arkadaşlar kendi çapımda kaba bir hesap yaptım. Kurutma makinesini arçelik çamaşır makinemin üzerine koyacağımdan dolayı aparat uyumu için arçelik seçtim.

Arçelik alırken de acaba ısı pompalı pahalı bir model mi yoksa en ucuz B sınıfı model mi diye ikilem de kaldım. Telefonumu 20 cm.den düşürüp ekran değişimine 400 tl. verince de benim için ekonomi ön plana çıktı. Bu aralar maddi gücüm kurutma makinesine fantastik paralar ödemeye yetmese de bu argümanı destekleyecek bir iki dayanak noktası lazımdı. Yoksa bu işi erteleyecektim. Arçeliğin kendi sitesinde verdiği 160 yıkama yıla göre yapılan enerji sarfiyatını baz alarak kendi elektrik faturamı da tüketime bölerek vergi dahil 0,3933 tl/kwh elektrik bedeli üzerinden bir hesap yaptım.(Çıplak elek. maliyeti 26 krş iken ıvır zıvırla 39 krş. olması ne acı. Tabii bu hesapta günümüz elektrik fiyatı sabit hesaplanmıştır. Petrol fiyatlarındaki düşüş trendi ve Iraktan ve Tanaptan gelecek ucuz gaz, rus doğalgazının ucuzlaması gibi faktörler ile inşallah elektriğe uzun süre zam gelmeyecektir.Dilek temennim bu yönde:)) )
    _________________________________________________________________________________En ucuz makine ile maliyet eşitleme süresi
    Model__ Kapasite____Fiyat___Enerji Sınıfı___Sarfiyat___Tek Yık.___120 Krt__160 Krt__240 Krt___120 Krt___160 Yık___240 Yık

2772 KT___7________699 tl,_____B________3,92 kwh__1,23 tl. ___147 tl.__212 tl.___295 tl.
    3883 KT___8________1629 tl.____ A+______1,87 kwh__0,73 krş.__88 tl.___117 tl.___176 tl.____12 yıl_____9 yıl 9 ay__7 yıl 10 ay
    3885 KT___8________1829 tl____ A++______1,45 kwh__0,57 krş._68 tl.____91 tl.___136 tl.____16,5 yıl___12 yıl______8 yıl

Kullanım süresi arttıkça aradaki makasta daralıyor, 2 güne 1 çalışsa 180 kez çalışır. Eğer her gün kurutma makinesi kullanan çamaşır canavarı iseniz, A++ bile sizi kesmeyebilir:)
    Bacalı yoğuşmalı ya da ısı pompalı.. bunlar arasında çalışma prensibine göre bariz sarfiyat farkları olmakla birlikte firmaların koydukları abuk fiyat farkları B sınıfı kurutma makinelerini benim gibi yazın kurutma makinesinden daha hızlı kurutacak güneş ve rüzgar alan balkona sahip kullanıcılar için daha cazip hale getirmekte.

Yaptığım araştırmalar sonucu vardığım kanaat çamaşırların kurutulmasında ve yıpranmasında kurutma makinesinin çalışma prensibinin bir faktör olmadığı, esas olanın çamaşır cinsine uygun program seçilmesi olduğu sonucuna varılmış bu konuda üretim ve tasarım konusunda işin içinde olan bir kişiden de teyit alınmıştır. Birbirine sürtünen her şey tabii ki aşınacaktır, bu makineleri alan herkes zaten yıpranmayı kabul ediyor demektir. Kimsenin çok kıymetli yünlülerini ya da pahalı giysilerini kurutma makinesine atacağını da düşünmüyorum. Gerçi ne hikmetse giysilerin etiketlerine baktığım zaman tamburlu kurutma yapılamaz ibaresi olan çok kıyafet var.

2772 son derece basit bir makine, ne devir girebiliyorsun, ne kalan süreyi görüyorsun, ne de çalışmayı erteletebiliyorsun. İçinde yünlüleri kurutmak için kurutma sepeti de yok. Hatta tamburu 3885 e göre teneke gibi duruyor :)) Gerçi servise sorduğumda tamburu çelik dedi ama bilemiyorum onların yalancısıyım.

Ama akıllı nem sensörü var. İstediğim nem oranı yakalanınca makineyi durdursun benim için yeterli. Çamaşır makinemde zaten 7 kg.

+4 yılda garanti aldım bu süre içinde bir problem çıkarsa servis halleder, 7 yıldan sonra her çalışması bana bonus, nerde tırak orada bırak. Zaten o zamana şimdiki makinelerin hemen hepsi tarih olmuş şimdiki son sistemler çok çok ucuzlamış olur.

Parası olanlar, peşin ödeyip, yıllara yayılan bir periyodda bu bedeli çıkarmayı ve makinenin süslü özelliklerinin keyfini sürebilirler. Ben minimum paraya kurutma işini hallettim, daha dün narin programında gömlekleri kuruttuk, gömlekler kırışmadan (çok az kırışıklık vardı düz yerlerde) tamamen kurumuşken beraber attığımız pamuklu pijama ise giyilecek durumda değildi. Banyoda kullanmamıza ve avuç içi kadar bir banyo olmasına rağmen ısınma vardı ama çokta ısınmamıştı banyo. Sesi de fan sesi var çamaşır sesinden çok. Banyo kapısını kapatınca duyulmuyor ama gece uyurken sessiz bir ortamda çalışırsa duyulur kanaatindeyim.

Servise sorduğumda daha önce bir forumdaşın başka marka için bahsettiği gibi yıllık ya da periyodik bir bakımın olmadığı sadece filtre ve yoğuşturucu temizliği yapılacağı belirtildi. Makineyi çarşamba akşamı 20:00 de satın aldım, perşembe günü kuruldu.

Sentetik ve narin programında 40 derecede, pamuklu programında 60 derecede kurutuyormuş. Kullanma kılavuzu ve yıkama etiketlerinde artık kurutma ibarelerine de dikkat edeceğiz.

Su boşaltma haznesinin altta olması eğer suyu elle boşaltacaksanız, üst üste kullanımda avantaj olurken yerde kullanımda dezavantaj yaratacaktır.

Bu konuda hoover kurutma makinesi hoşuma gitmişti, çelik tambur, çift yöne hareket ve kapağa monteli su haznesi(hem doluluğu görmek kolay hem de boşaltması çok pratik.) Ama 800 tl. olması, aparatı 170 tl.ye satması, ve benim makine üstüne olur mu olmaz mı nedeniyle 2772 de karar kıldım. Tek kullanacaklar değerlendirebilirler bu markayı da. 3 yıl garantili ve +4 yıl garanti satın alabiliyorsunuz arçelik gibi.

• portative P kullanıcısına yanıt
    Bu süre sizin makineye attığınız çamaşır miktarına ve çeşidine göre değişecektir ama servisin söylediği en az 1-1,5 saat sürüyormuş otomatik programlar. O yüzden az çamaşır varsa süreli program seçmeniz gerekir dedi. Ya da arada banyoya gidip kontrol edilebilir kapak açılıp. Zaten 1 ay sonra makine ne kadar çamaşırı ne kadar sürede kurutuyor huyunu suyunu öğrenirsiniz.

Revizyonlu makine nasıl oluyor? Bu nakliye sırasında sağı solu ezilen, camı kırılıp yenilenen ürünler mi yoksa müşteriden gelip tamir görüp ya da yenileştirilip satılan ürünler mi?
  • quote:

Arkadaşlar Siemens A++ model kurutmalardan sipariş verdim,

Ürünler stoklara girdiğinde elimize gelecek, fakat şimdiden ayırtmak gerekiyor.

Bu modellere % 10 - 11 indirimli fiyatlardan üstelik buradaki nakit fiyatları mağazalarımıza gelebilecek olan arkadaşlar için (komisyon eklemeden) bir çok banka kartına taksitte yapıyoruz.

Nakit fiyatına, karta taksit yaptırmak için mağazalarımıza gelmeniz gerekmektedir.

İlgilenen arkadaşlar mail yolu ile ulaşabilirsiniz.

Modeller

WT46W260TR 07.01.15 (+ 3 gün yol) - 1,660 tl (2 adet siparişimiz var)

WT47W460TR 21.01.15 (+ 3 gün yol) - 1,925 tl

WT46Y810TR Modelinin üretimi bitti yerine çıkan yeni model
    Yeni Ürün: WT47Y760TR 15.01.15 (+ 3 gün yol) - 2,090 tl (6 adet siparişimiz var)

WT48Y740TR Modelinin üretimi bitti yerine çıkan yeni model
    Yeni Ürün: WT45W561TR 21.01.15 (+ 3 gün yol) - 2,070 tl (6 adet siparişimiz var)

Ödeme koşulları:
    Mağazalarımızın olduğu bölgelerde, belirtilen nakit fiyatları komisyon eklemeden bir çok banka kartına taksit yapabiliyoruz.
    Mağazalarımızın olmadığı illerde ise havale yolu ile yardımcı olabiliyoruz, bu illere 40 tl kargo ücreti vardır.

1 - WT45W561TR 2070 tl.......................2 - WT47Y760TR 2090 tl

2070 tl olanın ıq700 diğerinin ıq800 olması neyi farkettiriyor bilemiyorum ancak 800 deyince sanki daha gelişmiş beyin varmış gibi geliyor insana. ıq700 ise menüsü sanki çok kullanışlı, açık. tercihi zor bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

Bu modellere % 10 - 11 indirimli fiyatlardan üstelik buradaki nakit fiyatları mağazalarımıza gelebilecek olan arkadaşlar için (komisyon eklemeden) bir çok banka kartına taksitte yapıyoruz.

Nakit fiyatına, karta taksit yaptırmak için mağazalarımıza gelmeniz gerekmektedir.

Modeller

Yeni Ürün: WT47Y760TR 15.01.15 (+ 3 gün yol) - 2,090 tl (6 adet siparişimiz var)

Yeni Ürün: WT45W561TR 21.01.15 (+ 3 gün yol) - 2,070 tl (6 adet siparişimiz var)

Ödeme koşulları:
    Mağazalarımızın olduğu bölgelerde, belirtilen nakit fiyatları komisyon eklemeden bir çok banka kartına taksit yapabiliyoruz.
    Mağazalarımızın olmadığı illerde ise havale yolu ile yardımcı olabiliyoruz, bu illere 40 tl kargo ücreti vardır.

2070 tl olanın ıq700 diğerinin ıq800 olması neyi farkettiriyor bilemiyorum ancak 800 deyince sanki daha gelişmiş beyin varmış gibi geliyor insana. ıq700 ise menüsü sanki çok kullanışlı, açık. tercihi zor bir durum.

Üretim yeri neresi bu serinin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

quote:

Modeller

Ödeme koşulları:

bilmiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

quote:

Modeller

Ödeme koşulları:

Selamlar,

Siemens marka kurutmaların tamamı Polonya üretimidir.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kanmet

Bu süre sizin makineye attığınız çamaşır miktarına ve çeşidine göre değişecektir ama servisin söylediği en az 1-1,5 saat sürüyormuş otomatik programlar. O yüzden az çamaşır varsa süreli program seçmeniz gerekir dedi. Ya da arada banyoya gidip kontrol edilebilir kapak açılıp. Zaten 1 ay sonra makine ne kadar çamaşırı ne kadar sürede kurutuyor huyunu suyunu öğrenirsiniz.

Revizyonlu makine nasıl oluyor? Bu nakliye sırasında sağı solu ezilen, camı kırılıp yenilenen ürünler mi yoksa müşteriden gelip tamir görüp ya da yenileştirilip satılan ürünler mi?
    quote:

Orijinalden alinti: kanmet

Bu süre sizin makineye attiginiz çamasir miktarina ve çesidine göre degisecektir ama servisin söyledigi en az 1-1,5 saat sürüyormus otomatik programlar. O yüzden az çamasir varsa süreli program seçmeniz gerekir dedi. Ya da arada banyoya gidip kontrol edilebilir kapak açilip. Zaten 1 ay sonra makine ne kadar çamasiri ne kadar sürede kurutuyor huyunu suyunu ögrenirsiniz.

Revizyonlu makine nasil oluyor? Bu nakliye sirasinda sagi solu ezilen, cami kirilip yenilenen ürünler mi yoksa müsteriden gelip tamir görüp ya da yenilestirilip satilan ürünler mi?

Revizyonlu ürünler dediğiniz 2 şekilde de oluyor.

Servise sorduğumda "makina hiç kullanyımamış muhtemelen taşıma esnasynda bir yeri çizilmiş / kırılmış" dedi. Makinamyn hiçbir yerinde de çizik yok. O kısımlar degiştirilmiş yani. 3 gündür her gün çalıştırıyorum ve memnun kaldım.

Köydeki eve yine arçelik revizyonlu çamaşır makinası ve buzdolabı almıştık 5 sene önce. Çamaşır makinasynyn deterjan gözü değişmiş. Buzdolabının da yan tarafynda ufak iki adet çizik vardı. 3/2 fiyata almıştım. Halen de sorunsuz kullanyyoruz. Zaten Koca marka bozuk ya da bozulması muhtemel ürünü kullanıcıya kakalamaya çalışmaz bence.

Bu arada kurutma makinası almayı düşünenler varsa hiç gerek yok falan demesinler. Büyük kolaylık. Benim hanım da istemedi. Şimdi neden daha önce almadın diyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portative -- 15 Aralık 2014; 12:53:39 >

• Arkadaşlar herkese selam,bende kurutma makainası araşırıyorum ve almak istiyorum.
    fakat konuya yabancıyım merak ettiğim hususlarda yardımınızı almak itiyorum.

1-Kurutma makinalarında su tahliye hortumu varmı ve bu ç.makinaları gibimi? eger su tahliye hortumu varsa k.makinasını ç.makinamın üstüne koyacağım için ekstradan tahliye sistemi kurmak gerekecek çünkü banyomda tek kirli su çıkış yeri var o da ç.makinesi tarafından kullanılıyor.

2-k.makinalarında ç.mkinaları gibi su giriş tertibatı varmı?ç.makinam tarafınan kullanılan tek su girişim dışında bir musluk yok ve k.makinasına bu gerekliyse ekstradan su giriş musluğu takmak gerekecek.

3-halihazırdaki çamaşır makinam bosch ve üstüne koymak için illaki bosch kurutma makinasımı almalıyım?üstüne tam oturması,oynamaması ve ölçülerinin tutmaı bakımından..
    hepsi boyut olarak aynıysa bana deneyimlerinizden yola çıkarak sorunsuz kullanabileceğim çok aşırı pahalıda olmayan 1500-2500 tl arası makine tavsiye edebilirmisiniz?
    teşekkür ediyoum...

• Çamaşır kurutma makinesi arıyorsanız.Benim tavsiyem Elektrolüx ben bir ay önce 3897 model Elektrolux aldım.
    Çok rahat baştan elektrik fişini prize su taliye hortumunu çamaşır makinesinin giderine bağlıyorsun.Sonra beyazlarda cotonu seçiyorsun renkliler için sentetik nasıl bir kuruluk istiyorsan onları seciyorsun makineyi başlatıyorsun ve o bütün işi bitirip sesli uyarıyor.Bosch makinalarda gideri kullanamıyorsun diye biliyorum kendi
    iç haznesine suyunu boşaltıyor.Benim makine 2500tl çivarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurbugras

Çamaşır kurutma makinesi arıyorsanız.Benim tavsiyem Elektrolüx ben bir ay önce 3897 model Elektrolux aldım.
    Çok rahat baştan elektrik fişini prize su taliye hortumunu çamaşır makinesinin giderine bağlıyorsun.Sonra beyazlarda cotonu seçiyorsun renkliler için sentetik nasıl bir kuruluk istiyorsan onları seciyorsun makineyi başlatıyorsun ve o bütün işi bitirip sesli uyarıyor.Bosch makinalarda gideri kullanamıyorsun diye biliyorum kendi
    iç haznesine suyunu boşaltıyor.Benim makine 2500tl çivarında.

LG F14A8RDS5 9/6 kurutmalı çamaşır makinalarında LG tavsiye ediliyor 2 si bir arada almak ne derece mantıklı arıza çıkartırmı uzun vadede hep muamma.
    açıkcası ayrı ayrımı ikisi bir aradamı kararsızım...halihazırdaki ç.makanın ekürisi olarak Elektorlüx tahliye hortumlu da olabilir dediğiniz gibi...

• Baştan bende sizin gibi bir düşünce oldu ve LG marka ikisi bir arada çok uygun bir fiyatla bir ürün bulmuştum.
    Sonra Miele yetkilisi bir arkadaş kesinlikle ayrı ayrı alın dedikten sonra bende gittim ve Elektrolux 3897 aldım bu ürün Elektrolux markasının en üst modeli buhar özelliğide var invertör motorlu ve A++ bu ürünün üstü Miele geliyor.
  • Sonunda ben de kurutma makinası aldim yok boyle bir rahatlık

• quote:

Orijinalden alıntı: nurbugras

Baştan bende sizin gibi bir düşünce oldu ve LG marka ikisi bir arada çok uygun bir fiyatla bir ürün bulmuştum.
    Sonra Miele yetkilisi bir arkadaş kesinlikle ayrı ayrı alın dedikten sonra bende gittim ve Elektrolux 3897 aldım bu ürün Elektrolux markasının en üst modeli buhar özelliğide var invertör motorlu ve A++ bu ürünün üstü Miele geliyor.

Peki bu ürün Elektrolux 3897 su girişine bağlımı makinanız?yani bir su girişi kurmak gerekiyormu su tüketen modeller var diye duymuştum.
    yoksa sadece gidere tahliyeyi verip prizemi takıyoruz?
  • dozi17 D kullanıcısına yanıt
    1.sadece kurutma makinalarında genelde var ama istersen kuulaanmaaya biliyorsun kullanmazsan ç.makinasını deterjan bölümü yerine oraya su toplama haznesi yapıyorlar simesinden kendi kendine kondenser temizleyenlerde su çıkışı yok o direk hazneye topluyor.
    2.gerek yok su kuulanmıyorlar
    3.üzerine koyma konusunu servise sorabilirsiniz aparat filan takıyorlar (ekstra ücret) ölçüler genelde aynı .forumda genelde elektrolüx tavsiye ediyorlar bu paraya çok rahat kalite bir makina alabilrisiniz forumda bu sayfada canoka adlı üye iyi fiyatlara bazı modeller yazmıştı simensin WT45W561TR modeli çok hoşuma gitti 2070 tl ama zannediyorum yılsonu nedeniyle 21.01.2015 tarihinde teslim ediyorlar (+3 günyol) bende hoover aldım 1400tl +100tl world puan a aldım çok memnunum sizede hayırlı olsun..
  • Çamaşır kurutma makinelerinde su giriş bağlantısı bulunmaz.Çamaşırdaki nemi yani suyu alıp çamaşırı kurutma
    esasına göre çalışırlar bu nemi yani suyu içlerindeki su tankına depo ederler.Benim makinam Elektrolux bu biriken suyu arkasındaki su hortumundan ayırıp makine ile gelen bir hortum bağlantısı ile gidere bağlıyorsunuz.
    Ve her kurutmada dolan su tankını boşaltmak zorunda kalmıyorsunuz.Siz bir tek kurutma bitince size uyarı veriyor filitre temizliği yapın diye onu çeşme altında yıkayıp yerine yerleştiriyorsunuz.Bütün işlem bu.Çamaşır
    makinesi ile kurutma makinesini üst üste koymayı düşünüyorsanız bu ikisininde aynı marka olması gerektiğini söylüyorlar.Çünkü almış olduğunuz ornijal aparatı diğer markaya uymayabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.