Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.673
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • n11'de 150 liraya 11 tl pepsi kapak kodu girebilirsiniz. hızlıal'da da 25 tl finansbank indirimi var sanırım.
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    hocam bence orta derecede ışık kullanımı yanlış, başlangıç düzeyindeki ışık yeterli oluyor genelde. Bu calibronun ışığı çok fazla ve arka plan mavimsi çıkmış ama bence o derece kötü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: tsunamic

Touch Lux için de yeni firmware çıkmış:http://www.calibro.com/destekLux.php

sanırım pocketbook 5.2 versiyonu değil,yeni arayüz vs yazmıyor

Evet 5.2'yi bekliyorduk ama 4.4'de ufak değişiklikler yapmışlar.

5.2'yi yüklersek garanti konusunda durum nedir acaba bilen var mı?
  • Kampec kullanıcısına yanıt
    garantilik bi durum olursa (ölü piksel vs)pocketbook yazılımıyla göndermek sıkıntı yaratır gibi,onun için yollamadan calibro yazılımı yuklenebilir,zaten açılmazsa filan içindeki yazılımın önemi kalmıyor.
  •  Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux

Bugun sonunda fotograflari cekebildim. Soldaki görüldügü üzere Boyue ve sagdakide Kindle PW3. Keskinlik farki var, belki bu uygun programda uygun font secimiyle falan cozulebilir, birde boyue de folyo yapistirdim, mat bir folye ve sanki keskinligi etkiledi gibi geliyor bana.
    Boyue de cift cekirdekli 1 Ghz hizinda islemci , 512 MB Ram ve 8 GB Hafiza var. Ayrica microsd kart yardimiyla hafizayi daha da arttirmak mümkün. Ses cikisi sayesinde kulaklikla muzik dinlemek yada kitaplari okutmak mümkün ama ben kitap okutmayi denemedim sadece bir kac tane mp3 atip muzik sesine baktim, cihazi muzik player olarak kullanmayacagim icin ses kalitesi cok önemli degil, kitap okutmak icin yeterli diye dusunuyorum.
    Boyue de Android 4.2.2 var, cihaz geldiginde bir cin sayfasinda update romlari vardi onlardan en sonuncusunu yukledim ve daha sonrada root yaptim. Bu aksam tekrar bir update daha buldu ve OTA yukledi. Daha sonra tekrardan root yaptim. Normalde kendi yaziliminda google play store yuklu degildi, root yaparak play store yukledim ve daha sonra kendi accountumla ordan uygulamalari indirebildim. Kendi yaziliminda cok fazla bir sey yuklu degildi gerek duydugum uygulamalari daha sonra kendim yukledim ve birlikte gelen bir kac gereksiz cince uygulamayida root explorer yardimiyla sistemden sildim.
    Kendi standart yazilimi cok basarili degil biraz modifiye etmek lazim, standart okuma uygulamasi FBReader in epeyce modifiye edilmis hali pek kullanisli degil, onu marketten normal FBReader ile degistirdim, daha iyi duruma geldi. Ayrica bir kac tane daha okuma programi yukledim (Moon+Reader, coolreader, Montana, Adobe reader gibi) ve istedigim sozluk programini kurdum, hepsi guzel calisiyor.
    Ekrani Pearl HD E-ink , arkadan aydinlatmali ve 1024-768 cozunurlugu var. Ekran kalitesinin Kindle PW2 ile ayni oldugu söyleniyor, bende herhangi bir sorun görmedim. Isik dagilimi iyi, esit dagiliyor gibi gozukuyor.
    Yabanci forumlarda da daha önceden okudugum kadariyla Pil sorunlu olabilir diye yaziyordu, sonucta bu bir android cihazi ve sade kitap okumaktan ziyada baska seylerde yapmak icin dusunulmus ama goz yormasin diye e-ink ekran koymuslar. Yani dikkat etmezsen arka planda birseyler calisiyor ve islemciyi surekli uyanik tutuyor olabilir. Ilk okudugumda pilin 2-3 gun gittigini yazmislardi ama bir kac modifikasyondan sonra pil suresini arttirmaya baslamislar kullanicilar. Bende ayni sekilde SetCPU ve DS Battery Saver programlarini kurdum ve bir kac ayar yaptim. Pili en son 48 saat önce sarj etmistim, su anda pil seviyesi %68 de, bu arada cok fazla kullanmadim ama biraz kitap okudum ve bir kac prgram yukledim, ayar falan yaptim. Yani bu sekilde 4-5 gun gitmesi lazim en azindan. Bu bir Kindle ile karsilatirilmaz ama sonucta ayni isi yapmiyorlar.
    Kitap okuma konusunda hic sorun yok her türlü formati okuyabilir, Kindle gibi birseyleri dönüstürmeye gerek yok, uygun bir app ile herseyi okumak mumkun. Pdf okuma icinde epeyce uygun, islemci hizli oldugu icin zoom yapma yada kaydirmada cok sorun olmuyor.
    Yazilimda bence yeterince stabil, simdiye kadar hic takilmadi yada bir sorun olmadi, tabiiki gelistirilecek cok sey var ama genel olarak kullanmaya uygun su anda.

Bu Cihaz icin belki baska bir yerde yeni bir Konu acip orda sorunlari ve bilgileri paylasmak daha uygun olabilir. Isteyenler varsa ordan devam edebiliriz. Sorulariniz varsa cevaplamak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesahin -- 28 Kasım 2014; 23:15:11 >

• mesahin M kullanıcısına yanıt
    perfect viewer ile cbr çizgiroman performansına bakabilir misiniz?
    Özellikle yan çevirip, satır satır geçerken hız tatmin edici olacak mı?
  • Ekran bu şekilde kaldı ve hiç bir şekilde değişmiyor
    Belki benim bir müdahalem olmuştur bilmeden diyecegim ama ne ekranda ne arka kısmında çatlak veya herhangi bir çizik bile yok
    Garanti sorun çıkarmadan halleder mi , Aynı sorunla karşılaşan varmıdır ?

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux
    Detaylı inceleme için çok teşekkürler. PM ile yolladığınız incelemeyi de okudum. Açacağınız yeni konuya bana yolladığınız PM'de yazdıklarınızı da eklerseniz tüm arkadaşlar için çok yararlı olur diye düşünüyorum.

Tam bu incelemelere bakıp Boyue T62 sipariş edecektim ki, dün Amazon'da Black Friday sebebiyle Kindle PaperWhite 2'nin 119 dolardan 99 dolara indirildiğini gördüm. Tesadüfe bakın ki tam da bu hafta ABD'den dönecek bir arkadaşım vardı. Hemen ondan onay alıp 1 adet PW2 siparişi verdim.

Üzgünüm, Boyue T62 kulübüne katılamayacağım, ama her türlü desteğim sizinle.

e-reader ihtiyacı olan başka bir arkadaşıma da Calibro aldırmak üzereyim. Cihazları onunla değiş tokuşlu kullanma ihtimalimiz yüksek. Deneyimim oluştukça karşılaştırmalı yorumlarımı paylaşırım.
  • Perfect viewer i kurdum ve örnek olsun diye iki tane cizgi roman indirip programla actim. Asagida videosu var:

• Crowley45 kullanıcısına yanıt
    Benimde ekranın alt tarafı öyle kaldı. Ben gönderdim. Büyük ihtimalle değişim yapılacak dediler. Son kararı pazartesi bildiririz dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basic modelini 27 sinde sipariş verdim ve klasik bir yurtiçi kargo olayı olan merkezden şubeye şubeden geri merkeze diye uzayan bi döngüye girdi ürün ama inşallah hafta başında elimde olacak gibi. Ürün gelmeden binlerce epub indirdim, hele bi gelsin canına okuyacağım keskinlik olayında fark olacaktır elbet beğenmezsem paperwhite alacağım, lüx modeli hem çok çirkin hemde aydınlatması bildğin mavi.
  • Crowley45 kullanıcısına yanıt
    Silgiylemi sildiniz hocam :) Sağlık olsun nazar çıkmış, şansınızı deneyin bakalım.
    bence sayfa yenilemesi, alt satıra geçmesi, netliği gayet iyi.

Bir alt satıra geçmek için sağ alt köşeye bir kere tıklamak çoğu zaman yeterli oluyor.

Tek sıkıntı sürekli kullanımda yenileme sırasındaki siyahlaşma rahatsız eder mi?

Onun dışında ben performansını beğendim.
    Video için çok teşekkürler.
    Hocam dik olarak göstermiyormu CBR leri?
  • taytaylan kullanıcısına yanıt
    Gösteriyor tabii ki, o durumda tam sayfa sigiyor ekrana ve kaydirmak gerekmiyor, sadece sayfayi döndürmek yeterli oluyor. pphammer yatay kaydirma performansini merak etmisti o yüzden sadece yatay olarak gözüküyor videoda.
  • merhaba
    bu ürüne flash bellek misali e kitap aktarabiliyormuyuz. yoksa kindle gibi bir siteye mi bağımlı kalacağız. bu konuda bilgi verebilirmisiniz. kindle da kullandım calibro da var şu an ama kendi görüşüm hızı iyi değil geçişler çok yavaş. bir üst modelini incelemedim basic var elimde ama sinir oldum resmen. 9cmx12cm ekran boyutu var . cihazda 11.5 cmx 17 cm ortalama olarak ... ekran boyutunu 13.5x19.5 cm roman boy isterdim. ekran boyutu küçük.

kitabın o tozlu sayfalarını karıştırmasını seven ayrı bir hazzını alan insan için e kitap okuyuculara alışması benim gibi zor olacaktır. başkasına özenipte kitap okuyucuya alışırım diye alıp sonra başımı duvarlara vuran bir insanım.

takdir sizin
  • taytaylan kullanıcısına yanıt
    çizgi romanlarda 7inç ips tablet bile dik olarak yeterli gelmiyor.
    6inç dik ve tam sayfa küçük kalacaktır.
  • Ekşi Sözlük'te Epub kitaplarda performans kaybı olduğunu, Mobi'ye çevirerek bu performans kaybını giderdiğini yazan bir vatandaş sayesinde, ben de kitaplarımı Mobi'ye çevirmeye başladım ve kesinlikle sayfa geçişleri hızlandı. Şimdi hiç bekleme yapmıyor. Yavaşlık var diyorsanız, siz de deneyin bunu bence.

Calibro Touch Lux'te denedim.
  • Dipnotlar nasıl okunuyor ve gözüküyor her sayfanın altında bi ton dipnot olan kitaplar var bunları rahatça okuyabilecekmiyiz kullananlar aydınlatırsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

Ekşi Sözlük'te Epub kitaplarda performans kaybı olduğunu, Mobi'ye çevirerek bu performans kaybını giderdiğini yazan bir vatandaş sayesinde, ben de kitaplarımı Mobi'ye çevirmeye başladım ve kesinlikle sayfa geçişleri hızlandı. Şimdi hiç bekleme yapmıyor. Yavaşlık var diyorsanız, siz de deneyin bunu bence.

Calibro Touch Lux'te denedim.

Mobi daha eski bir teknoloji sanırım. Yine Epubdaki gibi "içindekiler" kısmı oluyor mu?

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.