Şimdi Ara

C# veritabanına veri ekleme hatası yardımm !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar proje yapıyorum ama bir sorunla karşılaştım C# ta yazıyorum kodumu hatayı şurda alıyorum;

string sql = "INSERT INTO sira_olculeri(ogr_no , adi , soyadi , sira_altliginin_uzunlugu , sira_alti_oturaginin_genisligi , sira_alti_oturaginin_yuksekligi ,
    sira_alti_ile_oturak_yuksekligi , sira_alti_arkasinin_eni , sira_altinin_arkaya_egimi , sira_alti_oturaginin_derinligi , sira_uzunlugu , sira_ustunun_eni ,
    sira_ustunun_yerden_yuksekligi , sira_alti_ile_ustunun_mesafesi , sira_ustunun_egimi )
    VALUES(" + ogr_no + ",'" + adi + "','" + soyadi + "'," + oturak_uzunlugu + "," + oturak_genisligi + "," + oturak_yerden_yuksekligi + "," + oturak_ile_sira_alti_yuksekligi + ",
    " + oturak_arkasi_eni + "," + oturak_egim_acisi + "," + oturak_derinligi + "," + sira_uzunlugu + "," + sira_ustu_eni + "," + sira_ustu_yerden_yuksekligi + ",
    " + sira_ustu_sira_altligi_mesafesi + "," + sira_ustunun_egimi + ")";

verdiği hata ise şu;

Additional information: Sorgu değerleri ile hedef alanların sayısı aynı değil.

Veritabanıyla girilen kolon adları aynı ve kaç defa kontrol ettiğimi bilmiyorum ama yaklaşık 3-4 saattir bu hata ile uğraşıyorum veritabanımı değiştirdim olmadı.
    kolonlarla oynadım olmadı lütfen yardım edin!!

Veritabanı tablonun fotoğrafları:Resim 1 Resim 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglayan05 -- 23 Nisan 2016; 4:21:27 >

• proje dosyanı paylaşırsan daha hızlı yardımcı olabilirim
  • Hocam form 2 yi direk paylaştım buradan indirebilirsin 1 kb lık bir şey

Form 2

NOT: Form 2 de tablonun ismi aaa olarak çıkmış hocam yeni farkettim sira_olculeri normalde o onu dikkate almayabilirsin.

2.NOT: Hocam bir şey daha eklemek istiyorum hatayı alınca altta hatanın verdiği dizini açıyorum yukarıda verdiğim satır çıkıyor ama aldığı değerler çıkıyor.
    Ordada fazladan 2 değer çıkıyor 15 değer olması gerekirken 17 değer çıkıyor. Alttaki resimde verdiğimi daha iyi anlayablirsin ben 15 kolon ismi veriyorum 15 değer giriyorum
    ama altta 15 kolon ismi var 17 adet değer var anlamış değilim.

C# veritabanına veri ekleme hatası yardımm !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglayan05 -- 23 Nisan 2016; 13:37:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.