Şimdi Ara

Çalışmayan bilgisayarım ve ASUS P5KPL-AM SE Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2008 yılında aldığım bilgisayar geçtiğimiz ay bozuldu. Bilgisayar çok sağlam ve iyi bir bilgisayar değildi. Kısacası nasıl bozulduğu hakkında bir bilgi vermek istiyorum.

Bilgisayarımı, bir gün kullandıktan sonra uyumak için kapatmıştım. Kapatma işlemini güzelce, işletim sistemi yardımıyla düzgün bir biçimde yaptım. Fakat, bilgisayarın fişini prizden çıkarmadım (her zamanki gibi). Fakat ertesi gün uyanıp bilgisayarı açtığımda hiçbir şekilde tık vermiyordu, çalışmıyordu. Bir müddet bekledim ve elektrikler gitti evde. Sanıyorum ki, uyuduğum gece elektrikler birkaç defa gitmiş ve bilgisayar da prize takılı olduğu için yani güç geldiği için bir şekilde bir şeyleri bozmuş. Bu sebepten ötürü birkaç çözüm yolu denemek için bilgisayarın kasasını açtım.

Bilgisayarın kasasını açınca haliyle aşırı bir tozlanma gördüm. Annemin OKB hastası olması sebebiyle hiçbir şekilde temizleyemiyorum. Her neyse, baktım anakartın güç ışığı yanıyor. Ama sorun nerde bulamadım.

Denediğim çözüm yöntemleri:
    1) RAM'leri sırasıyla çıkarıp çalıştırmayı denemek.
    2) RAM'siz çalıştırmayı denemek.
    3) BIOS Pilini çıkartıp, bir saat bekletip tekrar takmak.
    4) Farklı kabloları çıkarıp takarak, hangi kablonun çalışmayı engellediğini anlamaya çalışmak.
    5) Ekran kartını çıkarıp çalıştırmayı denemek.

Fakat, bunların hiçbiri işe yaramadı.

Bilgisayarımın özellikleri
    Anakart: ASUS P5KPL-AM SE
    Ekran kartı: AMD Radeon HD5450 2GB 64bit
    RAM: 2x2GB DDR2
    İşletim sistemi: Windows 7, 64 bit

Bütün bildiğim özellikler bunlar. Pek fazla maddi durumum olmadığı için bilgisayarın anakartını değiştirmeye karar verdim. İnternette anakartımın ismini aratıp alışveriş sitelerine baktığımda nedense 1000TL bandında ücretler gördüm. Bu anakartı ben 2008 yılından beri kullanıyorum yani en az 12 yıllık anakart nedense bu fiyat bandında. Ama bazı yerlerde 250TL gibi (halen bana göre yüksek) bir fiyatla karşılaşıyorum. En az 12 yıllık bir anakart bu ve neden böyle bir fiyatı var anlayamadım?

Bilgisayarımdaki anakarta eşdeğer bir anakart satın almak istiyorum. Her türlü önerinize açığım. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En basit yöntem güç kaynağını değiştiriniz. Muhtemelen içindeki cam sigorta yandı. Elektronikçide değiştirebilir veya yeni güç kaynağı bakabilirsiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim hocam. Yeni anakart siparişi verdim dün. Eğer anakart değişimi işimi görmezse güç kaynağı sorunlu demek. Bu cam sigortalar ne kadar tutuyor hocam?

• İçindeki 1-2 Amper sigortadır. Parça olarak 1 TL bile eder etmez. Ama PSUnun devre kartına lehmlidir. İşçiliği olur.

https://www.robotistan.com/
    Cam Sigorta Fiyatları | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/cam-sigorta

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Tekrar cevaplarınız için teşekkürler.

• Aynı anakarttan bendede vardı sorununu bir türlü çözememiştim herşeyi denemiştim sorun anakarttaydı çöpe attım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.