Şimdi Ara

Çağrı Merkezinde Çalışmamak İçin Geçerli Nedenler (Zorla İşten Çıkarıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık iki sene önce yaşadığım ildeki bir çağrı merkezine üç arkadaş başvuru yaptık ve aradan belirli bir süre geçtikten sonra bizi iş görüşmesine davet ettiler.Aslında bu iş görüşmeleri hiç bir zaman yüz yüze olmuyor yaklaşık 5-6 kişi bir toplantı odasında toplandık ve bize teker teker soru sordular, lakin o kadar boş sorulardıki aldırış bile etmedi kimse çünkü resmen kimin konuşma kabilyeti iyi veya kötü diye bizi süzerek test ettiler.

    Benim lise diplomam yok diye beni THY çağrı merkezine değilde digiturk çağrı merkezine yolladılar(2side aynı binada) 2 arkadaşım THY'de çalışırken ben digiturkte çalışıyordum, biz oraya bir nebze deneme elemanı olarak girmiştik çünkü bizim maaşımızı işkur sağlıyordu çağrı merkezi değil.Her neyse sabah erken kalkardım baya saat 7.30 gibi kalkar elimi yüzümü yıkar sonra ise kahvaltımı yapardım sonra geri kalan bir saati ise battlefield 3 tdm oynayarak geçirirdim ve saat 10:00 olduğunda yola çıkardık 3 arkadaş çağrı merkezine yürüyerek giderdik zaten 15dklık yol uzaklıktaydı.İşe başlamadan önce beni sınava soktular sınava sokmadan öncede 30dk öncesi elime kağıt tutuşturdular bunu ezberle dediler her neyse ben okumaya devam ettim bir baktım sınav vakti dedi takım lideri iyi tamam dedim sesimi çıkarmadım sınava girdim çıktım direk işe koyul dedi bana iş yapacağım bilgisayarı açtı ve kulaklık gerekli bileşenleri üstüme zimmetleyerek bana sundu.

    Ben zaten işte yeniyim her hangi bir tecrübem yok önüme bir dolu kağıt verdiler kağıttaki yazıları ezberleyene kadar hep aynı satırları okumak zorunda kaldım işin en zor kısmıda şu, ben dürüst bir insanım kimseyi dolandırmadım veya hırsızlık yapmadım.Bizden istenilen şey bize sunulan programdan ara tuşuna basarak rasgele bir numara çeviriyordu bilgisayar ve digiturkün ürünlerini satmaya çalışıyorduk fakat sandığınız gibi kolay değil neden derseniz bir vicdanınız el vermiyor iki göz göre göre yalan söylüyorsunuz,nasılmı? İşte şöyle anlatıyorum.

    Örneğin digitürkün paketleri var bu paketlerin içersinde zaten sizin satın alacağınız kanallar ve özellikler mevcut fakat paketin içeriğinin sadece 3/1 ni söyleme emri geliyordu eğer baktın müşteriyi ikna edemedinmi 3/2 sini söylüyorduk halenmi ikna olmadı? 3/3 nü söylüyorduk birde üstüne üstelik ücretsiz montaj yapacağız benden olsun diyorduk ama öyle olmuyor o iş neden derseniz montaj zaten ücretsiz yani ortada bir kıyak yapma seçeneği yok.En kötüsüde ne biliyormusun telefona yaşlı başlı köyde yaşayan teknolojiden anlamayan dedeler nineler çıkıyordu ve hiç bir şeyden anlamayan yaşlı insanlara ürün satıyorduk.

    Aradan belirli bir süre geçti ve bizi çağrı merkezi müdürü yanına çağırdı ve dediği şuduki siz çok az satış yapıyorsunuz, ben sizin yerinizdeyken eskiden günde 60 adet digiturk satıyordum deyip bizi aşağladı bende sinirlendim çünkü adam bildiğin yalan söylüyordu,aşağı indik çağrı merkezine ve kameraya bakarak adamın taklitini yaptım sesli olarakta adamın dediklerini alaylı bir şekilde söyledim.Artık gördülermi görmedilermi bilmiyorum.

    Her neyse artık işe kendimi odaklamıştım her ne kadar isteksiz çalışssamda sonuçta dolandırıcı olarak çalışıyorsun orada,takım lideri beni her seferinde yanına çağrıyordu yok işte şu makeleden şu kısmı eksik söyledin yok çağrıları uzun tutuyorsun yoksa kısa tutuyorsun vb gibilerinden.Ben zaten sinirli bir insanım saçmalıklara ve boş işlere tahammülüm yok birde bunun üstüne böyle saçma sapan şeyler duyunca iyice sinirlendim.Yakın bir iş arkadaşımın dediğine göre takım lideri o mevkiye müdür ile ilişkiye girip gelmiş artık gerisini siz tahmin edesiniz diye üç nokta bırakıyorum...

    Öğle yemeğimiz bir saat ayrıca toplamda yarım saat mola iznimiz var.Ben sigara içmediğim için bu yarım saat izini şöyle değerlendiriyordum.Öğle yemeğine çıkıyordum 1 saat 20dk kullanıyordum ve 10dksınıda acil ihtiyaçlar için saklıyordum her neyse yemekten bir döndüm baktım beni hattan atmışlar dedim hayırdır siz? 45dk hatta gelmediğin için seni hattan arttık dediler bana.Bende sinirli bir halde sordum kardeşim 1 saat 30dk izinim var böyle bir şey yapmaya hakkınız yok dedim ses çıkartmadılar ve hattan atılınca bu size eksi puan olarak yansıyor.

    Tam bir buçuk ay oldu ve takım lideri beni çağırdı istifamı istedi ben dedim hayırdır ne oluyor öyle bana maaş veren siz değilsiniz devlet işkur bana veriyor maaşımı dedim.O ise yok işte o iş öyle olmuyor sağladığın hizmetten memnun değiliz demeye başladı her neyse ben lafı uzatmadım iyi tamam lanet olsun dedim içimden istifamı verdim zaten orada bir dakika bile duramazdım sonuçta insanları göz göre göre dolandırıyorduk ve işten ayrıldım benim ayrılmam ile beraber çoğu kişiyi işten çıkartmışlar meğerse taktikleri şuymuş yeni eleman alıp atma işlemi yani maaş ödememek için o yüzden siz siz olun sakın ama çağrı merkezlerine girerken dikkatli olun kalın sağlıcakla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Çağrı Merkezinde Çalışmamak İçin Geçerli Nedenler (Zorla İşten Çıkarıldım


    The Wolf of Wall Street filmindeki gibi biri değilseniz zaten satış işi yapamazsınız. Satış işleri ne yazık ki böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takım liderimi bayan yoksa müdürmü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AI Engineer

    Çağrı Merkezinde Çalışmamak İçin Geçerli Nedenler (Zorla İşten Çıkarıldım


    The Wolf of Wall Street filmindeki gibi biri değilseniz zaten satış işi yapamazsınız. Satış işleri ne yazık ki böyle.

    Hiç izlemedim bir göz atarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drejtc

    Takım liderimi bayan yoksa müdürmü?

    Bayandı kendileri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çağrı merkezinde ne tür eğitim istiyorlar ? Zor bir iş mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tw Scott

    Çağrı merkezinde ne tür eğitim istiyorlar ? Zor bir iş mi ?

    Eğitim falan istemiyor 30dk lık bir eğitime giriyorsun o kadar ama eğer THY girersen o zaman bir aylık eğitime alıyorlar.Zor değil ama sabır işi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşten çıkmak için bahane?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam niye çagrı merkezine çalışmaya gidelim fakir miyiz yapmayın üç kuruşluk insanların laflarını niye yiyim aç yatarım kendimi ezdirmem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belli süre meşhur bilinmeyen numarlar servisin de çalıştım ,

    Hemen hemen aynı şeyler.Konuşabilen herkes işe giriyordu.

    500 çalışan varsa 490 ı öğrenci.Çünkü şirketin geçim kaynağı öğrenciler.bitişiğinde 2 üniversite var ve sana ders programına göre iş veriyor.günde 6 saat sadece yarım saat mola var.20 dk yemek 10 dk wc.

    Verdiği para 3 yıl önce 650 tl civarıydı ve yemek yoktu.Takım liderleri iyi insanlardı ve öğrenci oldukları için çalışanlar tolerans gösteriyorlardı.



    Şirket 1 çalışana saatlik 3.5 yada 4.5 tl veriyordu.O zamanın asgeri ücretine tekabül ediyor.



    Hatta düşen müşteriden dakika boyunca 2 tl ye yakın ücret kesiyor.5.30 saat boyunca hiç durmadan konuşuyoruz.Bana saatte verdiği 3-4 tl yi sadece 1 dk boyunca kazanıyor.



    5 saat 300 dk dan , 600 tl eder bize günlük maks 30 tl alırken üstümüzden 600 tl kazanıyor.Ve çalışan 100 lerce personel var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    Aklima şu sahne geldi


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam istifa niye ettin? bırak onlar seni çıkarsalardı. en azından dava açma imkanın olurdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 yıldır bu sektörün her pozisyonunda ter atmış ve en eski çalıştığı iş yerine de dava açmış birisi olarak söylüyorum ki: " Piyasa vasıfsız,yalaka,yönetici değil idareci adam dolu. İşçi sınıfını düşünmeyen tek derdi cebine daha çok para koyayım da ne olursa olsun" diye elemanlarını harcıyanlar patronlarla kaynıyor ortalık.En iyi patrona ölüm dilerim.
    İmkanın varsa okumaya devam et üniversiteyi bitir.Bırak onlarında yerine sen geç. O da olmuyorsa mesleğin varsa onu yap hiçbirini yapamam diyorsan hayatının her köşesinde böyle adamlarla çalışacaksın.

    son bir şey daha : Rica ediyorum herkes iş kanununu okusun. Bilgi sahibi olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge1DeliAdam -- 9 Mart 2018; 21:7:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam thy çagrı merkezi demişsin?

    taşeron firma mı bu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece çağrı merkezi vs. değil mesele, işkurun işbaşı eğitimi olan hiç bir işe girmeyin çalışmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.