Şimdi Ara

C24FG73 144 hz Problemi ve Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar monitörüm samsungun 144 hz olan c24fg73 modeli önceki ekran kartım rx 460 dı. Şuanki ekran kartına bağladığım dvi ile bağlantı yaptığımda 144 hz alabiliyordum ama şuan ki ekran kartımda (5770) display port olmasına rağmen 144hz modu hiçbir şekilde açılmıyor. Çözümünü bilen var mıdır acaba? bu arada ekran kartı geçici ama yinede 144 hz modunda kullanmak ve monitör özelliklerini tam anlamıyla kullanmam gerektiği için soruyorum. Bir başka soruda şu başka bir ekran kartı alacağım ama üzerinde sadece dvi çıkış var ama cfg73de dvi çıkış yok display ve hdmi var şimdi dönüştürücü ile ekran kartının dvi ını monitörün display portunu dönüştürücü ile kullansam 144 hz alabilirmiyim yoksa sıkıntı çıkarır mı ve dönüştürücü kullandığım zaman ekstra input lag sıkıntısı çıkar mı-monitörün giriş gecikmesi azaltma(input lag) modunu açabilirmiyim genede? Örnek dönüştürücülerin aşağıya linkini koydum bu arada şuanki display port sürümüm 1.2 veya daha üstü sanırım bunu merak ediyorum cevabı bilen arkadaşlar yazarsa çok teşekkürler ederim şimdiden iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 21 Şubat 2019; 21:22:15 >

• Floodlamayı sevmem ama cevabı bilen arkadaş yok mudur yav? :))
  • Hocam yardımcı olamayacağım fakat bu monitörle başka bir monitör arasında kaldım. Sizden ricam deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Memnun musunuz? Özellikle yazılar net mi? İyi günler dilerim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DeatSlayer kullanıcısına yanıt
    valla bazı yerlerde bende sanki net değil gibime geldi de dediğim gibi banada öyle geliyor olabilir yada ekran kartıyla ilgilide olabilir tam bir deneyim ne yazık ki paylaşamayacağım çünkü adam akıllı ekran kartım yok 5770 kullanıyorum :) ve alma arifesindeyim.Ama şöyle söyleyeyim belki ben 32inç tvden buna geçtiğimden bana öyle geldi ama sanmıyorum öncede baya monitör kullandım oyunlarda baya net hani diyorsunuz ya(cs go için bahsediyorum en azından) 800x600de bu adam nasıl oynuyor nasıl görüyor etraf gözükmüyor diye.Monitörde 800x600 sanki hd mod gibi güzel gözüküyor en azından bana öyle geldi ve başka 144hzde görmedim bakmadım hayatımda o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ve dediğim gibi tam deneyimlemedim çünkü biliyorsunuz ekran kartıda önemli unsur bunlar için.Onun dışında input lag modu yani giriş gecikmesi modu gayet güzel baya azaltıyor en azından ben öyle farkettim gibi.Pek modlarınıda kurcalamadım black equ vs.var.

Edit:En büyük eksilerinden biri bana göre monitörde dvi giriş yok kardeşim bir insan böyle bir monitöre neden dvi koymayıp onun yerine 60 hz için 2 tane HDMI koyar ve 1 tane display port koyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 14:57:17 >

• Seriouslyman kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ediyorum acaba net olmadığını düşündüğünüz yeri fotoğraf olarak çekebilir misiniz?
    hocam şuan akıllı telefonum bozuldu yok tuşlu var öyle bir yerde yok siz kafanıza göre takılın netlik önemli konu değil önemli olan konu input lag diyorsan ki ben hardcore oyuncuyum ssk sgk bağkurlu e siporcu olicam diyorsan ki o zaman sana curved gitmez düz panel alman lazım çünkü 3-5 ms nin bile önemi fazla olabilir ha yok ben onu yaparım bunu yaparım film izlerim diyorsan o zaman va alacan va larda da en iyisi sanırım bu samsung başkasını bilmiyorum hocam yardımcı olmak isterdimde şuan vaktimde yok ne yazık ki ekran kartı bakıyorum dediğim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 16:17:3 >
    Anladım hocam kusura bakma konuyu saptırdım da, en iyi bilgi kullancııların deneyimidir heralde. Oyunla işim yok, görüntü daha önemli. Monitörü beğendim fakat netliği kötüyse büyük hayal kırıklığı yaşarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 HZ siyah çizgi sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    o zaman 4k bakacan hocam ne yazık ki ne diyeyim ne kusuru bu arada netlikde öyle bir netlik değil belkide monitör bilerek yapıyor öyle olduğunu düşünüyorum çünkü oyunlarda baya 800x600de cs go çok smooth gözüküyor yani 1024x768 modu sanki başka bir monitörün yada benim eski 32'' tvnin 1280x960 modu gibi garip bir şey yani nasıl söyleyeyim + bundaki görüntü işleme teknolojisi diğerlerinden en iyi olanı sanırım hocam diğerlerini bilmiyorumda ben ucuza bulduğum için aldım yoksa va panel miş tn panelmiş farketmez hatta ben düz panel istiyordum daha iyi olur diye hem giriş gecikmesi az olabilirdi hemde biraz daha geniş curved olunca biraz oyun küçülüyor gibi şu videoyu atayım orada farkedersin sanırım.Herhalde buda bana öylesine gelmiyor yani
    SH Hanyoutube
    [CFG70 vs XL2420T] Monitor Duplicate Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=CSWQLlxwv6s

Bu arada videoda sanrıı mbunu bir altı cfg70 olan model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 16:31:27 >

2K model bir monitör almıştım 1 hafta önce. 2K monitörde 1080p videolar net değildi, piksellerin sığması için büyütülünce bulanık gibi oluyordu o yüzden iade ettim 1080p monitör arıyorum ki 1080p videolar net olsun.
    Tekrardan geldim hocam kusura bakma ekran kartı bakıyordumda aldım inşallah beklediğimden iyi çıkar hadi bakalım bulanıklığada gelirsek şimdide farkettim ya nasıl söyleyeyim sana bilmiyorum usta belki bana öyle geliyordurda.Yani bulanıklık değil gibi tam sanki hani oyunlarda kenar yumuşatma olayı var biliyorsun değil mi? hah onun gibi ama gözü rahatsız ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum bazen etmiyor bazen ediyor gibi garip bilmiyorum belkide dediğim gibi monitör ayarlarını tam yapmadığımdan olmuş olabilir belkide csgo da 800x600 bu yüzden daha iyi geldi bana hocam yani 800x600 bile öyle diyeyim hani dediğim gibi bazı profesyonel oyunculara ''800x600de nasıl oynuyor bu adam her taraf leş gibi görünüyor'' diyorya sanki 800x600 değilde 1024x768 in kenar yumuşatması açık hali gibi gözüküyor bu kadar anlatıyorum ama umarım cs go ya hakimsindir ve ne dediğimi anlıyorsundur hocamBana gelirsek monitör bir kere samsung + dediklerine göre sRgb renkleri %125 e kadar iyi gösteriyormuş ki şuan monitörüm o modda ve gayet şık görünüyor.Blur modu var diyorlar bulamadım yani driver felan yükleyemedim yeni ekran ekran kartı gelince inşallah tam olacak destekleyecek yani ama black equliazer var tabikide seviyesini ayarlayabiliyorsun şuan 13de mesela çeşitli modları var giriş gecikmesi azaltma var response time ayarlama var giriş gecikmesi azaltma var diğerlerinde var mı yok mu varsa da ne kadar kaliteli bilmiyorum ama bana göre ucuza bulabildiğim için fena gözükmedi gibi.Valla daha çok yardımcı olmak isterdim ama dediğim gibi adam akıllı ekran kartım gelsin display portu bir ona takayım öyle daha mantıklı olacaktır hatırlarsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 22 Şubat 2019; 23:35:34 >

Teşekkürler hocam ekran kartından sonra yorumunu bekliyorum. Vatanbilgisayar'a gidip monitötlere baktım ama hepsinin görüntüsü kötüydü. Tahminimce 1 bilgisayardan görüntüyü paylaştırdıkları için. Hala kararsızım. Boşa gitmiş oldum yani. Deneyimlerinizi yazın lütfen teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam biraz geç döndüm ama kusura bakmayın ekran kartınıda yolladım mecbur gene eskisi var ama bunlada bir fark yok display portu düzeltince buda 144hz oldu ne hikmetse Allah a şükür eski olsada :))ben hiç tn panellere bakmadım ama ben olsam tn panel alabilirim hocam bilmiyorum yani tn panellerinde çok az bir farkda olsa input lag oranı düşük diyorlar hoş gerçi samsungunda aynı düzeyde diyorlar ama bilmiyorum yani bana görüntü olarak normal geldi bulanıklık olarakda pek farktmedim 1-2 defa demiştim size ama şuan oda yok gibi bilmiyorum belki saçma olacak ama monitör akıcı smooth bir görüntü olsun diyede yapıyor olabilir diye geldi aklıma ama şuan öyle bir görüntü yok gibi ama sizde nasıl olur yada siz nasıl tepki verirsiniz bilemem human benchmark a girin bence 1ms alın mouse u bilgisayar mağazasında deneyin ama hepsinin giriş gecikmesi modu yani input lag modu açık olsun en düşük tepkiyi veren+renkleri iyi olanı alın diyeceğim ama işte oda kişiden kişiye değişir profesyonel oyuncu değilsen input lag çok önemli değilse o zaman bilmiyorum gerçekten hocam çokta bir tecrübem yok dediğim gibi ilk 144 hz monitörüm hiç öyle daha öncede 144hz monitörde görmedim herhangi bir mağazada yani gidip incelemedim hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriouslyman -- 4 Mart 2019; 18:56:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.