Şimdi Ara

C# ta Paint programı yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kullanarak DrawLine yapıyorum ancak OnPaint yada Paint event ını kullandığım zaman ikinci line çizmeye çalıştığımda ilk çizimi eziyor. Bunun için ne yapmam gerekiyor, bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

• onpaint eventi çağırıldığı zaman çizim yaptığın alan temizlenir. yapman gereken, çizdiğin şekilleri bir yapıda tutman ve her onpaint eventi çağrıldığında yeniden çizdirmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: liero

onpaint eventi çağırıldığı zaman çizim yaptığın alan temizlenir. yapman gereken, çizdiğin şekilleri bir yapıda tutman ve her onpaint eventi çağrıldığında yeniden çizdirmek.

quote:

ta System.Drawing.Drawing2D

Bahsetigin yapı nedir
  • en basitinden şöyle olabilir. Line diye kendin bir sınıf yaparsın. bu sınıf senin fareyle çizdiğin çizginin başlangıç ve bitiş noktalarını tutar. fareyle çizme işlemin bitince bu sınıftan nesneyi oluşturursun ve bir arrayliste atarsın. onpaint eventinde de arraylistteki tüm elemanları ekrana çizdirirsin.
  • Teşekkürler
  • Söylediğiniz yöntemle istediğimi yapmayı başardım ama 480,640 lık alanda her nokta üzerinde çalıştığımdan bir süre sonra performans inanılmaz kötü oluyor. Çizim çok sonra tamamlanıyor. bu konuda öneriniz varmı?
    teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çalışan windows u ıso yapmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.