Şimdi Ara

c string kütüphanesi hata,yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastii -- 29 Aralık 2013; 20:46:09 >

• "new" bir C++ keywords.Bunu değişken gibi kullanmamalısın.

edit:Kullanamazsın değil fakat kullanmamalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSV7R -- 29 Aralık 2013; 18:20:36 >
  • Hocam bildiğim kadarıyla strcat hedef stringde '\0' karakterini gördüğü noktada eklemeye başlıyor. new->name stringine sadece ilk atama işlemini strcpy fonksiyonuyla değiştirin muhtemelen baştaki karakterler gözükmeyecektir.

Baştaki karakterlerin sebebi de oluşturduğun dizinin içi aslında çöp verilerle dolu, sen de oluşturduğun dizileri initialize etmediğin için o karakterler çıkıyor.
  • Yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş, malloc u calloc yaparsan sorun olmaz, ya da dizinin ilk elemanına NULL karakter ('\0') atayabilirsin.
  • Saolun beyler hallettim....

Peki;
    new->name="asdsad" diye bir atama yaptığımda neden editör kabul etmiyor ?
  • nastii N kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki sorunuzu silmeseydiniz iyiydi, takılan başka birisi için cevabı bulmayı kolaylaştırmış olursunuz silmezseniz

new->name="asdsad" atamasına hata vermesinin sebebi string, string literal karmaşasından olabilir o konuda biraz arama yaparsanız muhtemelen sonuca ulaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mtntk

Hocam önceki sorunuzu silmeseydiniz iyiydi, takılan başka birisi için cevabı bulmayı kolaylaştırmış olursunuz silmezseniz

new->name="asdsad" atamasına hata vermesinin sebebi string, string literal karmaşasından olabilir o konuda biraz arama yaparsanız muhtemelen sonuca ulaşırsınız.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Soruyu bazı özel sebeplerden dolayı silmek zorunda kaldım k.bakmayın lütfen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    C yardım
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.