Şimdi Ara

C# ve Java bitiyor mu???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O teknokent'ler vs. en büyük esprisi devletin vergi almaması; o yüzden orada toplanıyorlar. Onun dışında teknoloji alanında bir halt olduğu yok. Uruguay, Vietnam gibi ufak ve fakir ülkeler dahi bizden ilerde. Bizdeki iş dünyası lafa gelince mangalda kül bırakmaz fakat IT ve yazılım alanında kültür olarak ta, ücret olarak ta dip yapmış haldeyiz.

Pardus örneği ise zaten 100'lercesi olan ve Türkçe si de olan Linux'a yeni bir isim bulup reklam yapılmasından ibaret. Pardus projesini gerçekleştiren programcılara select.h nedir diye sorsan bilmez. Ya da Linux kernel'e mod çekmesini, driver yazmasını istesen parmağını oynatamaz. yazılımda büyük eksiklerimiz var, bu kapatılabilir ancak Pardus ile milli işletim sistemimizi geliştirdik, yazılımda dünya lideriyiz diye reklamlar yapıldığı için insanlaar kendini gerçekten dünya lideri zannettiği için eksikliğin farkında da değiliz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi anladım hocam haklisiniz fakat o kadar da kotu geride değiliz bence o dediğiniz ülkelerin üzerinden olduğumuzu düşünüyorum

• Uruguay 3,5Milyon nüfuslu ufak bir ülke fakat Brezilya ve Arjantin den daha cok software ihracatı var ve startup açısından G.amerika'da #1, Şubat 2017:https://www.neonroots.com/articles/why-uruguay-is-the-tech-hub-for-startups

Vietnam'a gelince, Vikipedi'de 1.2 Milyon vietnamca makale var ve hepsi kaliteli bizde 290bin Türkçe makale var ki coğu standart dışı, kalitesiz çeviri makaleler. Yanlız kaliteli makalemiz hiç yok mu? Var. Bouba, Mamadou, Daouda, Doumbia, Boateng, Kwadwo, Lubambo,Mukuka, Mongongu, Kimemba, Oketola, Bikoko, Kubeni, Afolabi, Babangida, Okonkwo, vs futbolcular üzerine açık ara #1 konumdayız. Jerome Rothen adında Fransız futbolcu'nun Türkçe Wikipedia makalesi 36 sayfa iken anavatanı Fransa'daki makalesi 10, İngilizce Wikipedia makalesi 10 sayfa. İspanyolca ve Almanca Wikipedia'da 4'er sayfa. Diğer tüm dillerdeki Jerome Rothen makalelerini toplasan Türkçe Wikipedia'daki makale uzunluğuna erişemiyor, ne güzel değil mi : )

Yazılım alanına dönelim. Scala nedir? Java'nın yeni versiyonu, geleceğin Java'sı henüz kimse bilmiyor. Olabilir. Ancak bilmeyen kişi nedir diye Vikipedi'ye baktığında, 2 satırlık çeviri makalesi var aynen şu geçiyor: Scala, Java'ya çok yakın olan bir programlama dilidir. Özelliği, programcının aynı zamanda emperatif ve fonksiyonel stilde program yazmasına müsaade etmesidir.

emperatif nedir bilen var mı? Bu makaleden birşey anlayan var mı? Bakınca benim kafam daha cok karışıyor. Scala, avrupa'daki birçok firmanın Java'nın yerine kullanmaya başladığı bir dil.

Ha ne demiştik, Vietnam yazılım alanında daha iyi demiştik. Vietnamca Wikipedia'da Scala makalesine bakalım, 6 sayfa

https://vi.wikipedia.org/wiki/Scala

Vietnamca Scala makalesine bakınca, hiç Vietnamca bilmediğim halde daha cok şey görüyorum, orada örnek Scala kodu var, yanda bayağı açıklamalar ek bilgiler var.

Bizde afrikalı futbolcuların hayat hikayeleri tüm detayları, kaynakları ile cok kaliteli dizayn edilmiş makaleler var. Türkçe Wikipedia arama çubuğuna Mamadou kelimesini girdim 500 sonuç cıktı! Tamamına yakını futbolla ilgili.

Tabi ki, gerçek hayatı sadece Wikipedia makaleleri ile açıklayamayız. Yazılım elemanlarının ücretleri nedir bu konu çok konuşuldu, forumda en hararetli tartışılan konulardandır.

Bir ülkedeki yazılım sektörünün sağlığını en net gösteren şey ücretlerdir fakat ücretin asgarinin kaç katı olduğu önemlidir. Yani bizde asgari 1400TL ise yazılım elemanı 2800TL alıyorsa asgari x2 dir. Geçenlerde bu foruma biri iş ilanı koymuştu, İstanbul Maçka'da bir kurumdu galiba, herkes ücreti sormuştu, ilanı veren ise gayet mantıklı cevap vermişti, (rakamları tahminen söylüyorum) admin pozisyonu asgari x1.7 diğer pozisyon x2 demişti.

Şimdi karşılaştırma açısından Polonya gibi mütevazi ülkeden örnek vereyim. Polonya'da 2017de asgari ücret 2000 Zloty. Ancak 2016 ilk yarısında IT maaşları ortalama 7600 Zloty (kaynak:https://www.gtai.de/GTAI/Navigation/DE/Trade/Maerkte/suche,t=gehaelter-von-itfachkraeften-in-polen-steigen,did=1506072.html) Ortalama yaklaşık 4x, bu sektörün çok sağlıklı olduğunu gösterir. ortalama değerler önemlidir. asgari 4x sektör ortalaması ise ve ben kalifiye elemansam asgari 6x maaş alabilirim demek. Bu ne demektir, ben Polonya'da kendim dahil 6 kişiye bakabilirim demektir. Polonya sakin insanlardan oluşan, ekomomik açıdan fazla iddiası olmayan bir ülke o bile bu açıdan bize göre cok iyi konumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• By_Csharp kullanıcısına yanıt
    Hangi ildesiniz? Kolay kolay teknokentlerde staj kontenjanı dolmaz, hatta şu dönemde kendinize illaki bir yer bulursunuz. Web sayfası üzerinden tüm şirketlere mail atın, dönüş alacağınızı umuyorum. Belki asgari ücret ve yemek gibi masraflardan kaçmak adına yetiştirmek üzere eleman almak istememiş olabilirler, ancak sizin stajınız resmi olmayacağı için maddi beklentinizin olmadığını söylerseniz yardımcı olacakları kanaatindeyim.

Teknokent ortamlarında uzun süre bulunduğum için hem sosyal yaşam hemde gerçekten iş yapabileceğiniz yerler olduğu konusunda size taahhüt verebilirim. Olana kadar deneyin. Size katkısı hatrı sayılır seviyede olacaktır.

• Hocam detaylıca yazmışsin bende detaylıca okudum, gerçekten haklisiniz yani söyleyecek birşey bulamıyorum ama benim polonyaya gidip orda çalışma gibi bir hayalim vardi zaten şimdi daha da istiyorum

• aliemrey kullanıcısına yanıt
    Hoca İstanbul dayım Avrupa yakasında yani dediğiniz gibiyse ben tekrar bakayim

• C# bilmem ama javanın 30 senesi var en az
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.