Şimdi Ara

C# string ayıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Listbox içine yazılmış string bir ifadeyi ayıklamak istiyorum. MesEla;

A200B100.4 ifadesini A, 200, B, 100.4 olarak 4 parçaya ayırmak istiyorum. Split metodunu düşündüm ama onda referans karakter istiyor. Burada ise referans karakter yeriNe ifadenin sayı mı yoksa harf mi olduğu önemli...

var r = new Regex(@"
    (?<=[A-Z])(?=[A-Z][a-z]) |
    (?<=[^A-Z])(?=[A-Z]) |
    (?<=[A-Za-z])(?=[^A-Za-z])", RegexOptions.IgnorePatternWhitespace);

string s = "A200B100.4";
    Console.WriteLine( "{0}", r.Replace(s, ", "));

Bu kodu kullanabilirsin gibi. Output : A, 100, B, 100.4, ... diye gideceğini düşünüyorum. (Kodu test etmedim, mevcut pcde ide yok)

string[] SplitCamelCase(string source) {
    return Regex.Split(source, @"(?=[A-Z])");
    }

Buda işini görür gibi. Soruya bakarsak, sadece büyük harflerden sonrasını ayırmak, bizi sonuca ulaştırıyor. regexte ayrım faktörü olarak sadece büyük harfide kullanabiliriz.

Edit : Eklenti yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cuhara -- 18 Mayıs 2012; 15:06:22 >

GamerTag : Cuhara#2741
    GT: Chuckovsky
    XboxLive

• Cuhara kardeş çok sağol kod çalışacak gibi ama visual c# kullanıyorum console writeline kısmını messagebox.show olarak değiştirdim. MesaageBox başlığında A, 200,B,100.4 olarak gözüktü. Ama ben bunları tek tek değişkene almak istiyorum mesela d1=A d2=200 d3=B d4=100.4 gibi...
    Intel i7 8700K / Asus ROG Strix Z370-F / Corsair Vengeance RGB 3000Mhz 2x8 GB / Samsung 960 EVO M.2 SSD / Toshiba P300 2 TB / Seasonic Focus+ Gold 650FX / NZXT Kraken X52 / Aerocool P7 C1 PRO
  • İşine yaramasına sevindim hocam :) Sende sağol, iyi çalışmalar

GamerTag : Cuhara#2741
    GT: Chuckovsky
    XboxLive
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Searchindexer dosyası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.