Şimdi Ara

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri hakkında konuşalım gelin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
21.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Var mı bu bölümde okuyanlar, tanıdıkları olanlar.. Ya da az buz bilgisi olanlar. Konuşalım bu bölüm hakkında

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, işgücü piyasası ve işçiler ile işverenler arasındaki ilişkileri inceleyen iki yakından bağlantılı alandır. Çalışma ekonomisi, ücretler, istihdam ve işsizlik gibi ekonomik faktörlerin işgücü piyasasını nasıl etkilediğini incelerken, endüstri ilişkileri, işçiler ve işverenler arasındaki sendikalar, toplu sözleşmeler ve çalışma koşulları gibi konulara odaklanır.

Çalışma ekonomisi, işgücü talebi ve arzı arasındaki ilişkiyi anlamak için ekonomik modelleri kullanır. Bu modeller, asgari ücretin istihdam üzerindeki etkisini veya teknolojik ilerlemenin işgücü piyasasını nasıl şekillendirdiğini tahmin etmeye yardımcı olabilir. Endüstri ilişkileri ise işçiler ile işverenler arasındaki ilişkilere odaklanır ve sendikaların, toplu pazarlıkların ve iş güvenliğinin işgücü piyasasını nasıl etkilediğini inceler.

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarında çalışmakla ilgilenenler için çeşitli kariyer fırsatları bulunmaktadır. Bu alanlardaki mezunlar, hükümette, iş dünyasında, sendikalarda ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarda araştırmacı, analist ve politika yapıcı olarak çalışabilirler.

Çeko Mezunları Yorumları

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanında başarılı bir kariyer yapmak isteyenler, bu alanda yüksek lisans veya doktora derecesi almayı düşünebilirler. Çeko mezunlarının yorumlarına göre, bu alandaki programlar, öğrencilere işgücü piyasası ve işçi-işveren ilişkileri konusunda derinlemesine bir anlayış kazandırmaktadır. Mezunlar ayrıca, ekonomik modeller kullanma, araştırma yapma ve politika önerilerinde bulunma becerilerini geliştirdiklerini ifade etmektedirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bitir %70 bankacı olursun :D
  • Biraz araştırdım öyle ahım şahım özellikli bir bölüm değil ekonometrinin başka türü :D

Aslında yazmayı düşünüyorum ama sadece Marmara çeko yazıcam başka univde okumam :D
  • ben de marmara yazıcam, belki bir de ist. ünv.
    Fakat elimde hani geleceğin meslekleri falan diye kitaplar olur ya öyle bir şey var içinde de çalışma ekonomisti geçiyor.. Ondan kıllandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_93

ben de marmara yazıcam, belki bir de ist. ünv.
    Fakat elimde hani geleceğin meslekleri falan diye kitaplar olur ya öyle bir şey var içinde de çalışma ekonomisti geçiyor.. Ondan kıllandım

ya bende marmara istiyorum hatta 2. öğretimde olurda biraz zora soktum snrm :D

Ygs 326 166 bin

lys1 :22 net
    lys3: 56 net inş gelir ya :D Ama hayal sanırım marmarayı çok istiyordum :D olmadı ist cevresi uluslar arası ilişkiler yazıcam :D
  • bakalım benim de zor gibi ama iö olur herhalde ya :D inşallah senin de istediğin olur kardeşim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanEvliyaoglu

Biraz araştırdım öyle ahım şahım özellikli bir bölüm değil ekonometrinin başka türü :D

Aslında yazmayı düşünüyorum ama sadece Marmara çeko yazıcam başka univde okumam :D

ekonometrinin başka türü derken??

buyrun sorun arkadaşlar imzam aşağıda ikinci sınıf öğrencisiyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnL3507

quote:

Biraz araştırdım öyle ahım şahım özellikli bir bölüm değil ekonometrinin başka türü :D

memnun musun bölümden? bölümün getirisi neler ? iktisat ekonometriden farkı var mıdır? iş olanakları diğer iibf bölümlerinden daha çok diye duydum öyle mi sence?
  • quote:

quote:

Hocam bölümü önerirmisin?
    Yazabilimde 2. öğretimi
    okul nasıl?
    Gelecege yonelikmi?
    hocalar bölüm hakkında ne diyor?
    iş olanakları kısıtlmı?
    Universite ortamı nasıl?
    dersler agırmı?

• takip...
  • Bir yakın için takibe aldım
  • quote:

quote:

quote:

Yazabilimde 2. öğretimi
    okul nasıl?
    Gelecege yonelikmi?
    iş olanakları kısıtlmı?
    Universite ortamı nasıl?
    dersler agırmı?

*Bölümü kesinlikle öneririm
    *Bir çok büyük şirketin insan kaynakları müdürü en iyi Çalışma Ekonomisi mezunlarının Dokuz Eylül'den çıktığını dile getirmiştir.
    *Geleceğin 10 bölümü içerisinde 6. sıradadır.
    *İş olanakları İİBF nin tüm olanaklarını kapsamakla birlikte İnsan Kaynakları ve Sendikacılık üzerinde uzmanlaşılabilir, bunun sebebi bölümün Hukuk ağırlıklı olmasıdır ki Hukuk ağırlığı müfettişliklerde ve İş Hukuku konusuna hakim olmak isteyen Kurumsal şirketlerde tercih edilebilirlik sebebidir.
    *Üniversite ortamı güzeldir kampüs açısından kısıtlı olsada hem okula hemde sosyalliğe fazlasıyla hakim olabilirsiniz.
    *Dersler ağırmı, bence değil sadece sınav haftası çalışmak yerine sınavdan 1 hafta öncede çalışılırsa geçilebilir bence.

Dokuz Eylüle gelecek olan arkadaşlarımız olursa yardımcı olabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yazabilimde 2. öğretimi
    okul nasıl?
    Gelecege yonelikmi?
    iş olanakları kısıtlmı?
    Universite ortamı nasıl?
    dersler agırmı?

*Bölümü kesinlikle öneririm
    *Bir çok büyük şirketin insan kaynakları müdürü en iyi Çalışma Ekonomisi mezunlarının Dokuz Eylül'den çıktığını dile getirmiştir.
    *Geleceğin 10 bölümü içerisinde 6. sıradadır.
    *İş olanakları İİBF nin tüm olanaklarını kapsamakla birlikte İnsan Kaynakları ve Sendikacılık üzerinde uzmanlaşılabilir, bunun sebebi bölümün Hukuk ağırlıklı olmasıdır ki Hukuk ağırlığı müfettişliklerde ve İş Hukuku konusuna hakim olmak isteyen Kurumsal şirketlerde tercih edilebilirlik sebebidir.
    *Üniversite ortamı güzeldir kampüs açısından kısıtlı olsada hem okula hemde sosyalliğe fazlasıyla hakim olabilirsiniz.
    *Dersler ağırmı, bence değil sadece sınav haftası çalışmak yerine sınavdan 1 hafta öncede çalışılırsa geçilebilir bence.

Dokuz Eylüle gelecek olan arkadaşlarımız olursa yardımcı olabilirim.

yazıcam 9 eylülü :D ama kesin girermiyim bilmiyorum artık gorucez hocam :)

• Ankara Mülkiye harici çokta içime sinen bir yer değil açıkçası , iyi bir hukuk yada mülkiye düşünmekle beraber , çok övüldüğünü görüyorum etraftan puanların yerlerde olmasına anlam veremiyorum bir taraftanda.

Nedir , ne değildir , bilen duyan gören not düşerse sevinirim.
  • açıkcası ıktısat okumak ıstıyorum tavsıye edermısın bu bolumu ıktısatın yerıne
  • arkadaşlar bu yıl sınava girdim.sayısaldan sıralamam 114.000 tm de ise 120.000 ist. üniversitesi çeko (iö) sanırım gelir.bende istanbul da oturmaktayım.sizce il dışında bi mühendislik mi yoksa kendi ilimde çeko mu ? önerilerinizi bekliyorum.saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calibre500 -- 25 Temmuz 2012; 23:02:49 >
  • işletme mi çeko mu dersiniz peki hangisini önerirsiniz?
  • arkadaslar.

çeko yu bıtern bırı ne olabılır arkadaslar bunun cevapı ınternette bır cok bolum ama

girecegımız kpss sınavında nelerden sorumluyuz bılgısı olan var mı

sosyal guvenlık uzmanlıgı ıcın kps de hangı sorularadan sorumluyun ornegın hukuk çeko iktısat bolmu soruları gıbı hangılerınden sorumluyum bılgısı olan var mı
  • Ankara Üniversitesi Çeko Nasıldır arkadaşlar ?
  • Beyler hortlattım özür dilerim ama bu bölüm nasıldır yani iş imkanları falan mezun olan bir kişi ne iş yapar , önerirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.