Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.662
Cevap
472
Favori
2.777.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

Uygun bulduysanız olabilir tabi, kaça buldunuz?

3 taksit 1200 :) buldum ve aldım ,bakalım yarın gerlip kurulacak
  • Hayırlı olsun, iyi bir fiyat. Paylaşımlarınızı bekliyoruz.
  • Diğer başlıktaki önerilere ve gökoş'un önerisine de güvenerek Bosch WAS24762TR Bosch Logixx 8 VarioPerfect ve yanına BOSCH WAS86511TR 8 KG 1400 DEVİR kurutma makinesi aldım, bir aksilik olmazsa bir iki güne kadar teslim edilecek. Candoğan'ın youtube videolarını da izledim, çok havalı görünüyor 24762 :) Eşim yurt dışından dönünce çok sevinecek eminim, evdeki çamaşır makinesiyle düşman olmuştu artık.

Neyse, çoğu zaman makineleri üst üste kurdurmayı öneriyorlar. Bunun sebebi sadece yerden tasarruf etmekmi yoksa üst üste kurunca başka avantajlarımız mı olacak? Makinelerin yüksekliğinin 85cm olduğunu düşünürsek, üstteki makinanın kontrol paneli 170cm yükseklikte oluyor, bu ayarlamada zorluk çıkarmaz mı? Makineleri aynı anda çalıştıracağımı da tahmin ediyorum, biri yıkarken biri kurutacak bazen, deli gibi dönen tamburları düşünürsek bu bir problem yaratır mı?

Yanlış okumadıysam kurutma 2800W, yıkama 2300W. Bu da ciddi bir rakam aslında. aynı anda çalışınca 5100W (ve yaklaşık 20-25 Amper akım) çekecek, evlerdeki elektrik hattının 3500W'a (ve 16A) göre olduğunu düşünürsek, kablolarda ısınma, erime gören oldu mu?

Doğrusu çamaşır makinesi almaya karar verene kadar böyle bir "meraklılar kitlesi"nin olduğunu düşünmemiştim. Ama internetteki tartışmaları okuyup, youtube'daki yüzlerce yıkama videosunu izleyince bu aletlerin ne acaip işler yaptığını öğrendim, çamaşır makineleri bayağı akıllanmış meğer :) Yok çamaşırı dengeliycek, yok ıslatacak, ıslattı mı kuru mu kaldı, yok dengeleyemedi kısa kesti sıkmayı falan derken... alt tarafı sağa sola dönüyor sanıyordum ben :) Amma teferruatı varmış...

Birde unutmadan, evdeki külüstür hala çalışır vaziyette, Regal'in 800 devir modellerinden, bunu direk çöpe mi atayım? Ne yapıcam ben bu makineyi? (servisler alıp götürüyor mu?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ref -- 11 Temmuz 2010; 17:21:07 >

• Benim İki kardeş üstüste, ikisi birden çalıştığı çok oluyor öyle kablolarda ısınma filan yok ama saat biraz fazla dönüyor.Üstelik Çamaşır Makinem 2700W Kurutma makinem 4000W
  • quote:

Orijinalden alıntı: ref

Diğer başlıktaki önerilere ve gökoş'un önerisine de güvenerek Bosch WAS24762TR Bosch Logixx 8 VarioPerfect ve yanına BOSCH WAS86511TR 8 KG 1400 DEVİR kurutma makinesi aldım, bir aksilik olmazsa bir iki güne kadar teslim edilecek........................................

Birde unutmadan, evdeki külüstür hala çalışır vaziyette, Regal'in 800 devir modellerinden, bunu direk çöpe mi atayım? Ne yapıcam ben bu makineyi? (servisler alıp götürüyor mu?)

Dostum, eğer sağlam ise bir ikinci elciye 150-200 aralığında verebilirsiniz. Atmayın, eski cihazlar iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Diğer başlıktaki önerilere ve gökoş'un önerisine de güvenerek Bosch WAS24762TR Bosch Logixx 8 VarioPerfect ve yanına BOSCH WAS86511TR 8 KG 1400 DEVİR kurutma makinesi aldım, bir aksilik olmazsa bir iki güne kadar teslim edilecek........................................

Dostum, eğer sağlam ise bir ikinci elciye 150-200 aralığında verebilirsiniz. Atmayın, eski cihazlar iyidir

Yada ihtiyacı olan birine yada öğrenciye vb. verebilirsiniz.

• Arkadaslar

su anda bu ıkı urun arasında kararsız kaldık.. evdekı butun beyaz esyalarımız sıemens.. nasıl ılerleyelım ne onerırsınız?

tesekkurler

http://www.hepsiburada.com/Liste/bosch-wts86511tr-hava-yogunlastirmali-kurutma-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=mtboschwts86511tr&categoryId=153223

• quote:

Orijinalden alıntı: åziz

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Yada ihtiyacı olan birine yada öğrenciye vb. verebilirsiniz.

Aynen, bu da iyi olur

quote:

Orijinalden alıntı: TRADERX

Arkadaslar

su anda bu ıkı urun arasında kararsız kaldık.. evdekı butun beyaz esyalarımız sıemens.. nasıl ılerleyelım ne onerırsınız?

tesekkurler

http://www.hepsiburada.com/Liste/bosch-wts86511tr-hava-yogunlastirmali-kurutma-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=mtboschwts86511tr&categoryId=153223

Siemens ise siemens ile devam edin...

• Tekrar merhaba,
    bir durum güncellemesi yapayım dedim, dün çamaşır ve kurutma makinemiz teslim edildi ve bugünde bosch servisi tarafından monte edildi. Sabah bir kere boş çalıştırdıktan sonra direk 8 kilo çamaşırı yığdım (aslında iki partide yıkarım diye düşünüyordum ama havluları atınca makinenin göstergesi %50'de kaldı, bende nasıl olsa ilk deneme bakalım ne olacak diye makine 100% gösterene kadar çarşaf nevresim ne varsa tıktım içine. Doğrusu biraz fazla doldu, kapak zor kapandı, ama youtube'daki "overload" testlerinden gelen cesaretle verdim gazı, yıkadı. Yıkamada sorun yok ama çamaşırlar biraz ıslak çıktılar (eski makinamdan alışığım ama), iki partide sıktırmak zorunda kaldım, bu sefer de bayağı kuru çıktılar. Daha ilk günden çamaşır makinesine sanayi tipi muamele yaptım, ama bence sınavı geçti. Aslında yıkayabileceğini bile sanmıyordum.

Direkt hepsini kurutma makinesine tıktım. Kurutma makinesnin iç hacmi çok daha büyük mü yoksa ıslanınca daha mı rahat yükleniyor bilmiyorum ama sonuçta çamaşır makinesine zor doldurduğum çamaşırları kurutma makinesine rahatça, dünya kadar boş yer kalarak yerleştirdim. Bir arkadaşımın tavsiyesine uyarak nevresim ve çarşafları düzgünce katlayarak koydum (yoksa kendi etrafında sarmal olup, düğümlenen bazı yerleri ıslak kalıyormuş). Bilmiyorum bu yöntem nekadar etkiliydi ama "dolap kuruluğunda" seçtiğim program hepsini 1sa50dk'da tamamen kurutmuştu. Bilmiyorum havanın buna bir etkisi var mı ama, hepsi kupkuru çıktı, halbuki daha üstte "Dolap kuruluğu+" ve "ekstra kuru" seçenekleri var.

Her iki makineninde dotmatrix bir ekranı var, burda progressbar halinde programın hangi aşamada olduğu gösteriliyor, ayrıca yazıyla da aletin şu anda ne yaptığı anlatılıyor: örn. "Aqua sensörlü durulama yapılıyor" vs.

Burada birçok arkadaşın dediği gibi kurutma makinesi meğer bir lüks değil, ihtiyaçmış.

Bosch WAS24762TR Logixx 8 VarioPerfect ve üstünde BOSCH WAS86511TR Logixx 8 Sensitive: Benim gibi orta halli biri için pahalı denebilir ama ben yapılan işten ve malzeme kalitesinden memnun kaldım. Evdeki çamaşır yıkama sorunu kökten halloldu.

Foto: Kurutma makinesi çalışırken

• Öncelikle iki makinende Hayırlı Olsun Ref;Çamaşır-Kurutma Makinen çok iyi bir seçim yapmışsın Tebrik EderimKurutma Makinesinin iç Hacmi 120-130L yani 8Kg lık bir çamaşır makinesinin Kazanından 2 kat daha büyük bir kazanı var.Eğer Kurutma Makinesi ile ilgili olarak bir soru-sorun(Neyi hangi proogramda kurutursam daha az elektrik harcar-çabuk kurutur vs.) olursa çekinmeden PM atabilirsin.. Sana 'İYİ GÜNLER'
  • Bilgi için söylüyorum
    Arçelik ve Beko türkiyedeki Kurutma makinesi üretim hattını iptal ettiler, artık üretilmeyecek. Stokları da elden çıkarıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

Bilgi için söylüyorum
    Arçelik ve Beko türkiyedeki Kurutma makinesi üretim hattını iptal ettiler, artık üretilmeyecek. Stokları da elden çıkarıyorlar.

O yüzden Arçelik-Beko Kurutma Makineleri 349TL-399TL ye satılıyor.
  • Kurutma makinesi üretmeye 2005 yılında başlamışlardı. Ne çabuk vazgeçtiler anlamadım.

Yapılan yatırım karşılanmadı bile desenize...
  • Geçen hafta Bosch 86511 kurutma makinesi aldık. Bu kurutma makinesiyle battaniye kurutabilir miyim acaba?
    Kurumasından ziyade üzerindeki tüyleri toplaması için kurutmak istiyorum, battaniyeyi ilk yıkadıktan sonra gerçekten çok tüy vermeye başladı, rahatsız ediyor insanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crn_knk

Geçen hafta Bosch 86511 kurutma makinesi aldık. Bu kurutma makinesiyle battaniye kurutabilir miyim acaba?
    Kurumasından ziyade üzerindeki tüyleri toplaması için kurutmak istiyorum, battaniyeyi ilk yıkadıktan sonra gerçekten çok tüy vermeye başladı, rahatsız ediyor insanı.

Eğer ağırlık olarak uygun ve Kurutmaya uygun bir kumaş ise kurututabilirsiniz.
  • Sentetik Dolap Kuruluğu veya Çok kuru+Hassas fonksiyonu ile kurutabilirsiniz ama arada bir kapağını açıp filtreyi kontrol edin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crn_knk

Geçen hafta Bosch 86511 kurutma makinesi aldık. Bu kurutma makinesiyle battaniye kurutabilir miyim acaba?

Eğer ağırlık olarak uygun ve Kurutmaya uygun bir kumaş ise kurututabilirsiniz.

Çift kişilik iskoç battaniye bahsettiğim. Etiketinde kurutmayla ilgili herhangi bir işaret yok, nasıl karar vericem kurutmaya uygun bir kumaş olup olmadığına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Sentetik Dolap Kuruluğu veya Çok kuru+Hassas fonksiyonu ile kurutabilirsiniz ama arada bir kapağını açıp filtreyi kontrol edin.

Teşekkür ederim bir yandan da hangi programı kullanırım diye düşünüyodum bende , henüz öğrenemedim neye hangi program kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 7 Ağustos 2010; 13:37:05 >
  • Siz en İyisi

Yünlü ve sentetik vb. kısa kurutma proğramında kurutun ve seceneklerden "hassas " olarak seçin sorunsuz çıkar.

eğer sorunsuz çıkar ise bir sonraki aşamada normal kurutma yaparsınız.

Ama direk atın kurutun bişey olmaz diyeceğim ama sorun çıkmasını istemiyorum
  • quote:

Siz en İyisi

Yünlü ve sentetik vb. kısa kurutma proğramında kurutun ve seceneklerden "hassas " olarak seçin sorunsuz çıkar.

eğer sorunsuz çıkar ise bir sonraki aşamada normal kurutma yaparsınız.

Ama direk atın kurutun bişey olmaz diyeceğim ama sorun çıkmasını istemiyorum

teşekkür ederim . Makineye bişey olmadığı sürece sorun yok benim için, zaten eğer kurutulmuyosa atıcaktım battaniyeleri, bıktım artık kılından tüyünden

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.